stier horoscoop

Maandhoroscoop Stier mei 2022

Horoscoop mei 2022 voor het sterrenbeeld Stier (21 april – 21 mei)

LIEFDE & RELATIES

In mei 2022 kan de Stier romantische ideeën krijgen over een vriend of iemand in je omgeving. Of misschien fantaseer je over een bekende.

Op 2 mei gaat Venus door je 12e huis bewegen. Je bent daardoor wat meer in jezelf gekeerd dan normaal. Je uit je gevoelens wat moeilijker en het is ook moeilijker voor je om je hart open te stellen voor anderen. Je geeft de voorkeur aan vriendschap of een platonische relatie totdat je zeker weet wat je gevoelens voor iemand zijn.

Jupiter, de planeet die heerst over je 8e huis van liefde en intimiteit gaat vanaf 11 mei ook door je 12e huis bewegen. Het 12e huis gaat onder andere over geheime passies en stiekeme relaties. Dat geldt zowel voor single Stieren als Stieren met een relatie. Binnen relaties is dit ook een tijd om eerlijk en open te communiceren, om elkaar te vergeven en het verleden los te laten.

Mercurius, de planeet die heerst over je huis van de liefde, gaat vanaf 10 mei tegengesteld bewegen. Hierdoor kunnen sommige Stieren de neiging hebben om terug te gaan naar een ex. De laatste weken van mei zijn daarom niet de meest geschikte om een nieuwe relatie te beginnen.

Een andere belangrijke astrologische gebeurtenis is de Maansverduistering op 16 mei in je 7e huis van relaties. Dit kan een moment van openbaring zijn voor jou en je partner. Die openbaring kan ook minder aangenaam zijn. Het positieve is dat het wel de aanzet kan zijn om eens goed met elkaar te praten en oplossingen te zoeken zodat de relatie uiteindelijk harmonieuzer wordt.

WERK & CARRIERE

Mercurius, de planeet die heerst over je 2e huis van inkomsten uit werk, gaat vanaf 10 mei tegengesteld bewegen. Daarnaast gaat Jupiter, de planeet die heerst over je 8e huis van geld van derden door je spirituele 12e huis bewegen vanaf 11 mei. Dit zorgt ervoor dat de Stier een uitstekende intuïtie heeft als het gaat om bronnen van inkomsten. Aan de andere kant kunnen er ook conflicten zijn over erfenissen, gezamenlijk geld, de verdeling van spullen, enz.

Omdat Mercurius en Jupiter over het algemeen gunstige aspecten maken, krijg je ook kansen om je budget te reorganiseren, schulden af te betalen en heb je geluk op materieel gebied, vooral op het gebied van belastingen.

De Zon bevindt zich in jouw teken Stier tot 20 mei, samen met Uranus en maak van daaruit gunstige aspecten met Pluto, Mars en je Noordelijke Maansknoop. Je lijkt daardoor meer gemotiveerd dan normaal om naar bijzondere of ongewone bronnen van inkomsten te zoeken of naar een nieuwe richting van werk. Je hebt een sterke behoefte om materieel onafhankelijk te worden.

BODY & MIND

De Stier is in mei energiek en die energie putten ze uit onverwachte bronnen. Die energie helpt je om eventuele problemen en uitdagingen te overwinnen. Dit is een goed moment voor Stieren die te veel zitten om wat actiever te worden en/of om meer de vrije natuur in te gaan.

Vanaf 24 mei kan je wat sneller geïrriteerd zijn en oude frustraties kunnen weer bij je opkomen. Dat maakt je wat gespannen en innerlijk agressief. Dat kan een negatief effect hebben op je lichamelijke en geestelijke balans maar ook op de relaties met anderen. Blijf rustig, tel tot 10 voor je boos wordt en let op dat je anderen niet te snel de schuld geeft voor je eigen ontevredenheid.


Maandhoroscoop vorige maand

LIEFDE & RELATIES

Venus, de liefdesplaneet en de planeet die heerst over jouw teken Stier, gaat vanaf 5 april door je 11e huis van vriendschappen en sociale groepen bewegen. Mars volgt op 14 april. In je 11e huis bevinden zich ook Neptunus en Jupiter die van 7-17 april heel dicht bij elkaar staan. Dit maakt de Stier deze maand romantischer en idealistischer. Veel Stieren zullen hun relatie officieel willen maken.

Single Stieren kunnen plotseling verliefd worden op iemand uit hun directe omgeving of vriendenkring. Maar Neptunus zorgt ervoor dat je een wat vertekend beeld van de werkelijkheid kan hebben. Je kan jezelf makkelijk voor de gek houden. Probeer dus om contact te houden met de realiteit.

Als je denkt iemand ontmoet te hebben die aan je romantische idealen voldoet, dan is dit niet de beste tijd om plannen te maken voor de toekomst. Het verstandigste wat je nu kan doen is om iemand goed te leren kennen en een nieuwe relatie langzaam te laten ontwikkelen.

In bestaande relaties verloopt het meeste deze maand harmonieus. Relaties met spanningen kunnen weer op de goed weg terug komen. Partners kunnen dichter bij elkaar komen en elkaar opnieuw ontdekken.

WERK & CARRIERE

Stieren kunnen de nieuwe maand april beginnen met twijfels over hun werk, carrière of samenwerkingsverband. Misschien verhindert je werkomgeving om te laten zien wat je kan of om echt uit te blinken. Misschien zit je niet op één lijn met de mensen met wie je samenwerkt of heb je het gevoel dat je gebruikt wordt. Dit kan daardoor voor sommige Stieren een moment zijn om op zoek te gaan naar een nieuwe baan.

Een aantal Stieren heeft al een plan klaar of denkt al langer na over veranderingen en die kunnen ze nu in de praktijk gaan brengen. Als je in een situatie zit waarin je niet tot je recht komt of waar je geen goed gevoel van krijgt, dan is het nu een goede tijd om er een eind aan te maken en verder te gaan.

Tussen 7 en 17 april vormen Neptunus en Jupiter een conjunctie (ze staan heel dicht bij elkaar) in je 11e huis. Dit is een gunstige combinatie die voor plotseling succes kan zorgen, een onverwacht financieel voordeel of een snelle zakelijke ontwikkeling. Stieren kunnen hierdoor aangenaam verrast worden.

Vrienden of groepen waarvan je deel uitmaakt kunnen je helpen om verder te komen in je carrière of als je op zoek bent naar werk. Door de stand van planeten op dit moment maken je goedgeloviger en eerder bereid om onoprechte voorstellen of beloften te geloven. Je kan er op deze manier ook achterkomen wie je echte vrienden zijn en wie niet.

BODY & MIND

Stieren voelen zich sterk en kunnen zich goed concentreren. Aan de andere kant kan je ook makkelijk wegdromen en ben je soms te optimistisch. De Zon bevindt zich in je 12e huis tot en met 19 april en gaat dan jouw teken Stier binnen. Dat helpt je om krachten uit jezelf te halen waarvan je niet wist dat je ze in je had. Dit zorgt voor meer zelfvertrouwen en onafhankelijkheid.

Op 30 april vindt een zonsverduistering in het teken Stier plaats. Dit kan het begin zijn van een periode waarin je eerder bereid bent om jezelf en uiterlijk te veranderen. Bekijk je vanuit een andere kant en verbeter jezelf.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.