Mercurius teken

Jouw Mercurius teken, wat betekent het?


Net als de Zon, wat vaak voor het gemak je sterrenbeeld wordt genoemd, bevindt de planeet Mercurius zich op het moment van je geboorte ook in één van de 12 sterrenbeelden. Waar bevond jouw Mercurius zich, wat is jouw Mercurius teken? Als je het niet weet, kan je hier je geboortehoroscoop laten uitrekenen.

Mercurius bevindt zich meestal in de buurt van de Zon en beweegt ook even snel. Hierdoor zal Mercurius in je geboortehoroscoop vaak hetzelfde teken of een teken ervoor of erna hebben. Iemand met de Zon in Ram, zal dus Mercurius in Vissen, Ram of Stier hebben.

De planeet Mercurius staat voor…

Mercurius staat voor ons denken, ons gezonde verstand. Het zegt iets over de manier waarop we communiceren, leren en informatie verwerken.

De plaats van Mercurius in je geboortehoroscoop vertelt iets over welke onderwerpen je interesseren, de manier waarop je leert van je levenservaringen en voor welke opleiding je kiest.

Mercurius retrograde

Een paar keer per jaar verandert Mercurius tijdelijk van snelheid waardoor het lijkt of hij achteruit beweegt. Dit is een optische illusie, maar wordt retrograde genoemd. Als je geboren werd terwijl Mercurius retrograde was, wat vaak wordt aangegeven met een R achter het teken, dan kan je wat meer en vaker overdenken. Je bent dan misschien meer dan anderen geïnteresseerd in het verleden en/of je hebt een krachtig geheugen

Jouw Mercurius teken

Zoek op waar jouw Mercurius teken zich bevond tijdens je geboorte en lees hieronder de betekenis ervan.

Mercurius in Ram
Mercurius in Stier
Mercurius in Tweelingen
Mercurius in Kreeft
Mercurius in Leeuw
Mercurius in Maagd
Mercurius in Weegschaal
Mercurius in Schorpioen
Mercurius in Boogschutter
Mercurius in Steenbok
Mercurius in Waterman
Mercurius in Vissen

Mercurius in Ram

De planeet Mercurius in het sterrenbeeld Ram geeft aan dat je een snelle geest hebt. Je denkt snel, neemt snel beslissingen en je trekt snel conclusies. Door je directe en wat ongenuanceerde reacties, kan je soms wat bot overkomen. Je kan zelfs wel eens wat agressief reageren, bijvoorbeeld als anderen tegen je ideeën of meningen ingaan.

Leren gaat over het algemeen soepel, hoewel je vooral de grote lijnen volgt en minder aandacht hebt voor details. Je laat graag weg wat je niet belangrijk vindt. Je bent anderen in gedachten vaak ver voor, waardoor je je kan vervelen tijdens lessen of gesprekken.

Met Mercurius in Ram, hou je ervan om vol enthousiasme aan nieuwe dingen te beginnen. Je wilt constant gestimuleerd en intellectueel uitgedaagd worden. Als het nieuwtje ergens vanaf is, kan je de aandacht en belangstelling snel kwijtraken. Kritiek vat je vaak als persoonlijk op en valt daarom niet altijd goed.

Mercurius in Stier

Met de planeet Mercurius in het sterrenbeeld Stier neem je de tijd om alles rustig te overdenken. Je geeft er de voorkeur aan om onderwerpen van alle kanten te bekijken. Als resultaat kan je wat traag zijn met het nemen van een ​​beslissing, maar je kunt er zeker van zijn dat die beslissing wel goed doordacht is.

Je leert op een langzame, methodische en praktische manier. Dat kan wat problemen opleveren in het vroege onderwijs, omdat je langzaam nieuwe concepten begrijpt. Later profiteer je hier juist van omdat je alles wat je leert, lang vasthoudt. Een andere eigenschap van Mercurius in Stier mensen, is dat je erop kan vertrouwen dat je je aan je woord houdt. Het enige nadeel is dat je behoorlijk eigenwijs bent als je eenmaal een besluit hebt genomen. 

Probeer open te blijven staan voor nieuwe kansen, ook al vind je dit moeilijk. Je hecht belang aan tradities die via je familie of de samenleving worden doorgegeven. Om deze reden kun je vaak genieten van het vak geschiedenis.

Mercurius in Tweelingen

Wie de planeet Mercurius in de geboortehoroscoop in Tweelingen heeft zal waarschijnlijk veel en graag praten. Het is niet je bedoeling om maar door te kletsen, maar je houdt gewoon van de kunst van het praten, het uitwisselen van ideeën met andere mensen en het bijpraten over allerlei nieuwtjes. Je bent een snelle prater, met een grote interesse in de meeste onderwerpen. Je geniet van boeken, brieven, tijdschriften, de media, computers en al het andere dat je helpt bij het leren en communiceren. 

Je vindt het ook leuk om te netwerken, mensen uit verschillende lagen van de bevolking met elkaar in contact te brengen en informatie te door te geven van de ene bron naar de andere. Hierdoor ben je vaak de gemeenschappelijke schakel in een keten van heel verschillende vrienden. 

Je geniet van alle vormen van onderwijs, maar je kunt als je jong bent, moeite hebben om stil te zitten en om te luisteren. Naarmate je ouder wordt, zul je waarschijnlijk uitblinken in je opleiding vanwege je onderzoekende geest en intelligentie.

Astrologisch gezien wordt de planeet Mercurius beschouwd als een sterke positie in Tweelingen. Dit betekent dat je kan profiteren van veel interesses. Soms merk je dat je verstrooid bent, maar als je je eenmaal op je onderwerp kan concentreren, kun je uitblinken, vooral op gebieden als lesgeven, schrijven, communiceren en netwerken.

Mercurius in Kreeft

Met de planeet Mercurius in het sterrenbeeld Kreeft communiceer je op een gevoelige en emotionele manier. Je komt zachtaardig en vriendelijk over en je pikt de sfeer en emoties van mensen om je heen makkelijk op. Je kan je zo zeer in anderen verplaatsen, dat je soms je eigen ideeën en gevoelens vergeet. Het kan moeilijk voor je zijn om de ​​balans te vinden tussen je hoofd en je hart. Je emoties vertellen je het ene en je verstand vertelt je iets anders.

Sommige Mercurius in Kreeft mensen praten niet veel. Ze luisteren des te beter naar wat anderen zeggen. Mercurius in Kreeft mensen vergeten niet snel iets. Ze weten nog precies wat er vroeger gebeurd is en wat iemand een paar maanden geleden tegen ze gezegd heeft. Dat komt omdat ze zo empatisch zijn en de emoties achter de woorden aanvoelen.

Onderwijs en leren kan moeilijk zijn, tenzij het een onderwerp betreft dat ze interesseert. Kan het ze niet erg boeien dan hebben ze moeite met concentreren. Mercurius in Kreeft mensen houden vaak van poëzie of bloemige taal en kunnen getalenteerde sprekers of schrijvers zijn.

Je gezin en familie zijn belangrijk voor je. Als er problemen zijn met vrienden of familieleden, dan kan je je veel zorgen maken. Aan de positieve kant vind je het leuk om informatie te verzamelen over je familie en de achtergrond ervan. Je kan bijvoorbeeld familiefoto’s verzamelen of de stamboom van de familie bestuderen.

Mercurius in Leeuw

De planeet Mercurius in het sterrenbeeld Leeuw geeft aan dat je enthousiast bent in je zoektocht naar kennis, en alles wat je geleerd hebt ook graag weer doorgeeft aan anderen. Als Mercurius in Leeuw mensen praten, doen ze dat met overtuiging en autoriteit. Ze zijn er dan ook goed in om andere mensen over te halen.

Mensen luisteren graag naar je vanwege je creatieve talent om verhalen te vertellen en raken geboeid door je levendige manier van communiceren. Misschien kom je op een bepaald moment in je leven zelfs op het podium terecht. Je houdt van drama en je luistert graag naar het geluid van je eigen stem. 

Je bent trots op je vermogen om te leren en je gelooft ook dat leren leuk is. Je enthousiasme kan aanstekelijk zijn. Je bent creatief in je manier van denken en je hebt waardering voor kunst. Je kan ook genieten van gesprekken met kinderen. 

Met je grote ego en enthousiaste en zelfverzekerde manier van communiceren, verwacht je vaak alleen maar waardering van andere mensen. Kritiek kan je moeilijk vinden. Als het je lukt om niet te veel op te scheppen, niet te veel te overdrijven en de ​​betweter uit te hangen, is de kans groot dat je er goed in slaagt om je doelen te behalen.

Mercurius in Maagd

Mensen met Mercurius in Maagd houden graag alle details in de gaten. Ze zijn kritisch, analytisch en perfectionistisch. Ze kunnen een beetje van slag raken als dingen niet goed georganiseerd zijn. Ze zijn daardoor vaak veel tijd kwijt aan het indelen, regelen en in goede banen leiden van alledaagse praktische zaken. Ze presteren het best als alles gepland en uitgestippeld is.

Mensen met Mercurius in Maagd kunnen uitblinken op gebieden waarvoor een scherpe geest en een scherp intellect nodig is. Ze zijn heel geschikt om onderzoek te doen, of het nu gaat om het verdiepen in de details van een verzekeringspolis of het doen van wetenschappelijk onderzoek. Onderwerpen als hygiëne of geneeskunde zullen Mercurius in Maagd mensen kunnen boeien.

Mercurius in Maagd stellen hoge eisen aan zichzelf en aan anderen. Ze kunnen ongeduldig zijn naar anderen omdat ze zelf vinden dat zij alles het beste doen. Ze nemen daarom vaak meer taken op zich om vervolgens te klagen dat ze alles moeten doen. Anderen komen vaak naar ze toe voor advies omdat ze goed op de hoogte zijn van alle feiten, kennis en details.

In de astrologie wordt Mercurius in Maagd als een gunstige stand gezien.

Mercurius in Weegschaal

Mensen met Mercurius in Weegschaal komen vaak vriendelijk over. Ze praten graag vaak en veel. Ze zijn er goed in om anderen op hun gemak te stellen. Ze willen aardig gevonden worden.

Behalve dat ze zelf veel praten, kunnen ze ook goed luisteren. Ze horen graag wat hun vrienden te zeggen hebben. Ze proberen ook altijd eerlijk te zijn bij discussies en iedereen gelijkwaardig te behandelen. Om deze reden komen vrienden graag bij ze langs voor een praatje. Ze kiezen daarom ook vaak voor beroepen waarbij een goede luistervaardigheid en een gezond beoordelingsvermogen van pas komen. 

Mercurius Weegschalen houden niet van ruzie. Ze hebt het vermogen om alle kanten van een verhaal te zien, en daarom nemen ze vaak de rol van vredestichter of tussenpersoon op zich. Zelfs onaangename boodschappen weten ze op een aangename en niet kwetsende manier te brengen. Ruzies hebben de neiging om hun evenwicht te verstoren en dat willen ze daarom kost wat kost voorkomen.

Hoewel ze de gave hebben om problemen van anderen op te lossen, zijn er vaak momenten waarop ze zelf twijfelen en niet in staat zijn om voor zichzelf een beslissing te nemen. Dit kan lastig zijn als ze verschillende opties in hun hoofd hebben. Op zulke momenten kunnen ze beter de raad van vrienden inroepen.

Mercurius in Schorpioen

Mercurius in Schorpioen mensen zijn vindingrijke types die zich heel goed diepgaand in zaken kunnen verdiepen. Ze hebben een hekel aan oppervlakkigheid. Schorpioenen kunnen diep gaan in zowel onderwerpen als emoties. Ze gaan daarbij verder dan anderen willen of durven. Hun ogen werken als röntgenogen, ze zien alles. Ze kunnen daardoor soms wat achterdochtig of negatief overkomen.

Het zijn daarnaast ook empathische luisteraars, niet bang om met intieme problemen om te gaan. In feite praten ze liever met mensen op een nuttig en zinvol niveau dan oppervlakkig over koetjes en kalfjes. Een debat met iemand met Mercurius in Schorpioen zal je meestal verliezen. Hun motivatie om te winnen is groot. De omgang en communicatie met een Mercurius in Schorpioen is vaak intens. 

Mercurius in Schorpioen mensen zijn uitstekende waarnemers en onderzoekers. Verwacht wel de nodige kritiek van ze. Niets ontgaat ze. Geheimen en mysteries zijn een uitdaging voor ze. Daarnaast kunnen ze heel goed strategieën bedenken.

Hoewel ze goed kunnen luisteren, kunnen ze ook de neiging hebben om geobsedeerd te raken door hun eigen problemen. Het zijn piekeraars. Ze komen het beste tot hun recht als ze hun vindingrijke en indringende geest kunnen gebruiken in een project dat concentratie en onderzoek vereist. Een beetje intrige is daarbij ook welkom. Je leest graag romans met een ingewikkeld en boeiend plot.

Mercurius in Boogschutter

Met Mercurius in het sterrenbeeld Boogschutter geef je aan dat je een geboren filosoof bent en geniet van alle informatie. Vrijheid van denken vind je belangrijk en je ideeën kunnen groots zijn. Je houdt er niet van om verstrikt te raken in de details van het dagelijks leven, en geeft de voorkeur aan het totaalbeeld. Je bent geïnteresseerd in elk project waarbij een visie voor de toekomst belangrijk is, zolang je de details maar aan iemand anders kunt overlaten. 

Organisatie is niet je beste kant. Als je je werkruimte bekijkt, lijkt alles oppervlakkig misschien opgeruimd maar trek je een kast of la open, dan zie je de chaos.

Je bent geïnteresseerd in allerlei soorten religies, niet in één bepaalde religie want je houdt niet van intolerantie. Je praat graag met mensen van verschillende culturen en achtergronden, en van alle leeftijden. Je houdt van leren en studeren, of het nu op school is of uit de praktijk van het leven. Je bent enthousiast, inspirerend en altijd op zoek naar kennis. Op een bepaald moment in je leven vind je het misschien ook leuk om anderen les te geven.

Astrologisch gezien wordt de planeet Mercurius in het teken Boogschutter gezien als ongunstig. Dit betekent dat je voorzichtig moet zijn om niet te groots en te idealistisch te worden in je denken. Het denken en communiceren van Mercurius in Boogschutter mensen is positief. Dat is zowel je kracht als je zwakte omdat je door je optimisme soms de realiteit uit het oog verliest.

Mercurius in Steenbok

Met Mercurius in Steenbok ben je een wijs en zorgvuldig denker die er de voorkeur aan geeft om alle tijd te nemen om alle mogelijkheden te overwegen voordat je een beslissing neemt. Mercurius in Steenbok mensen praten vaak langzaam en weloverwogen. Ze zien graag orde en structuur in alles wat ze doen.

Je hebt een scherpzinnige geest en geniet van het bestuderen van verschillende onderwerpen. Dat doe je op een serieuze manier. De kans is groot dat je succes boekt tijdens je studie. Je kan zelfs een expert op je vakgebied worden, hoewel je wel wat star kunt zijn in je denken. Je benadert nieuwe ideeën met de nodige voorzichtigheid en je geeft de voorkeur aan de beproefde manieren die al bekend en bewezen zijn.

Mensen met Mercurius in Steenbok zijn niet bepaald goedgelovig. Het zijn types die je vaak de wenkbrauwen kan zien fronsen als iemand iets beweert. Ze zullen niet meer woorden aan iets besteden dan nodig. Hun tijd is kostbaar.

Mercurius in Waterman

Iemand met de planeet Mercurius in het sterrenbeeld Waterman zit boordevol originele en unieke ideeën en die wil je dolgraag met al je vrienden en collega’s delen.  Je bent snel van begrip maar ook snel om anderen tegen te spreken. Met Mercurius in Waterman kan je ook de neiging hebben om jouw mening en ideeën aan anderen op te dringen.

Je hebt een breed scala aan interesses en je bent in staat om over verschillende onderwerpen te praten. Je bent vooral geïnteresseerd in het nieuwe en het originele, en ook in onderwerpen die de wereld als geheel raken, in plaats van alleen het individu. Om deze reden kun je je verdiepen in milieukwesties, wetenschap, metafysica of politiek. 

Mercurius in Waterman mensen zijn leuk gezelschap. Je kan altijd iets interessants bijdragen aan gesprekken en je kijk op dingen is vaak net even anders dan anders.

Je bent een inventieve denker, in staat om je originele ideeën aan anderen over te brengen. Soms kom je in opstand tegen oude en traditionele ideeën, waarbij je je stoort aan de meer vasthoudende denkers in de wereld. Je beschouwt de wereld graag als één grote familie, en je kunt kleingeestige denkwijzen, zoals racisme, niet begrijpen.

Mercurius in Vissen

Met Mercurius in het sterrenbeeld Vissen heb je een rijke fantasie. Opgroeien kan wat moeilijk voor je zijn geweest omdat je met je geest voortdurend naar een fantasiewereld afdwaalt. Mercurius in Vissen mensen zuigen de sfeer en stemmingen van mensen om hen heen op als een spons. Ze komen vaak over als dromerig en indirect en het is moeilijk om ze ergens op vast te pinnen. Ze kunnen vaag en indirect zijn in hun manier van communiceren.

Je gedachten zijn grotendeels afhankelijk van je stemming. Je humeur is daardoor onvoorspelbaar en veranderlijk. Je kan plotseling humeurig reageren in gesprekken maar ook in mails of berichten. Toch heb je zeker niet de bedoeling om anderen te kwetsen. Je moet je bewust worden van deze neiging, want er zijn momenten waarop je het moeilijk hebt om realiteit van fantasie te onderscheiden. Wees ook op je hoede zijn voor geestverruimende middelen, omdat je bijzonder gevoelig bent voor externe invloeden. Je bent heel intuïtief en in staat gebeurtenissen en mensen op een diep niveau te begrijpen.

Je hebt het vermogen om je af te stemmen op de gevoelens en gedachten van andere mensen, waardoor je goed begrijpt hoe ze zich voelen en denken. Onderwijs wordt gemakkelijker voor je als je eenmaal vrij bent om je eigen creatieve talenten te ontplooien. Mercurius in Vissen wordt niet altijd als een gunstige stand gezien. Daarom is het een uitdaging om je gedachten op een positieve manier in te zetten, op een manier die zowel jou als mensen om wie je geeft, ten goede kan komen.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *