horoscoop waterman

Maandhoroscoop Waterman januari 2022

Horoscoop januari 2022 voor het sterrenbeeld Waterman (21 januari – 19 februari)

LIEFDE & RELATIES

Januari 2022 lijkt wat betreft liefde en relaties niet de meest optimale tijd voor Watermannen. Dat ligt vooral aan je eigen twijfels en onzekerheid. Je weet niet goed wat je wilt of je nu verliefd, verloofd, getrouwd of single bent.

Begin januari is de kans groot dat Watermannen een flirt hebben, zich aangetrokken voelen of verliefd worden maar die interesse neemt even snel weer af als die gekomen is. Je krijgt als snel twijfels over die persoon. Dat komt omdat Mercurius vanaf 14 januari tegengesteld gaat bewegen door je 5e huis van romantiek, flirten en affaires.

Omdat Mercurius ook je 8e huis van liefde en intimiteit beïnvloedt, is het nu een goede tijd om serieus moeite te doen en te bedenken hoe je de band met je partner kan versterken. Denk na over je relatie en trek je conclusies over je eigen gedrag. Toon je je liefde wel genoeg? Kijk ook naar je eigen angsten en de neiging om te autoritair of te onafhankelijk over te komen.

Binnen relaties die al langer duren, kan er deze maand onderhuids een machtsstrijd woeden terwijl jullie er allebei bij blijven lachen. Na 19 januari kan je partner je dwingen om te luisteren naar zijn of haar ideeën, verlangens en behoeften.

WERK & CARRIÈRE

Mercurius die ook je 8e huis van geld van derden (belastingen, erfenissen, schulden, enz) beïnvloedt beweegt tegengesteld vanaf 14 januari door jouw teken. Hierdoor kan je gedwongen worden om je financiën te herzien of om ander naar geld of geldzaken te kijken. Dit is vooral van belang als er sprake is van samenwerking of partnerschappen.

Je kan het gevoel hebben dat geld je macht geven over anderen, maar in de praktijk blijkt dat niet zo te zijn. Je loopt de kans hierdoor waardevolle relaties schade toe te brengen. Dit geldt ook voor de band met familie en zelfs die met je partner.

Sommige Watermannen realiseren zich that geld heel belangrijk voor ze is terwijl ze dat niet snel zullen toegeven. Tussen 12 en 16 januari kan zich een schokkende of onplezierige gebeurtenis voordoen die je dwingt om je normen en waarden te herzien en de manier waarop je zaken doet of met je bezit omgaat anders te regelen.

De hele maand januari kan je kansen krijgen om je op professioneel gebied te verbeteren. Luister niet te zeer naar het advies of de roddels van vrienden en kennissen. De kans is groot dat wat je hoort slechts de helft van de waarheid is. Je loopt hierdoor de kans om een verkeerde beslissing te nemen op het gebied van werk of carrière waardoor je op materieel gebied verlies lijdt of je reputatie schaadt.

BODY & MIND

De nieuwe Maan op 3 januari en de volle Maan op 18 januari hebben invloed op je huis van gezondheid. Dit is daarom een goede maand om je lifestyle of dieet te veranderen en slechte gewoonten of verslavingen op te geven. Dit kan van alles zijn: te veel zoetigheid eten, te veel films of series kijken, te veel gamen, enz.

Om lichamelijk en geestelijk in balans te blijven is het goed om meer aandacht te besteden aan je gevoel en spiritualiteit. Alleen over deze onderwerpen praten is niet genoeg, je moet er echt iets mee doen. Echte verandering begint met het accepteren van jezelf en het erkennen van bepaalde eigenschappen van jezelf.


Horoscoop vorige maand

LIEFDE & RELATIES

Op 4 december vindt er een zonsverduistering plaats en dat heeft een grote invloed op je huis van relaties, omdat de Zon heerst over je 7e huis van relaties.

Vanaf het begin van december kan je zorgen of twijfels hebben over de toekomst van je relatie of je relatie op de lange duur.

Aan de andere kant, als je een relatie hebt zonder grote problemen, dan kan er ruzie of onenigheid zijn over gezamenlijke plannen voor de toekomst. Maar deze onenigheid, hoe onaangenaam ook, geven de beide partners de kans om hun plannen bij te stellen. Maak gebruik van de energie van het moment om het samen eens te worden.

Als je een relatie hebt waarbij de romantiek zo’n beetje is verdwenen, dan is het tijd om na te denken hoe je weer meer plezier in je relatie kan terugkrijgen.

Single Watermannen hebben de eerste 14 dagen van december meer kansen om te verleiden of om verleid te worden of om een interessant persoon voor de toekomst te ontmoeten. Probeer dingen niet te overhaasten of te dwingend te zijn. Maak ook geen beloften omdat je het risico loopt om ander in onplezierige situaties te belanden.

WERK & CARRIÈRE

De Zonsverduistering op 4 december kan ook een keerpunt betekenen op het gebied van werk. Het kan zo zijn dat je erachter komt dat een bepaalde zakenrelatie of de relatie met een collega niet meer werkt. Omgekeerd kan ook, dat iemand helemaal genoeg heeft van jouw koppigheid. In ieder geval zorgt deze verduistering ervoor dat dit soort relaties herzien kunnen worden en dat er opnieuw onderhandeld kan worden over afspraken of voorwaarden. Het is belangrijk dat je rekening houdt met de wensen en verlangens van de andere partij.

De Maan heerst over jouw huis van werk. Met de zonsverduistering staan de Zon en Maan op één lijn. En hierdoor kan er duidelijk komen in de problemen die er spelen tussen medewerkers of collega’s. Of problemen in gezamenlijke projecten worden blootgelegd.

De stand van planeten in december laten zien dat je familie aan jouw kant staat en je helpen als je een nieuwe baan zoekt of als je veranderingen in je werk wilt doorvoeren.

Venus komt twee keer in contact met Pluto. Eén keer als Venus in zijn gewone richting beweegt en één keer als Venus tegengesteld beweegt tussen 25 en 28 december. Deze twee aspecten kunnen een aanwijzing zijn dat het tijd is om je aanpak van je werk, van zaken of je carrière in het algemeen, te veranderen.

Als het om inkomen gaat dan lijkt de situatie te verbeteren vanaf 28 december als Jupiter de geluksplaneet door je 2e huis van geld uit inkomsten gaat bewegen.

BODY & MIND

Het eerste deel van december kan je wat vermoeid zijn en meer last hebben van de invloed van de zonsverduistering op de 4e december. Probeer meer te relaxen en rust meer uit. Stel je gezondheid voorop.

Na 13 december heb je meer energie en ga je er meer op uit. Je probeert dan ook eerder uit te blinken in dingen die je doet. Het kan geen kwaad om je aandacht wat vaker naar binnen te richten en je gedachten op een rij te zetten. Als je dat niet doet bestaat de kans dat je jezelf kan uitputten, zowel fysiek als geestelijk.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *