Maandhoroscoop Stier december 2020

Horoscoop december 2020 voor het sterrenbeeld Stier (21 april – 21 mei)

LIEFDE & RELATIES

December 2020 lijkt voor de Stier een emotionele en romantische maand te worden. Dit komt door de aanwezigheid van de Zon, Mercurius en Venus in je 8ste huis van liefde en intimiteit. Je behoefte om te communiceren met je geliefde neemt toe. Je hebt wel de neiging om meer te fantaseren en iemand te idealiseren. Dat kan later weer tot teleurstellingen leiden.

Halverwege de maand kan er binnen relaties meer sprake zijn van jaloezie. Probeer meer met je partner te praten over wat je dwars zit en wat je precies wilt en sta ook open voor de ideeën van je partner. Stieren kunnen deze maand meer inzicht krijgen over bepaalde patronen in relaties, waarom je op bepaalde types valt en misschien steeds dezelfde fouten maakt. Of waarom je geneigd bent om terug te willen naar je ex. Vicieuze cirkels kunnen nu doorbroken worden.

In december zijn er veel kansen voor single Stieren die op zoek zijn naar de liefde. Voorzichtigheid is geboden met lange afstandsrelaties of voor relaties met mensen met een andere culturele of religieuze achtergrond. Dit kan voor problemen gaan zorgen. 

WERK & CARRIERE

In december 2020 begint een nieuwe cyclus in de carrière van de Stier. Er komen nieuwe en onverwachte kansen die je helpen om je professionele reputatie te versterken. 

Omdat Saturnus en Jupiter door je 10e huis van carrière bewegen, en Uranus, de planeet die heerst over je carrière zich in jouw teken Stier bevindt, is dit een maand om te groeien en succes te krijgen.

Probeer niet vast te houden aan het verleden. Bepaalde dingen werken niet meer. Overwin je angst en stel je open voor vernieuwing. 

Wat betreft geld kan de zonsverduistering op 14 december een keerpunt betekenen. Het is het juiste moment om je financiën te reorganiseren en serieuze veranderingen aan te brengen in je uitgavenpatroon. Wees voorzichtig met online aankopen en kredieten. 

BODY & MIND

Vanaf 15 december kan de conditie van de Stier wat minder goed zijn. Dit is een tijd om je aandacht naar binnen te keren en lichamelijk en geestelijk een vinger aan de pols te houden.

Mars in je 12e huis en de Zon, Mercurius en Venus in je 8ste huis helpen je om mentaal in balans te komen. Je kan nu angsten en obsessies aanpakken en verhelpen. Eventueel met professionele hulp.


Maandhoroscoop vorige maand

LIEFDE & RELATIES

Jupiter en Pluto ontmoeten elkaar deze maand in je 9e huis. Deze stand van planeten maken je bekend met het feit dat je oude overtuigingen moet kwijtraken en een nieuwe visie nodig hebt om relaties te verbeteren en gelukkig te zijn in de liefde. 

Deze maand zouden Stieren een relatie kunnen beginnen met iemand uit het buitenland of met iemand van een andere cultuur. Sommige Stieren zullen een relatie moeten beëindigen als deze al langer niet goed is of als je het idee hebt een relatie te hebben met iemand die te koppig is. Het universum gunt je op deze manier een nieuwe kans op een betere en gezondere relatie. 

Na 10 november neemt Mercurius weer zijn normale richting aan in je 7e huis van relaties en dat betekent dat je je vanaf die datum beter kan uitdrukken en je wensen en behoeften beter kan uiten. 

De Zon bevindt zich tot 21 november ook in je 7e huis van relaties. Deze tijd is bijzonder geschikt voor single Stieren die op zoek zijn naar de liefde om nieuwe contacten te maken.

WERK & CARRIERE

De combinatie Jupiter-Pluto die dicht bij elkaar staan deze maand, kan ervoor zorgen dat een samenwerking of contract belangrijke veranderingen moet ondergaan. Sommige relaties moeten opnieuw gevormd worden of er moeten nieuwe voorwaarden komen om ze goed te laten functioneren. Dit is de tijd om wijzigingen door te voeren.

Venus beweegt tot 21 november door je 6e huis van werk en gezondheid. Dat is gunstig voor de Stier die op zoek is naar werk of een andere baan. Aan de andere kant maakt Venus wel een aantal ongunstige combinaties met andere planeten wat kan wijzen op een slechte match wat betreft werk. Misschien kan je niet goed met je leidinggevende opschieten of voldoet de baan financieel of arbeidsvoorwaarden niet aan je verwachtingen. 

Stieren kunnen deze maand op het werk eerder bij conflicten betrokken raken. Ze hebben de neiging om iets te stevig voor zichzelf op te komen. 

BODY & MIND

Venus beweegt tot 21 november door je huis van gezondheid. Venus maakt hierbij ongunstige combinaties met Jupiter, Saturnus en Pluto in Steenbok. Je kan hierdoor te maken krijgen met lichamelijke en geestelijke vermoeidheid en onrust. Die onrust kan versterkt worden doordat Mars weer zijn normale richting aanneemt in jouw 12e huis. Negeer signalen van je lichaam niet, maar neem ze serieus.