schorpioen maand

Maandhoroscoop Schorpioen september 2023

Horoscoop september 2023 voor het sterrenbeeld Schorpioen (24 oktober – 22 november)

Liefdesleven Schorpioen

In september maken Schorpioenen het nodige mee in hun emotionele- en liefdesleven. Venus eindigt zijn retrograde op 3 september en Jupiter begint op 5 september door je 7e huis van relaties. Onuitgesproken dingen in je relatie kunnen opgehelderd worden. Bijvoorbeeld hoe je partner over je denkt. Of als je nog geen relatie hebt, dat iemand gevoelens voor je heeft.

De Schorpioen kan conclusies trekken over zijn liefdesleven. Dat betekent voor sommige relaties die al op springen stonden, het einde. Met Jupiter retrograde in je 7e huis kan een oude liefde weer in je leven komen. Je kan serieus overwegen om het nog eens samen te proberen.

Single Schorpioenen

Single Schorpioenen kunnen erachter komen dat iemand waar ze al langer een oogje op hadden, die gevoelens beantwoordt.

Werk en carrière

Ook op je werk worden na 3 september, als Venus zijn normale richting weer aanneemt in je 10e huis van carrière, een aantal dingen opgehelderd. Je kan erachter komen wat de intenties van je zakenpartner of collega’s zijn. Helaas kunnen andere zaken door Jupiter retrograde vanaf 5 september juist gecompliceerd worden of vast komen te zitten. Sommige Schorpioenen kunnen het verwijt krijgen dat ze het project niet goed geleid hebben of teveel geld hebben uitgegeven.

Aan het eind van de maand kan een samenwerking beëindigd worden omdat er niet tot overeenstemming gekomen kan worden. Dat kan ertoe leiden dat de Schorpioen gaat nadenken of hij daar wel wil blijven werken.

Schorpioen en geld

Als Mercurius op 15 september zijn retrograde beëindigt en omdat Mercurius gunstige aspecten maakt, kan de Schorpioen onverwacht extra geld ontvangen. De Schorpioen kan ook een betere baan vinden waar hij meer gaat verdienen.

September is een maand van vooruitgang voor de Schorpioen ook al komt hij daarbij de nodige problemen tegen of is financiële voordeel nog niet meteen zichtbaar.

Lichaam en geest

Mars beweegt eind deze maand september door je spirituele 12e huis. Dat is een aanwijzing om goed voor jezelf te zorgen en de dingen niet te zwaar op te nemen.

Mars in je 12e huis is gunstig voor Schorpioenen die herstellen na ziekte of een blessure.

Het is belangrijk om voldoende rust en ontspanning te nemen en vooral om met jezelf in het reine te komen wat betreft het verleden. Laat je spirituele kant naar voren komen. Door anderen te helpen, help je ook jezelf.


Horoscoop vorige maand

Liefdesleven Schorpioen

In augustus 2023 kunnen Schorpioenen last hebben van een probleem uit het verleden. Je kan ook twijfels hebben over je liefdesleven. Moet je je verzoenen met iemand, scheiden of iemand benaderen die je aantrekkelijk vindt.

Schorpioenen met een langdurige relatie kunnen het oneens zijn over geldzaken. Je geliefde kan plotseling terugkomen op beslissingen, wat de relatie weer even op zijn kop zet. Of misschien zijn jullie ideeën voor de toekomst gewoon te verschillend. Je partner kan denken dat jullie op weg zijn naar een huwelijk terwijl jij daar niet over denkt.

Single Schorpioenen

Als Single Schorpioenen iemand willen benaderen dan kunnen de aspecten die Mars, de actieplaneet maakt, ervoor zorgen dat die persoon maar koeltjes reageert of voorstelt om de relatie platonisch te houden. Hoewel het een desillusie is, is het wel duidelijk en weet je waar je aan toe bent.

Werk en carrière

Het 10e huis van carrière wordt in augustus 2023 bezocht door de Zon tot de 23e en Venus die deze maand retrograde beweegt. Beide planeten maken gespannen aspecten met Jupiter en Uranus in je huis 7e huis van relaties. Dat betekent dat je je extra moet inspannen om de band met collega’s en andere mensen. op je werk goed te houden. Er kunnen heel makkelijk conflicten ontstaan die lastig in de hand zijn te houden.

De laatste week van augustus wordt het communiceren makkelijker en kan onderhandeld worden en er naar oplossingen gezocht worden waar iedereen blij mee is.

Schorpioen en geld

Op 23 augustus gaat Mercurius die heerst over je 8e huis van geld van derden, retrograde bewegen. Dit is een periode waarin je beter zo voorzichtig mogelijk met geld kan omgaan. Misschien moet je een nieuwe strategie bedenken om met je geld en bezittingen om te gaan.

Lichaam en geest

Deze maand augustus kunnen Schorpioenen last hebben van gevoelens van spijt en dwangmatig blijven denken over wat er was gebeurd als ze zus of zo hadden gedaan. Dit zorgt voor onrust en misschien zelfs voor slapeloosheid.

Denk goed na over wat je echt belangrijk vindt in het leven en wat je gelukkig maakt. Raap dan je moed bij elkaar en probeer een actieplan te maken om je doelen te bereiken, zonder spijt en schuldgevoelens.