Maandhoroscoop oktober 2018 voor het sterrenbeeld Schorpioen (24 oktober – 22 november)

Venus, de planeet die heerst over jouw huis van relaties gaat vanaf 5 oktober 2018 tegengesteld bewegen. Venus bevindt zich in het teken Schorpioen en daarom is het voor jou niet zo moeilijk om te bepalen wat je partner wil. Je kan je zelfs onder druk gezet voelen door wat je partner wil. Je partner kan bijvoorbeeld willen trouwen, kinderen krijgen of iets anders waar jij nog helemaal niet aan toe bent. Schorpioenen voelen deze periode een grote behoefte aan vrijheid. Ze voelen er daarom niets voor om in te stemmen met een huwelijk of een andere vorm van binding waarvan ze denken dat het hun vrijheid zal beperken.

Single Schorpioenen zijn niet zo erg bezig met het aangaan van een nieuwe relatie. Ten dele ook omdat ze er niks voor voelen om zich nu te binden. Aan het eind van de maand kan je je wel aangetrokken voelen tot een vriend of iemand die je via vrienden ontmoet.

Werk en carrière

Op het werk kan je een aanvaring hebben met leidinggevenden. Je zou ook zo maar achter je rug tegengewerkt kunnen worden door bepaalde collega’s.

Pas op dat je niet in een kuil valt die je voor een ander graaft om het die collega’s betaald te zetten bijvoorbeeld.

Aan het eind van oktober kan je succes en erkenning voor je werk verwachten. Schorpioenen die niet eerlijk zijn geweest, zich niet aan afspraken hebben gehouden of in aanraking zijn gekomen met de wet, zullen de consequenties daarvan merken.

Omdat Jupiter zich in je huis van geld bevindt, gaat het je financieel waarschijnlijk voor de wind. Maar het is wel verstandig om je niet in te laten met onduidelijke contacten en om geen nieuwe contracten te tekenen.

Venus, de planeet die heerst over je huis van relaties gaat tegengesteld bewegen vanaf 5 oktober. Vertrouw daarom niet te veel op anderen en let ook goed met wie je op je werk wilt samenwerken.

Lichaam en geest

De maand oktober kan veel van je vragen. Dat geldt zowel voor je persoonlijke leven als voor je werk. Probeer inzicht te krijgen in de dingen die je goed doet en in dingen die voor verbetering vatbaar zijn.

Misschien moet je overwegen om een stapje terug te doen om wat minder snel te leven en wat meer rust in je bouwen.

Advies

Probeer om je niet arrogant en dominant te gedragen.


Vorige maand: Maandhoroscoop september 2018

Liefde & relaties

Venus de planeet die gaat over liefde en relaties, gaat jouw teken binnen op 9 september. Daar bevindt zich ook Jupiter. Door deze stand wordt de kracht van de verleiding versterkt en dat is goed nieuws voor je liefdesleven.

Je kan heel plotseling verliefd wordt, liefde op het eerste gezicht komt vaker voor onder deze planetenstand. Je kan zo verliefd zijn dat je alles voor iemand wilt doen en alles voor iemand over hebt. Maar al snel beklemt het je en wil je je vrijheid en controle over je leven terug. Dat kan tot conflicten leiden of tot dingen als emotionele chantage.

Mercurius, de planeet die heerst over je huis van liefde en intimiteit bevindt zich tussen 6 en 22 september in je huis huis van groepen en vriendschappen. De Zon bevindt zich daar ook tot de 23ste. Single Schorpioenen maken daardoor veel kans om iemand te ontmoeten via vrienden of sociale activiteiten. Je kan ook plotseling met andere ogen naar een vriend of vriendin kijken en je daartoe aangetrokken voelen.

Schorpioenen met een relatie kunnen meer behoefte hebben aan vrijheid. Dat kan je partner achterdochtig maken. Probeer uit te leggen wat je voelt en wat je behoeftes zijn.

Werk en carrière

Op het gebied van werk doe je het deze maand beter in een groep of als onderdeel van een organisatie dan alleen. Ook kan je je inzetten voor een goed doel of aan liefdadigheid doen.

De Zon en Mercurius trekken een groot deel van september samen door je 11e huis. Dat wijst op een goede beloning voor je werk. Dat kan financieel zijn maar ook een andere manier van waardering.

Op 11 september gaat Mars, de planeet die heerst over je huis van werk je huis van huis en gezin binnen. Omdat Mars ongunstige combinaties maakt met Venus en Uranus kan dat een aanwijzing zijn voor stress door je werk of stress omdat je geen werk hebt. Een aantal Schorpioenen is misschien genoodzaakt om vanwege omstandigheden van huis uit te werken.

Je kan deze maand goed met geld omgaan en er lijken ook constant kansen voorbij te komen om extra geld te verdienen of te besparen. Na 23 september kan je onverwachte uitgaven aan je huis verwachten. Kies niet voor de duurste optie maar voor de optie die je het beste kan betalen.

Lichaam en geest

Op 9 september komt Jupiter samen met Venus in jouw teken. Dat is een voorteken van optimisme en opgewektheid. Daarnaast vergroot het ook de neiging om teveel toe te geven aan de goede dingen van het leven, zoals lekker eten bijvoorbeeld.  Vanaf 23 september komen de Zon en Mercurius in je huis van gezondheid en dat versterkt je conditie.

Advies

Ook al ben je trots op jezelf, ga niet naast je schoenen lopen. De mensen om je heen zullen het niet waarderen.

Hier vind je de weekhoroscoop Schorpioen
Lees de horoscoop Schorpioen 2017 of de andere jaarhoroscopen

Je leest de maandhoroscoop voor de:

Vissen – Ram – Stier – Tweelingen – Kreeft – Leeuw – Maagd – Weegschaal – Schorpioen – Boogschutter – Steenbok – Waterman