maandhoroscoop steenbok

Horoscoop Steenbok februari 2019

Laatst bijgewerkt:

Maandhoroscoop februari 2019 voor het sterrenbeeld Steenbok (22 december – 20 januari)

Liefde & relaties

Steenbok profiteert deze maand van de beweging van Venus vanaf 4 februari door jouw eigen teken. Je humeur klaart erdoor op, je bent opgewekt en dat doet ook je relaties goed. Je bent charmant ondanks je serieuze instelling.

Steenbokken met een beginnende relatie moeten proberen om de relatie niet al te serieus te zien. Dat kan je geliefde afschrikken. Vanaf 14 februari gaat Mars je 5e huis van de liefde binnen. Dat brengt wat meer leven in de brouwerij. Mars maakt je moediger. Je maakt eerder contact met iemand en je zet eerder de eerste stap.

Voor Steenbokken met een langdurige relatie zijn er weinig veranderingen. Na 19 februari gaat de Zon door het teken Vissen trekken en wordt de tijd wat romantischer. Je bent dan wat vergevingsgezinder en emotioneler. De volle Maan op de 19e kan ook geheimen openbaar maken of gevoelige onderwerpen weer actueel maken.

Werk & carrière

Deze maand hangt de vooruitgang in je werk en carrière af van je gedrag en persoonlijkheid. Hoe presenteer je jezelf en hoe gedraag je je in het gezelschap van autoriteiten? Venus in je huis van carrière helpt je daarbij. Venus maakt een paar gunstige combinaties. Dat betekent dat je je charme in de strijd kan gooien om dingen te bereiken. Je kan mensen makkelijk overhalen en er wordt naar je geluisterd.

De tweede helft van de maand kan je te maken krijgen met allerlei mooie beloften die later niks waard blijken te zijn. Of, je bent zelf wat overmoedig en je belooft mensen dingen die je niet kan waarmaken. Een beetje terughoudend zijn kan dan geen kwaad.

Wat betreft geld, is begin februari belangrijk. Op 4 februari vindt er een nieuwe Maan plaats in je huis van inkomsten uit werk. Deze Maan helpt je om nieuwe of andere manieren te vinden om je inkomen te vergroten.

Lichaam & geest

De eerste weken van februari kan je wat gestrest zijn. Waarschijnlijk over onderwerpen die met je huis, familie of uitgaven te maken hebben. Je voelt je verder goed en je hebt voldoende energie. Jupiter waakt over je 12e huis en dat maakt je enthousiast en optimistisch.

Advies

Probeer ontspannen om te gaan met vriendschappen en relaties.


Vorige maand: januari 2019

Liefde & relaties

Januari is een maand waarin je je wat meer naar binnen keert, je gevoelens evalueert en je conclusies trekt over je relaties en jouw rol daarin. De zoneclips op 6 januari vindt plaats in je huis van relaties en heeft invloed op al je relaties, inclusief je liefdesrelatie. Onderwerpen die van invloed zijn, zijn (on)afhankelijkheid, (on)trouw, bezitterigheid en vrijheid.

De Maan en de planeet die heerst over je huis van relaties, bevindt zich dicht bij de Zon. Daardoor kan je het idee hebben dat je partner te dominant is. Vanaf de 21ste, als ook de maaneclips plaatsvindt, kan het thema afhankelijkheid weer belangrijk worden. Het kan hier gaan om materiële of emotionele afhankelijkheid.

Op 7 januari zal Venus de planeet die heerst over je huis van de liefde je 12e huis binnengaan. Dit is het huis van eenzaamheid en afzondering, maar ook van genezing. Het lijkt erop dat veel single Steenbokken nu niet klaar zijn voor een relatie, minder emotioneel beschikbaar zijn en eerst aan zichzelf moeten werken.

Werk & carrière

Op het werk gaat het er deze maand minder rustig aan toe. Ook de verhouding met collega’s kan voor wat spanningen zorgen. Maar Mercurius, de planeet die heerst over je huis van werk, bevindt zich wel in jouw teken. Dat maakt je extra praktisch ingesteld en geduldig. Je voelt je heel erg verantwoordelijk en betrokken bij je werk en je bent ook bereid om er extra tijd en energie in te steken of cursussen te doen. Je familie kan het hier niet mee eens zijn of er zijn familie omstandigheden die dit moeilijker maken.

Vanaf 7 januari bevindt Venus zich in je huis van carrière in je 12e huis. Dat laat zien dat liever achter de schermen aan het werk bent of je plannen voor jezelf houdt.

Eind van de maand zie je mogelijkheden of maak je plannen om je inkomen te verhogen.

Lichaam & geest

Januari is een onrustige maand wat je gevoelens betreft. Oude conflicten kunnen weer actueel worden of er komen nieuwe conflicten bij. Ook problemen uit je jeugd kunnen weer even opvlammen.

Gelukkig is de Steenbok deze maand wel heel positief en optimistisch ingesteld. Dat helpt je over veel problemen heen.

Advies

Vermijd iedere vorm van overdaad of overdrijven. Dat geldt ook voor werken.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook interessant
Horoscoop Stier februari 2019