horosocoop maagd mei

Horoscoop Maagd februari 2019

Laatst bijgewerkt:

Maandhoroscoop februari 2019 voor het sterrenbeeld Maagd (24 augustus – 23 september)

Liefde & relaties

Vanaf 10 februari trekt Mercurius door je 7e huis van relaties. De Zon volgt op de 19e. Dat betekent dat er veel aandacht naar allerlei soorten relaties gaan, inclusief je liefdesrelatie. Relaties zullen harmonieuzer zijn en je kan oudere problemen weer bespreekbaar maken of oude verwaarloosde contacten kunnen een nieuw leven krijgen. Met je partner is het nu makkelijker om compromissen te sluiten. Je kan ook makkelijk iemand vergeven mocht daar aanleiding toe zijn.

Maar, behalve de Zon en Mercurius, is er ook nog Neptunus. Daardoor kan je meer fantaseren, dromen en illusies hebben over liefde en romantiek.
Venus in het teken Maagd zorgt gelukkig voor een wat meer realistisch beeld zodat het niet uit de hand loopt.

Voor single Maagden is het niet zo makkelijk om iemand te vinden deze maand. Mocht je iemand ontmoeten, probeer dan geen vaart te zetten achter de relatie. Geef het de tijd om te langzaam te ontwikkelen.

Werk & carrière

De nieuw Maan op 4 februari vindt plaats in je 6e huis van werk en gezondheid. Dit is een goed tijdstip om nieuwe projecten te starten, je werkt te reorganiseren of misschien wel om een nieuwe baan te zoeken. Ook als je geen baan hebt, liggen er kansen voor je om er één te vinden.
Je contacten op het werk verlopen soepel deze maand. Je kan ook nieuwe contacten of samenwerkingsverbanden beginnen. Je maakt indruk op mensen door de originele en creatieve ideeën die je hebt. Laat je niet afleiden door roddels en achterklap en geef niet toe aan je angsten. De Mars-Uranus combinatie in je 8ste huis van financiën kan voor onverwachte wendingen zorgen. Die wending pakt uiteindelijk gunstig uit, ook al lijkt het in het begin niet zo. Mars helpt je om wat brutaler en sterker over te komen dan normaal. Vooral na 14 februari als Mars je 9e huis binnengaat.

Venus in Steenbok zorgt voor praktische en weldoordachte handelingen als het om geld gaat.

Lichaam & geest

Februari is een goede maand om lifestyle veranderingen door te voeren, een dieet te gaan volgen of gewoon gezonder te gaan leven. Zoek naar oefeningen die je zowel lichamelijk als geestelijk in balans brengen. Je bent deze maand eerder geneigd om je zorgen te maken om je gezondheid. Die zorgen zijn niet altijd ergens op gebaseerd.

Advies

Besteed wat meer tijd aan jezelf, aan leuk dingen en hobby’s. Stel je prioriteiten.


Vorige maand: januari 2019

Liefde & relaties

De zoneclips op 6 januari vindt plaats in je huis van de liefde. Dat wijst op nieuwe relaties en nieuwe veroveringen. Je hebt wel de neiging om wat wantrouwend en kritisch te zijn naar mensen die geïnteresseerd in je zijn. Als je de liefde een kans wilt geven, doe je er verstandig aan om wat minder humeurig en streng te zijn.

Na 7 januari kan je vast zitten wat je liefdesleven betreft. Saturnus, Pluto, de Zon (tot de 21ste), Mercurius (tot de 24ste) bevinden zich in je huis van de liefde in het teken Steenbok. Hierdoor word je gedwongen iedere flirt en versierpoging heel serieus te nemen. Je kijkt bij iedere ontmoeting of het wel een serieuze relatie kan worden en je wilt dat je partner heel serieus en volwassen is. 

Aan de andere kant, bevindt Venus zich in Boogschutter vanaf 7 januari. Je emotionele kant is daardoor wel geactiveerd. Dat wil niet zeggen dat je die heftige emoties ook aan de buitenwereld toont. Dat verschil tussen je innerlijk en je uiterlijk kan voor spanningen zorgen. Mensen kunnen moeilijk raden wat je voelt.

Werk & carrière

Tot 24 januari bevindt Mercurius, de planeet die heerst over je carrière, zich in je huis van hobby’s en creativiteit. Dat wijst erop dat je het belangrijk vindt dat je werk hebt dat je leuk vindt en dat je je creativiteit kwijt kan. Je wilt je bovendien gewaardeerd voelen. Is dat niet het geval, dan bestaat de kans dat je op zoek gaat naar een andere baan.
Op 20 januari gaat de Zon in je huis van werk en gezondheid. Een paar dagen later volgt Mercurius. Een prima moment om jezelf te profileren of om je werk efficiënter te maken of je werkschema aan te passen.

Pas op dat je niet te hard werkt en over je eigen grenzen heen gaat.

Als je de afgelopen tijd niet goed met je geld bent om gegaan en je rekeningen niet op tijd hebt betaald, dan kan je daar nu de rekening voor betalen. Vermijd ruzies over geld.

Lichaam & geest

Je weerstand kan wat minder zijn deze maand. Je zou daarom wel eens een koutje of griepje kunnen pakken. Je bent wat rusteloos en kort aangebonden. Het ontbreekt je aan innerlijke rust. Dat kan nog erger worden rond de 21ste als de maaneclips plaatsvindt in je huis van gezondheid. Probeer je hoofd leeg te maken en neem afscheid van alles wat ongezond voor je is. Van slechte eetgewoonten tot relaties die aan je vreten.

Advies

Probeer objectief te blijven en neem geen grote beslissingen voor de tweede helft van de maand. Bepaalde dingen zullen dan zichzelf oplossen.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook interessant
Slechte eigenschappen van het sterrenbeeld Leeuw