horoscoop ram maand

Maandhoroscoop Ram januari 2022

Laatst bijgewerkt:

Horoscoop voor de maand januari 2022 voor het sterrenbeeld Ram (21 maart – 20 april)

LIEFDE & RELATIES

Als het nieuwe jaar begint, beweegt Venus tegengesteld. Dat toont aan dat dit een maand is om terug te kijken, te analyseren en om conclusies te trekken over je materiële en relationele situatie. Venus neemt zijn normale richting weer aan op 29 januari. Tijdens deze maand maakt Venus wel harmonieuze combinaties met andere planeten zoals de Zon, Uranus en Neptunus. Hierdoor lijkt dit een maand waarin je romantische ontmoetingen kan hebben, je kan verzoenen met exen of kan terugkomen op andere genomen beslissingen.

Veel Rammen krijgen kansen om hun relatie te verbeteren of om opnieuw contact op te nemen met iemand voor wie je ooit romantische gevoelens had.

Tijdens deze periode is Venus niet de enige periode die tegengesteld beweegt. Ook Mercurius is retrograde vanaf 14 januari. Dat verstoort vooral alles wat te maken heeft met communicatie. Het is een aanwijzing om voorzichtig te zijn met wat je zegt en schrijft. Het is nu lastiger om je bedoelingen duidelijk te maken, als je zelf al weet wat je bedoeling is. Dit is wel een goede tijd om het met je partner over de toekomst te hebben en plannen te maken.

Rond 16 januari kunnen Rammen zich plotseling aangetrokken voelen tot iemand. Dat kan tijdens een reis gebeuren of met iemand met een academische achtergrond. Ook een project waar je aan werkt kan leiden tot het ontmoeten van iemand die je hart sneller doet slaan.

WERK & CARRIERE

Je carrière is belangrijk voor je in januari omdat je 10e huis van carrière druk bezocht wordt door allerlei planeten. Venus beweegt in tegengestelde richting door je 10e huis. Omdat Venus zowel over relaties als geld gaat, kan het zo zijn dat bepaalde samenwerkingsverbanden ingrijpend vernieuwd worden. Ook kan je weer contact krijgen met een vroegere collega of zakenpartner en daar nieuwe, wilde ideeën mee maken.

De Zon is in je 10e huis vanaf 19 januari. Pluto bevindt zich al enkele jaren in dit huis. Mars, jouw eigen planeet is er van 10 tot 24 januari. Vanwege al deze planeten werken Rammen hard, hebben ze grootse plannen en zijn ze zeer gemotiveerd om te slagen in wat ze doen.

Mercurius beweegt tegengesteld van 14 januari tot 4 februari en begint in je 11e huis keert op 25 januari terug in je 10e huis. Dit geeft aan dat het nuttig is om te investeren in je carrière. Doe cursussen of opleidingen om je vaardigheden te verbeteren of om te werken aan je professionele reputatie. Je kan ook je arbeidsvoorwaarden zoals salaris of soort werkzaamheden opnieuw onderhandelen. Geld kan door Mercurius retrograde wat trager binnenkomen dan je zou willen.

BODY & MIND

Je bent druk met je werk. Je ben heel gemotiveerd en je steekt er veel energie in. Dat maakt dat je je op een goed moment uitgeput kan voelen. Overdrijf het niet en plan ook wat tijd in om te ontspannen. Zeker de tweede helft van de maand kan je je minder fit voelen. Activiteiten als yoga en meditatie zijn extra goed voor je omdat je dan zowel aan je lichaam als je geest werkt. Let op je dieet. Als je niet wilt aankomen dan vermijd je vette gerechten.


Maandhoroscoop vorige maand

LIEFDE & RELATIES

De Zonsverduistering op 4 december is een moment dat van invloed is op Rammen. De Zon heerst over het teken Ram en het 5e huis van liefde, romantiek, plezier en creativiteit. De Zonsverduistering vindt plaats in je 9e huis van hoger onderwijs, cultuur, buitenland en filosofie. Het lijkt erop dat Rammen deze maand extra kunnen genieten van romantische films of romans met personen uit andere culturen. Een aantal Rammen kunnen ook een lange afstandsrelatie krijgen.

Rammen die al langer een relatie hebben die niet lekker loopt, kunnen plotseling een sterke behoefte voelen om tijdelijk afstand te nemen van hun partner. Probeer wel samen te zoeken naar manieren om de passie en romantiek weer terug te krijgen voordat je voorgoed afscheid neemt.

Venus gaat op 19 december tegengesteld bewegen. Het is daarom beter om belangrijke of definitieve beslissingen op het gebied van de liefde uit te stellen tot het nieuwe jaar.

Op 13 december gaat Mars, een planeet met veel invloed op de Ram, door het teken Boogschutter bewegen. Boogschutter is net als Ram een vuurteken en dat voedt je behoefte aan avontuur en nieuwe dingen. Het laatste wat je wilt is dat je dan vastzit aan verantwoordelijkheden en verplichtingen. Zoek met je partner naar manieren om te ontsnappen aan de saaiheid en de sleur.

WERK & CARRIERE

Inkomen en bezit zijn gevoelige onderwerpen voor Rammen deze maand. December is, zeker vanaf de 19e als Venus tegengesteld gaat bewegen, een maand om orde op zake te stellen. Probeer inzage te krijgen in je inkomsten en uitgaven en pas je uitgavenpatroon aan als dat nodig is.

Venus en Pluto bewegen door je 10e huis van carrière ook Mercurius bevindt zich daar vanaf de 13e en de Zon vanaf 21 december. Je doelen op het gebied van werk lijken zich uit te breiden, je spant je meer in en je krijgt meer erkenning voor je werk. Alleen de beloning ervoor vallen je wat tegen. Misschien is het nodig om er wat meer realistische verwachtingen op na te houden.

Houd je deze maand verre van machtsspelletjes en oneerlijke financiële acties. Let goed op met wie je zaken doet. Je loopt deze maand meer risico om het slachtoffer te worden van oplichting of om gebruikt te worden als dekmantel.

Op 24 december vormen Saturnus en Uranus een vierkant. Saturnus is de planeet die heerst over je 10e huis van carrière en Uranus over je huis van geld. Als het goed is hebben Rammen het afgelopen jaar veranderingen doorgevoerd in hun werk of werkhouding. Heb je dat niet gedaan dan kan je door de Saturnus-Uranus gedwongen worden om tot actie te komen.

BODY & MIND

Je hebt voldoende energie deze maand. Zeker vanaf de 13e als Mars het teken Boogschutter binnengaat. Je bent optimistisch en je hebt vertrouwen in je eigen kunnen en dat helpt je bij alles wat je doet. Maar het kan je ook overmoedig maken waardoor je teveel risico neemt. Probeer maat te houden.

Luister naar de signalen van je lichaam en doe het rustiger aan als je vermoeid bent. Als Jupiter vanaf 28 december door je 12e huis gaat bewegen, is het tijd om je aandacht wat vaker naar binnen te richten en meer aandacht te besteden aan je spirituele kant.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *