maand steenbok

Maandhoroscoop Steenbok december 2023

Maandhoroscoop december 2023 voor het sterrenbeeld Steenbok (22 december – 20 januari)

Op 22 december begint het Steenbok seizoen. Dat is altijd een goede tijd om zowel vooruit als terug te kijken en om de te laten zien wat je kan en wat je ambities zijn.

Het liefdesleven van van Steenbokken kan veelbewogen zijn in december. Venus de liefdesplaneet gaat tussen 4-29 december door je sociale 11e huis bewegen en staat recht tegenover Jupiter en Uranus. Je sociale leven lijkt daardoor heel actief en intensief. Je kan interessante mensen ontmoeten op een onverwachte en verrassende manier. Daarnaast zou een vriendschap tot een romantische relatie kunnen ontwikkelen of een romantische relatie weer een vriendschap kunnen worden.

Steenbokken die serieus met hun werk bezig zijn geweest en die er niet de kantjes vanaf gelopen hebben, kunnen aangenaam verrast worden. Door Venus in je 11e huis kan je betrokken raken bij belangrijke projecten of een goede baan krijgen in een grote organisatie.

Mercurius gaat vanaf 13 december retrograde en gaat dan vanaf 23 december opnieuw je spirituele 12e huis binnen. Dit is niet het moment om kwalen en gezondheidsproblemen te negeren. Laat kosten of tijdgebrek geen excuus zijn om gezondheidscontroles uit te laten voeren. Wie geen problemen met de gezondheid heeft, doet er goed aan toch op zijn voeding en op eventuele schadelijke gewoonten te letten.


Horoscoop vorige maand

Liefdesleven en relaties Steenbok

Het 5e huis van liefde, romantiek en creativiteit wordt al wat langer bezet door Jupiter en Uranus die nu allebei retrograde bewegen. Daar recht tegenover in het 11e huis bevinden zich Mercurius , de Zon en Mars. Het liefdesleven van Steenbokken kan daardoor dynamischer zijn dan normaal. Maar tegenstellingen en twijfels kunnen een grote rol spelen.

Single Steenbok

Deze maand kan liefde op het eerste gezicht mogelijk zijn. Het zet het emotionele leven van de serieuze Steenbok dan wel helemaal op zijn kop en dat leidt tot onzekerheid.

Single Steenbokken kunnen iemand ontmoeten of net ontmoet hebben waarbij het nog niet duidelijk is of het een platonische, vriendschappelijke of romantische relatie wordt. Het is ook mogelijk dat jouw gevoelens als een blad aan de boom veranderen en dat de relatie eindigt voor hij echt is begonnen.

Werk en carrière Steenbok

De Steenbok kan deze maand november zijn werk gebruiken als toevluchtsoord om zich niet met persoonlijke problemen bezig te hoeven houden. Het is een goed idee om toch wat evenwicht te vinden tussen werk en privéleven.

Venus beweegt door je 10e huis van carrière vanaf 8 november. November is daardoor een maand om je op je professionele groei te richten. Er zijn ook aanwijzingen dat oude strategieën of plannen die niet echt efficiënt zijn, weer uit de kast gehaald worden.

Geld Steenbok

Uranus die je 2e huis van geld en bezit beïnvloedt, bevindt zich deze maand recht tegenover de Zon en Mars. Dat is een aanwijzing om je geld niet te besteden aan dingen die je niet echt nodig hebt. Doe je dat niet niet dan kan je met verliezen of tekorten te maken krijgen.

Lichaam en geest

Stress kan aanzienlijk zijn deze maand november. En zeker als bepaalde plannen in het water vallen, kan je met onrust en angst te maken krijgen. Houd je rug recht, pas je plannen aan en ga weer door.

Je spirituele 12e huis is eind november druk bezocht, onder andere door Mercurius, de Zon en Mars. Dat vraagt om meer aandacht voor de analyse voor je gevoelens en frustraties. Onverwerkte of genegeerde emoties kunnen slapeloosheid, woede en onrust veroorzaken.


Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *