maandhoroscoop steenbok

Maandhoroscoop Steenbok september 2021

Maandhoroscoop september 2021 voor het sterrenbeeld Steenbok (22 december – 20 januari)

LIEFDE & RELATIES

In september lijken Steenbokken hun gevoelens wat meer voor zichzelf te houden. Zelfs als je je aangetrokken voelt tot iemand vind je het lastig om je uiten. Dat gaat anderen ook opvallen natuurlijk. Halverwege de maand kan je partner of de persoon met wie je flirt, zich afvragen wat er met je aan de hand is. Leg ze uit dat je er niet klaar voor bent om je te binden of om je verantwoordelijkheden te nemen. Het is beter om anderen uit te leggen dat je even wat meer ruimte voor jezelf nodig hebt dan dat je geheimzinnig gaat doen of jezelf afsluit.

Single Steenbokken vinden vriendschappen en platonische relaties deze maand waarschijnlijk belangrijker. Steenbokken met een relatie, kunnen inzicht krijgen of hun relatie wel toekomst heeft. Het is belangrijk dat jij en je partner elkaar de tijd en ruimte kunnen geven als daar behoefte aan is, dat je geduldig bent en erover kan praten.

Na de 21e wordt het moeilijker om met elkaar te praten. En als Mercurius na 27 september tegengesteld gaat bewegen tot 18 oktober, dan wordt het er niet beter op. Het is aan te raden om dan geen machtsspelletjes te spelen en de ander niet te manipuleren want dat kan spanningen veroorzaken die moeilijk op te lossen zijn.

WERK & CARRIERE

Mercurius, de planeet die heerst over je huis van werk, beweegt door je 10e huis van carrière. Dat maakt duidelijk dat je inspanningen op je werk op prijs gesteld worden. Je kan op een positieve manier opvallen. Aan de andere kan kan je ook meer werk en meer verantwoordelijkheden verwachten. Dat kan de nodige stress en spanning opleveren.

De band met collega’s, vrienden en familie kan de tweede helft van de maand ook wat gespannen zijn. Je kan wat radicaal en dominant in je gedrag zijn. Tegelijkertijd kan er ook iemand zijn die jou probeert te domineren.

Op 27 september gaat Mercurius tegengesteld bewegen in je huis van carrière. Dit is het moment om bestaande projecten te herzien en waar nodig aan te passen. Ook kan je bepalen met wie je wel of niet wilt samenwerken in de toekomst.

Steenbokken die op zoek zijn naar werk kunnen een interessant aanbod krijgen deze maand. Toch kunnen ze aan het eind van de maand weer van gedachten veranderen en de baan afwijzen. Waarschijnlijk omdat er sprake is van ego’s zijn die botsen.

BODY & MIND

Steenbokken hebben deze maand de neiging om zich eerder zorgen te maken over hun gezondheid. Sommigen zullen daarover advies inwinnen. Maar ook wat dit betreft, is de kans groot dat je radicaal reageert. Vanaf 27 september kan je extra eigenwijs zijn en niet luisteren naar wat therapeuten of artsen je vertellen. Op deze manier kan je jezelf tegenwerken.


Horoscoop vorige maand

LIEFDE & RELATIES

Het liefdesleven van Steenbokken is veelbelovend in augustus. Steenbokken zijn deze maand avontuurlijker en hebben meer behoefte aan nieuwe ervaringen. Dit helpt ook om oude relaties die in de sleur zijn beland, weer wat nieuw leven in te blazen.

Vanaf 16 augustus kan je ook je gevoelens en emoties makkelijker tonen. En dat niet alleen, je durft ook je relatie openbaar te maken, aan te kondigen dat je gaat trouwen, samenwonen of misschien scheiden.

Single Steenbokken hebben meer kansen om een nieuwe liefde te vinden. Niet zo maar iemand, maar de man of vrouw van je dromen. Vooral de dagen van 20-22 augustus lijken daarvoor ideaal. De kans dat je deze persoon via je werk of een werkrelatie ontmoet, is groot.

De eerste weken van augustus kan je de neiging hebben om je wat te snel uit te spreken waardoor je mensen kan kwetsen of ruzie krijgt. Wees daarom voorzichtig in je communicatie. Probeer open te staan voor de mening van je partner of de mensen om je heen.

WERK & CARRIERE

Augustus is een maand waarin Steenbokken bij zichzelf kunnen nagaan wat de waarde is van dingen in hun leven. Wat is belangrijk en wat niet. Ze kunnen zelfs twijfelen aan geldende regels, normen en waarden Als gevolg daarvan kan je je eigen grenzen oprekken of er overheen gaan. Je wilt erachter komen wie je bent en laten zien wat je kan. Probeer daarbij niet in een machtsstrijd te belanden of mensen met autoriteit uit te dagen.

Omdat Venus vanaf 16 augustus door je 10e huis van carrière beweegt, is dit een gunstige periode op je werk. Je prestaties zijn meer zichtbaar en je kan je relatie met collega’s verbeteren. Je inspanningen worden beloond.

Voor Steenbokken die op zoek zijn naar een nieuwe baan, is de periode van 21-24 augustus extra gunstig.

Wat betreft geld is het nodig om voorzichtig te zijn. Saturnus en Jupiter, die allebei tegengesteld bewegen bevinden zich in je huis van inkomsten uit geld en Uranus gaat vanaf 20 augustus tegengesteld bewegen. Misschien is het tijd om je financiële plannen voor de lange termijn te herzien en opnieuw vorm te geven.

BODY & MIND

Probeer deze maand augustus je problemen van het werk en financiële problemen bij de voordeur achter te laten. Laat je huis een plek zijn waar je tot jezelf kan. komen en waar je kan ontspannen. Je kan deze maand het gevoel hebben dat je tijd te kort komt. Vergeet in ieder geval niet om de broodnodige tijd voor jezelf zeker te stellen. Je hebt het nodig.


Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *