Wat betekent je ascendant in je horoscoop?

Wie denkt aan astrologie, denkt meestal aan horoscopen en sterrenbeelden. Iedereen kent zijn sterrenbeeld wel, het teken waar de Zon in stond op het moment dat je geboren werd. Alleen is dat maar een klein deel van het verhaal.

Je geboortehoroscoop is een momentopname van de sterrenhemel op het moment en op de plaats dat je geboren werd. Behalve de positie van de Zon zijn ook je Ascendant en de positie van de Maan en andere planeten bepalend voor je horoscoop.

Wat is je ascendant?

Je ascendant of rijzende teken is het teken dat op het moment dat je werd geboren, aan de oostelijke horizon stond. Je ascendant is dus geen planeet maar geeft aan waar je 1e huis zich bevindt.

Wat zegt je ascendant?

  • De Zon vertelt je wie je echt bent
  • De Maan vertelt je hoe je omgaat met gevoelens
  • De Ascendant vertelt hoe je je toont aan de buitenwereld.

Je ascendant zegt iets je uiterlijk en over de manier waarop je je aan anderen laat zien, hoe je op anderen overkomt. Hieronder vallen ook:

  • je stijl en kleding
  • uiterlijke kenmerken
  • hoe ben je in de omgang
  • hoe ga je om met de gebeurtenissen van elke dag

Voorbeeld

Als je geboren bent tussen 20 maart en 21 april dan ben je van het sterrenbeeld Ram. Je ascendant kan ieder ander teken van de dierenriem zijn, afhankelijk van de tijd dat je bent geboren. Als je bijvoorbeeld Weegschaal ascendant hebt, dan zal je zowel eigenschappen van het Ram als Weegschaal vertonen. Bepaalde eigenschappen van je sterrenbeeld kunnen daardoor afgezwakt worden.

In het kort een beschrijving van de verschillende ascendanten in jouw teken

RAM

Iemand met een Ram ascendant zal eerder moediger, zelfverzekerder en eigenwijzer overkomen. Je wilt graag winnen en de beste zijn. In je gedrag ben je wat impulsiever en baziger.

STIER

Iemand met een Stier ascendant komt krachtig en wilskrachtig over. Je houdt van de goede en mooie dingen van het leven zoals lekker eten en mooie kleding. Iemand met Stier ascendant is vaak wat creatiever en huiselijker. Je houdt bijvoorbeeld van koken of tuinieren.

TWEELINGEN

Als je Tweelingen als ascendant hebt, dan zal je overkomen als slim, nieuwsgierig en praatgraag. Je bent sociaal en doet graag meerdere dingen tegelijk. Je hebt een creatieve geest en een eindeloze energie.

KREEFT

Met Kreeft als je rijzende teken kom je warm, gevoelig en verzorgend over. Je bent vaak een familiemens. Je houdt van routine en vaste gewoonten. Mensen komen eerder naar je toe voor een luisterend oor.

LEEUW

Met Leeuw als ascendant kom je zelfverzekerd, bruisend en energiek over. Je houdt van drama en je staat graag in het middelpunt van de belangstelling. Je bent creatief met outfits en make-up. Je bent zorgeloos en leeft in het moment.

MAAGD

Met een Maagd ascendant ben je wat meer georganiseerd en betrouwbaar. Je bent praktisch en je weet hoe je moet handelen als het erop aan komt. Je bent ook serieus, kritisch en pietje precies.

WEEGSCHAAL

Met een Weegschaal ascendant komt je vriendelijk en charmant over. Je bent sociaal en je houdt van gezelschap en samenwerken. Weegschalen staan bekend als bemiddelaars en vredestichters. Je wilt graag dat iedereen tevreden is.

SCHORPIOEN

Als Schorpioen ascendant kan je vaak wat stil en mysterieus overkomen. Mensen zijn nieuwsgierig naar wat er in je omgaat. Schorpioenen hebben intense emoties maar die toon je niet aan iedereen. Het kan daardoor moeilijker zijn om je echt te leren kennen.

BOOGSCHUTTER

Een Boogschutter ascendant komt over als een levendig en vrolijk persoon. Je houdt van het leven en je hebt een optimistische kijk. Aan de andere kant ben je ook nieuwsgierig en zoek je naar de waarheid. Je bent uitgesproken en maakt van je hart geen moordkuil waardoor je bot over kan komen.

STEENBOK

Mensen met een Steenbok ascendant zijn wat serieuzer en georganiseerd. Je bent altijd goed voorbereid en je stelt hoge eisen aan jezelf en anderen. Je kan op jou vertrouwen, je doet wat je zegt.

WATERMAN

Met Waterman als ascendant ben je intellectueel en idealistisch. Aan de ene kant maak je graag deel uit van een groter geheel, aan de andere kant ben je individualistisch en excentriek. Je trekt je eigen plan.

VISSEN

Met een Vissen ascendant kom je wat zachter en dromeriger over. Soms lijkt het alsof je er niet helemaal bij bent en of je met je hoofd in de wolken zit. Je let niet alleen op wat er gezegd wordt, je bent ook gevoelig voor sferen, lichaamstaal en non-verbale communicatie.

De ascendant, moeilijker te berekenen

De Zon verblijft een maand in een bepaald teken, de Maan verandert iedere 2,5 dagen van teken. Je ascendant verandert ongeveer elke twee uur. Daarom is het zo belangrijk om je precieze geboortetijd te weten.

Wil je jouw ascendant berekenen? Dat kan bijvoorbeeld op astro.com

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *