avocado op toast

20 recepten met avocado

gevulde avocado

3. Gevulde avocado met kip en limoen-koriander saus

Je kan avocado’s met van alles vullen. Met bonen, linzen, mais, zalm garnalen of zoals het recept hieronder met pulled chicken, kip in draadjes getrokken. Eet het als voorgerecht of als lunch.

  • 50 gram kipfilet haasjes
  • 4 middelgrote avocado’s
  • 1 eetlepel olijfolie
  • kippenbouillon
  • 4 teentjes knoflook
  • 1 blikje kokosmelk
  • 1/2 eetlepel komijnpoeder
  • 1/2 eetlepel chilipoeder
  • 2 theelepels zout
  • 1 theelepel peper
  • 15 gram gehakte koriander
  • sap van 4 limoenen, uitgeperst

Hak de teentjes knoflook fijn. Doe een eetlepel olijfolie in de koekenpan en fruit de knoflook op matig vuur tot lichtbruin. Je kan de knoflook eruit halen en alleen de olie gebruiken of, als je erg van knoflook houdt, het er gewoon in laten.

Spoel de kipfilet haasjes en dep ze droog met keukenpapier. Bestrooi ze aan één kant met zout. Bak ze bruin in de knoflookolie. Bak ze in 1-2 minuten lichtbruin in de knoflookolie met de zout kant naar beneden. Bestrooi de andere kant met wat zout en draai ze om. Bak ze ongeveer twee minuten.

Giet zoveel kippenbouillon erbij, dat de kippenhaasjes bedekt zijn. Laat ze 15-20 minuten zachtjes sudderen met een deksel op de pan. Haal de kip dan uit de pan en trek ze als ze nog warm zijn met twee vorken tot draadjes. Of als je dat makkelijker vindt, kan je ze ook in de blender doen.

Verwarm de oven voor op 200 C. Voeg een halve eetlepel komijnpoeder, een halve eetlepel chilipoeder, een theelepel zout en een theelepel peper toe aan de kip en meng alles goed door elkaar.

Snijd de avocado’s door midden en haal de pit eruit. Vul ze met het kipmengsel. Leg ze op een bakplaat en zet ze 5 minuten in de oven.

Maak intussen een sausjes van kokosmelk, limoensap en gehakte koriander. Leg de avocado’s op een bord en schenk er de saus over.

bron recept en foto


4. Avocado spread

Een lekkere en gezonde spread van avocado om op een toastje te doen. Je kan de spread naar eigen smaak maken. Maar deze is wel heel makkelijk,

  • 2 avocado’s
  • 5 teentjes knoflook
  • citroensap naar smaak
  • zout naar smaak

Prak de avocado’s fijn en knijp de teentjes knoflook fijn. Meng alles goed door elkaar en breng op smaak met zout.

Serveer op roggebrood, toast of flatbread.


sandwich avocado

5. Avocado BLT sandwich met kip

In veel salades of gerechten waarin je mayonaise gebruikt, kan je de mayo vervangen door avocado. Zo ook als je een BLT (Bacon, sla en tomaten) sandwich wilt maken.

  • voor de avocado spread
  • 1 avocado
  • 2 eetlepels citroensap
  • 1/2 theelepel zout
  • 1/8 theelepel cayennepeper
  • voor de sandwich
  • 8 repen bacon
  • 2 gegrilde kipfilets in repen
  • 8 volkoren boterhammen
  • 8 blaadjes romaine sla
  • 2 tomaten in 12 plakken
  • 1 kleine rode ui in dunne ringen gesneden

Meng alle ingrediënten voor de spread door elkaar en prak of blend tot een glad mengsel. Bak de bacon knapperig. Rooster de boterhammen. Beleg 4 boterhammen met avocado spread en 1/4 van de bacon, sla, tomaat en ui. Leg de andere boterhammen erop en snijd ze diagonaal door.

Pagina's:Vorige pagina 1 2 3 4 5 6 Volgende pagina