horoscoop kreeft

Maandhoroscoop Kreeft augustus 2020

Horoscoop augustus 2020 voor het sterrenbeeld Kreeft (22 juni – 23 juli)

Liefde & relaties

Je 7e huis van relaties is druk bezet met planeten die tegengesteld bewegen. Dit betekent dat de dingen zich wat langzaam ontwikkelen en dat je de tijd nodig hebt om veranderingen in je relatie of in de liefde te accepteren. Sommige Kreeften hebben moeite om te bepalen wat ze precies willen. Of je door gaan met hun oude, wat minder spannende relatie of dat ze de relatie verbreken. 

Vanaf 7 augustus neemt Venus, de liefdesplaneet een gunstiger positie in en helpt je om je emotionele verlangens duidelijk te maken. Door de stand van Venus verbeteren ook je verleidingskunsten. Dus single Kreeften kunnen hun slag slaan. 

Mars maakt gewaagde combinaties met de planeten in je 7e huis van relaties. Dit kan leiden tot conflicten en meningsverschillen over de kant die het met jullie relatie opgaat. De energie van de planeten helpen Kreeften wel om duidelijke beslissingen te nemen en zelf de richting van je leven te bepalen. Het is geen makkelijke periode maar het helpt je wel om zaken op liefdesgebied op te helderen.

Werk & carrière

Ook relaties op het werk kunnen wat gespannen zijn. Gelukkig zijn deze spanningen vaak een aanleiding om dingen te verbeteren of te vernieuwen. 

Wees voorzichtig bij alles wat je zegt, probeer conflicten niet te verergeren. De energie van Mars is heftig, maar als je deze energie in goede banen weet te leiden, kan je er je voordeel mee doen. Bijvoorbeeld bij onderhandelingen en besprekingen om zo je zin te krijgen. Wees vastberaden en moedig maar niet agressief. 

Kreeften zijn ijverig deze maand en ze hebben een kritische houding ten opzichte van collega’s en andere mensen die ze via hun werk tegenkomen. Overdrijf het niet en laat mensen in hun waarde.

Mercurius trekt van 5-20 augustus door je 2e huis van inkomsten uit geld en dit is positief voor je financiële situatie. Na 22 augustus gaat de Zon je 3e huis van communicatie binnen. Activiteiten waarbij je veel moet communiceren zoals onderwijs of handel hebben dan de voorkeur. 

Body & mind

Veranderingen brengen stress met zich mee voor Kreeften. Maar soms moet je dingen veranderen, gewoon omdat dingen niet meer werken.  Profiteer van de energie en moed die Mars je geeft en kom in actie. Vermijd agressiviteit en impulsief handelen. Ouder kwaaltjes kunnen deze maand de kop opsteken. 


Maandhoroscoop vorige maand

Liefde & relaties

De maansverduistering op 5 juli vindt plaats in je 7e huis van relaties. Relaties kunnen hierdoor op de proef gesteld worden en er moeten lessen geleerd worden. 

Saturnus beweegt tegengesteld en komt op 2 juli weer terug in je 7e huis. Problemen die je genegeerd hebt, nog niet zag of waar je geen aandacht aan hebt besteed, kunnen makkelijk weer terugkeren en niet langer meer genegeerd worden. Bij het goed functioneren van relaties zullen problemen snel opgelost worden, bij moeizame relaties kunnen de problemen hoog oplopen en zelfs op een scheiding uitlopen.

Kreeften die op zoek zijn naar een nieuwe liefde kunnen een ex of iemand waar zij al eerder gevoelens voor hadden weer opzoeken. 

Werk & carrière

Vorige maand ging Mars het 10e huis van carrière van de Kreeft binnen. De Kreeft heeft daardoor voldoende moed en actie op dit gebied. Pas wel op dat je niet te agressief en dwingend overkomt. Zoek geen ruzie. Ga een open en eerlijk gesprek aan waarin je je op een constructieve manier kan uiten. Vergeet ook niet om goed naar de andere partij te luisteren. 

Onderhandelingen of sollicitatiegesprekken die vorige maand zijn begonnen, kunnen na 12 juli worden hervat. Er kunnen nu beslissingen genomen worden. Omdat Saturnus tegengesteld beweegt in je huis 7e van relaties en contracten, kunnen sommige samenwerkingsverbanden en contracten herzien, aangepast of beëindigd worden. 

Wat betreft inkomen kan juli 2020 een gunstige maand worden. Als je weet hoe je moet onderhandelen en anderen kan overhalen, kan dat je veel voordelen opleveren. 

Body & mind

In juli heeft de Kreeft voldoende energie. Het is alleen de kunst om die energie goed te doseren. Je kan het ene moment te hard van stapel lopen en je het volgende moment geestelijk of lichamelijk uitgeput voelen. 


  1. hoi,ik heb zojuist de “slechte”eigenschappen van de kreeft gelezen en ze kloppen eigenlijk allemaal,alleen zou ik het geen “slechte”maar “ongemakkelijke” eigenschappen willen noemen en dan
    vooral voor mijzelf want de anderen hoeven zich uiteindelik niets van mij aan te trekken……ik ben
    transgender dus mijn leventje is heel erg complex en daar passen deze dingetjes heel goed in….
    liefs clea …….

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *