ascendant berekenen

Je ascendant berekenen

Je ascendant is een belangrijk teken in je horoscoop.

Je sterrenbeeld of wel het teken waar de zon in stond op het moment van je geboorte kent iedereen omdat deze maar eens per maand verandert. Jouw ascendant en de stand van de Maan zijn minstens zo belangrijk voor het totale plaatje van je horoscoop. Ze zijn alleen wat lastiger te berekenen. De tekens waarin de maan en ascendant in staan veranderen namelijk veel vaker van teken.

Ascendant (AC)

De ascendant is moeilijk te berekenen omdat deze zo snel van positie verandert. Voordat er computers waren had je voor het berekenen ervan uitgebreide tabellen nodig, de efemeriden. Je kunt de efemeriden online hier bekijken.

Om je ascendant te berekenen heb je je geboortetijd nodig, liefst op een kwartier nauwkeurig en je geboorteplaats. De ascendant, ook wel het rijzende teken genoemd, is het teken dat tijdens de geboorte aan de oostelijke horizon opkomt. De ascendant zegt zeker zo veel over iemand als de zon en de maan.

Persoonlijke houding

De ascendant geeft aan hoe we met de omgeving omgaan en hoe die omgeving tegen ons aankijkt. Ook zegt de ascendant vaak iets over de uiterlijke kenmerken. De positie waar het eerste huis begint (de cusp) komt overeen met de ascendant.

Bereken je ascendant onderaan deze pagina.

Midhemel (MC)

De Midhemel valt samen met de positie waar het tiende huis begint, en is het hoogste punt dat de zon bereikt.

Maatschappelijke houding

De midhemel zegt iets over je maatschappelijke houding, wat je nastreeft op maatschappelijk gebied en in hoeverre zul je je doelen kunnen verwezenlijken en succes hebben.

Bereken hieronder de Zon, de Maan, je ascendant en je midhemel

Geef je geboortedatum, geboortetijd op (bij voorkeur op een kwartier nauwkeurig) en je geboorteplaats.

Als uitslag krijg je dan te zien:

  • Je Zon (Sun)
  • Je Maan (Moon)
  • Ascendant (AS)
  • Midhemel (MC)

Je kan je gegevens hier invoeren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *