maandhoroscoop weegschaal

Maandhoroscoop Weegschaal augustus 2020

Horoscoop augustus 2020 voor het sterrenbeeld Weegschaal (24 september – 23 oktober)

Liefde & relatie

Van 5-20 augustus bevinden Mercurius en de Zon zich in het 11e huis van vriendschap, sociale en groepsactiviteiten. Eenzaam hoef je je waarschijnlijk niet te voelen. Je hebt een actief sociaal leven. Bij sommige stellen kan er sprake zijn van jaloezie. Een ex kan proberen om weer een plek in je leven te krijgen. Hierdoor kunnen ingewikkelde situaties ontstaan, zeker als je al een partner hebt. 

Op 7 augustus gaat Venus door je 10e huis bewegen. Dit wijst op de mogelijkheid dat een intiem geheim onthuld kan worden en dat kan je relatie en/of gezinsleven op zijn kop zetten. Weegschalen voelen zich deze maand aangetrokken door mensen met autoriteit of mensen die bekend of beroemd zijn. Dit soort aantrekkingskracht kan ook voor complicaties zorgen binnen relaties. 

In augustus gaat Mars door je 7e huis van relaties en maakt combinaties met een aantal planeten die zich tegengesteld bewegen in je 4e huis. Dit kan wijzen op emoties die plotseling oplaaien en je gezinsleden van streek maken. Partners lijken niet alles te pikken en zijn strijdlustig. De Weegschaal kan zijn diplomatie dus goed gebruiken om te zorgen dat ruzies niet escaleren. 

Dit is een explosieve tijd met emotionele ruzies. Gelukkig kunnen die weer met veel liefde worden goedgemaakt. 

Werk & carrière

Venus de planeet die heerst over jouw teken Weegschaal, gaat op 7 augustus je 10e huis van carrière, ambitie en reputatie binnen. Dat is een goed moment om te tonen wat je kan en om vooruitgang te boeken op je werk. Sommige Weegschalen kunnen meer verantwoordelijkheden krijgen. De andere kant van het verhaal is dat je harde werken kan botsen met wat je partner of gezin wil. Jupiter, Pluto en Saturnus bewegen alledrie tegengesteld in je 4e huis van huis en gezin. Dat voorspelt een enigszins woelige tijd in je privéleven. 

Aan de andere kan hebben Weegschalen de neiging om te twijfelen aan hun eigen kunnen. Dit is een tijd om emotioneel te groeien en je verantwoordelijk en zelfstandig op te stellen.

Mars in je 7e huis van relaties laat zien dat je er concurrentie is op je werk, dat je moet samenwerken en onderhandelen. Geld kan een onderwerp van onenigheid binnen zakelijke relaties. Los het geduldig en tactvol op.

Body & mind

Augustus is voor Weegschalen een hectische en vermoeiende maand. Het is belangrijk dat niet met je frustraties of negatieve gevoelens blijft rondlopen. Zoek naar een manier om deze onder controle te houden en/of af te reageren. Je kan deze maand het gevoel hebben dat iedereen tegen je is of tegen je werkt. Hier word je uiteindelijk alleen maar sterker van om dat je ontdekt dat je innerlijke krachten hebt waarvan je niet wist dat je ze had.


Horoscoop vorige maand

Liefde & relaties

Sinds eind juni bevindt Mars zich in je 7e huis van relaties. Hierdoor kan je wat ongeduldig zijn om problemen aan te pakken die je liefdesleven of relatie beïnvloeden. Jij wilt dingen niet uitstellen of op de lange baan schuiven, maar je partner kan je hierin tegenwerken.

De maansverduistering op 5 juli kan spanningen veroorzaken op het gebied van huis en gezin en dat kan weer invloed hebben op je relatie. Samen met Mars in je huis van relaties kan dit tot explosieve situaties leiden. Vooral als je al langer frustraties hebt opgebouwd die niet uitgesproken zijn. 

Single Weegschalen kunnen een nieuwe liefde vinden op of via het werk. Niemand zal daar meer verbaasd over zijn dan jijzelf. Misschien is het iemand met autoriteit of waar je tegenop keek. Liefde en passie kunnen plotseling ontstaan.

Werk & carrière

De maansverduistering van 5 juli vindt plaats in je 4e huis van huis en gezin maar beïnvloedt ook je 10e huis van carrière. Weegschalen kunnen deze maand juli het gevoel hebben dat hun privéleven of gezinsleven hen hindert om vooruitgang te boeken op het gebied van hun werk of carrière. 

Het kan ook lastiger zijn om een balans te vinden tussen werk en privé. Stel je prioriteiten en stel een strak werkschema op. Op 12 juli 2020 neemt Mercurius zijn normale richting weer aan in je 10e huis. Daar bevindt zich ook de Zon tot de 22e. Dat is een gunstig vooruitzicht, mits je die balans werk en privé goed kan regelen. 

Wees extra voorzichtig als je gaat samenwerken met mensen uit het buitenland.  

Body & mind

De maansverduistering op 5 juli werkt sterk op je emoties. Dingen uit het verleden kunnen aan het licht komen en hebben een oplossing nodig. Dit kan de nodige drama in je leven veroorzaken. 

Neem je toekomst in eigen handen en probeer jezelf minder afhankelijk te maken van anderen. Je zult je in alle opzichten beter voelen als je dit goed kan regelen.