Maandhoroscoop januari 2018 voor het sterrenbeeld Ram (21 maart – 20 april)

Liefde & relaties

De eerste weken van januari 2018 bevindt Venus zich in jouw huis van carrière, aanzien en sociale status. Deze positie van Venus maakt je selectiever in het kiezen van een partner en je geeft je aandacht vooral aan mensen van wie je vindt dat ze je aandacht ook echt verdienen. Of aan mensen die jou verder kunnen helpen om je doelen te bereiken. Een relatie met je baas of belangrijke mensen is daarom niet uitgesloten.

Venus maakt een gunstige combinatie met de Zon en Pluto en die situatie kan je dwingen om een bepaalde beslissing te maken.

Mars, de heerser van jouw planeet maakt een goede combinatie met Jupiter. Daaruit blijkt dat je je snel lichamelijk aangetrokken kan voelen tot iemand en daar dan ook veel werk van maakt. Ook het eind van januari als zich een eclips van de Maan voordoet, toont aan dat januari een seksueel beladen maand is.

Werk en carrière

Januari 2018 kan een belangrijke en dynamische maand worden voor Rammen waar het werk en carrière betreft. In je huis van carrière bevindt zich de serieuze Saturnus en zijn er drie planeten dichtbij elkaar die hun energie vermengen: de Zon, Venus en Pluto. De Zon is het symbool van autoriteit en succes, Venus brengt geluk en Pluto wil macht en geld.

Deze combi van planeten maakt je zeer gemotiveerd en hoewel het een energie is die af en toe moeilijk te doseren en in de hand te houden is, kan het voor belangrijke prestaties zorgen. Vooral ook gezien de positie Mars en Jupiter. Mars en Jupiter samen bevinden zich in een financieel huis. Dat belooft veel op gebied van geld, zaken doen, verdiensten door samenwerken, enz.

Lichaam en geest

Je conditie is goed begin januari, in het midden van de maand middelmatig en aan het eind weer goed. Door de stand van Mars en Jupiter heb je veel energie. Rond 13 januari komen Mercurius, de planeet die heerst over je huis van gezondheid en Saturnus samen. Stress, onvoorzichtigheid en een neiging tot overdrijven vormen dan een bedreiging.

Advies

Geef niet meer geld uit dan er binnen komt en maak beslissingen op financieel gebied niet te snel en ondoordacht.

 


Vorige maand: Maandhoroscoop december 2017

Liefde & relaties

De eerste weken van december bevindt Mars, de planeet die heerst over Ram in je huis van relaties. Dat brengt de aandacht wel even naar de liefde of je relatie. Het zorgt ook voor actie op dit gebied. Venus, de liefdesplaneet trekt door het teken Boogschutter. Liefde wordt daardoor in verband gebracht met onderwijs, reizen, culturele en spirituele onderwerpen.

De combinatie die Venus maakt met Mercurius versterkt het hier bovengenoemde en kan een onderwerp dat afgelopen voorjaar speelde, weer onder de aandacht brengen. Rond de feestdagen verandert je stemming en word je wat meer volwassen en verantwoordelijker. Je kan goed nieuws verwachten dat van ver komt verwachten.

Werk en carrière

In december vindt er een belangrijke gebeurtenis plaats. Saturnus gaat je huis van carrière binnen en blijft daar drie jaar. Als je een goed plan hebt en een goede strategie hebt en veel doorzettingsvermogen dan kan je een goede en stevige sociale status opbouwen.

Mercurius, de planeet die heerst over je huis van werk, beweegt zich tegengesteld. De combinatie die Mercurius en Saturnus maken, vraagt erom dat je doelen afgestemd zijn op de omstandigheden en manier van werken. En dat je maatregelen neemt als dat niet zo is.

In december kan de Ram goede prestaties leveren en een goede beloning.

Lichaam en geest

Deze maand vormt de Zon een gunstige combinatie met drie andere planeten. Hierdoor krijgt de Ram uithoudingsvermogen en is goed in balans. Aan de andere kant is de positie van Mars niet ideaal. Het blijft daarom verstandig om goed met je energie om te gaan. Stel je prioriteiten, ontspan en zorg goed voor jezelf.

Advies

Overdrijf niet met uitgaven, investeringen en leningen.

 

Hier lees je de week horoscoop Ram
Lees de jaarhoroscoop Ram 2017 of de andere jaarhoroscopen

 

Bekijk ook de maandhoroscoop voor de:

Vissen – Ram – Stier – Tweelingen – Kreeft – Leeuw – Maagd – Weegschaal – Schorpioen – Boogschutter – Steenbok – Waterman