Als je naar het uiterlijk van de sterrenbeelden wil kijken, kijk je niet alleen naar het teken waar de Zon in stond toen je geboren werd, wat normaal gesproken je sterrenbeeld genoemd wordt, maar ook naar je ascendant.

De Zon en de ascendant

De Zon vertelt meer iets over je persoonlijkheid, over je motivatie en je wilskracht. De ascendant vertelt je iets over hoe iemand zich presenteert aan de buitenwereld. Het uiterlijk maakt daar ook onderdeel van uit.

De Ascendant berekenen

Helaas is het wat lastiger om de ascendant te berekenen. Je moet daarvoor de geboorteplaats weten en vrij exact de geboortetijd. Als je die weet, kan je je ascendant hier berekenen. Lees voor de uiterlijke kenmerken eerst bij je ascendant en daarna bij je normale sterrenbeeld of teken van de Zon. Als het goed is lees je bij allebei herkenbare kenmerken. Vaak 50-50 maar 2/3 bij de ascendant en 1/3 bij de Zon komt ook voor.

Lees de uiterlijke kenmerken en aanleg voor bepaalde kwalen van de:

Ram
Stier
Tweelingen
Kreeft
Leeuw
Maagd
Weegschaal
Schorpioen
Boogschutter
Steenbok
Waterman
Vissen

Vorige1 van 12

uiterlijke kenmerken ramUiterlijke kenmerken van de Ram

De uiterlijke kenmerken van de Ram zijn vaak duidelijk. Het lichaamsdeel waar de Ram over heerst, is het hoofd. Het hoofd van de Ram is daarom vrij opvallend. Aan de ene kant omdat de Ram met zijn of haar hoofd naar voren gebogen loopt maar ook de structuur of vorm van het gezicht kan bepaalde herkenbare trekjes hebben. Een combinatie van allebei kan ook.

Het haar

Het haar van de Ram is van nature dik en heeft vaak een wat grovere structuur. De meeste man-Rammen houden hun haar tot op hoge leeftijd. Een ander specifiek kenmerk is de V-vorm van het haar op het voorhoofd dat bij veel Rammen voorkomt. Het haar van de Ram heeft vaak een roodachtige of rossige glans. Vooral als het licht erop schijnt.

Kenmerken van het gezicht

Een opvallend onderdeel van het gezicht van de Ram vormen de wenkbrauwen. De wenkbrauwen van de mannelijke Rammen zijn vrij dik, die van de vrouwen zijn vol hebben een mooie boog. De ogen zijn scherp, alert en hebben vaak een amandel vorm.

De neus kan opvallend zijn en soms zelf groot of prominent. Het voorhoofd kan hoog en breed zijn.

De Rammen zijn sensueel met vooral een volle onderlip. De bovenlip is goed gevormd maar vaak een stuk dunner dan de onderlip.

Rode kleur

Rammen houden van rood en vaak dragen ze het ook. Maar daarbij stopt het niet. Hun gezicht heeft de neiging tot roodheid en/of blozen. Bijvoorbeeld als ze opgewonden zijn of goed nieuws krijgen. Maar ook als ze boos zijn, als ze zich ergens voor schamen of als ze het heet hebben, bijvoorbeeld door inspanning.

Het lichaam van de Ram

Het teken Ram heerst over het hoofd. De Ram heeft over het algemeen een goede gezondheid en kan best tegen een stootje. Het lichaam is vaak gespierd en sterk. Rammen herstellen doorgaans snel van blessures of ziekten.

Ram kwaaltjes

Hoofdpijn en migraine zijn typische Ram-kwaaltjes. Net als vermoeide ogen.

Koorts, huiduitslag en insectenbeten zijn vaak dingen waar ze last van hebben. De Ram heeft vaak een gevoelige huid en kan daarom beter geen agressieve stoffen met de huid in aanraking brengen. Ook allergische reacties zijn iets waar ze last van kunnen hebben.

Blessures of ongelukjes waar het hoofd bij betrokken is komen ook vaak voor. Vallen en blauwe plekken worden vaak veroorzaakt doordat de Ram zich te snel wil bewegen en daarbij niet goed om zijn/haar omgeving let.

Voorbeeld: Kristin Stewart

Erogene zones van de Ram

Handig om te weten als je een Ram wilt verleiden. De erogene zones bevinden zich op het hoofd. Het haar en de oren zijn heel gevoelig.

Lees ook: Wat zijn de slechte eigenschappen van de Ram

Vorige1 van 12