horoscoop ram maand

Maandhoroscoop Ram december 2020

Horoscoop voor de maand december 2020 voor het sterrenbeeld Ram (21 april – 21 mei)

LIEFDE & RELATIES

In december is de Ram optimistisch, slim maar laat zich wel leiden door sentimentele gedachten. Venus beweegt tot 15 december door je 8e huis van liefde en intimiteit. Rammen kunnen hierdoor makkelijker de interesse van hun partner terugwinnen en/of zorgen dat de gevoelens van liefde intenser worden. 

Meer Rammen bevinden zich in intensieve en veelbewogen relaties waarbij onderwerpen als jaloezie, machtsstrijd, obsessies en bezitterigheid een rol kunnen spelen.

Aan de andere kant bevordert Venus in je 8e huis ook het zoeken naar gezamenlijke doelen voor de lange termijn in relaties, wat een gevoel van veiligheid en zekerheid geeft. 

Vanaf 15 december beweegt Venus door je 9e huis, Mercurius bevindt zich daar tot de 20ste en de Zon tot de 21ste. Hierdoor keert de rust een beetje terug in je gevoelsleven. Je behoefte aan vrijheid neemt toe en relaties die je verstikken kan je moeilijk verdragen. 

Bestaande relaties kunnen eentonigheid of verveling aanpakken door samen nieuwe dingen ontdekken of activiteiten te ondernemen. 

WERK & CARRIÈRE

Saturnus en Jupiter gaan op respectievelijk 17 en 19 december je 11e huis van vriendschappen en groepen binnen. Saturnus is de planeet die heerst over je carrière. Dit voorspelt nieuwe vriendschappen die een gunstige invloed kunnen hebben op je loopbaan of carrière. 

Misschien kan je je contacten uitbreiden en kom je in aanraking met nieuwe projecten, mogelijkheden en kansen. Blijf wel realistisch en laat je niet meeslepen door sterke verhalen en mooie beloften. 

Vanaf 20 december worden je creativiteit en communicatieve vaardigheden belangrijker en kan je je op dit gebied verbeteren.

December is voor Rammen een gunstige maand om schulden af te betalen en om je inkomen te verhogen. Misschien heb je zelfs goede ideeën om te gaan sparen. 

BODY & MIND

In december 2020 is de Ram optimistisch. Je fysieke en mentale conditie is goed. Als je een teveel aan energie hebt, kan je die kwijtraken door meer te bewegen, te wandelen of te sporten. Dit is ook een maand om aan je persoonlijke ontwikkeling te werken. Lees boeken of doe onderzoek naar onderwerpen die je interessant vindt. 


Maarndhoroscoop vorige maand

LIEFDE & RELATIES

Als Mercurius op 4 november zijn normale richting weer aanneemt in je huis van relaties, zal de communicatie tussen geliefden verbeteren. Op 10 november gaat Mercurius dan je 8ste huis van liefde en intimiteit binnen zodat ook gevoelige onderwerpen of het opbiechten van geheimen beter lukt. De band tussen partners kan hierdoor verbeteren. Van 16-18 november kan je iets te weten komen over je partner of nieuws van je partner ontvangen dat je verrast maar dat ook je toekomstplannen onder druk kan zetten. Geld kan een onderwerp van strijd zijn. 

Venus, de liefdesplaneet, beweegt tot 21 november door je 7e huis van relaties en gaat daarna je 8ste huis binnen. Tot de 21ste maakt Venus gespannen combinaties met Mars, Jupiter, Pluto en Saturnus in Waterman. Dit kan zorgen voor onverwachte aantrekkingskracht, spanningen op seksueel gebied en onzekerheid in gevoelens en relaties. 

Passies kunnen intens zijn en onderwerpen als jaloezie en bezitterigheid kunnen ook een rol gaan spelen.

WERK & CARRIERE

De Pluto-Jupiter combinatie in je 10e huis van carrière, is deze maand van grote invloed op je carrière. Deze stand van planeten kan een positieve verandering teweeg brengen en nieuwe kansen in jouw voordeel. Plannen die niet voorspoedig verliepen, financiën die haperden kunnen nu weer herstellen.

Rammen kunnen de afgelopen maanden last hebben gehad van obstakels die ze hinderden bij hun werk. Maar dat verandert in november. Er zijn spectaculaire kansen op komst. Ook samenwerkingen met het buitenland kunnen je daarbij van dienst zijn. 

Dat betekent niet dat alles deze maand meteen goed gaat. Venus in je 10e huis maakt moeizame combinaties en dat kan zorgen voor ontevredenheid of moeilijkheden met werk of geld. 

Voor Rammen die op zoek zijn naar een baan, is de laatste week van november gunstig. 

BODY & MIND

Mars neemt op 14 november weer zijn normale richting aan. Na deze datum zal je weer meer energie krijgen. Je denken wordt helderder en je weet weer beter wat je wilt. Er komt meer vooruitgang. Op 21 november gaat de Zon je 9e huis binnen waardoor je optimisme toeneemt en je meer behoefte hebt aan avontuur en je interesse in spirituele onderwerpen toeneemt.