maandhoroscoop steenbok

Maandhoroscoop Steenbok oktober 2024

Maandhoroscoop Steenbok oktober 2024, geboren (22 december – 20 januari)

Liefde & relaties

Mars beweegt door je 7e huis van relaties de hele maand oktober 2024. De Steenbokken met een relatie zullen daardoor meer energie en tijd aan hun partner besteden. Het kan zo zijn dat je partner wat gestrest is omdat ze met een tijdelijk project bezig zijn, waardoor jij je wat meer met het huishouden moet bezighouden. En de Steenbok is niet het type dat verantwoordelijkheden uit de weg gaat. Dus stel je prioriteiten. Een goede combinatie tussen Mars en Venus zorgt dat jullie gemakkelijker kunnen communiceren.

Single Steenbokken kunnen profiteren van de planeet Uranus die door je 5e huis van romantiek en plezier beleeft en harmonieuze aspecten vormt in de eerste helft van de maand met Saturnus en Mars. Dit motiveert je om eerder in actie te komen of het initiatief te nemen om een eerste stap te zetten om contact te maken met iemand die je aantrekkelijk vindt. Dit kan ook een oude vriend, collega of iemand uit de buurt zijn. In het midden van de maand kan de Steenbok ook getroffen worden door liefde op het eerste gezicht, ook al is dat eigenlijk niks voor hem.

Werk en geld

De zonsverduistering op 2 oktober vindt plaats in je 10e huis van carrière. Dit motiveert je en inspireert je om in te gaan op een voorstel van een persoon of organisatie om samen te gaan werken. Wees wel voorzichtig met wie je in zee gaat. Doe vooraf goed onderzoek. Jupiter beweegt nog steeds door je huis van werk en dat maakt de kansen op succes en groeit groot.

Saturnus, jouw planeet bevindt zich in je 3e huis en dat wijst op stabiliteit in je financiële situatie. Je kan wel onverwachte meevaller hebben in de eerste weken van oktober 2024.

Lichaam en geest

Je lichamelijke en geestelijke conditie lijkt stabiel met de positieve positie van Saturnus en Jupiter in je huis van werk en gezondheid. Het is wel belangrijk dat je maat weet te houden en niet over je eigen grenzen heen gaat.

De maandhoroscoop Steenbok laat verder zien dat als Jupiter vanaf 8 oktober retrograde gaat bewegen, het gemakkelijker wordt om positieve lifestyle veranderingen te maken. Vooral als je de laatste tijd hebt overdreven met eten, te hard hebt gewerkt en te weinig rust hebt genomen. De Steenbok wil graag alles onder controle houden, dus met behulp van je zelfdiscipline kan je jezelf weer op de gezonde weg brengen.



Vorige maand

Liefde & relaties

Vanaf 4 september gaat Mars door je 7e huis van relaties bewegen. Dat is vooral goed nieuws voor Steenbokken met een relatie, om zij daardoor meer harmonie zullen ervaren. Jouw planeet Saturnus bevindt zich in je 3e huis van communicatie. Het lijkt erop dat je toleranter bent en rustig en vriendelijk bent als er onderwerpen te bespreken zijn. Die houding helpt ook als je samen klussen wilt doen of huishoudelijk werk wilt verdelen.

Onder invloed van Venus die je 5e huis van romantiek en vermaak beïnvloedt, krijgen single Steenbokken alle kansen op interessante ontmoetingen. Bovendien maakt Venus je charmant en aantrekkelijk. Vanaf 23 september gaat Venus je sociale 11e huis binnen wat weer helpt om meer nieuwe mensen te ontmoeten.

Werk en geld

Jupiter beweegt door je 6e huis van werk en welzijn en Venus bevindt zich in je 10e huis van carrière tot de 23e. Dat zijn gunstige standen van planeten om vooruit te komen in je werk. De driehoek die Venus en Jupiter vormen, maakt je creatief en zorgt voor een prettige omgang met collega’s. Je prettige gedrag en/of je werk worden opgemerkt door leidinggevenden.

Op financieel gebied zijn er geen grote veranderingen te verwachten. Het is wel een periode om voorzichtig te zijn met geld en om de balans tussen inkomsten en uitgaven niet uit het ook te verliezen. Geloof niet zomaar informatie die je hoort over geldzaken of investeringen. Vraag liever advies aan een professional.

Lichaam en geest

Saturnus en Jupiter hebben een positieve invloed op je lichamelijke conditie. Maar de maandhoroscoop Steenbok laat zien dat er ook momenten zijn dat Saturnus en Jupiter minder gunstige aspecten met de Zon en Mercurius vormen. Blijf daarom goed voor jezelf zorgen. Ga zuinig om met je energie en doen niet meer dan noodzakelijk is.

Tot 20 september helpt Venus je zowel geestelijk als lichamelijk in vorm te blijven. Je stemming is daardoor ontspannen en optimistisch. Vanaf 22 september gaat de Zon in Weegschaal en dat zorgt voor extra optimisme. Iets dat Steenbokken altijd goed kunnen gebruiken.


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *