maandhoroscoop steenbok

Maandhoroscoop Steenbok augustus 2020

Maandhoroscoop augustus 2020 voor het sterrenbeeld Steenbok (22 december – 20 januari)

Liefde & relaties

Drie planeten, nl. Jupiter, Pluto en Saturnus bewegen tegengesteld in jouw teken Steenbok en ze maken bovendien een ongunstige combinatie met Mars in het 4e huis van huis en gezin. Deze stand van planeten geeft aan dat er deze maand augustus, veel te doen is op het gebied van de liefde en relaties. 

Ook Mercurius en de Zon die door je 8e huis van liefde en intimiteit trekken, wijzen hier op. Steenbokken kunnen overweldigd worden door hun eigen gevoelens voor een bepaald iemand. Of ze ontdekken dat ze opnieuw of nog steeds gevoelens hebben voor iemand.

Vanaf 7 augustus gaat Venus door je 7e huis van relaties bewegen. De behoefte aan liefde en een vaste relatie neemt daardoor toe. Single Steenbokken willen niets liever dan een serieuze en langdurige relatie. Maar niet zo maar iemand. Wel graag met iemand met macht en geld. 

Werk & carrière

De Zon bevindt zich in je 8e huis van geld van derden, belastingen en erfenissen tot 22 augustus en Mercurius van 5-20 augustus. Uranus trekt door je 2e huis van inkomsten uit geld en beweegt tegengesteld. Deze stand van planeten is een aanwijzing dat het een goed moment is om je financiën op orde te brengen, schulden af te lossen, overbodige en luxe uitgaven te schrappen en eventueel een goed budgetplan te maken. 

Wie een eigen bedrijf heeft doet er ook goed aan om daar de boel te reorganiseren en aanpassingen te doen zodat je bedrijf klaar is voor de toekomst. 

Met Venus in je huis van carrière vanaf 7 augustus lijkt samenwerken nu soepel te verlopen. Na 25 augustus staat Venus recht over de drie planeten die tegengesteld bewegen. Dat kan betekenen dat je meer last krijgt van concurrentie of problemen hebt met de leiding of de baas van je bedrijf. Je kan wat meer moeite hebben met autoriteit en dat heeft weer invloed op je carrière. 

Body & mind

Tot 22 augustus laten de planeten zien dat emoties je kunnen uitputten. Je bent wat eerder geïrriteerd en gefrustreerd. Probeer ongezonde gewoontes af te leren en het zou ook beter zijn om relaties die alleen maar energie kosten, te beëindigen. 

Probeer te ontdekken wat de bron van je spanning is en zo de cirkel van alsmaar nieuwe spanningen waarop jij weer moet reageren, te doorbreken.


Horoscoop vorige maand

Liefde & relaties

Juli lijkt voor Steenbokken geen rustige maand te worden. Je dent veel na over jezelf en en over anderen. De maansverduistering op 5 juli kan bovendien problemen naar voren brengen die je al lang geleden had moeten oplossen. 

Met de Maan in je 7e huis zal er niet snel sprake zijn van een goede balans binnen je relatie. Je stelt vaak de belangen van je partner voorop en op den duur is dat niet gezond voor jezelf. Op 2 juli komt Saturnus, die tegengesteld beweegt, terug in Steenbok. Daar bevinden zich ook Jupiter en Pluto. Je ontkomt er dan niet aan om je relatie en de spelregels ervan te herzien en dat lukt niet zonder discussies en conflicten.

Na 12 juli wordt het communiceren makkelijker en single Steenbokken krijgen na 21 juli meer kansen om een nieuwe liefde te vinden. 

Werk & carrière

Financieel ziet het er voor de Steenbok in juli gunstiger uit. Na 12 juli zullen ook onderhandelingen over werk of salaris weer vlotter verlopen. 

De Steenbok houdt niet van risico’s nemen, maar wees deze maand creatief en een klein gokje kan geen kwaad. Venus, de planeet die heerst over je huis van carrière, trekt door je huis van werk en maakt een moeizame combinatie met Neptunus. Hierdoor zijn niet alle voorstellen eerlijk of realistisch. Niet alle geruchten die je hoort zijn waar en niet alles wat je beloofd wordt zal nagekomen worden. 

Op 22 juli gaat de Zon door je 8ste huis van geld van derden bewegen. Dit is een goed moment om schulden af te lossen of een lening af te sluiten en je financiën op orde te krijgen. . 

Body & mind

De maansverduistering op 5 juli kan je leven emotioneel overhoop gooien. Daarnaast beweegt Mars door je 4e huis van je emotionele basis waardoor oude angsten en frustraties kunnen opleven.

Zoek manieren om je gevoelens te uiten. Laat je stemming niet te zeer beïnvloeden door dingen in het nieuws of die op het internet leest. Zeker als er geen bewijs voor is. Omdat je veel te verwerken hebt, vind je het soms moeilijk om geduldig en vriendelijk te blijven tegen anderen. Maar blijf je best doen.