eigenschappen tweelingen

20 Eigenschappen van het sterrenbeeld Tweelingen

De Tweelingen, het derde teken van de dierenriem is charmant, onvoorspelbaar en veranderlijk.

De heersende planeet van Tweelingen: Mercurius
Element: Lucht
Kwaliteit: Beweeglijk
Geluksdag: Woensdag
Kleur: Lichtgroen, geel
Getallen: 5, 7, 14, 23
Gaat het beste samen met: Boogschutter, Waterman
Tweelingen houdt van: afwisseling, muziek, boeken, kletsen, korte uitstapjes.

20 Eigenschappen van de Tweelingen

(geboren 21 mei-20 juni)

1. Tweelingen zijn constant druk in hun hoofd

In het hoofd van de Tweelingen is het constant druk met gedachten, ideeën en vragen. De Tweelingen is van nature nieuwsgierig en wil graag veel weten over praktisch alles. Toch vinden ze het wel moeilijk om zich lang met één onderwerp bezig te houden. Hun interesse is heel uitgebreid en verschillend waardoor hun aandacht oppervlakkig is.

2. Tweelingen kunnen goed flirten

Tweelingen kunnen de gewoonte hebben om erg te flirten. Vaak hebben ze het zelf niet eens in de gaten en gebeurt het als vanzelfsprekend. Ze zijn van nature vriendelijk en ze zijn goed met woorden.

3. Tweelingen proberen conflicten te vermijden

Tweelingen houden niet van onnodig drama en conflicten. Ze zullen weglopen voordat de gemoederen al te verhit raken. Ze vinden ook vaak dat ze belangrijker dingen te doen hebben. Het liefst vergeten ze conflicten snel en gaan ze verder met hun leven.

4. Als je Tweelingen dwars zit, dan nemen ze wraak

Tweelingen zijn van nature pacifistisch. Maar als je ze in een hoek drijft dan zien ze geen andere mogelijkheid dan je op je plaats te zetten, vergelding te zoeken of wraak te nemen. Ze zijn niet bang om voor zichzelf op te komen en kunnen harde woorden gebruiken als ze boos zijn.

5. Tweelingen zijn goed met woorden

Tweelingen hebben een snelle geest en een rijke woordenschat. Ze praten veel en graag. Ze vinden het vaak ook leuk om vreemde talen te leren.

6. Tweelingen zijn zeer onafhankelijk

Het is lastig, en waarschijnlijk zelfs onmogelijk om een Tweelingen te overheersen. Ze zijn zo onafhankelijk dat ze alleen op zichzelf vertrouwen. Ze volgen liever hun eigen weg dan dat ze in de schaduw van iemand anders staan.

Tweelingen hebben een sterke behoefte aan vrijheid en als iemand probeert die vrijheid te beknotten dan zullen ze alles doen om los te breken uit de sleur of uit je greep.

7. Tweelingen kunnen zich goed aanpassen

De Tweelingen is de kameleon van de dierenriem. Ze passen zich makkelijk aan aan hun omgeving, aan de omstandigheden of aan het gezelschap waarin ze verkeren. Ook als ze moeilijke of emotionele tijden doormaken, weten ze zich goed aan te passen en slaan ze zich er doorheen.

kameleon

8. Tweelingen houden alles in de gaten

De Tweelingen is een nieuwsgierig wezen en houdt alles wat er in zijn of haar omgeving gebeurt nauwlettend in de gaten. Ze zijn natuurlijke onderzoekers die proberen achter de waarheid te komen. Onderschat nooit hum vermogen om de onderste steen boven te krijgen.

9. Tweelingen hebben geen tijd voor gezeur en geklaag

Tweelingen hebben absoluut geen zin en geen tijd voor mensen die overal over zeuren. Ze zullen snel verveeld raken en afhaken. Als jij nog aan het zeuren en klagen bent zijn hebben zij al iemand anders gevonden om mee om te gaan.

10. Tweelingen houden van mensen die hen uitdagen

Tweelingen zijn dol op mensen die hen geestelijk stimuleren. Ze houden van geestige en interessante verhalen en ze willen aan het lachen gemaakt worden. Ze houden ervan om van gedachten te wisselen met mensen die op dezelfde golflengte zitten.

Vorige1 van 2

 1. klopt helemaal geweldig dat ik hier nu duidelijkheid
  hebt voor hen die willen weten hoe ik inelkaar zit
  TOPPIE TOPPIE TOPP!!!!!!!!

 2. Ik leef al sinds 50 jaar met een tweelingman, sinds kort botsen wij spijtig genoeg in het nemen van compromissen in onze relatie, door te veel tijd te steken in het doen en laten op werkvlak als zelfstandig werkende partners is er veel communicatie verloren gegaan wat onze relatie betreft. Vele discuties en spanningen tot gevolg en daardoor elkaars eigenschappen naar bovenhalen i.v.m. sterrenbeeld moet ik toegeven dat bovenstaande punten zeer treffend zijn. Ikzelf ben een waterman, gelukkig een van de tekens die matchen bij een tweeling wat ik ook zo ervaar, tweeling mannen zijn per definitie complex om mee samen te leven, hebben inderdaad een eigen pad door het leven, ondanks hou ik nog steeds van hem ook al heb ik het gevoel hem af en toe te moeten delen met zijn vriendenkring waar hij ook altijd voor klaar staat.

 3. Ik herken mezelf, boogschutter, hou niet van moeilijke karakters, leg het leven met humor, goed gezelschap, en dat is mijn tweelingen partner, op één lijn zitten, soms eng? Nee welnee. De wereld aan onze voeten en er samen instappen

 4. Mijn bestee relaties, ik ben Waterman , is met tweelingen..Die begrijpen je , zonder dfat ej je zelf hoeft uit te leggen..Ruzie of zo tuussen deze twee sterrenbeelden brengt hen dichter bij elkaar,omdat beiden het grote plaatje in de gaten houden. het enig sterrenbeeld wat ik om mij heen kan hebben een lange tijd.Seks is super met tweelingenvrouw. Ook goed praten en veel lachen.Wel moet je wene aan hun wispelturigheid en dualiteit , wat hierboven niet beschreven is. Tweelingen kunnen op het laatste moment een afspraak afzeggen.Dat moety je je niet persoonlijk aantrekken.De reden is vaak dat ze “behoefte hebben alleen te zijn”.Tweelingen worden moe van zichzelf vanwege de vele gedachtenstromen, ideeën..Vaak slechte slapers. Ze houden niet van ‘moeilijk/drama, maar zorgen daar vaak in zich zelf voor .

  1. Beste Frans,

   Ik ben zelf een tweeling en ik herken precies wat je schrijft over dualiteit. Mooi dat je dat zo helder ziet! Ik heb dat heel lang gehad, dat “moe zijn van mezelf” en mijn innerlijke onrust, tot ik moe werd van het moe zijn… :-). Toen ben ik de knop om gaan draaien en ben de prioriteit gaan geven aan het streven naar innerlijke rust. En nu, na vele jaren, komt het heel regelmatig voor dat ik innerlijke rust heb ( ik zou bijna willen zeggen: bijna altijd, maar durf dat niet goed, bang om iets over mezelf af te roepen). Dus een tweeling kan veranderen en rustiger worden. Gelukkig maar!

 5. Amen. Nooit eerder zo’n gedetailleerde en treffende beschrijving gezien zonder de typische ‘Tweelingen-clichés’.
  Onder de indruk, bijzonder!

 6. Heel veel geduld inderdaad
  Ben stapelgek op een man die weegschaal is
  Ontzettend lastig karakter
  Maar goed met mijn sterrenbeeld heeft hij het ook niet makkelijk

 7. Helder beschreven. Ik heb net een Tweeling leren kennen . Een afrikaanse nog wel .
  Ik ben waterman . Dus uw analyse qua match geeft de burger moed.

  Dank nog !

 8. Klopt best.
  Ben er zelf een.

  Belangrijk punt is dat tweelingen zelf hun zaken regelen. Laten hun hoofd niet hangen wat een op professioneel gebied ook zegt: ze stippelen zelf hun pad uit.

 9. Erg goed deze karakter eigenschappen van de Tweeling. Herken er erg veel in en is op maat geschreven. Ben pas in contact met een tweeling, wil met haar een relatie starten maar dat is niet zo makkelijk. Begrijp haar nu iets beter en moet geduld hebben Ben zelf een Ram die van dat laatste niet zo veel hebben.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *