horoscoop leeuw

Maandhoroscoop Leeuw april 2021

Horoscoop april 2021 voor het sterrenbeeld Leeuw (24 juli – 23 augustus)

LIEFDE & RELATIE

De Zon gaat op 19 april door het teken Ram bewegen. Dat betekent dat je meer energie hebt, meer ijver en meer verlangt naar avontuur en kennis. 

Leeuwen met een langdurige relatie kunnen het gevoel hebben dat ze verzanden in sleur. Dit is daarom een goede periode om je relatie nieuw leven in te blazen. Maar daar moet je zelf dan wel wat moeite voor willen doen. 

Single Leeuwen kunnen juist de neiging hebben om heel idealistisch te zijn over de liefde of te veeleisend te zijn. De kans dat ze deze maand een nieuwe relatie beginnen is daardoor klein. Deze situatie verbetert aan het eind van de maand. De planeten kunnen dan voor verrassende gebeurtenissen zorgen zoals onverwachte gevoelens van passie of aantrekkingskracht. De Leeuw valt dan eerder op mensen met een hoge sociale status en dat kan ook een baas of leidinggevende zijn. 

Vanaf 22 april komen Venus, Mercurius en de Zon in aanraking met Uranus. Deze combinatie van planeten helpen je om over gevoelens te praten en om samen met je partner plannen te maken voor de toekomst.

In de laatste week van april kunnen onverwachts verbroken relaties hersteld worden of juist plotselinge scheidingen plaatsvinden in relaties die al langer niet lekker liepen. 

WERK & CARRIERE

Het 10e huis van carrière wordt vanaf 14 april bezocht door Venus en vanaf de 19e door Mercurius en de Zon. Dat wijst op kansen op het gebied van werk en inkomsten. Je kan nu beter voor jezelf opkomen, je kan promotie maken of een leidinggevenden positie krijgen. 

Je hebt veel ambitie en werklust. Je werkt keihard en je kan veel bereiken. Je aangeboren leiderskwaliteiten komen meer naar voren door deze combinatie van planeten en helpen je om op te vallen en uit te blinken. Je bent ook meer dan anders bereid om samen te werken met de mensen om je heen. Je hebt er zelfs plezier in om te ontdekken op welke punten jullie elkaar kunnen vinden. 

Tenslotte kan je deze maand ook materieel of financieel voordeel verwachten. Je kan profiteren van een salarisverhoging of extra inkomen waar je niet op had gerekend. 

BODY & MIND

Deze maand bruis je van energie. Tenminste tot de 23e. Vanaf 23 april gaat Mars je 12e huis binnen en kan je je wat vaker vermoeid voelen, vind je het tempo te hoog of heb je de behoefte om je wat vaker terug te trekken en tijd alleen door te brengen. 

Vooral de laatste week is het advies om goed uit te rusten en aandacht te besteden aan je ziel en emoties. Besteed ook aandacht aan je relaties en doe moeite om deze ze te verdiepen en te verbeteren.


Maandhoroscoop vorige maand

LIEFDE & RELATIE

Deze maand maart 2021 beschikt de Leeuw over een bijzondere charme en magnetische aantrekkingskracht waarmee je potentiële partners naar je toe trekt. Je uitstraling zorgt ervoor dat maar weinig mensen je kunnen weerstaan. 

In maart 2021 bevindt de Zon zich tot de 20ste in het 8ste huis van liefde en intimiteit. Venus is daar tot de 21ste en Mercurius vanaf de 16e. Naar verwachting zal het liefdesleven van de Leeuw opbloeien. Oudere relaties zien meer romantiek, nieuwe relaties kunnen een nieuwe fase ingaan en zich verdiepen op emotioneel niveau.

De eerste weken van maart maakt de aanwezigheid van de Zon in je 8ste huis je sensueel. Toch voel je je niet aangetrokken tot oppervlakkige relaties. Wel kan je extra jaloers en dominant zijn, intriges uitlokken en de boel manipuleren. 

De nieuwe maan op 13 maart activeert ook je 8ste huis. Het is tijd voor een nieuw begin, een nieuwe fase in je relatie. Het advies is wel om meer aandacht te besteden aan de behoeften van je partner en niet alleen aan jezelf te denken. 

WERK & CARRIERE

Wat betreft geld kan maart een wat lastige maand worden. Vooral als je schulden hebt, alimentatie moet betalen of als je een financiering of lening wilt afsluiten. 

Gelukkig helpt de energie van de Zon, Venus, Mercurius en Neptunus in je 8ste huis je. Deze moedigt je aan om te sparen, een goede budgetplan op te stellen en bestaande schulden af te betalen en geen nieuwe schulden te maken. Luister deze maand naar je intuïtie als het om geld gaat. Je weet zelf wel wat goed en verstandig is. 

Op je werk kan je goed opschieten met je collega’s. Probeer alleen om jouw standpunt niet te veel aan anderen op te dringen. Als er conflicten zijn op je werk, kunnen die na 20 maart minder heftig worden. 

Met Venus vanaf 21 maart in je 9e huis kan je interesse in het buitenland of de buitenlandse markt toenemen. 

BODY & MIND

Maart is een belangrijke maand om je leven op te schonen, zowel emotioneel als fysiek. Laat bepaalde gewoonten die niet meer bij je passen, of die hinderen of de vooruitgang tegenhouden, los.

De nieuwe maan op 13 maart kan je bewust maken van bepaalde denk- of gedragspatronen die je van je ouders hebt meegekregen. Deze kunnen een rol gespeeld hebben bij je fysieke en mentale gezondheid. Het is tijd om dit achter je te laten en een nieuwe fase in te gaan.