maandhoroscoop schorpioen

Horoscoop Schorpioen december 2019

Maandhoroscoop december 2019 voor het sterrenbeeld Schorpioen (24 oktober – 22 november)

Liefde & relaties

December is sprankelend wat je liefdesleven betreft. Uranus bevindt zich in je 7e huis van relaties en maakt een gunstige combinatie van Jupiter. De invloed hiervan merk je vooral tussen 11 en 19 december. 

Op 2 december, gaat Jupiter door je huis van communicatie bewegen. Communiceren gaat je vanaf die datum makkelijker af. Bespreek eventuele problemen in je relatie of die betrekking hebben op je huis en los ze op. Dit is de goede tijd om compromissen te sluiten met je partner, bijvoorbeeld over waar jullie willen wonen, in welk huis en hoe je het inricht. 

Voor single Schorpioenen is de periode tussen 12 en 15 december de meest gunstige om een nieuwe liefde te vinden. 

Werk & carrière

Op 2 december gaat Jupiter je 3e huis van communicatie binnen. Alle vormen van communicatie, leren en onderhandelingen gaan je dan beter af. Alles wat met kopen, verkopen, het bedenken van advertentie campagnes, publiceren en media te maken heeft, zijn favoriete bezigheden. Je hebt veel inspiratie en je kan goed onderhandelen. 

Mercurius gaat op 9 december je 2e huis van inkomsten uit werk binnen. De Zon volgt op de 21ste. Je kan daardoor een verbetering van je inkomsten verwachten. Maar dit is niet de tijd om risico’s te nemen of te gaan speculeren. 

De zoneclips op 26 december kan voor veranderingen zorgen die betrekking hebben op je carrière en je financiële situatie. Maak gebruik van deze extra energie aan het einde van het jaar en voer de nodige veranderingen door. 

Body & mind

Je hebt voldoende energie deze maand december. Vooral aan het begin van de maand. Deze periode is druk en vraagt wel veel van je. Daarom is het belangrijk om je tijd goed in te delen en je energie verstandig te gebruiken. 

Advies

Ook al is het een feestmaand, voor Schorpioenen is het geen tijd om te relaxen. Blijf nadenken over je werk en je carrière. 


Horoscoop vorige maand

Liefde & relaties

De Zon schijnt tot 22 november in jouw teken, samen met Mercurius die tegengesteld beweegt tot de 20 en Mars vanaf de 19e. Je bent charmant, mysterieus en je kan veel harten breken of je inlaten met geheime affaires. 

Door de tegengestelde beweging van Mercurius kan je nu herzien hoe je je gedraagt in een relatie. Als je een buitenechtelijke affaire hebt is het tijd om je te bedenken waar die heen gaat. Geheimen kunnen uitkomen en dat is misschien maar beter ook. Mercurius maakt wel gunstige combinaties met Saturnus en Neptunus. Hierdoor kan je oudere verdachtmakingen en andere problemen die langer speelden oplossen. Het kost mensen in een relatie minder moeite om dichter naar elkaar toe te groeien. 

Single Schorpioenen hebben deze maand geluk in de liefde en ze voelen intuïtief aan wie goed bij ze past. Tussen 23 en 26 november kunnen Schorpioenen spanningen op relatiegebied verwachten. Er kunnen zich plotselinge en onverwachte veranderingen voordoen. 

Werk & carrière

Venus en Jupiter bevinden zich in je 2e huis van inkomsten uit werk. Na de 22ste voegt de Zon zich ook daarbij. Dat wijst op een gunstige periode wat betreft geld en werk. Je hebt vertrouwen in je eigen kunnen en je kan uitblinken in wat je doet. Let op dat je niet doorslaat en overmoedig wordt en jezelf overschat. Probeer ook niet te overdrijven met uitgaven. Je kan ook de neiging hebben om de ideeën van collega’s af te kraken als ze je niet bevallen. Dat wordt je niet in dank afgenomen. 

De planeten maken je productief deze maand en je stort je vol optimisme op je werk. De vooruitzichten voor Schorpioenen die op zoek zijn naar een baan, zijn ook gunstig. 

Mercurius, de planeet die heerst over je 8e huis van geld van derden, belastingen en leningen, draait in tegengestelde richting tot de 20ste. Bereken je budget opnieuw en probeer geleend geld zo snel mogelijk terug te betalen. 

Body & mind

Gezondheid kan je bezighouden. Je pakt snel een kou of een griep op. Gelukkig herstel je ook weer snel. Je hebt veel lichamelijke en geestelijke energie. Misschien verander je je uiterlijk of onderga je schoonheidsbehandelingen. Frustraties die je lange tijd onderdrukt hebt, kunnen deze maand aan de oppervlakte komen. 

Advies

Ben je ervan bewust dat je tot de 22ste de neiging kan hebben om egoïstisch te zijn.