horoscoop waterman

Maandhoroscoop Waterman januari 2021

Horoscoop januari 2021 voor het sterrenbeeld Waterman (21 januari – 19 februari)

LIEFDE & RELATIES

In januari 2021 weet de Waterman zelf niet zo goed wat hij wil. Probeer je wat vaker in jezelf te keren en je wensen, gevoelens en ideeën voor jezelf duidelijk te krijgen. Vanaf 8 januari krijg je hierbij steun van Mercurius die in jouw teken staat. Mercurius is de planeet die heerst over je 8e huis van de liefde en intimiteit. Dit helpt je je emotionele behoeften duidelijker te formuleren en geeft je antwoord op de vraag wat je bereid bent te geven in een romantische relatie.

Bepaalde gebeurtenissen uit het verleden kunnen je huidige relatie deze maand beïnvloeden. Een persoon waarmee je vroeger een liefdesrelatie hebt gehad, kan plotseling opduiken of een liefdesgeheim kan uitkomen.  

Single Watermannen hebben volop activiteiten, kansen en mogelijkheden om de aandacht van potentiële partners te trekken. Alleen het feit dat Watermannen deze maand wat egocentrisch zijn, staat het beginnen van een liefdevolle relatie wat in de weg. 

WERK & CARRIERE

Januari 2021 is op het gebied van werk een hele actieve periode. Veel Watermannen analyseren hun situatie en kunnen nadenken over het zoeken naar ander werk of het maken van een carrière switch. 

Mars trekt vanaf 7 januari door je 4e huis van huis, gezin en een veilige basis. Dit kan ervoor zorgen dat je meer behoefte hebt aan professionele en financiële zekerheid. 

Ook financieel is januari een turbulente maand. Dit wordt veroorzaakt door de Uranus-Jupiter combinatie. Deze combinatie geeft aan dat het belangrijk is om terughoudend te zijn met geld en investeringen. Vooral geld dat je steekt in onroerend goed of kosten voor wonen, verhuizen of verbouwen, kan je maar beter goed in de gaten te houden. Watermannen kunnen de neiging hebben om teveel risico’s te nemen om hun inkomsten te vergroten. Iets wat een tegengesteld effect kan hebben. 

BODY & MIND

Met de nieuwe Maan op 13 januari in je 12e huis van spiritualiteit, isolatie, lijden en genezing, is het belangrijk om zoveel mogelijk rust te nemen. Trek je af en toe terug om je energie en kracht weer op te laden. Probeer om in alle situaties zo kalm mogelijk te blijven, je niet te haasten en je niet op te winden. Dat geldt voor relaties maar ook achter het stuur.


Horoscoop vorige maand

LIEFDE & RELATIES

In december kan de Waterman op een actief en bruisend sociaal leven rekenen. Je 11e huis van vrienden en sociale activiteiten is druk bezocht en ook de zonsverduistering op de 14e vindt plaats in dit huis. Omdat de Zon heerst over je 7e huis van relaties heeft deze verduistering een extra grote impact.

Relaties die al niet zo lekker liepen kunnen crisismoment doormaken waarbij de partners gedwongen worden om knopen door te haken of nieuwe manieren moeten vinden om met elkaar om te gaan. 

De tweede helft van december 2020 gaat Saturnus op de 17e en Jupiter op de 19e jouw teken binnen. Dit maakt je heel ambitieus. Je bent vooral bezig met werk en het uitwerken van nieuwe projecten. Hierdoor neemt je aandacht voor liefde en romantiek aanzienlijk af. Je gunt jezelf er ook weinig tijd voor. In stabiele relaties is dit geen probleem en zal je partner je steunen. 

WERK & CARRIERE

De eerste helft van december is het een goed idee om je relatie met leidinggevenden en collega’s zoveel mogelijk te verbeteren. Je kan veel meer bereiken als je laat zien dat je meewerkt en begrip toont.

Dit is een ook een goed moment om een bepaalde specialisatie te kiezen en je daarop te richten. Dit zal je verder helpen in je carrière. Je kan ook merken dat de dingen die je tot nu toe geleerd hebt en de ervaring die je hebt opgedaan in je voordeel gaan werken. 

Vanaf 19 december neemt je populariteit toe en verbetert je reputatie. Vergeet niet om mensen te bedanken die je gesteund of geholpen hebben. Doe niet alsof je het allemaal alleen hebt gedaan. Ook als het om geld gaat, hangt veel af van hoe je jezelf gedraagt. Als je te hebberig of egoïstisch bent, dan werkt dat uiteindelijk in je nadeel. Probeer het belang van andere partijen in het oog te houden. Goede relaties zijn waardevol.

BODY & MIND

Saturnus gaat op 17 december door jouw teken bewegen. Dat maakt je serieus maar zorgt er ook voor dat je je eigen zwakheden eerder inziet. Dat zorgt voor inzicht maar heeft wel een negatieve invloed op je zelfvertrouwen. Je kan je deze maand overweldigd voelen door herinneringen uit het verleden. Gelukkig helpt de planeet Jupiter je om positief en optimistisch te blijven.