Viscollageen; de trend onder de supplementen

Wat is viscollageen en waarom zou je het misschien nemen? Vis collageen is een eiwit dat afkomstig is van vissen, en ze zeggen dat het onze huid, botten en andere weefsels kan versterken. Wanneer we ouder worden, wordt onze huid wat minder veerkrachtig en krijgen we rimpels. Dit komt deels doordat onze natuurlijke collageenproductie afneemt vanaf onze midden twintig. Daarom kan het nemen van een viscollageen supplement, een manier zijn om je collageen inname aan te vullen. Er zijn verschillende soorten collageen op de markt, maar vis collageen is afkomstig van vis, terwijl rundercollageen van runderen komt. Waarom is het zo’n trend?

Het kan de huid verbeteren

Collageen is een natuurlijke bouwsteen voor je huid, en naarmate we ouder worden, verliezen we wat van dat collageen. Je krijgt hierdoor dus rimpels en een minder elastische huid. Een collageen supplement kan helpen om dat verlies te compenseren en je huid weer steviger en gehydrateerd te maken. Bovendien werkt het als een soort schild tegen schadelijke vrije radicalen die je huid kunnen beschadigen. Als je op zoek bent naar een natuurlijke manier om je huid gezond en jeugdig te houden, kan collageen misschien een goede keuze zijn.

Ondersteuning van je darmen

Een supplement met vis collageen kan je darmgezondheid een boost geven. Dit komt doordat er aminozuren zoals proline, glycine en glutamine in zitten. Deze aminozuren dragen bij aan het versterken en herstellen van je spijsverteringskanaal. Daarnaast hebben voedingsmiddelen met veel van deze aminozuren vaak ontstekingsremmende eigenschappen. Dat is natuurlijk goed voor je lichaam. Dus, het kan nuttig zijn om voedingsmiddelen met veel aminozuren, zoals vis collageen, bottenbouillon, dierlijke eiwitten, eieren en zuivelproducten, regelmatig te nemen om je darmgezondheid te ondersteunen.

Ondersteuning gezondheid botten en gewrichten

Collageen zorgt voor sterke botten en gezonde gewrichten. Naarmate we ouder worden, neemt ons natuurlijke collageengehalte af. Je hebt misschien gemerkt dat je af en toe last hebt van gewrichtspijn. Het wordt gesuggereerd dat een collageen supplement hierbij kan helpen, wat ervoor zorgt dat je minder gewrichtspijn hebt en meer flexibel bent. Ook zou het de botdichtheid kunnen laten toenemen. Je zou dus kunnen zeggen dat collageen supplementen een handige manier zijn om je gewrichten en botten te ondersteunen om gezond te blijven naarmate je ouder wordt.

Ondersteuning voor sterker haar

Collageen kan je helpen om sterker en gezonder haar te krijgen. Wist je dat ons haar voornamelijk bestaat uit een eiwit genaamd keratine? Nou, collageen zit boordevol aminozuren, waaronder een belangrijke genaamd proline. Dit proline is eigenlijk een

onderdeel van keratine. Dus, als je merkt dat je haar wat zwak of futloos is, kan het eten van voedingsmiddelen met veel proline je lichaam voorzien van de bouwstenen die het nodig heeft om je haar sterker en gezonder te maken. Dus naast de voordelen voor je huid, gewrichten en botten, kan collageen ook helpen om je haar in topconditie te houden.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *