eigenschappen stier

20 Eigenschappen van het sterrenbeeld Stier

De Stier, het tweede teken van de dierenriem, houdt van luxe en comfort en houdt alles graag zoals het is.

  • De heersende planeet van Stier: Venus
  • Element: Aarde
  • Kwaliteit: Vast
  • Geluksdag: Maandag en vrijdag
  • Kleur: wit en groen
  • Getallen: 2, 6, 9, 12 en 24
  • Gaat het beste samen met: Schorpioen, Kreeft
  • De Stier houdt van: koken, lekker eten, tuinieren, muziek, werken met de handen.

20 Eigenschappen van de Stier

(geboren 20 april – 20 mei)

1. Een Stier houdt van structuur

Stieren willen graag dat alles op een vaste tijd gebeurt en dat alles goed georganiseerd is wat betreft tijd , ook financieel. Ze zijn daarom niet dol op verrassingen. Ze weten graag wat ze te wachten staat. Structuur, zekerheid en geborgenheid zijn belangrijk voor ze.

2. Stieren zijn realisten

Stieren zijn geen optimisten maar zeker ook geen pessimisten. Ze zijn gewoon realistisch. Een Stier gaat af op feiten niet op kletsplaatjes of verzinsels. Daardoor lijken ze misschien wat pessimistisch, maar dat is een misvatting. Ze zijn gewoon realistisch.

3. Stieren zijn koppig

Stieren staan bekend om die koppige kant. Zeker als ze vinden dat ze het gelijk aan hun kant hebben. Ze hebben sterke overtuigingen en het valt niet mee om ze van het tegendeel te overtuigen.

4. Stieren zijn meestal rustig en ontspannen.

Stieren hebben een reputatie dat ze wat boos en agressief kunnen zijn maar dat is een vertekend beeld. In het echt zijn ze het meeste van de tijd vrij relaxt. Ze hebben een hele kalme kant over zich die van het leven wil genieten.

5. Daag een Stier liever niet uit

Als je een Stier uitdaagt of uit zijn tent lokt, dan kan je kennismaken met zijn of haar woede en agressieve kant. Net als bij een echte Stier kan hun woede enorm zijn als ze aangevallen worden. Ze slaan dan zonder aarzelen twee keer zo hard terug.

woede stier

6. Stieren zijn zelfstandig en zelfverzekerd

De persoonlijkheid van de Stier is onafhankelijk en vol vertrouwen in zichzelf. Ze hebben een ander niet nodig en werken zelf wel aan hun eigen geluk.

 7. Stieren hebben een gezond verstand

Stieren staan bekend om hun praktische aanpak en vrienden en kennissen kloppen daarom vaak bij ze aan voor hulp of advies.

 8. De Stier valt voor betrouwbaarheid en humor

In de liefde zoekt de Stier naar een partner die zijn of haar zaakjes voor elkaar heeft. Iemand die betrouwbaar is en waar ze op kunnen rekenen. Maar humor is daarbij ook belangrijk. Als je de Stier aan het lachen kan maken, zijn ze als was in je handen.

9. Stieren hebben eindeloos geduld

Ze gaan stap voor stap en met een eindeloos geduld op hun doel af. Dat gaat op in hun werk, maar ook in de liefde.

 10. Stieren houden zich aan hun woord

Een Stier speelt geen spelletjes. Ze zijn direct en goudeerlijk. Ze kunnen daardoor vaak wat bot overkomen, maar je weet wat je aan ze hebt. 

Vorige1 van 2