Maandhoroscoop januari 2018 voor het sterrenbeeld Boogschutter (23 november – 21 december)

Liefde & relaties

Het eerste deel van januari, maakt Mercurius zijn reis in je huis van relaties, die hij tegengesteld begon in november 2017, af. Als het goed is er de afgelopen tijd meer duidelijkheid gekregen, of zijn er dingen boven water gekomen, in je relatie. De lessen die geleerd hebt kan je gebruiken in je relatie of toekomstige relaties.

Het lastige deel van de invloed van Mercurius is nu voorbij. In januari kan het zelfs best aangenaam worden voor Boogschutters en de liefde.

Het tweede deel van januari 2018 zal je een beslissing moeten nemen waar geld bij betrokken is of het gaat over de invloed of gevoelens van materiële zaken. Het laatste deel van de maand nemen dingen als communicatie, informatie en samen reizen toe.

Werk en carrière

Met vijf planeten die deze maand door je huis van geld trekken, en een nieuwe Maan, is het niet moeilijk te raden waar het deze maand vooral om draait. Geld kan op verschillende manieren je aandacht trekken. Je wilt misschien harder werken en meer verantwoordelijkheden op je nemen om meer te gaan verdienen. Je kan je ook meer gaan interesseren voor allerlei soorten handel.

Op het gebied van geld kan je zowel geluk verwachten als moeilijke omstandigheden of vertragingen. Je zult waarschijnlijk ook een paar belangrijke beslissingen moeten nemen op dit gebied.

Het laatste deel van januari 2018 wordt communicatie, informatie en reizen belangrijker. Je ambitie neemt toe en je wordt nog ondernemender.

Lichaam en geest

De invloed van Saturnus in jouw teken is verdwenen. Dat maakt je een stuk optimistischer. Je fysieke energie neemt langzaam weer toe.

Let op dat je je niet te veel laat gaan met dingen die niet goed voor je zijn. Maar wees ook weer niet al te streng voor je zelf.

 

Advies

Hou je vijanden in de gaten. Heb je nog geen vijanden probeer ze dan niet te maken.

 

 


Vorige maand: Maandhoroscoop december 2017

Liefde & relaties 

Relaties betekenen heel veel voor je in december. Venus, de liefdesplaneet bevindt zich in jouw teken en ook Mercurius, in tegengestelde richting tussen 3 en 23 december. Dus de liefde komt jouw kant op. Je hoeft er niet zelf naar op zoek of al te veel moeite voor te doen.

Je kan nuttige en belangrijke conclusies trekken uit alles dat er gebeurt in je liefdesleven deze maand. Probeer de betekenis van alles dat er gebeurt, te begrijpen. Probeer het totale plaatje te zien. Er zijn kansen en gunstige omstandigheden genoeg als het om de liefde gaat. Het gaat er vooral om hoe jij er zelf mee omgaat.

Werk en carrière

Sinds november beweegt Mercurius, die heerst over jouw huis van carrière, heen en weer in jouw teken Boogschutter. En dat is ook in december nog het geval. Dat betekent dat het tijd is om te analyseren, fouten te verbeteren, en aanpassingen te doen zodat je je doelen beter kan bereiken. Het helpt je bovendien om een helder beeld te krijgen zodat je een betere planning kan maken voor het komende jaar.

Als Boogschutter kan je deze maand niet veel zonder samen te werken. En die relaties hebben je speciale aandacht nodig.

Stel beslissingen over geld of geldzaken als het even kan uit tot januari. Je beeld is dan een stuk helderder.

Lichaam en geest

Je zit midden in een proces waarbij je dingen overdenkt en verandert en waarbij veranderingen en nieuwe situatie je aandacht vragen. Je bent in goede lichamelijke conditie maar je bent wat gespannen. Dat maakt de kans op haast en ongelukjes door onvoorzichtigheid groter. Relax!

 

Advies:

Maak een lijst van prioriteiten, neem daarvan de belangrijkste en laat de rest lekker zitten.

 

Hier lees je de weekhoroscoop Boogschutter
Lees de horoscoop Boogschutter 2017 of de andere jaarhoroscopen

 

Hier staat de maandhoroscoop voor de:

Vissen – Ram – Stier – Tweelingen – Kreeft – Leeuw – Maagd – Weegschaal – Schorpioen – Boogschutter – Steenbok – Waterman