Maandhoroscoop Stier mei 2021

Horoscoop mei 2021 voor het sterrenbeeld Stier (21 april – 21 mei)

LIEFDE & RELATIES

De Zon bevindt zich tot 20 mei in jouw teken en Venus bevindt zich daar tot 9 mei. Daarnaast bevindt ook Uranus zich in het teken Stier. Hierdoor ben je sensueel en zal het je niet ontbreken aan aantrekkelijkheid. Je bent spontaner dan normaal en als single Stier word je eerder opgemerkt door mogelijke partners.

Mercurius gaat op 4 mei je tweede huis van Stier binnen. Je bent hierdoor vindingrijk en origineel als je iemand wilt verleiden of wilt laten merken dat je iemand leuk vindt. Single Stieren moeten wel opletten op potentiële partners die erg op materieel voordeel uit zijn. Geef bovendien niet meer geld uit dan je je kan veroorloven. 

Op 14 mei gaat Jupiter het 11e huis binnen. Dat is een belangrijke gebeurtenis. Dit gaat je helpen om je op spiritueel gebied te ontwikkelen en om nieuwe vriendschappen te sluiten waarvan er één zou kunnen veranderen in een sterke liefdesrelatie. Ook de Maansverduistering op 26 mei vindt plaats in dit huis. Hierdoor kan je een nieuwe kijk krijgen op erotiek en seksualiteit. 

WERK & RELATIES

Je 2e huis van inkomsten uit geld is druk bezocht deze maand en dat is een goed teken voor je inkomsten. Mercurius, de planeet die heerst over het 2e huis gaat daar op 4 mei binnen. Venus volgt op 9 mei en de Zon op 20 mei. Dit is de tijd om je te vertrouwen op je intuïtie en om je creativiteit te gebruiken. Durf te laten zien wie je bent en wat je kan. Deze maand kan veel kansen bieden om je inkomsten te verhogen. 

Op 14 mei gaat Jupiter door je 11e huis van vriendschappen en groepen bewegen. Het lijkt erop dat je veel steun krijgt van mensen om je heen. Vrienden en familie lijken meer bereid je te steunen of je te helpen bij je werk. 

Rond 26 mei vindt er een Maansverduistering plaats. Dit kan voor Stieren een moment van openbaring zijn. Maak gebruik van deze energie om je houding ten opzichte van geld en inkomen te analyseren en te veranderen. Het kan zijn dat je te veel geld uitgeeft of te optimistisch bent over je financiële mogelijkheden. Deze situatie kan je helpen om schulden te gaan afbetalen of te gaan sparen. 

BODY & MIND

Je bent in mei energiek en dynamisch. Gebruik deze energie om meer te gaan sporten of om aan een gezond dieet te beginnen als je wilt afvallen. 

De Maansverduistering in je 8ste huis kan je emotioneel gevoeliger maken. Misschien is het nodig om bepaalde veranderingen in je leven door te voeren zodat je meer van je leven kan genieten. 

Er kunnen bepaalde gebeurtenissen om je heen zijn waardoor je realiseert dat het leven kort is en dat het belangrijk is om dingen te doen die je zelf leuk vindt en niet alleen dingen die anderen van je verwachten. 


Maandhoroscoop vorige maand

LIEFDE & RELATIES

Als april 2021 begint, ben je wat meer naar binnen gekeerd. Je zondert je wat vaker af om na te denken over verschillende onderwerpen. Over je relaties, je emoties maar ook over materiële zaken. 

Bij Stieren met een relatie, zal je partner proberen om je om je uit je eenzaamheid te halen. Er kunnen spanningen zijn in je relatie omdat je de neiging hebt om snel jaloers of achterdochtig te zijn. Je grijpt ook vaker terug naar het verleden en je gaat eerder op zoek naar bewijzen van ontrouw. 

Vooral van 11-18 april kan je relatie turbulent zijn wat de liefde betreft. Probeer de rust te bewaren en redelijk te blijven. 

Op 14 april gaat Venus jouw teken Stier binnen. Op 19 april volgen Mercurius en de Zon. Uranus, de planeet van de veranderingen, bevindt zich daar al. Je voelt je vanaf die datum sterk, helder en verleidelijk. Aan de andere kant kan je ook wat humeuriger en veranderlijker zijn en houden  vooral je eigen behoeften en verlangens je bezig. 

Single Stieren kunnen een nieuwe liefde vinden in april. Maar de vraag is of je wel geïnteresseerd bent in een serieuze relatie. De kans is groot dat je vrijheid belangrijker vindt.

WERK & CARRIERE

Het is mogelijk dat je in de eerste helft van april een beetje inactief bent en niet heel erg geïnteresseerd in wat er om je heen gebeurt. Je zit meer in je hoofd dan dat je met praktische zaken bezig bent. Dit is een tijdelijke situatie. Vanaf 14 april gaat Venus jouw teken Stier binnen en Mercurius en de Zon volgen op de 19e. Vanaf die tijd word je actiever en neem je eerder initiatief. Je krijgt weer meer zin in je werk, je wilt voor jezelf opkomen en meer geld verdienen.

In de tweede helft van de maand krijgt de Stier met een eigen bedrijf meer bewegingsvrijheid en dat heeft een gunstig effect. Van 22-24 april bevinden Venus, Mercurius en Uranus zich dichtbij elkaar. Dit kan wijzen op een onverwachte promotie of een gebeurtenis die zorgt dat je kwaliteiten meer tot uitdrukking komen. Veel hangt wel af van je eigen inzet. Dit is een tijd om flexibel te zijn en moed te tonen. Het tempo is hoog. Als je even niet oplet kan de kans alweer voorbij zijn. 

Vanaf 24 april zijn de financiële omstandigheden gunstiger. 

BODY & MIND

De eerste twee weken heb je vaker de behoefte om alleen te zijn. Je wilt uitrusten en nadenken. Na 15 april gaat de energie bruisen en krijg je je energie en levenslust weer terug.

Als Mars op 23 april je huis van communicatie binnen gaat kan je je gevoelens beter uiten en kan je je bevrijden van emotionele lasten. Eventueel met professionele hulp.