maandhoroscoop schorpioen

Horoscoop Schorpioen december 2018

Laatst bijgewerkt:

Maandhoroscoop december 2018 voor het sterrenbeeld Schorpioen (24 oktober – 22 november)

Liefde & relaties

Venus trekt deze maand door je huis van relaties. Dat maakt dat liefde en verleiding belangrijke onderwerpen voor je zijn.

Of je nu een relatie hebt of single bent, de romantiek en passie komen terug in je leven. Je wordt daarbij geholpen door Mars en Neptunus die dichtbij elkaar staat en de combi die ze maken met je huis van de liefde. Later in december voel je de invloed van de serieuze planeet Saturnus wat meer . Die zorgt ervoor dat je toch een beetje met beide benen op de grond blijft.

De tweede helft van de maand is vooral geschikt voor Schorpioenen die al langer een oogje op iemand hebben en die tot nu toe onbereikbaar leek. Nu is je kans om je gevoelens te openbaren.

Schorpioenen met een vaste relatie zien die verbeteren. Je lijkt meer op één lijn te zitten met je partner.

Werk en carrière

Je huis van geld en inkomsten uit werk is drukbezocht deze maand. Dat geeft aan dat je veel geld kan verwachten, maar ook dat je niet kan wachten om het uit te geven. Op 13 december komt Mercurius bij de Zon en Jupiter in je huis van de geld.

Omdat Mercurius nu weer in zijn normale richting beweegt, kan je vergissingen of fouten in je werk rechtzetten.  Probeer je collega’s of leidinggevenden te verrassen met een originele, creatieve of heel nieuwe kijk op de dingen. Er is wat lef voor nodig maar het zal je reputatie goed doen. 

Probeer je collega’s of leidinggevenden te verrassen met een originele, creatieve of heel nieuwe kijk op de dingen. Er is wat lef voor nodig maar het zal je reputatie goed doen. 

Je kan de laatste week van december verleid worden om dingen te kopen of te doen die je niet van plan was. Je waagt ook eerder een gokje en je neemt makkelijker wat meer risico. Je komt bijvoorbeeld in de verleiding om dure kadootjes te kopen voor je kinderen.  

Lichaam en geest

Je voelt je goed deze maand. Je kan wat nerveus zijn, maar als dat zo is, dan is het  vooral aan jezelf te danken. Doordat je geen goede beslissingen neemt over geld bijvoorbeeld of omdat je je te veel zorgen maakt om niks. Bedenk je welke dingen echt belangrijk zijn in het leven.

Advies

Zie onverwachte gebeurtenissen als kansen die iets positiefs kunnen opleveren voor je persoonlijke of je professionele leven.


Vorige maand: november 2018

Liefde & relaties

Tot 16 november bevindt Venus, die tegengesteld beweegt, zich in je 12e huis. Dat wijst erop dat je nadenkt over je relatie. Je kijkt terug naar wat er de afgelopen tijd is gebeurd en hoe je er nu voor staat. Misschien moeten er dingen opgehelderd of uitgepraat worden zodat je weer met frisse moed verder kan gaan.

Schorpioenen met een relatie kunnen de neiging hebben om zich samen met hun partner wat af te sluiten van de rest van de wereld. Maar dat kan uiteindelijk alleen maar een verstikkende werking hebben. Ga er liever samen op uit om leuke dingen te doen.

Op 16 november gaat Venus weer normaal bewegen en gaat Mars je 5e huis binnen. Sommige Schorpioenen voelen de verleiding om terug te gaan naar iemand waar ze vroeger een relatie mee hadden. Andere Schorpioenen komen in de verleiding om een buitenechtelijke relatie te beginnen.

De laatste week van november worden financiën een onderwerp van gesprek of onenigheid. Jullie kunnen het moeilijk eens worden over waar en hoeveel geld je aan bepaalde dingen wilt besteden.

Werk en carrière

Op 8 november gaat Jupiter je 2e huis binnen, het huis van inkomsten en verdiensten. Je lijkt meer de aandacht te zoeken en je wilt anderen imponeren met je talenten. Allemaal met het doel om je inkomsten te vergroten. Maar Jupiter is ook de planeet van overdaad. Een aantal Schorpioenen zal de verleiding niet kunnen weerstaan om teveel geld uit te geven. Misschien zelfs om een lening af te sluiten om iets te kopen.

Probeer niet te overmoedig te worden en op te scheppen over wat je kan en hebt.

Mercurius, de planeet die heerst over je geld, belastingen en leningen gaat tegengesteld bewegen op 17 november en maakt ongunstige combinatie met Neptunus. Dat betekent dat je misschien te veel rekent op het geld of de financiële steun van anderen. Probeer geen financiële risico’s te nemen en niet te speculeren met geld.

Met andere woorden, niet je inkomsten, maar hoe je met het geld omgaat kan je in de problemen brengen.

Lichaam en geest

De nieuwe Maan op 7 november vindt plaats in jouw teken Schorpioen. Dat zorgt ervoor dat je jezelf nieuwe doelen stelt. Je bent enthousiast en vol vertrouwen over wat je kan en wil.

Ook hier ligt de neiging tot overdaad op de loer. Probeer niet te veel energie te verspillen. Probeer je tijd goed in te delen en jezelf realistische doelen te stellen.

Advies

Laatje niet in met oneerlijke of onethische manieren van geld verdienen.

Ook interessant
slechte eigenschappen schorpioen
Slechte eigenschappen van het sterrenbeeld Schorpioen