maandhoroscoop steenbok

Maandhoroscoop Steenbok juli 2020

Maandhoroscoop juli 2020 voor het sterrenbeeld Steenbok (22 december – 20 januari)

Liefde & relaties

Juli lijkt voor Steenbokken geen rustige maand te worden. Je dent veel na over jezelf en en over anderen. De maansverduistering op 5 juli kan bovendien problemen naar voren brengen die je al lang geleden had moeten oplossen. 

Met de Maan in je 7e huis zal er niet snel sprake zijn van een goede balans binnen je relatie. Je stelt vaak de belangen van je partner voorop en op den duur is dat niet gezond voor jezelf. Op 2 juli komt Saturnus, die tegengesteld beweegt, terug in Steenbok. Daar bevinden zich ook Jupiter en Pluto. Je ontkomt er dan niet aan om je relatie en de spelregels ervan te herzien en dat lukt niet zonder discussies en conflicten.

Na 12 juli wordt het communiceren makkelijker en single Steenbokken krijgen na 21 juli meer kansen om een nieuwe liefde te vinden. 

Werk & carrière

Financieel ziet het er voor de Steenbok in juli gunstiger uit. Na 12 juli zullen ook onderhandelingen over werk of salaris weer vlotter verlopen. 

De Steenbok houdt niet van risico’s nemen, maar wees deze maand creatief en een klein gokje kan geen kwaad. Venus, de planeet die heerst over je huis van carrière, trekt door je huis van werk en maakt een moeizame combinatie met Neptunus. Hierdoor zijn niet alle voorstellen eerlijk of realistisch. Niet alle geruchten die je hoort zijn waar en niet alles wat je beloofd wordt zal nagekomen worden. 

Op 22 juli gaat de Zon door je 8ste huis van geld van derden bewegen. Dit is een goed moment om schulden af te lossen of een lening af te sluiten en je financiën op orde te krijgen. . 

Body & mind

De maansverduistering op 5 juli kan je leven emotioneel overhoop gooien. Daarnaast beweegt Mars door je 4e huis van je emotionele basis waardoor oude angsten en frustraties kunnen opleven.

Zoek manieren om je gevoelens te uiten. Laat je stemming niet te zeer beïnvloeden door dingen in het nieuws of die op het internet leest. Zeker als er geen bewijs voor is. Omdat je veel te verwerken hebt, vind je het soms moeilijk om geduldig en vriendelijk te blijven tegen anderen. Maar blijf je best doen.


Horoscoop vorige maand

Liefde & relaties

De Maan is de planeet die heerst over jouw huis van relaties. De maansverduistering op 5 juni en de zonsverduistering op 21 juni hebben daardoor veel invloed op je liefdesleven. Relaties kunnen op de proef gesteld worden. Het maakt niet uit of het nieuwe of bestaande relaties zijn. 

Maar niet alles is negatief gelukkig. Dit kan een periode zijn waar je, als je hem hebt doorgemaakt, alleen maar sterker uitkomt. Dit is de tijd om problemen aan te pakken die je te lang hebt genegeerd en vermeden hebt om aan te pakken. 

Relaties die al langer niet lekker liepen, kunnen beëindigd worden. Neem wel ruim de tijd voordat je beslissingen neemt die een grote impact hebben. Single Steenbokken moeten deze maand juni vooral geduldig zijn. Er kunnen interessante ontmoetingen zijn, maar ze ontwikkelen zich niet snel op romantisch gebied. 

Werk & carrière

Op het werk is deze maand behoefte aan reorganiseren en het bedenken van nieuwe strategieën voor de toekomst groot.

Venus, beweegt tot 25 juni tegengesteld door je 6e huis van werk en Mercurius begint daarmee op 18 juni door het huis van relaties. Er kunnen hierdoor lange discussies plaatsvinden die nergens toe leiden. Doorzettingsvermogen, zelfbeheersing en geduld zijn belangrijke onderwerpen. 

De maansverduistering op de 5e en zonsverduistering op de 6e beïnvloeden je huizen van geld. Je financiën kunnen je deze maand hoofdpijn bezorgen. Gelukkig zorgen deze momenten er ook vaak voor dat je oplossingen en verbeteringen doorvoert die je anders niet had kunnen bedenken. Gebruik je intuïtie. Sta open voor veranderingen en luister niet te veel naar de raad en tips van anderen. 

Body & mind

Steenbokken kunnen deze maand juni veel nadenken over grote onderwerpen zoals de zin van het bestaan. Vooral op dagen rond de verduisteringen (5 en 21 juni) kunnen angsten en onzekerheden toenemen. Spirituele activiteiten als yoga en meditatie kunnen je helpen in deze periode. De laatste week van juni verbetert je stemming.