Maandhoroscoop januari 2018 voor het sterrenbeeld Steenbok (22 december – 20 januari)

Liefde & relaties

Met Venus in Steenbok de eerste weken van januari 2018 is deze maand prima geschikt voor liefde, harmonie en plezier.

Venus maakt je charmant, gevoelig en verleidelijk. Je bent aantrekkelijk en maakt makkelijk contact. Dat helpt bij het maken van nieuwe contacten.  Je bent begripvol, teder en optimistisch wat betreft je liefdesleven.

Door Venus, maar ook door de Mars-Jupiter combinatie in je 11e huis is januari een maand waarin je sociaal actief bent. Je kennissenkring of vriendenkring kan zich uitbreiden. Het vinden van een nieuwe liefde wordt daardoor ook groter. Steenbokken met een relatie maken een plezierige tijd samen door.

Werk en carrière

In januari gaat de aandacht uit naar interactie met allerlei mensen om je heen. Dat kan door samenwerkingsverband zijn, door teamwerk maar ook door wedstrijden, rivaliteit en competitie. Je kan deze maand onverwacht gunstige ontwikkelingen verwachten. Mars, de planeet die heerst over je huis van carrière en Juipter, de planeet die heerst over je huis van werk, trekken samen door het gelukkige 5e huis. Het geluk overkomt je op momenten dat je het het minst verwacht.

Verder is deze periode creatief en heel geschikt om de aandacht te vestigen op je talenten en om jezelf te promoten.

Geld hangt samen met anderen. Je verdient het samen of je geeft het samen uit.

Lichaam en geest

Je barst bijna van energie. Maar je het wat moeite met maat houden. Je kan ook teveel in de problemen van anderen betrokken raken, je teveel opwinden en dat leidt tot stress.

Ga sporten of doe andere ontspannende activiteiten als dansen, wandelen, enz. om energie te verbranden en je lichaam in conditie te houden.

 

Advies

Kom uit je schulp en maak plezier.

 

 

 

 


Vorige maand: Maandhoroscoop december 2017

Liefde & relaties

Steenbokken zullen waarschijnlijk de eerste weken van december het liefste veel tijd alleen doorbrengen. Je kan je wat ontevreden of onbegrepen voelen. Venus de liefdesplaneet bevindt zich dan namelijk in het duistere en mysterieuze 12e huis en daar word je niet vrolijk van.

Je kan je wat gefrustreerd voelen of misschien gebeurt er gewoon weinig op het gebied van relaties. Dat laatste is eigenlijk de beste optie. Een andere mogelijkheid is dat je een geheime liefde of liefdesaffaire hebt. Wees in dat geval heel discreet. Op 25 december gaat Venus jouw teken binnen en dat verandert de sfeer compleet. Je begint 2018 daardoor ook op een goede manier.

Werk en carrière

Mars en Jupiter bevinden zich in je 11e huis. December is daardoor een actieve maand wat betreft collectieve activiteiten. Vergaderingen, bijeenkomsten, conferenties en andere publieke bijeenkomsten lijken deel uit te maken van je leven deze maand. Je kan zelf de rol van leidinggevende op je nemen.

De eerste weken van december lijk je je werk en vooruitzichten te analyseren. Je kijkt naar je prestaties en of je daarover tevreden bent. Je kan dan plannen maken of een strategie uitstippelen voor de toekomst. Het laatste deel van december verloopt alles vlotter. Je hebt dan een positievere kijk op de dingen en je bent ook productiever.

Lichaam en geest

Je energieniveau en conditie zijn niet op zijn best in december 2017. Je moet extra goed voor jezelf zorgen en je zo min mogelijk blootstellen aan stress en andere zaken die niet goed voor je zijn. Let speciaal op je handen, armen en schouders. Mocht je klachten krijgen doe er dan wat aan en zorg dat ze niet chronisch worden.

Advies

Blijf zoveel mogelijk thuis, maak het gezellig en geniet van je privacy.

 

 

De weekhoroscoop Steenbok
Lees de horoscoop  Steenbok 2017 of de andere jaarhoroscopen

 

Bekijk hier ook de maandhoroscoop voor de:

Vissen – Ram – Stier – Tweelingen – Kreeft – Leeuw – Maagd – Weegschaal – Schorpioen – Boogschutter – Steenbok – Waterman