20 Manieren om avocado’s te bereiden

avocado dressing

15. Avocado ranch dressing

Een heerlijke lichte, romige dressing om te gebruiken over sla, rauwkost of om in te dippen.

  • 125 ml karnemelk
  • 1 kleine avocado
  • 4 eetlepels sour cream
  • 3 eetlepels mayonaise
  • 1 eetlepel koriander
  • 1/2 theelepel mosterd
  • 1/2 theelepel tabasco
  • 1 teentje knoflook, uitgeperst
  • 3/4 theelepel zout (of naar smaak)
  • 1/4 theelepel zwarte peper

Je kan de dressing afgesloten 3 dagen in de koelkast bewaren.

ijs

16. Avocado ijs

  • 2 avocado’s
  • 1 theelepel vers geperst citroensap
  • 1 blikje gecondenseerde melk (400 ml)
  • 400 ml slagroom

Snijd de avocado’s door midden, verwijder de pit en schep het vruchtvlees eruit met een lepel.

Doe de avocado’s met de gecondenseerde melk in de blender en mix tot een glad mengsel. Schep alles in een grote kom. Sla de slagroom stijf in een andere kom.

Voeg een derde van de slagroom toe aan het avocadomengsel en schep het er voorzichtig doorheen. Herhaal dit twee maal met de rest van de slagroom.

Doe alles over in een platte metalen schaal en dek het af met plastic folie. Zet het 6 uur in de diepvries.


17. Avocado chocolade mousse

avocado mousse

voor 4 personen

  • 2 rijpe avocado’s
  • 125 ml kokosroom
  • 4 eetlepels cacaopoeder
  • 2 eetlepels honing, rijst siroop, agave siroop of maple siroop (of begin met minder en voeg meer naar smaak toe)
  • 1/2 theelepel vanille extract
  • 1/2 theelepel kaneelpoeder
  • snufje zout

Schil de avocado’s en snijd ze in blokjes. Doe ze in de blender met de kokosroom, cacaopoeder, honing of siroop, vanille, kaneel en zout. Blend tot een gladde mousse.

Variatie: in plaats van de kokosroom kan je ook een banaan toevoegen. Je hoeft dan minder zoet toe te voegen.


sushi avocado zalm

 18. Avocado sushi

  • 300 gram sushi rijst
  • 1 grote avocado
  • 4 plakken gerookte zalm
  • 2 eetlepels rijstazijn of witte wijnazijn
  • sap van een halve citroen
  • 1 eetlepel basterdsuiker
  • 4 norivellen
  • 1 bosje bieslook
  • zoete ketjapsaus

Breng in een pan 600 ml water aan de kook. Voeg de rijst toe en laat 10 minuten koken tot de rijst zacht is en het water is geabsorbeerd. Roer de azijn en suiker door elkaar en giet door de rijst. Dek de rijst af en laat afkoelen.

Ontdoe de avocado van schil en pit en snijd hem in plakken. Doe ze in een schaal en schenk het citroensap erover.

Verdeel de rijst over de norivellen en vorm er een plat laagje op. Laat een rand van 1 cm vrij aan de boven- en onderkant.

Leg de zalmplakken in het midden op de rijst, de bieslook en de avocado.

Vouw de onderkant van het norivel over de vulling en rol het dan stevig op. Maak de bovenkant een beetje nat met wat water en ‘plak’ de rand zo vast.

Herhaal die voor alle vier de rollen. Bewaar koel tot je ze wil serveren. Snijd voor het serveren iedere rol in kleinere stukken.

Serveer met schaaltje sojasaus.