uiterlijke kenmerken sterrenbeelden

Wat zegt de ascendant over je uiterlijk?

De ascendant in je horoscoop zegt iets over hoe je je aan de buitenwereld toont. Hoe je je gedraagt tegenover andere mensen en hoe je overkomt. Ook hoe je je presenteert, kleedt en hoeveel belang je hecht aan je uiterlijk, heeft met ascendant te maken.

Het uiterlijk is voor een groot deel erfelijk bepaald. Hoe kan je ascendant daar iets mee te maken hebben? Als je de horoscoop van ouders en kinderen bekijkt, is het opvallend hoe vaak de tekens met die van de vader of de moeder overeenkomen.

De Zon en de ascendant

De Zon vertelt meer iets over je persoonlijkheid, over je motivatie en je wilskracht. De ascendant vertelt je iets over hoe iemand zich presenteert aan de buitenwereld. Het uiterlijk maakt daar ook onderdeel van uit.

De Ascendant berekenen

Helaas is het wat lastiger om de ascendant te berekenen. Je moet daarvoor de geboorteplaats weten en vrij exact de geboortetijd. Als je die weet, kan je je ascendant hier berekenen. Lees voor de uiterlijke kenmerken eerst bij je ascendant en daarna bij je normale sterrenbeeld of teken van de Zon. Als het goed is lees je bij allebei herkenbare kenmerken. Vaak 50-50 maar 2/3 bij de ascendant en 1/3 bij de Zon komt ook voor.

De volgende uiterlijke kenmerken worden toegeschreven aan de verschillende tekens van de dierenriem:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *