huizen astrologie

De betekenis van huizen in de astrologie

Laatst bijgewerkt:

Het heelal en de weg die de aarde iedere 24 uur aflegt is verdeeld in 12 delen, de huizen. Ieder huis representeert een bepaald levensgebied. De planeten en tekens van de dierenriem die in bepaalde huizen staan, zeggen iets over de manier hoe een persoon in een bepaald levensgebied staat.

Ook als een huis leeg is, zegt dat iets. Het vertelt dat het een gebied in je leven is waar je je minder mee bezig houdt of wat je minder belangrijk vindt.

1. Eerste huis – Ascendant

Lichaam, zelf en omgeving

De ascendant valt samen met het begin van het eerste huis en is met de Zon en de Maan de belangrijkste factor in je horoscoop. Je eerste huis geeft aan hoe je naar buiten presenteert, hoe je omgaat met andere mensen. Het vertelt ook iets over je uiterlijke kenmerken, je stijl en hoe je je kleedt.

Lees hier hoe je je ascendant berekent en wat je ascendant over jou zegt.

2. Tweede huis

Geld, bezit en waarden

Het tweede huis vertelt iets over waarden, bezit en materiële eigendommen. Hoe verdient iemand zijn geld en hoe belangrijk materiële zaken voor iemand zijn. Wat is de motivatie om geld te verdienen en geld uit te geven.

3. Derde huis

Communicatie, broers en zussen

Het derde huis zegt iets over de manier waarop je met anderen communiceert. Hoe neem je informatie op en hoe deel je die met anderen. Dit huis gaat ook over de omgang met broers en zussen maar ook de contacten in je nabije omgeving zoals kennissen en buren.

de 12 astrologische huizen en hun betekenis

4. Vierde huis

Huis en afkomst

Het vierde huis heeft te maken met je afkomst en waar je basis en je wortels liggen. Het gaat over alles dat met je huis, je voorouders en je familie.

5. Vijfde huis

Creativiteit, plezier en kinderen

Waar beleef je plezier en gezelligheid aan. Maar het vijfde huis gaat ook over liefde, romantiek en hoe je sexualiteit beleeft. Hoe is je verhouding met kinderen?

6. Zesde huis

Werk, welzijn en dagelijkse routine

Hoe staat iemand tegenover zijn werk en hoe stelt hij zich op in zijn werksituatie. Het vertelt ook iets over de gezondheid, de lichaamsverzorging en hygiëne.

7. Zevende huis – Descendant

Relaties

Dit huis zegt iets over hoe iemand zijn partner kiest en tot wie men zich aangetrokken voelt. En over hoe iemand zich in een verhouding of relatie gedraagt.

8. Achtste huis

Dood, taboes en geld van derden

Dit huis geeft aan hoe een mens omgaat met verlies. Verliezen in materiële zin en in extreme zin, met verlies van het leven. Het symboliseert ook geld van derden dus belastingen en erfenissen.

9. Negende huis

Reizen, onderwijs en verbreden van de horizon

Wat is iemands visie op de wereld, zijn levensfilosofie. Staat iemand open voor andere culturen. Waar ligt je belangstelling?

10 Tiende huis MC

Carrière, status, reputatie

Wat voor carrière kiest iemand en hoe ontwikkelt deze carrière zich. Het tiende huis zegt ook iets over de relatie met de moeder.

11. Elfde huis

Vrienden, groepen en hoop voor de toekomst

Wat voor relatie heeft iemand met zijn vrienden en mensen in zijn omgeving. Maar ook over relatie als leraar-leerling. Wat hoopt iemand te bereiken in zijn leven, wat is zijn plaats in de maatschappij.

12. Twaalfde huis

Spiritualiteit

Dit huis wordt vaak gezien als de donkere kant van iemands karakter. Het zegt iets over iemands karma en mystieke belangstelling.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *