huizen astrologie

De betekenis van 12 huizen in de astrologie

Laatst bijgewerkt:

Het heelal en de weg die de aarde iedere 24 uur aflegt is verdeeld in 12 zones, deze zones worden ook wel huizen in de astrologie genoemd. Ieder huis representeert een bepaald levensgebied. De planeten en sterrenbeelden of tekens van de dierenriem die in bepaalde huizen staan, zeggen iets over de manier hoe een persoon in een bepaald levensgebied staat.

Betekenis van de 12 huizen in de astrologie

Voorspellende horoscopen

Als een planeet zich in een bepaald huis bevindt, dan komt er een energie vrij die het leven op aarde beïnvloedt. Iedere planeet heeft zijn eigenschappen alle huizen in de astrologie staan voor een bepaald levensgebied.

Door te kijken welke planeten zich in een huis bevinden, kan een voorspellende horoscoop, weekhoroscoop of maandhoroscoop gemaakt worden.

Als een planeet zich in zijn eigen huis of teken bevindt dan is de invloed ervan sterker. Ook als een huis leeg is, zegt dat iets. Het vertelt dat het een gebied in je leven is waar je je minder mee bezig houdt of dat je minder belangrijk vindt.

1. Eerste huis – Lichaam, zelf en omgeving

De ascendant valt samen met het begin van het eerste huis en is met de Zon en de Maan de belangrijkste factor in je horoscoop. Het eerste huis vertelt iets over jezelf, je ego, je identiteit. Het geeft aan hoe je naar buiten presenteert, hoe je omgaat met situaties en andere mensen. Het vertelt ook iets over je uiterlijke kenmerken, je stijl en hoe je je kleedt.

Het 1e huis is het huis van het teken Ram en de planeet Mars.

De aanwezigheid van Mercurius, Jupiter, de Zon en Mars worden als gunstig gezien. 

Lees hier hoe je je ascendant berekent en wat je ascendant over jou zegt.

2. Tweede huis – Geld, bezit en waarden

Het tweede huis van de huizen in de astrologie wordt ook wel de geldzone genoemd. Het vertelt iets over je waarden, bezit en materiële eigendommen. Hoe verdient iemand zijn geld en hoe belangrijk zijn materiële zaken voor hem. Wat is de motivatie om geld te verdienen en geld uit te geven.

Het 2e huis is het huis van de tekens Weegschaal en Stier en de planeet Venus.

De aanwezigheid van Venus in het 2e huis wordt als gunstig beschouwd.

3. Derde huis – Communicatie, broers en zussen

Het derde huis zegt iets over de manier waarop je met anderen communiceert. Hoe neem je informatie op en hoe deel je die met anderen. Dit huis gaat ook over de omgang met broers en zussen en de contacten in je nabije omgeving zoals kennissen en buren.

Het 3e huis is het huis van de tekens Maagd en Tweelingen en de planeet Mercurius.

De aanwezigheid van de Maan, Mars, Venus en Saturnus in het 3e huis, wordt als voordeling gezien.

4. Vierde huis- huis en afkomst

Het vierde huis heeft te maken met je afkomst en waar je basis en je wortels liggen. Het gaat over alles dat met je huis, je voorouders en je familie te maken heeft.

Het. 4e huis is het huis van het teken Kreeft en planeet de Maan.

De aanwezigheid van de Maan, Mars, Mercurius en Jupiter in het 3e huis, wordt als voordeling gezien.

5. Vijfde huis- Creativiteit, plezier en kinderen

Waar beleef je plezier en gezelligheid aan. Maar het vijfde huis gaat ook over liefde, romantiek en hoe je seksualiteit beleeft. Hoe is je verhouding met kinderen?

Het 5e huis is het huis van het teken Leeuw en van de Zon.

De aanwezigheid van de Zon, Maan, Mercurius en Venus in het 3e huis, wordt als voordeling gezien.

6. Zesde huis – Werk, welzijn en dagelijkse routine

Hoe staat iemand tegenover zijn werk en hoe stelt hij zich op in zijn werksituatie en verantwoordelijkheden. Het vertelt ook iets over de gezondheid, de lichaamsverzorging en hygiëne.

Het 6e huis is het huis van de tekens Maagd en Tweelingen en planeet Mercurius

7. Zevende huis – Relaties

In dit 7e huis gaat het niet alleen over liefdesrelaties maar over allerlei soorten relaties. Dit huis zegt iets over hoe iemand zijn partner kiest en tot wie men zich aangetrokken voelt. Maar ook over hoe iemand zich in elke verhouding of relatie gedraagt.

Het 7e huis is het huis van de tekens Weegschaal en Stier en planeet Venus

8. Achtste huis – Dood, taboes en geld van derden

Dit huis geeft aan hoe een mens omgaat met heftige emoties en verlies. Verliezen in materiële zin en in extreme zin, verlies van het leven. Het symboliseert ook geld van derden dus belastingen en erfenissen.

Het 8e huis is het huis van het teken Schorpioen en planeet Pluto

9. Negende huis – Reizen, onderwijs en verbreden van de horizon

Wat is iemands visie op de wereld, wat is zijn levensfilosofie en op welk gebied liggen zijn interesses. Staat iemand open voor andere culturen. Waar ligt je belangstelling?

Het 9e huis is het huis van het teken Boogschutter en planeet Jupiter

10. Tiende huis – Carrière, status, reputatie

Wat voor carrière kiest iemand en hoe ontwikkelt deze carrière zich. Het tiende huis zegt ook iets over de relatie met de moeder.

Het 10e huis is het huis van het teken Steenbok en planeet Saturnus.

11. Elfde huis – Vrienden, groepen en hoop voor de toekomst

Wat voor relatie heeft iemand met zijn vrienden en mensen in zijn omgeving. Maar ook over relatie als leraar-leerling. Wat hoopt iemand te bereiken in zijn leven, wat is zijn plaats in de maatschappij. Ook internet en sociale media vallen onder dit huis.

Het 11e huis is het huis van het teken Waterman en de planeet Uranus

12. Twaalfde huis – Spiritualiteit en geheimen

Dit huis wordt ook wel gezien als de donkere kant van iemands karakter. Over dingen die men liever verborgen houdt. Maar ook over verborgen vijanden. Het zegt iets over iemands karma en belangstelling voor mystieke of spirituele onderwerpen.

Het 12e huis is het huis van het teken Vissen en de planeet Neptunus

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *