maandhoroscoop steenbok

Maandhoroscoop Steenbok april 2021

Maandhoroscoop april 2021 voor het sterrenbeeld Steenbok (22 december – 20 januari)

LIEFDE & RELATIES

Deze maand april 2021 lijkt de Steenbok meer met zichzelf bezig te zijn dan met anderen. Je bent wat meer in jezelf gekeerd, in je eigen emoties en je hebt minder oog voor de wensen en behoeften van de mensen om je heen. Dat maakt het leven van Steenbokken met een relatie wat minder harmonieus. Single Steenbokken lijken, vooral de eerste weken van april, wat minder behoefte te hebben aan liefde en besteden minder moeite aan het vinden van een nieuwe liefde. 

De romantiek komt vanaf 14 april wel gedeeltelijk terug als Venus door je huis van de liefde gaat bewegen. Op 19 april volgen Mercurius en de Zon en ze ontmoeten daar de planeet van de verandering, Uranus. Vanaf die datum kan je liefdesleven op de meest onverwachte momenten veranderen. Je vermogen om anderen te verleiden neemt ook toe. 

Mars gaat op 23 april door je 4e huis van huis en gezin bewegen. Dit zorgt ervoor dat er meer aandacht naar je huis, gezin en emotionele leven gaat. 

De laatste week van april heeft de single Steenbok ook weer meer zin om naar buiten te gaan om erop uit trekken en naar een nieuwe liefde te zoeken. Wel iemand voor een serieuze en langdurige relatie.

WERK & CARRIERE

Tot 23 april bevindt Mars zich in je 6e huis van werk en gezondheid. Daar vormt hij gunstige combinaties met Venus, Mercurius en Jupiter. Dat wijst op positieve ontwikkelingen in je werk en een mogelijke toename van inkomsten. Steenbokken die op zoek zijn naar een nieuwe baan zullen meer kansen krijgen om iets te vinden dat bij hun ambitie en vaardigheden past. 

Voor sommige Steenbokken is de maand april het moment dat ze iets gaan doen wat ze al lang wilden. Misschien gaan ze hun roeping volgen of gaan ze werk zoeken dat ze meer bevrediging geeft en waarbij materiële beloning minder belangrijk is. 

Vanaf 14 april gaat Venus door je 5e huis van creativiteit bewegen. Dat stimuleert je creatieve eigenschappen en je fantasie. 

Als Uranus in de laatste week van april, in de buurt komt van Venus, Mercurius en de Zon dan kan dat zorgen voor onverwachte winst of inkomsten die je niet verwacht had. 

In de laatste week van de maand vormt Uranus, de gouverneur van het geld van het Huis van Steenbok, exacte conjuncties met Venus, Mercurius en de Zon, wat suggereert dat onverwachte winsten, inkomsten uit speculatieve activiteiten of samenwerkingsvoorstellen die je niet had verwacht, kunnen optreden.

BODY & MIND

Je bent meer in balans en je zit beter in je vel dan de vorige maand. Je hebt meer zelfvertrouwen en je voelt je als het goed is sterker, meer tevreden. Tot 20 april heb je nog wel de neiging om je wat meer terug te trekken. Na 20 april neemt je behoefte aan sociale contacten weer toe. Probeer vooral dingen te doen die je leuk vindt en maak tijd vrij om je hobby of een talent of vaardigheid te ontwikkelen.


Horoscoop vorige maand

LIEFDE & RELATIES

Februari 2021 wordt geen rustige maand voor Steenbokken. Uranus, de planeet van de veranderingen trekt door je 5e huis van liefde, avontuur en plezier en maakt een vierkant met Saturnus, de planeet die heerst over jouw teken. Dit laat zien dat er veranderingen op komst zijn op emotioneel en sentimenteel gebied. Je kan de behoefte voelen om je te bevrijden van beperkingen en vooroordelen die een rol spelen in je liefdesleven. 

Sommige Steenbokken kunnen de conclusie trekken dat hun huidige liefdesrelatie te veel afleidt van hun professionele of financiële doelen. Ze kunnen er serieus over nadenken om daarom hun relatie te beëindigen. Andere Steenbokken merken dat hun relatie sterk wordt beïnvloed door verschillen van meningen, standpunten of visies over bepaalde belangrijke onderwerpen.

Geld is een belangrijk onderwerp binnen de relatie. De Steenbok is op zoek naar manieren om zijn inkomen te vergroten en om de toekomst veilig te stellen. Je partner kan vinden dat je daar te veel tijd in steekt en kan zich daardoor verwaarloosd voelen. 

Na 25 februari verbetert de communicatie met je partner. 

WERK & CARRIERE

Deze maand is je 2e huis van inkomsten uit werk, druk bezocht. Jupiter, Saturnus, Mercurius, de Zon en Venus bevinden zich daar deze maand. De combinatie die Saturnus met Uranus maakt laat zien dat je de neiging hebt om teveel risico’s te nemen op financieel gebied om uiteindelijke meer financiële zekerheid te krijgen. Voorzichtigheid is geboden.

Mercurius, die tot de 21e tegengesteld beweegt door je 2e huis

De eerste twee weken van februari is de tijd geschikt om projecten, je eigen efficiëntie en je inkomen te evaluaren. Ga na welke projecten voldoende geld opleveren en welke alleen maar tijd en energie kosten en te weinig opleveren. 

Onderhandelingen over een nieuwe baan of arbeidsvoorwaarden kunnen deze maand langer duren dan verwacht en gewenst. 

Februari is een goed moment om je financiële gewoonten te bekijken en waar nodig te herzien. Kijk er volwassen en realistisch naar en neem je verantwoordelijkheid. 

BODY & MIND

Gedoe over geld kan je stress bezorgen. In plaats van je zorgen te maken, is het nuttiger om het probleem op een praktische en heldere manier aan te pakken. Precies waar je normaal goed in bent als Steenbok. Stel vast wat je echte behoeften zijn en schrap onnodige uitgaven. 

Verbeter je conditie en verbeter je immuunsysteem door gezond te eten en voldoende vitamines en mineralen binnen te krijgen. Na 18 februari is de tijd geschikt om je problemen te bespreken en op te lossen.