eigenschappen Ram

20 Eigenschappen van het sterrenbeeld Ram

De Ram, het eerste teken van de dierenriem, is ook vaak werkelijk haantje de voorste.

De heersende planeet van Ram: Mars
Element: Vuur
Kwaliteit: Hoofd
Geluksdag: Dinsdag
Kleur: Rood
Getallen: 1, 8 en 17
Gaat het beste samen met: Weegschaal en Leeuw
De Ram houdt van: actie, opschieten, individuele sporten, comfortabele kleding.

20 Eigenschappen van de Ram

(geboren 21 maart – 20 april)

1. Rammen zijn geen watjes

Rammen zijn geen watjes. Ze zijn sterk en veerkrachtig en één van de moedigste tekens van de dierenriem. Ook als ze onder druk moeten presteren staan ze hun mannetje. Ze gaan uitdagingen graag aan en doen wat ze moeten doen.

2. Rammen doen dingen graag op hun eigen manier

Rammen zijn onafhankelijke wezens en hebben eigenwijze en tegendraadse trekjes. Ze houden er niet van als mensen ze vertellen wat ze moeten doen. Ze doen dingen graag op hun eigen manier.

3. Rammen zijn onvoorspelbaar en spontaan

Rammen maken het de mensen om zich heen niet makkelijk met hun onvoorspelbare gedrag en spontane acties. Met een Ram is het zelden saai omdat ze altijd wel weer iets nieuws bedenken om te doen.

4. Rammen zijn eerlijk en direct

Rammen draaien niet om de feiten heen. Ze vertellen je eerlijk waar het op staat. Zodoende weet je altijd  waar je met een Ram aan toe bent. Ze zijn zelden achterbaks. Ze hebben dan ook vaak een grote hekel aan stiekeme mensen, onzin en oneerlijkheid. Probeer ze dus liever geen leugens te verkopen.

5. Een Ram kan echt voor iemand vallen

Ook in de liefde zijn Rammen alles of niets types. Als een Ram verliefd wordt, dan is het hevig. Ze zijn dan zeer toegewijd en trouw en gaan voor je door het vuur. Rammen blijven ook een plekje in hun hart houden voor ex-geliefden, hoe vervelend dingen ook zijn verlopen.

6. Rammen houden van een uitdaging

Rammen gaan graag de competitie aan en zijn felle tegenstanders. Denk goed na voor je ze uitdaagt want ze geven zich niet snel gewonnen. Ze willen graag winnen en de beste zijn.

7. De Ram is een veroveraar

Loop een Ram nooit achterna want dan verliezen ze snel hun interesse. Ook in de liefde hebben ze een uitdaging nodig. Een Ram wil graag voor iemand’s aandacht moeten vechten en het idee hebben dat ze iemand voor zich moeten winnen.

8. Rammen zijn trouw

Als een Ram je eenmaal als een vriend of geliefde ziet, zullen ze je trouw blijven en je blijven steunen, wat er ook gebeurt. In goede en in slechte tijden.

9. Ram is het type ruwe bolster, blanke pit

Je verwacht het misschien niet, maar Rammen kunnen heel gevoelig zijn. Vooral als het om de liefde gaat. Als hun hart wordt gebroken, duurt het vaak heel lang voor ze er overheen zijn.

10. Rammen zijn aangenaam gezelschap

Mensen verkeren graag in het gezelschap van een Ram omdat ze leuk, energiek en enthousiast zijn. Ze kunnen weer leven brengen in saaie aangelegenheden.

Vorige1 van 2

 1. Nou ik ben een echte april Ram (volgens mij zit er een klein verschil tussen de maart Ram en de april Ram, de maart Ram is veel rustiger en vriendelijker dan de april Ram is mijn ervaring)maar ik kan me heel goed vinden in de beschrijving van de Ram, ik lees het ook niet voor het eerst als je andere sites bezoekt met beschrijvingen van de Ram kom je bijna overal dezelfde goede en slechte eigenschappen van de Ram tegen. Natuurlijk zijn mentale disorders uitgesloten, die bestaan onder elk sterrenbeeld.

  P.S ik vind de reactie van die Vincent de Waard over zijn ”vriend” tamelijk disrespectvol en het zegt meer over Vincent dan over zijn ”vriend” Pffft.

 2. hallo.
  ik heb dit artikel doorzichtig door gelezen…
  maar ik ben tot de conclusie gekomen dat dit complete onzin is.
  mijn vriend erik is kanker autistisch en heeft geen van deze personalty trades
  wel is hij fijn om bij te zijn

  GR Vincent de waard

 3. HALLO,

  Ik ben benieuwd waar het element ‘kwaliteit’ op gebaseerd is. Graag wordt ik nader toegelicht.

  GR.
  Marissa

  1. Hi Marissa, er zijn drie kwaliteiten: hoofd, vaste en beweeglijke tekens. De hoofdtekens zijn tekens die snel initiatief en actie ondernemen, die de leiding nemen en die dingen in gang zetten. Vaste tekens zijn wat conservatiever, ze gaan uit van het bestaande en willen dingen zoveel mogelijk behouden. Beweeglijke tekens willen graag dingen vernieuwen en veranderen.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *