maandhoroscoop steenbok

Maandhoroscoop Steenbok januari 2020

Maandhoroscoop januari 2020 voor het sterrenbeeld Steenbok (22 december – 20 januari)

Je ego

Je 1e huis van je ego en hoe je jezelf presenteert aan de buitenwereld, is een heel sterk huis deze maand januari 2020. Daar tegenover staat je 7e huis van relaties en dat is zo goed als leeg. Dit is daarom een maand om met jezelf bezig te zijn. Doe de dingen die jij leuk vindt en werk aan onderwerpen die belangrijk zijn. 

Maaneclips

De maaneclips op 10 januari vindt plaats in je 7e huis en heeft invloed op de Maan die over de liefde gaat. Je liefdesrelatie kan op de proef gesteld worden. Maar dat kan ook komen omdat jij teveel met jezelf bezig bent, je te onafhankelijk opstelt en daarom te weinig aandacht hebt voor je geliefde en voor de mensen om je heen. 

Storing in de communicatie

Ook Mercurius, de communicatieplaneet wordt beïnvloed door de eclips. Zorg dat je een backup hebt van de gegevens op je mobiele telefoon, je mail en zorg dat de anti-virus software van je computer up to date is. 

Geluk met geld

Op 20 januari gaat de Zon je financiële huis binnen. Je waardoor januari een welvarende maand lijkt te worden. 


Horoscoop vorige maand

Liefde & relaties

Er gebeurt genoeg in het leven van de Steenbok in december. Maar de planeten laten zien dat je vooral met jezelf bezig bent en aan jezelf moet werken. Dat is niet altijd gunstig voor relaties of je liefdesrelatie. Het is meer een tijd om je gevoelens en wat je precies wilt, te analyseren.

Deze situatie wordt veroorzaakt door de aanwezigheid van Saturnus en Pluto in jouw teken. Het wordt gelukkig wat afgezwakt door Jupiter, de geluksplaneet die vanaf 2 december het teken Steenbok binnengaat. Hierdoor zien Steenbokken de toekomst positief in maar trekken ze wel hun eigen plan, zonder veel rekening te houden met anderen. 

Venus is ook aanwezig in jouw teken en de combinaties met Saturnus en Pluto laten zien dat oude gewoonten problemen op kunnen leveren in relaties. Probeer je bewust te zijn van fouten die je in het verleden hebt gemaakt en probeer ze niet nog een keer te maken. 

Tenslotte vindt ook de zoneclips op 26 december plaats in je eigen teken. Dit zet je aan tot het doorvoeren van veranderingen en vernieuwingen in je liefdesrelatie.

Werk & carrière

Je maandhoroscoop voor december laat zien dat je een paar lastige beslissingen moet nemen wat betreft je werk. Gelukkig helpt de aanwezigheid van Venus je hierbij door gebruik te maken van je eigen talenten en vaardigheden. Venus heerst over je huis van carrière en staat in jouw teken tot 20 december. Het is belangrijk dat je oude projecten loslaat of oude problemen of conflicten oplost, voor je verder kan gaan. 

Steenbokken die op zoek zijn naar werk worden deze maand niet erg geholpen omdat Mercurius door je 12e huis trekt. Het begin van het nieuwe jaar brengt meer kansen op dit gebied. Maak tot die tijd plannen en bedenk je wat je wilt en welke kant je op wilt. 

Financieel gaat het beter vanaf de 20ste. Dan gaat Venus door je 2e huis van inkomsten uit geld, bewegen. Voorkom de verleiding om teveel geld uit te geven voor de feestdagen als je eigenlijk schulden zou moeten aflossen. De zoneclips op 26 december wijst op de noodzaak om schoon schip te maken in je financiële situatie. 

Body & mind

December is een drukke maand voor Steenbokken. Genoeg reden om genoeg rust te nemen en je te verdiepen in ontspanningstechnieken. Trek je af en toe terug en breng tijd alleen door. Begraaf je niet in je werk. Maak vrede met het verleden en zoek naar innerlijke rust. Misschien moet je je daarvoor wat meer verdiepen in spirituele onderwerpen. 

Advies

Geniet deze maand van de aanwezigheid van familie en vrienden en vergeet niet om ze om hulp te vragen. Je hoeft niet alles alleen te doen.