maan in de tekens

De betekenis van de Maan in de 12 tekens van de dierenriem

Laatst bijgewerkt:

De Maan is de snelst bewegende planeet. Ongeveer iedere 2,5 dag verandert de Maan van teken en binnen 29,5 dagen is de cyclus compleet is de Maan in de 12 tekens van de dierenriem geweest en heeft dus alle sterrenbeelden bezocht.

De betekenis van de Maan in de astrologie

De Maan is verbonden met onze emoties. Het teken en het huis waarin de Zon zich bevindt, heeft invloed op de energie van dat moment. Zoals de positie van de Zon invloed heeft op onze persoonlijkheid, geloven astrologen dat de Maan invloed heeft op onze stemming, creativiteit, onze fantasie en de aantrekkingskracht die we op andere hebben.

Waar is de Maan nu?

Hieronder en in de zijbalk van dit artikel vind je de huidige maanstand. Hieronder lees je welke invloed in de Maan in de 12 tekens of sterrenbeelden heeft op je emoties en je leven van dat moment.

Huidige maanstand

Volle maan
Volle maan

De maan staat nu in Waterman
De maan is 16 dagen oud

Volle Maan

Bij volle Maan is, is de energie en invloed van de Maan het sterkst. Het teken waarin de volle Maan plaatsvindt geeft het karakter aan de Volle Maan. Als de volle Maan bijvoorbeeld plaatsvindt in het teken Schorpioen, dan zullen mensen met de Zon, Maan of Ascendant in Schorpioen in hun geboortehoroscoop hier meer door beïnvloed worden.

Betekenis van de Maan in de 12 tekens of sterrenbeelden

Maan in Ram

Dagen met de Maan in Ram maken ons spontaan, energiek en enthousiast. Je hebt een sterke behoefte om nieuwe dingen te beginnen. We denken groots en proberen onze passie te vinden. We kunnen tijdens deze Maan ook wat tactloos zijn en eerder impulsief dingen doen of zeggen. De kans bestaat dat zoiets verkeerd valt en tot ruzie leidt. Verder kan het je rusteloos maken, je wilt actie, de beste zijn en winnen. We worden ook sneller verliefd…

Maan in Stier

Tijdens dagen met de Maan of volle Maan in Stier zijn we geneigd om onze behoeften te vervullen. Die behoeften hebben te maken met zekerheid, rust en comfort. Misschien willen we meer geld sparen of verbeteringen aan ons huis uitvoeren. We willen dingen doen waardoor we ons meteen goed voelen. Aan de andere kant maakt de Maan in Stier ons koppiger, materialistischer en sneller gefrustreerd. We zijn eerder ontevreden over wat we niet hebben.

Maan in Tweelingen

Tijdens dagen met de Maan of volle Maan in Tweelingen is onze behoefte aan afwisseling groot. We raken snel verveeld. We zijn nieuwsgierig maar die nieuwsgierigheid is oppervlakkig. We hebben meer behoefte aan activiteiten die onze geest stimuleren en waarbij we kunnen communiceren. Denk aan lezen, leren, schrijven, berichten versturen en bezoekjes afleggen. Financieel en organisatorisch verloopt alles prima.

Maan in Kreeft

Bij een volle Maan in Kreeft neemt onze behoefte aan rust en harmonie toe. Met de Maan in Kreeft willen we ons veilig voelen, of ergens thuis voelen. Onze stemming en emoties kunnen wisselend zijn. Ons huis en gezelligheid spelen een grotere rol tijdens deze periode. We zijn zorgzamer en meer bezig met huishoudelijk activiteiten. We hebben meer contact met familieleden en we denken meer na over het verleden.

Maan in Leeuw

Met de volle Maan in Leeuw willen we plezier maken, flirten en feesten. Er kan wat minder aandacht zijn voor zaken en werk. We verlangen naar aandacht en kunnen we best wat drama in ons leven gebruiken. We zijn niet bang om wat meer risico te nemen. We willen uitblinken in waar we goed in zijn en daar waardering voor krijgen. Tegelijkertijd zijn we creatiever en romantischer.

Maan in Maagd

Met de Volle Maan in Maagd zijn we praktisch ingesteld. We hebben de neiging om dingen te organiseren, te reorganiseren en onze plannen te overdenken. Het doet ons goed om dingen op te lossen of om orde in de chaos te scheppen. We. zorgen ervoor dat we onze taken goed en op tijd afmaken. Gezondheids– en lifestyle onderwerpen vinden we nu belangrijker. We hebben meer aandacht voor details.

Maan in Weegschaal

Met de Maan in Weegschaal ligt de nadruk op het onderhouden van relaties met anderen en het verfraaien van onze omgeving. Problemen proberen we langs diplomatieke weg op te lossen en we zijn eerder bereid om tot compromissen te komen. Ruzies en confrontaties worden zoveel mogelijk vermeden. Snel beslissingen nemen is wat lastiger. We bekijken alles van alle kanten en we twijfelen meer.

Maan in Schorpioen

Met de volle Maan in Schorpioen beleven en voelen wel alles wat intenser. Dat geldt voor positieve gevoelens als passie en verlangen maar ook voor verdriet, eenzaamheid en angst. We zijn bereid om diep te gaan en dingen tot de bodem uit te zoeken. We hebben nu een hekel aan oppervlakkigheid. We willen nu graag afscheid nemen van oude gewoonten en angsten die ons beperken en onszelf vernieuwen. Met de volle Maan in Schorpioen zijn we ook wat achterdochtiger en proberen we anderen eerder te manipuleren.

Maan in Boogschutter

Als het volle Maan is in Boogschutter dan zijn we goed gehumeurd en optimistisch. We zijn op zoek naar de waarheid en staan open om nieuwe ideeën en plannen te maken. We vinden vooral de grote lijnen interessant en de details wat minder. De behoefte aan nieuwe avonturen en ervaringen is groot. We kunnen spontaan besluiten om iets bijzonders te gaan doen. Aan de andere kant hebben we ook eerder de neiging om te overdrijven en vinden we bepaalde dingen belangrijker dan ze zijn.

Maan in Steenbok

Met een volle Maan in Steenbok zien we het nut van orde en structuur en maken we een goede tijdsplanning. We zijn ambitieus en hebben een grote behoefte om te slagen en om succes te hebben en we kunnen deze dagen heel productief zijn. Belangrijk is het om nu geen tijd en energie te verspillen. Het moet allemaal nuttig en sober zijn en dat kan enigszins deprimerend zijn.

Maan in Waterman

Als de Maan zich in het teken Waterman bevindt, dan worden we aangetrokken door alles wat ongewoon, apart en nieuw is. We hebben de behoefte om alles te verbeteren. We reageren meer vanuit ons verstand dan vanuit het gevoel en kunnen wat onpersoonlijker zijn. Het is nu moeilijker om ons aan bepaalde schema’s en afspraken te houden omdat we persoonlijke vrijheid belangrijker vinden. We zetten ons graag in voor het algemeen belang en we zijn heel erg bezig met de toekomst.

Maan in Vissen

Met de Maan in Vissen zijn we wat dromeriger en minder realistisch dan normaal. We zijn gevoeliger en handelen vaker op grond van onze intuïtie. We zijn gevoelig voor de sfeer om ons heen kunnen ons ook beter inleven in de gevoelens van een ander. Met de Maan in Vissen zijn we creatiever en is onze fantasie rijker.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *