maandhoroscoop schorpioen

Maandhoroscoop Schorpioen januari 2021

Horoscoop januari 2021 voor het sterrenbeeld Schorpioen (24 oktober – 22 november)

LIEFDE & RELATIES

Vanaf 8 januari beweegt Venus, de liefdesplaneet door je 3e huis van communicatie. Dit maakt januari een geschikte maand om ongemakkelijke en onaangename zaken binnen je relatie te bespreken.

Mars gaat op 7 januari je 7e huis van relaties binnen. Dit zorgt ervoor dat je je meer betrokken wilt voelen bij je partner en je meer moeite wilt doen om je relatie harmonieuzer te maken. 

Aan de andere kant is januari ook een tijd waarin je een plotselinge aantrekkingskracht voor iemand kan voelen, maar je ook tot verschillende mensen tegelijk aangetrokken kan voelen. Je uitvluchten, smoesjes en manipulaties kunnen deze maand gemakkelijk verkeerd uitpakken en zich tegen je keren. Dus wees daar voorzichtig mee. 

Jupiter maakt een ongemakkelijke combinatie met Uranus in je huis van relaties deze maand. Dat kan leiden tot spanningen, onzekerheden en verhitte discussies over onderwerpen die irritant kunnen zijn voor jou of je partner. Er kunnen bijvoorbeeld misverstanden zijn over geld. Dit zorgt ervoor dat de romantiek wat moeilijker te vinden is. 

WERK & CARRIERE

Mars gaat op 7 januari door je huis van relaties trekken. Dat is een aanwijzing om meer aandacht te besteden aan relaties op je werk met collega’s en andere zakenrelaties. Je kan erachter komen dat sommige mensen minder oprecht zijn dan ze  doen voorkomen of teveel met hun eigen belangen bezig zijn. Schorpioenen met een eigen bedrijf kunnen ontdekken dat ze zijn misleid of bedrogen. 

Rond 18 januari kunnen er nieuwe kansen of mogelijkheden zijn om een nieuwe samenwerking te starten die je kijk op je werk of je bedrijf verbetert en verandert. Aan de andere kan ben je rond die tijd ook impulsiever en neem je eerder risico’s op financieel gebied. 

Vanaf 19 januari worden de kansen om je carrière uit te bouwen of voor je eigen bedrijf gunstiger. 

BODY & MIND

Emotioneel gezien is januari een lastige periode. Je kan last hebben van oude emotionele wonden. Probeer uitbarstingen van woede te voorkomen. Ze kunnen je uitputten en hebben een negatieve invloed op je relaties.

Probeer je melancholische stemming te overwinnen door het gezelschap van positieve mensen te zoeken, mensen die je accepteren zoals je bent. 


Horoscoop vorige maand

LIEFDE & RELATIES

Tot en met 15 december bevindt Venus, de liefdesplaneet zich in jouw teken Schorpioen. Tot die tijd staan anderen en liefdesrelaties centraal. Je hebt meer inzicht in jouw eigen wensen en verlangens en je begrijpt ook die van je partner beter. Spelen er problemen in je relatie dan is dit de tijd om ze op te lossen. Voer de dialoog maar vermijd onderwerpen als manipulatie, jaloezie en bezitterigheid. 

Venus in jouw teken maakt je extra aantrekkelijk en onweerstaanbaar, dus maak hier gebruik van als je iemand wilt verleiden of veroveren. 

De tweede helft van de maand gaat Venus je 2e huis binnen van inkomsten uit werk en Saturnus en Jupiter gaan door je 4e huis van huis en gezin bewegen. Vanaf die tijd is je behoefte aan liefde en vooral aan een stabiele en harmonieuze relatie groter. Een aantal Schorpioenen kan besluiten om te gaan samenwonen of een andere woning te zoeken. 

Single Schorpioenen hebben deze maand weinig moeite om de aandacht van potentiële liefdes te trekken. Ze lijken alleen geen haast te hebben. Schorpioenen storten zich niet in een relatie deze maand maar nemen rustig de tijd om iemand te zoeken die bij ze past. 

WERK & CARRIERE

Deze maand december 2020 is je 2e huis van inkomsten uit werk druk bezocht. Mercurius, Venus en de Zon bezoeken dit huis deze maand. Dit zorgt ervoor dat de kans dat je inkomen groeit of dat je winst maakt, groot is. 

De zonsverduistering op de 14e kan een keerpunt zijn op financieel en professioneel gebied en kan zorgen voor nieuwe kansen en mogelijkheden. Op de lange termijn ziet het er goed uit maar je kan nu even flink wakker geschud worden waardoor je ook echt in actie komt.

Op 19 december gaat Jupiter je 4e huis binnen. Je zou hierdoor onverwachte uitgaven of winst kunnen verwachten die te maken hebben met een huis of onroerend goed aankoop.

BODY & MIND

Je voelt je goed en je hebt voldoende energie deze maand. Vanaf 17 december gaat Saturnus je 4e huis binnen en Jupiter volgt op de 19e. Deze planeten vormen wel een ongunstige combinatie met de Zon. Dit kan je gevoeliger maken voor melancholie en herinneringen uit het verleden. Onderwerpen als materiële zekerheid en veiligheid van je gezin zijn extra belangrijk voor je. 

Probeer innerlijke onrust en stress aan te pakken. Deze dragen bij aan een gevoel van onzekerheid en onveiligheid en kunnen immuunsysteem verzwakken of je onnodig uitputten. Probeer oude patronen te doorbreken of volg een therapie om ervan af te komen.