maandhoroscoop steenbok

Maandhoroscoop Steenbok januari 2022

Maandhoroscoop januari 2022 voor het sterrenbeeld Steenbok (22 december – 20 januari)

LIEFDE & RELATIES

Venus, de liefdesplaneet beweegt in tegengestelde richting tot 29 januari 2022 door jouw teken Steenbok. Venus maakt gelukkig de hele maand harmonieuze aspecten met andere planeten. Hierdoor kan je nieuwe inzichten krijgen die verband houden met je emotionele situatie en je relatie. Misschien krijg je ideeën over veranderingen die je moet maken om je liefdesleven te verbeteren en te zorgen voor een goede relatie op de goede termijn.

Het is belangrijk om deze maand januari de neiging om anderen en in het bijzonder je liefdespartner te domineren te onderdrukken. Je wilt graag dat alles op jouw manier gebeurt en dat kan spanningen veroorzaken. Houd rekening met wat anderen willen en doe je best om een compromis te sluiten.

Als je iemand voor je wilt winnen, dan is januari 2022 niet de meest geschikte maand hiervoor. Dat komt waarschijnlijk omdat je de ander niet echt het idee geeft dat je geïnteresseerd bent in de ander en hem of haar wilt leren kennen. Je bent meer bezig met wat je zelf wil en doet.

Sommige single Steenbokken hebben een vrij nauwkeurig beeld van de liefdespartner naar wie ze op zoek zijn. Waarschijnlijk val je uiteindelijk voor iemand die totaal niet aan die criteria voldoet.

WERK & CARRIERE

In januari 2022 bewegen de meeste planeten die invloed hebben op je carrière en je inkomen in tegengestelde richting. Venus, die heerst over je 10e huis van carrière en Mercurius die heerst over je 6e huis van werk en gezondheid. Venus beweegt tegengesteld tot de 29e en beweegt door jouw teken Steenbok. Hierdoor kan je de projecten waar je mee bezig bent analyseren en herzien. Als je geld nodig hebt voor projecten dan is de kans groter dat je dat vindt na 19 januari als de Zon door je 2e huis van inkomsten uit arbeid, gaat bewegen.

Steenbokken met schulden hebben de neiging af te wachten en te hopen dat hun inkomen zal verbeteren zodat ze hun financiële situatie kunnen oplossen. Wachten en hopen is niet de beste optie. Kies liever voor andere oplossingen.

Na 14 januari 2022 als Mercurius tegengesteld gaat bewegen door je 2e huis van inkomsten uit geld, kunnen sommige Steenbokken ontevreden worden over hun inkomen. Steenbokken die op zoek zijn naar een baan kunnen ontmoedigd worden door het salaris dat ze wordt aangeboden, terwijl het werk en andere omstandigheden wel kunnen bevallen.

BODY & MIND

Mercurius beweegt vanaf 14 januari tegengesteld in je huis van gezondheid. Het is daarom belangrijk om goed voor je gezondheid te zorgen en alle mogelijke maatregelen te nemen. Dit is de tijd om controles te plannen of therapieën te volgen. Weersta de verleiding om veel geld te besteden aan supplementen of andere wondermiddeltjes.


Horoscoop vorige maand

LIEFDE & RELATIES

In de maand december 2021 kan het liefdesleven van veel Steenbokken een onverwachte wending nemen.

De Zonsverduistering op 4 december is belangrijk voor het liefdesleven van Steenbokken. Dat komt omdat de Maan je 7e huis van relaties beïnvloedt en de Zon je 8e huis van liefde en intimiteit. Tijdens de Zonsverduistering staat de Zon en de Maan in één lijn. Deze eclips vindt plaats in je 12e huis. Hierdoor kunnen geheimen en oude onopgeloste zaken aan het licht komen of weer actueel worden.

Sommige Steenbokken kunnen ontdekken dat hun partner ontrouw is geweest of iets anders geheim heeft gehouden. Relaties die al moeizaam verliepen, kunnen tot een eind komen. Aan de andere kant kunnen gezonde relaties weer verbeteren als beide partners bereid zijn om zaken openlijk te bespreken en als stel nieuwe regels of afspraken te maken.

December lijkt een intense maand te worden want ook Venus die je 5e huis van liefde en romantiek beïnvloedt, komt twee keer in aanraking met Pluto. Van 8-12 december en nogmaals van 25-28 december als Venus in tegengestelde richting beweegt. Vermijd daarom plotselinge of overhaaste beslissingen over de liefde. Neem de tijd om na te denken.

Omdat de Venus-Pluto combinaties in jouw teken Steenbok plaatsvinden, bestaat de kans dat de liefde je kan verrassen en niet altijd op een aangename manier.

WERK & CARRIERE

De Zonsverduistering van 4 december kan ook invloed hebben op je werkrelaties en je inkomen. Op een bepaald moment staan de Zon, Maan en Mercurius heel dicht bij elkaar. Dat is een aanwijzing dat relaties opnieuw beoordeeld en vernieuwd moeten worden. Je kan ook met onplezierige situaties te maken krijgen, met verraad, bedrog of niet loyaal gedrag. Dat kan het einde betekenen voor bepaalde samenwerkingen of partnerschappen. Steenbokken lopen deze maand ook de kans om het slachtoffer te worden van intriges. Je vindt het dan lastig om te bepalen wie er gelijk heeft en wie niet en wie er eerlijk is en wie niet.

Een aantal Steenbokken voelt zich ondergewaardeerd, teleurgesteld en verraden. Hierdoor gaan ze op zoek naar een andere baan of kiezen een heel ander gebied van werk.

Venus, de planeet die je 10e huis van carrière beïnvloedt gaat op 19 december in tegengestelde richting bewegen. Dit is daardoor niet de beste tijd om lange termijn beslissingen te maken op het gebied van je werk. Wacht daarmee liever tot het nieuwe jaar.

Wat betreft geld kan je met wat onzekerheid te maken krijgen. Gelukkig heb je de kans om van strategie te veranderen en anders of beter met je geld en investeringen om te gaan.

BODY & MIND

December is een maand met stress, vooral omdat bepaalde situaties je onverwacht kunnen treffen. Gelukkig heb je voldoende energie en veerkracht om hiermee om te gaan. Je kan af en toe even een inzinking hebben, maar dat is tijdelijk en met de hulp van vrienden en familie, kom je daar gemakkelijk over heen.

Na 13 december ben je enthousiaster en actiever dan normaal. Maar teveel actie en opwinding kan schadelijk voor je zijn. Probeer die extra energie op een constructieve manier te gebruiken en neem geen risico’s waardoor je in onveilige of gevaarlijke situaties terecht kan komen.


Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *