schorpioen maand

Maandhoroscoop Schorpioen maart 2023

Horoscoop maart 2023 voor het sterrenbeeld Schorpioen (24 oktober – 22 november)

Liefde en relaties

Voor veel Schorpioenen kan maart veel impact hebben op hun liefdesleven of relatie. Op 7 maart gaat Saturnus door je 5e huis van romantiek en vermaak bewegen. Saturnus vraagt van je dat je op een eerlijke manier je liefdesleven analyseert en nadenkt over de manier waarop je je gevoelens uit naar je geliefde of naar mensen die je aantrekkelijk vindt.

Deze stand van Saturnus helpt Schorpioenen die willen werken aan zichzelf of aan het verbeteren van hun relatie. Sommige Schorpioenen kunnen tot de conclusie komen dat het einde relatie is.

Gunstiger voor de liefde van de Schorpioen is het feit dat Venus door je 7e huis van relaties gaat bewegen vanaf 16 maart. Dit wijst op voorbestemde ontmoetingen en onverwachte, positieve veranderingen in je liefdesleven.

Werk en geld

De Zon beweegt tot 20 maart door je 5e huis en gaat dan je productieve 6e huis van werk en welzijn binnen. Tot 20 maart vormt Mars in je 8e huis een vierkant met de Zon. Dat kan wijzen op complicaties met geld. De mogelijkheid bestaat dat je hierdoor teveel risico’s neemt of het probleem probeert te negeren.

Gelukkig kan de Schorpioen deze maand gebruik maken van zijn talenten en creativiteit en hierdoor uitblinken in het werk, nieuwe strategieën uitdenken of problemen oplossen.

Na 20 maart, als de Zon door je 6e huis van werk gaat bewegen, zal je proberen om je tijd efficiënter in te delen en productiever te worden. Om je reputatie te verbeteren is het misschien nodig om deel te nemen aan activiteiten die je normaal saai en oninteressant vindt. Nu is het tijd dat je laat zien dat je het wel kan zonder te klagen of moeilijk te doen.

Lichaam en geest

Deze maand maart kan je geplaagd worden door angsten en onzekerheden. Rond het midden van de maand zijn deze gevoelens het sterkst. Realiseer je dat deze angsten zijn bedoeld om meer tijd en energie te investeren in je fysieke en geestelijke gezondheid.

Een andere belangrijke astrologische gebeurtenis is Pluto die door je 4e huis gaat bewegen vanaf 23 maart. Dit is het begin van een langdurige emotionele transformatie waarbij je dingen uit je jeugd of traumatische ervaringen gaat verwerken. Het is het begin van een proces van heling.


Horoscoop vorige maand

Liefde en relaties

Venus, de liefdesplaneet en de heerser van het 7e huis van relaties van de Schorpioen beweegt tot 20 februari door je 5e huis van vermaak en romantiek. Ondertussen vormt Venus wel een vierkant met Mars in je 8e huis. Het liefdesleven van de Schorpioen kan daardoor te maken krijgen met intense gevoelens en een sterke wil om te verleiden, te verassen en te veroveren.

Tussen 14 en 16 februari bevindt Venus zich dicht bij Neptunus in je 5e huis. Dit kan de single Schorpioen een nieuwe, troostende en helende liefde bezorgen. De Schorpioen kan ook de relatie met een ex herstellen of ontdekken dat ze zwanger zijn.

Als je single bent en een beetje achterdochtig, of je niet helemaal open durfde te stellen bij iemand, dan kan je nu merken dat onder deze energie van deze planeten alle negatieve gevoelens wegsmelten. Stel je open en je kan aangenaam verrast worden. Dit geldt ook voor Schorpioenen in een relatie. Stel je open voor de tederheid en liefde van je partner, anders loop je het risico dat je een goede relatie ruïneert.

Werk en geld

Je 4e huis van familie en basis van je leven, is druk bezocht deze maand februari 2023. De Zon en heerser over je carrière (tot de 18e), Mercurius tot de 11e en Saturnus tot 7 maart. Dit is daarom een goede periode om goed na te denken wat je in je persoonlijke en professionele leven wilt bereiken op de lange termijn.

Februari lijkt een gunstige maand om iets op te bouwen. Dat kan bijvoorbeeld een nieuw project zijn of het begin van je eigen bedrijf. Je kan nu ontdekken wat de zwakke plekken zijn in je plan en deze aanpassen. Neem initiatief in je werk, laat zien waar je goed in bent en werk hard, dan kom je er wel.

Wat betreft geld kan je te maken krijgen met een onverwachte tegenvaller. Vooral als het over een erfenis of de verdeling van spullen gaat. Misschien ben je te goed van vertrouwen geweest naar bepaalde mensen toe en blijkt nu dat ze daar misbruik van maken.

Lichaam en geest

Als het je lukt om de relaties met de mensen om je heen harmonieus te houden, dan zal dat je welzijn ten goede komen, zowel geestelijk als lichamelijk. Schorpioenen kunnen deze maand de helende werking van de liefde opmerken, als het ze lukt om hun hart ervoor open te stellen.

Daarnaast is het goed voor Schorpioenen om aan activiteiten deel te nemen die je afpeigeren op lichamelijk gebied. Bijvoorbeeld lange fiets- of wandeltochten in de vrije natuur. Daar knap je van op.


Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *