Maandhoroscoop juli voor het sterrenbeeld Steenbok (22 december – 20 januari)

Liefde & relaties

Juli lijkt een hete maand te worden voor Steenbokken. De Zon en Mars trekken beide door je huis van relaties. Deze twee planeten brengen allebei zoveel energie met zich mee dat de situatie licht ontvlambaar kan worden.

Alle energie, alle acties en alle initiatieven van Steenbokken zijn gericht op hun partner, draaien om hun partner of ze doen het samen met hun partner. De stand van de planeten in juli maakt de behoefte aan contact en interactie groter. Je gaat eerder over tot verleiding en je maakt eerder werk van iemand. Maar ook de kans op ruzie en conflicten neemt onder deze stand van planeten toe. Het is liefde of oorlog, alles of niks.

De beste manier om met deze energie om te gaan zou zijn om je samen met je partner in te zetten voor een gemeenschappelijk doel. De laatste week van juli neemt deze invloed weer af en wordt het weer makkelijker.

Werk en carrière

De combinatie die Venus, die zich in je huis van werk en verantwoordelijkheden bevindt, maakt met Jupiter, die zich in je huis van carrière bevindt, is gunstig voor de Steenbok. Deze combi belooft geluk, kansen en goede prestaties op het gebied van werk. Verder kan juli ook spanning, opwinding en plotselinge, onverwachte ontwikkelingen opleveren.

Werken in een team, met een partner, met klanten en andere samenwerkingsverbanden vragen in juli tijd en aandacht van je. Misschien moet je beslissingen nemen op dit gebied. Het is nu een goede tijd om banden met groepen of mensen te verbreken die je niks of weinig opleveren.

Financiële actie kan je vooral het laatste deel van juli verwachten.

Lichaam en geest

Met Venus in je huis van gezondheid, is dit een geschikte maand om kwaaltjes te laten behandelen of om een bepaalde therapie te ondergaan. Vooral de communicatie met therapeuten en behandelaars zal vlot verlopen. Maar de negatieve combinatie die Venus maakt met Saturnus en Neptunus laten zien dat je wel goed voor je gezondheid moet blijven zorgen en dat je alert moet blijven.

Advies: Geef niet al je geld uit, hou iets achter voor noodsituaties.

 

 


Vorige maand: Maandhoroscoop juni 2017

Liefde & relaties

Voor Steenbokken is juni een maand vol sensualiteit en intense gevoelens. Venus, de liefdesplaneet bevindt zich in je huis van liefde en erotiek. De ideale plaats om te kunnen genieten van alle facetten van liefde en romantiek. Venus geeft je extra aantrekkingskracht en geluk in de liefde. Maak dus het beste van deze maand door een nieuwe relatie te beginnen of je bestaande relatie te verbeteren.

Mars bevindt zich in je huis van relaties en brengt daar energie, passie en verlangen. Deze stand kan zorgen voor plotselinge aantrekkingskracht en geeft je moed om de eerste stap te nemen. Mars is ook een beetje ongeduldig en weinig tactvol, dus pas op dat je mensen niet afschrikt.

Werk en carrière

Juni 2017 lijkt een prima maand te worden voor het werk van de Steenbok. De Zon en Mercurius in je huis van werk maken een harmonieuze combinatie met Jupiter in je huis van carrière. Dat belooft succes, goede prestaties en erkenning. Daar komt ook nog bij dat Venus, de planeet die heerst over je huis van carrière, die een sterke positie inneemt in een goed huis.

Er zijn misschien wel wat kleine obstakels en vertragingen in juni, maar het is verder een efficiënte en productieve maand waarin je je talenten kan tonen. Samenwerken en contracten zijn ook een belangrijk onderdeel deze maand. Het vraagt wel om een diplomatieke en rustige benadering.

Lichaam en geest

De situatie op de lijn tussen de twee huizen die betrekking hebben op ziekte en gezondheid, is vrij gespannen. De Zon en Mercurius staan recht tegenover Saturnus en wordt nog eens versterkt door het vierkant met Neptunus. Dat kan voor onplezierige effecten zorgen. Oude kwaaltjes zouden kunnen opspelen. Zorg voor een gezonde manier van leven en werk aan je conditie.

Advies

Organiseer een reünie met familie of met oude vrienden.

 

De weekhoroscoop Steenbok
Lees de horoscoop  Steenbok 2017 of de andere jaarhoroscopen

 

Bekijk hier ook de maandhoroscoop voor de:

Vissen – Ram – Stier – Tweelingen – Kreeft – Leeuw – Maagd – Weegschaal – Schorpioen – Boogschutter – Steenbok – Waterman