leeuw horoscoop maand

Maandhoroscoop Leeuw mei 2022

Horoscoop mei 2022 voor het sterrenbeeld Leeuw (geboren 24 juli – 23 augustus)

LIEFDE & RELATIE

In de maand mei 2022 kunnen Leeuwen aangename verrassingen in hun liefdesleven verwachten. Sommige relaties kunnen een interessante of onverwachte wending nemen. Andere Leeuwen beginnen een nieuwe relatie die goede kansen lijkt te hebben om langdurig en gelukkig te worden. Natuurlijk zijn er ook Leeuwen die hun relatie die al langer niet lekker liep, beëindigen. Maar al deze gebeurtenissen kunnen deze maand verrassend snel gebeuren.

De meeste Leeuwen hebben een idealistische kijk op de liefde. Vooral na 11 mei als Jupiter door je 9e huis huis gaat bewegen. Hierdoor worden single Leeuwen ook in het bijzonder aangetrokken tot mensen van andere culturen of uit het buitenland. Je vindt avontuurlijke types die je in aanraking laten komen met nieuwe ideeën en je aanzetten tot een andere manier van denken, nu heel aantrekkelijk. Probeer om niet op alles waar je het niet mee eens bent, in te gaan. Je kan wat dominant gedrag vertonen.

Leeuwen met een relatie kunnen deze maand het initiatief nemen om leuke dingen te doen en je relatie uit het slop te halen. Verras je geliefde met een romantisch etentje, weekendje weg of bezoek aan het theater. Praat ook samen over je toekomstplannen.

WERK & CARRIERE

Mercurius, de planeet die heerst over je 2e huis van inkomsten uit geld, gaat vanaf 10 mei tegengesteld bewegen. Dat is een belangrijke astrologische gebeurtenis voor Leeuwen. Op 22 gaat Mars die tegengesteld beweegt nog even je 10e huis van carrière binnen. Dit lijkt daarom een goed moment om je bron van inkomsten en het salaris waar je van rondkomt eens goed te evalueren. Deze stand van planeten is heel geschikt om opnieuw te onderhandelen over je inkomen, secundaire arbeidsvoorwaarden of over de afbetaling van schulden. Maar ook de manier waarop je je geld besteedt heeft aandacht nodig, net als een financiële planning voor de toekomst.

Je kan in mei 2022 besluiten dat bepaalde samenwerkingen niet op dezelfde voet door kunnen gaan. Aan de andere kunnen er ook nieuwe kansen en mogelijkheden op je pad komen die de basis vormen voor nieuwe vormen van samenwerken.

Tussen 12 en 14 mei maakt de Zon een gunstig aspect met je Noordelijke Maansknoop. Dit is een moment waarop veel Leeuwen hun roeping kunnen vinden of duidelijk zien welke richting ze met hun carrière op willen. Andere Leeuwen boeken succes waardoor hun populariteit groeit en ze waardering en respect ontvangen.

BODY & MIND

De maand mei lijkt een hectische maand te worden maar wel op een positieve manier. Jupiter vanaf 11 mei in je 9e huis, zorgt voor optimisme en vertrouwen in jezelf en je toekomst.

De maansverduistering op 16 mei in je 4e huis kan je wat melancholisch maken en herinneringen aan je jeugd terugbrengen. Je kan ook druk zijn met je gezin of familie. Je kan onder ogen zien dat je bepaalde gevoelens of verlangens niet langer kan onderdrukken. Besteed aandacht aan je ziel, hoe druk je het ook hebt.


Maandhoroscoop vorige maand

LIEFDE & RELATIE

De planeten laten zien dat april 2022 een maand is van loslaten en emotioneel helen voor Leeuwen. Dat kan leiden tot een verbeteren van alle soorten relaties waaronder je liefdesrelatie.

Jupiter, de planeet die je 5e huis van liefde en romantiek beïnvloedt, bevindt zich heel dicht bij Neptunus van 7 tot 17 april in je 8e huis van liefde en intimiteit. Dit maakt de omstandigheden ideaal voor het ontmoeten van iemand die je leven ten goede gaat veranderen, een betere communicatie met je partner of een verzoening. Sommige Leeuwen keren terug bij een ex of besluiten om weer te gaan trouwen.

Venus en Mars bewegen ook door je 8e huis vanaf respectievelijk 5 en 14 april. Dat zorgt voor meer lichamelijke aantrekkingskracht en passie in relaties. Bij single Leeuwen kunnen lustgevoelens even snel opkomen als weer verdwijnen.

Een andere belangrijke gebeurtenis deze maand is het vierkant dat Saturnus vormt met je Maansknoop in je 7e huis. De stabiliteit van bestaande relaties kan hierdoor op de proef gesteld worden. Relaties waar al langer problemen spelen en waar geen sprake meer is van wederzijds respect kunnen eindigen. Harmonieuze relaties worden alleen maar sterker.

WERK & CARRIERE

Wat betreft werk kan april een lastige maand worden. Vooral Leeuwen die een eigen bedrijf hebben of die werken in de public relations of consultancy sector. De competitie is heftiger of je hebt te maken met klanten of mensen die lastig zijn en die je het moeilijk naar de zin kan maken.

Sommige Leeuwen twijfelen over de richting van hun carrière. Ze kunnen het idee hebben dat iedereen tegen ze werkt. Probeer een volwassen en realistische kijk te houden op je situatie en kijk ook kritisch naar je eigen gedrag. Wees extra oplettend als je een contract ondertekent of een nieuwe baan accepteert. Je loopt het risico om een verkeerde beslissing te nemen.

Laat je niet beïnvloeden door wat mensen om je heen zeggen. Alleen jij weet wat goed voor je is. Ook je partner kan je pushen of onder druk zetten om een bepaalde richting in te slaan. Vertrouw liever op je eigen intuïtie.

Wat betreft geld kan je profijt hebben van de Jupiter-Neptunus combinatie in je 8e huis. Je kan een bonus krijgen, opslag, een erfenis of je kan makkelijker geld lenen. Aan de andere kant kan deze stand van planeten je aanzetten om te grote risico’s te nemen of te speculeren op een gebied waar je te weinig verstand van hebt.

BODY & MIND

April kan net zo spannend en opwindend worden als stressvol. Zorg daarom goed voor jezelf en reserveer tijd om actief te ontspannen. Eet gezond en neem eventueel wat supplementen.

Ga na of er problemen zijn of oude wonden die onrust en stress veroorzaken. Praat erover met iemand die vertrouwt. Lucht letterlijk en figuurlijk je hart.


Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.