numerologie

Numerologie: bereken je persoonlijk jaar

De numerologie is de leer van de getallen en gaat ervan uit dat alles terug te voeren is op terugkerende cycli van negen jaar.

Het is een soort ritme van het leven dat duidelijk ups en downs laat zien. Dit geldt niet alleen voor jouw leven maar ook voor de gebeurtenissen in de wereld om je heen. Deze worden uitgedrukt in cijfers.

Bereken hieronder wat voor cijfer en betekenis het komende jaar voor jou heeft.

Lees hieronder de beschrijving van jouw persoonlijke jaar

getal 1 numerologie

Een nieuw begin

inventiviteit, initiatief, leiding

Dit wordt een jaar om je dromen te verwerkelijken. Een nieuwe cyclus begint. En jij hebt de kans om er van te maken wat je wilt. Je zult erg gemotiveerd zijn en open staan voor nieuwe ideeën. Bovendien zul je merken dat als je eenmaal aan dingen begint, ze haast vanzelf zullen gaan. Dus wacht niet te veel af totdat er iets gaat gebeuren maar neem zelf het initiatief. Laat het verleden los en laat nieuwe avonturen beginnen. Je bent er klaar voor. Waar je ook aan zult beginnen, het zal het begin zijn van iets dat de komende 9 jaren bij je blijft.

Tijd om te zaaien….

11

Was je uitkomst 11, dan zal je de invloed van 11 en 2 hebben. Door het getal 11 zul je alles zien op een intuïtieve, spirituele manier. Je zult de drang voelen om iets bij te dragen aan het algemeen belang en daarbij anderen inspireren.

 

 

Ontwikkeling, samenwerking en geduld

samenwerking, harmonie, verbindingen aangaan

Na een 1 jaar, van dingen alleen doen en op jouw manier doen, wordt het tijd om in een andere versnelling te schakelen. Je kunt het wat rustiger aan gaan doen en een beetje bijkomen. Samenwerking en geduld worden belangrijker. Alleen op deze manier kan je het werk voortzetten waaraan je het vorige jaar begonnen bent. Ook de details hebben meer je aandacht nodig. Wees geduldig en laat het over je heen komen. Je bent nog bezig de nieuwe aspecten in je leven te integreren in je oude leven. Het kan zijn dat je nog wat onzeker bent, maar dat komt goed naarmate je verder in de cyclus komt. Samen met anderen wordt het allemaal makkelijker, dus deel je ideeën met anderen en luister naar hun mening. Relaties zullen een belangrijke rol spelen in de volgende 12 maanden, en je bent er klaar voor om een nieuw persoon in je leven toe te laten of om iemand te laten gaan.

De zaden ontkiemen…

22

Als het getal op 22 uitkwam dan spelen zowel 22 als 4 een rol in je leven. Alles wat je doet zal je doen op een intuitieve, spirituele manier. Je doel is om het welzijn van anderen te bevorderen.

 

 

Sociale activiteiten en creatieve successen

gevoel, expressie, creativiteit, muziek

Na een twee jaar ben je nu klaar om uit te voeren wat je geleerd hebt. Je zult de behoefte voelen om er op uit te gaan en plezier te maken. Je sociale leven zal dit jaar dan ook opbloeien. Je kan ook niet wachten om je creativiteit te uiten. Je wilt anderen bij je leven betrekken en je blik verruimen. Je toegenomen sociale activiteiten kunnen je wel wat extra geld kosten. Geef je geld op een verstandige manier uit. Je zult dit jaar een optimistische kijk op de dingen hebben en met allerlei gekke ideeën op de proppen komen. Omdat je af en toe op een stuurloze raket gaat lijken is het belangrijk je te focussen op die dingen die je het meest aanspreken. Kan je niet beslissen, wacht dan even rustig af.

De eerst plantjes steken boven de grond….

 

 

Hard werken, langzame maar zekere vooruitgang

werk, discipline, aan de slag

Dit jaar gaan de zaken voor. Je bent er klaar voor om je te vestigen, zaken goed te organiseren en alles op zijn plek te laten vallen. Je maakt plannen en stelt jezelf doelen die je gaat realiseren. Je plant zelfs voor de toekomst. Het is bij alles wat je doet belangrijk dat je de feiten kent en geen risico’s neemt. Je bent zelfverzekerd, vertrouwt op je intuitie en laat je weinig beïnvloeden door de mening van anderen. Nieuwe plannen en projecten spreken je meer aan dan die waar je al eerder mee bezig bent geweest. Hou je aan je beloften en werk je rustig door moeilijke situaties heen. Probeer je niet te veel beperkt te voelen door verplichtingen en regels. Als het jaar voorbij is zal je vol trots terugkijken op wat je hebt bereikt.

De jonge plantjes staan er goed bij…..

 

 

Voel je vrij

vrijheid, ongebondenheid, afwisseling

Je zit het midden van de cyclus tussen 1 en 9 en hebt het gevoel dat je er even tussen uit moet. Je hebt een sterke behoefte aan vrijheid en vrij zijn. Je bent toe aan een verandering van omgeving. Veranderingen zullen overal om je heen plaatsvinden, en als je het het minst verwacht. Maar pas op dat je niet gaat veranderen alleen omdat je iets nieuws wilt. Vermijd impulsieve beslissingen en verbrand geen schepen achter je. Na de beperkingen van een 4 jaar is het makkelijk te snel te ver te gaan. Neem deel aan sociale activiteiten en promoot jezelf en de projecten waarmee je bezig bent. Ga verstandig met je energie om. Je hebt weinig zin om je aan regels te houden dit jaar. Een andere baan nemen of een verhouding beginnen, het hoort allemaal tot de mogelijkheden.

Een kritisch moment voor jonge plantjes, of ze worden groot en sterk of ze verdorren…

 

 

Voedend

verantwoordelijkheid, dienstbaarheid

Familie en vrienden zijn dit jaar allemaal belangrijk voor je. Het is tijd om extra aandacht en zorg te besteden aan iedereen die deel uitmaakt van je gezin, je wijk, je stad of je land. Het huiselijke leven speelt dit jaar een grote rol, of je het nu leuk vindt of niet. Je krijgt te maken met verantwoordelijkheden op financieel of emotioneel gebied. Maak er dus maar het beste van. Een relatie, relatieproblemen, gezinsuitbreiding, verbouwen van je huis, bouwen van het huis, het zou zo maar allemaal kunnen. Het is ook de tijd voor ruimhartigheid, vergeving, groei en volwassen worden.

De plantjes hebben extra voeding nodig..

 

 

Overdenking

innerlijke wijsheid, bezinning

Na een druk 6 jaar is dit jaar een soort van sabbatical. Een jaar waarin je kan bijkomen en aandacht voor jezelf belangrijk is. Kijk eens terug naar de afgelopen jaren, analyseer en geef alles een plek. Maak de balans op van dingen die nog steeds belangrijk voor je zijn en welke niet. Laat de dingen die niet meer bij je horen los. Kijk wat je sterke kanten zijn en versterk deze. Het zal je een nieuw gevoel van eigenwaarde geven. Doe alles rustig en zonder haast. Ook op financieel gebied zullen de dingen op hun plaats vallen. Als je je moe voelt, doe het dan wat rustiger aan en probeer weer in balans te komen. Geniet van de rust dit jaar zodat je lichaam en geest voorbereid zijn op het drukkere 8 jaar.

Het wachten is tot de planten tot bloei komen

 

Testen en evalueren

organiseren, zakelijk succes, materie

De 8 is een karmisch getal. Je krijgt nu terug waar je al die jaren voor gewerkt hebt, en soms zelfs wat meer.

Van terugkijken op voorgaande jaren, wordt het 8 jaar een jaar om vooruit te kijken.De wereld van materiële zaken, carrière en verplichtingen zullen veel tijd in beslag nemen. Je bent ambitieus, je kent je sterke punten en wilt meer uitdagingen. Je bent vol vertrouwen, voelt je lichamelijk fit en weet wat je waard bent. Je zult op de proef gesteld worden en beoordeeld worden en de waardering krijgen die je verdient. Geldzaken zullen je aandacht verdienen en inkomsten en uitgaven zullen gelijk op gaan. Het is een jaar om een huis te kopen of investeringen te doen. Eventuele tegenslagen zijn kleine obstakels die je slechts tijdelijk in de weg zullen staan.

De tijd om te oogsten is aangebroken…

 

 

Het hoofstuk wordt afgesloten

menselijk begrip, educatie

Je bent aan het einde van de cyclus aangekomen. Het is de tijd om zaken af te sluiten en je voor te bereiden op een nieuwe periode, zonder de onnodige ballast van deze periode. Je kunt veranderingen verwachten, op het gebied van werk, relatie en/of lifestyle. Sluit alles af maar begin in de periode januari-september nog niet aan nieuwe dingen of neem geen grote beslissingen. Vanaf oktober ben je klaar voor de nieuwe cyclus. Het is de tijd voor opruimen en afscheid nemen. Luister naar je intuïtie en sta open voor nieuwe dingen. Probeer tolerant te zijn voor anderen en voor jezelf. Het is niet de tijd om te zeuren of depressief te zijn. Laat je meevoeren met de stroom en probeer ervan te genieten. Je bent nu in feite op dezelfde plaats als 9 jaar geleden, alleen op een hoger niveau.

Tijd om de grond voor te bereiden op de nieuwe zaaitijd

 1. Bij de geboorte is je levensweg bepaald door dag/maand/jaartal
  Cijfers liegen niet, vertellen jouw levensverhaal, struikelblokken die genomen moeten worden en onze zwakte waaraan gewerkt dient te worden. Is waarheidsgetrouw, achter de cijfers komt ’n mens tevoorschijn met zijn zwakte & zekerheden ….

 2. Ik denk dat er heel veel te leren is van de kabbala.je leeft niet voor niets je leven,en ik wil meer gaan leven naar de gene die hoger staat als ik.nummer 9 een eind fase en een nieuw begin

 3. Ik vond dit een zeer nuttig site en had daar zelf ook nog wat aan.
  Kijk ook eens op mijn site: secretinspiration.nl/numerolo gy-the-meaning-of-life/

 4. dit klopt echt allemaal! Je merkt dat dit niet zomaar is geschreven zoals horoscopen in tijdschriften, hier is echt bij nagedacht.

 5. ik ben 15 maar mijn ziel is veel ouder in principe ben ik een oude ziel..
  en ik wil echt alles van de spirituele wereld te weten komen en alles tot op het haartje uitzoeken 🙂 en ik zit in mijn laatste cyclus btw…

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.