maandhoroscoop schorpioen

Maandhoroscoop Schorpioen juli 2020

Horoscoop juli 2020 voor het sterrenbeeld Schorpioen (24 oktober – 22 november)

Liefde & relaties

Schorpioenen kunnen tot 12 juli het gevoel hebben dat ze worden aangetrokken door gevoelens of gebeurtenissen uit het verleden. Dat verandert weer vanaf 12 juli als Mercurius zijn normale richting weer inneemt. 

Mercurius heerst over je huis van liefde en intimiteit en deze planeet trekt samen op met Uranus in het 7e huis van relaties. Veel Schorpioenen denken na over hun relatie en gevoelens, ze trekken lessen uit het verleden en kunnen daarna een volgende stap in hun relatie zetten. Of je verliefd, verloofd of getrouwd bent, er begint nu een volgend hoofdstuk in je liefdesleven.

Schorpioenen die op zoek zijn naar de liefde kunnen na 21 juli plotseling verliefd worden. Een relaties vol avontuur en actie. Met Venus in je huis van liefde en intimiteit en Mars in het teken Ram heb je meer dan genoeg passie.

Kom je na 26 juli iemand tegen, is de kans groot dat iemand meer geïnteresseerd is in je geld dan in jou als persoon. 

Werk & carrière

Mars bevindt zich in je 6e huis van werk en gezondheid. Voor Schorpioenen betekent dat, dat ze deze maand heel professioneel en ijverig zijn. Je wilt het liefst al je werk op één dag afmaken. Je loop over van energie en dat kan je wat nerveus en gespannen maken. 

Probeer je energie te doseren en leef je af en toe uit in de sportschool om overtollige energie kwijt te raken. Probeer niet te veel taken tegelijk te doen en niet te veel verantwoordelijkheden op je te nemen. 

Mars kan Schorpioenen die op zoek zijn naar een baan helpen iets te vinden dat je leuk vindt. Je bent meer dan ooit bereid om uit je comfort zone te stappen. Op 22 juli gaat de Zon je 10e huis van carrière binnen. Dit leidt tot meer kansen om de aandacht naar jezelf toe te trekken en om opgemerkt te worden. 

Wat betreft financiën heb je nog wat geduld nodig.

Body & mind

Mars in je huis van gezondheid kan het herstel van chronische kwaaltjes bespoedigen. Onrust, frustraties en uitbarstingen dragen niet bij aan je welzijn. Werk aan je innerlijke rust en het beheersen van je emoties. 

Het is ook geen goed idee om je agenda vol te proppen met activiteiten zodat je geen hebt om aan je problemen of conflicten te denken. 


Horoscoop vorige maand

Liefde & relaties

In juni verloopt het liefdesleven van de Schorpioenen wat trager dan normaal. Je verlangt vaker terug naar het verleden en er kunnen communicatieproblemen zijn. Dit wordt veroorzaakt doordat een groot deel van alle planeten deze maand tegengesteld beweegt. Pluto, Venus, Mercurius en Jupiter bijvoorbeeld. 

Het advies is om de liefde zoveel mogelijk te nemen zoals het komt. Zet mensen niet onder druk, manipuleer ze niet en dring niet te veel aan. Schorpioenen kunnen makkelijk een obsessie voor iemand ontwikkelen. Dat kan ook iemand zijn uit het verleden waarvoor je nog gevoelens hebt. 

Wat bestaande relaties kan helpen, is het openlijk bespreken van gevoelige en intieme onderwerpen. 

Op 5 juni vindt een maansverduistering plaats in je 2e huis van persoonlijke waarden en eigendommen. Op dat moment staat de Maan recht tegenover Venus in je huis van liefde en intimiteit. Onderwerpen als jaloezie, vertrouwen en intimiteit kunnen daardoor belangrijk worden in je relatie. 

Werk & carrière

De maansverduistering op de 5e en de zonsverduistering op de 21 hebben veel invloed op je werk en je financiële situatie. 

De maansverduistering vindt plaats in je tweede huis van inkomsten uit geld en maakt een moeizame combinatie met Mars in je huis van werk. Dat kan betekenen dat er een keerpunt is op je werk of wat betreft je inkomen. Er kunnen zich veranderingen voordoen waarbij je eigen talent en creativiteit heel belangrijk gaan worden. Je gaat je kennis en vaardigheden zo gebruiken dat je je uiteindelijk meer verdient dan nu. Maar de ontwikkeling gaat langzaam. 

De zonsverduistering op 21 juni kan een aanwijzing zijn dat je een cursus of opleiding gaat volgen of nieuwe vaardigheden gaat leren. Het buitenland, import, export of werken in het buitenland kunnen ook binnen de mogelijkheden liggen. 

Body & mind

Wat betreft gezondheid voel je je goed en heb je voldoende energie. Rond de verduisteringen is het voor iedereen, dus niet alleen voor Schorpioenen belangrijk om meer rust te nemen. 

Venus en Mercurius helpen je deze maand om de relatie met mensen of situaties die niet meer werken, te beëindigen.

Schorpioenen hebben deze maand de neiging om te hoge of onrealistische verwachtingen te hebben van partners of andere mensen om wie ze geven. Ga het gesprek aan ondanks dat het niet makkelijk is en het soms kan lijken of jullie een andere taal spreken.