Maandhoroscoop januari 2018 voor het sterrenbeeld Waterman (21 januari – 19 februari)

Liefde & relaties

De eerste twee weken van januari 2018 laten weinig bijzonderheden zien. Je leven laat zich het beste omschrijven als teruggetrokken, een beetje apathisch. Sommige Watermannen kunnen zich een beetje vervreemd voelen of teleurgesteld. Een goed gesprek met iemand die je begrijpt kan je helpen.

Het laatste deel van januari wordt de situatie al een stuk beter. Venus, de liefdesplaneet gaat jouw teken binnen en later ook de Zon. Daardoor verandert je leven ten goede. Je optimisme keert terug, je wordt zachter, charmanter en vooral vrolijker. Je kan ook meer begrip opbrengen voor de mensen om je heen.

Er komen meer gunstige omstandigheden waarin je interessante mensen ontmoet

Werk en carrière

Je carrière is belangrijk voor je in januari. Je hebt veel plannen en daar steek je veel liefde en aandacht in. Maar er kan ook strijd zijn op je werk. Een strijd waarbij de kansen groot zijn dat jij het wint. In januari kan je je positie en reputatie versterken en verbeteren. Je kan anderen goed laten weten wat je wilt.

Een les die je deze maand moet leren is dat niet iedereen zo eerlijk en goedaardig is als jij en dat er ook mensen die je jou dingen misgunnen. Die je openlijk of achter de schermen tegenwerken. Laat het succes niet naar je hoofd stijgen en hou de mensen om je heen een beetje in de gaten.

Lichaam en geest

Je lichaam is niet in topconditie. Zeker de eerste twee weken niet. Je negeert dat en je hebt de neiging om je te laten gaan met eten, drinken, snoepen en andere dingen die niet goed voor je zijn.

Probeer toch goed voor jezelf te zorgen. In de tweede helft van de maand liggen uitputting, een verzwakte afweer en het verwaarlozen van jezelf op de loer. Gelukkig verbetert de situatie aan het eind van de maand. Je krijgt dan langzaamaan je energie, zelfvertrouwen en optimisme terug.

Advies

Probeer zoveel mogelijk discipline en orde in je leven te brengen.

 


Vorige maand Maandhoroscoop december 2017

Liefde & relaties

Venus de liefdesplaneet en de Zon bevinden zich allebei in de buurt van Saturnus. Mercurius is daar ook in de buurt maar beweegt in tegengestelde richting. Al die planeten wijzen erop dat je in de buurt komt van liefde en geluk, maar het nog niet echt kan grijpen. Het geluk komt maar gedeeltelijk uit of het glipt net tussen je vingers door. Er lijkt in ieder geval iets aan te ontbreken.

Maar misschien speel je er zelf een rol in en speel je ‘hard to get’ of zit er juist iemand achter jou aan die telkens denkt dat hij of zij ‘beet’ heeft terwijl jij het dan toch  weer af laat weten.
De situatie geeft geen duidelijkheid. Die komt pas in januari.

Werk en carrière

Aan de planeten Mars en Jupiter te zien, ga je deze maand in volle kracht vooruit. Alsof je alles zo veel mogelijk wil afwerken. En misschien zet je alvast een eerste stap of neem je beslissingen die impact hebben op je werk, prestige en aanzien.

Je voelt een behoefte aan vernieuwing en die zal in januari ook nog doorgaan. Verder is je sociale leven veeleisend en neem je graag deel aan groepsactiviteiten.

De hele maand verdien je goed maar moet je wel bankzaken, belastingen en andere verplichtingen goed in de gaten houden.

Lichaam en geest

Je lichamelijke conditie is prima in de eerste weken van december. Ook zit je goed in je vel en je humeur is opperbest. Je bent zelfverzekerd, wat je wel weer wat onvoorzichtig kan maken. Ook heb je de neiging tot overdaad. Dus doe een beetje rustig aan.

 

Advies

Je bent krachtig en duidelijk. Maar probeer niet om jouw ideeën aan anderen op te dringen.

 

 

De weekhoroscoop Waterman
Lees de horoscoop Waterman 2017 of de andere jaarhoroscopen

 

Bekijk ook de maandhoroscoop voor de:

Vissen – Ram – Stier – Tweelingen – Kreeft – Leeuw – Maagd – Weegschaal – Schorpioen – Boogschutter – Steenbok – Waterman