suiker detox

Vijf voordelen van een suiker detox

Suiker is een echte verslaving en als je een zoetekauw bent dan is het moeilijk om het te schrappen.

Makkelijk is het zeker niet als je echt kan verlangen naar zoetigheid. Maar misschien helpt het als je weet hoe positief een suiker detox voor je lichaam kan zijn. Het weglaten van toegevoegde suikers en snelle koolhydraten uit je voeding heeft een aantal voordelen voor je lichaam die je al na een paar weken merkt. De moeilijkheid is namelijk dat minderen met suiker niet helpt. Pas als je 30 dagen geen suiker gebruikt, wordt je verlangen naar suiker minder.  Daarna kun je best weer wat suiker gebruiken maar dan zonder het verslavende gevoel van meer, meer, meer. Het gaat trouwens niet alleen om suiker maar ook om geraffineerde, snelle koolhydraten als wit brood en pasta. Deze worden in je lichaam razendsnel omgezet in suiker.

 

Vijf voordelen van suikerloos

 

1. Meer energie

Tijdens de eerste week zonder suiker kan je juist eerder moe zijn dan anders. Maar na een week zul je merken dat je energie toeneemt. Dat komt omdat als je iets met suiker eet,  je bloedsuikerspiegel stijgt, en dat geeft je misschien een kort moment van energie. Maar al snel reageert je lichaam om je bloedsuikerspiegel weer te verlagen. Snel voel je dan een dipje en krijg je weer trek in suiker.

2. Afvallen

Suiker is een dikmaker. En als je zonder suiker gaat, zul je zeker afvallen, ook als dat niet je doel is. Je verliest daarbij ook het ongezonde buikvet.

3. Een stralende huid

Suiker is slecht voor je huid. En dat heeft weer te maken met de pieken in je bloedsuikerspiegel die suikerrijke voeding veroorzaken. Dit werkt verzurend op je lichaam waardoor allerlei kleine en grote ontstekingen in je lichaam kunnen ontstaan. En die ontstekingen kunnen zich ook in de huid voordoen. Op de lange duur heeft suiker nog meer nadelen. Je huid veroudert sneller door een proces dat glycatie heet.

4. Betere spijsvertering

Heb je regelmatig last van brandend maagzuur of een opgeblazen gevoel? Dat zou wel eens flink kunnen verbeteren als je geen suiker gebruikt. In je darmen bevinden zich allerlei micro-organismen, Candida bacterie. Dat is een gist dat suikers omzet in schadelijke stoffen en dat veroorzaakt weer gasvorming in de darmen.

5. Minder stemmingswisselingen

Het is niet zo raar dat je stemming beïnvloed wordt door de schommelingen in je bloedsuikerspiegel. Als je bloedsuiker na een piek weer snel daalt, dan voel je je niet alleen moe, maar raak je ook eerder gestrest en geïrriteerd. Na een tijdje zonder suiker zul je merken dat je stemming evenwichtiger wordt.

[bol_product_links block_id=”bol_55a42a954b42b_selected-products” products=”9200000036152800,9200000036152740″ name=”sui” sub_id=”” link_color=”000000″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”FFFFFF” width=”600″ cols=”2″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”0″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *