schorpioen maand

Maandhoroscoop Schorpioen december 2022

Horoscoop december 2022 voor het sterrenbeeld Schorpioen (24 oktober – 22 november)

Omdat Mars de actieplaneet deze maand december nog steeds tegengesteld beweegt in je 8e huis van passie en levensvragen, kan er meer sprake zijn van ruzie en frustraties. Door deze stand kan je ook eerder door je geld heen zijn.

Jupiter bevindt zich de eerste drie weken in je 5e huis van vermaak, creativiteit en romantiek. Dit brengt je geluk in de liefde, romantiek en zorgt voor extra vruchtbaarheid. Single Schorpioenen kunnen verliefd worden of hun toekomstige nieuwe liefde ontmoeten.

Op 7 december vindt er een volle Maan plaats in je 8e huis. Dit richt je aandacht op geld, bezit of gevoelens die we hebben door de mensen om ons heen. Misschien betaal je schulden af of kom je voor onverwachte uitgaven te staan. Maar het kan je ook aanzetten tot het opruimen van je huis of kasten en spullen weg te doen die je niet meer wilt.

Op 20 december gaat Jupiter je 6e huis van werk en welzijn binnen. Hierdoor besteed je meer aandacht aan je levensstijl en gezondheid. Je bent ijveriger en je zorgt voor meer structuur in je leven. Jupiter blijft hier tot half mei 2023.

Tenslotte is er nog een nieuwe Maan in je 3e huis van communicatie. Deze maanenergie zorgt voor unieke ideeën en meer bezoekjes, gesprekken, mail en gebruik van sociale media. Let wel op dat Mercurius tegengesteld gaat bewegen vanaf 29 december. Dit kan voor vertraging en verwarring zorgen.

Dagen met de meeste kansen: 7, 8 en 31 december
Beste dagen voor liefde en romantiek: 1, 27 en 28 december
Stressvolle dagen: 3, 18 en 22 december


Horoscoop vorige maand

Omdat Mars in november tegengesteld beweegt, is het belangrijk dat je doordacht en voorzichtig te werk gaat en weinig risico’s neemt. Als je iets wilt bereiken wees dan vriendelijk en meegaand en gebruik geen macht of kracht. Dat valt niet goed.

De Maansverduistering op 8 november vindt plaats in je 7e huis van relaties en kan dus invloed hebben op je liefdesleven. Er kan zich plotseling een verandering voordoen in je relatie. Die verandering kan positief of negatief zijn, maar uiteindelijk in je eigen belang.

Op 16 en 17 november verlaten Venus en Mercurius jouw teken en gaan ze je 2e huis van geld en bezit binnen. Je kan nu goede gesprekken voeren met je partner over materiële zaken die jullie allebei aangaan. Dit kan de band met je partner hechter maken.

Op 22 november verlaat ook de Zon jouw teken Schorpioen. Met de Zon vanaf dan in je 2e huis van geld kan je financieel voordeel verwachten. Misschien krijg je opslag of vind je een andere bron van inkomsten of ontdek je eigenschappen bij jezelf die je gebruiken om meer geld te verdienen.

November eindigt positief en optimistisch. Jupiter gaat op de 23e weer in zijn normale richting bewegen en dat is het begin van vier weken waarin je het geluk aan je kant hebt. Richt je op dingen die je gelukkig maken en geniet ervan. Het duurt meer dan tien jaar voor Jupiter weer in deze positie komt.

Dagen met de meeste kansen: 12, 24 en 25 november
Beste dagen voor liefde en romantiek: 3, 4 en 30 november
Stressvolle dagen: 8, 11 en 17 november


Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *