maandhoroscoop steenbok

Maandhoroscoop Steenbok januari 2021

Maandhoroscoop januari 2021 voor het sterrenbeeld Steenbok (22 december – 20 januari)

LIEFDE & RELATIES

Op 8 januari gaat Venus, de liefdesplaneet jouw teken binnen. Dat maakt dat je interesse in liefde en emotionele relaties toeneemt. Single Steenbokken zullen eerder op zoek gaan naar de liefde en serieus aan zichzelf werken om hun kansen op het vinden van een relatie te vergroten. 

Op 8 januari gaat Mars door je 5e huis van liefde en romantiek bewegen. Dit helpt je bij het beter uiten van je gevoelens en maakt je emotioneler waardoor je je eerder laat meeslepen door romantische gevoelens en verliefdheden. De serieuze Steenbok wordt er zelfs wat flirterig door. 

Onder invloed van de ongunstige combinatie tussen Uranus en Jupiter kunnen vroegere liefdes weer in je leven terugkomen. Een ex kan proberen weer een rol in je leven te gaan spelen op een manier die je ergert. Maar een aantal Steenbokken kan overwegen om de relatie met een ex weer een kans te geven. Maak geen overhaaste beslissingen.

WERK & RELATIE

Venus is ook de planeet die heerst over je 10e huis van carrière. Als Venus vanaf 8 januari jouw teken binnengaat, dan wijst dat erop dat succes in je werk vooral van jouw eigen inzet afhangt. Het is belangrijk hoe je jezelf presenteert en dat je je kan laten zien waar je goed in bent. 

Mercurius gaat op 8 januari door je 2e huis van inkomsten uit werk bewegen. Dat geeft aan dat je inkomsten kunnen stijgen als je bereid bent er hard voor te werken. 

De combinatie Mercurius en Uranus en Uranus met Jupiter zorgt voor de neiging om meer financiële risico’s dan normaal te willen nemen. Deze energie kan je ook helpen om je zaken of werk opnieuw vorm te geven of heel anders aan te pakken.

Mars en Uranus ontmoeten elkaar tussen 18 en 22 januari en dat kan leiden tot een financiële meevaller of onverwachte winst. Voor sommige Steenbokken kunnen het ook onvoorziene kosten zijn. 

BODY & MIND

De nieuwe Maan op 13 januari in Steenbok stimuleert je tot vernieuwing. Je krijgt er energie en zelfvertrouwen door. Besteed aandacht aan de manier waarop je je aan anderen presenteert en denk goed na over je eigen wensen en verlangens. Wees wie je zelf bent en niet hoe anderen verwachten dat je bent. 

Tot 19 januari bevindt de Zon zich in jouw teken en kan je meer op je intuïtie vertrouwen.


Horoscoop vorige maand

LIEFDE & RELATIES

In december zijn Steenbokken niet bijzonder geïnteresseerd in de liefde of romantische aangelegenheden. De planeten lijken je meer sturen naar het ontwikkelen en in stand houden van bestaande vriendschappen. Exen en het opnieuw contact zoeken naar voorbije liefdes kunnen wel belangrijk zijn. 

In de eerste helft van de maand kan er wel een platonische relatie opbloeien met iemand uit je omgeving. Maar, of de andere persoon weet niets van je gevoelens of de relatie komt maar moeizaam op gang. 

Vanaf 15 december kunnen Steenbokken een geheime relatie beginnen, een liefde die je liever verborgen houdt. Dit kan tot momenten van crisis leiden als het om buitenechtelijke relaties gaat. De zonsverduistering kan ervoor zorgen dat geheimen eerder aan het licht komen.

Andere Steenbokken kunnen tijdelijk meer afstand nemen van hun geliefde of relatie omdat ze meer vrijheid willen. De planeten helpen je om goed na te denken over wat je precies wilt van een toekomstige liefdesrelatie en wat je belangrijk vindt. 

WERK & CARRIERE

Saturnus gaat op 17 december door het 2e huis van inkomsten uit werk bewegen. Jupiter volgt op 19 december. December lijkt daardoor een periode waarin je je bezighoudt of zorgen maakt over een stabiele bron van inkomsten op de lange termijn. 

De Jupiter-Saturnus combinatie is het begin van een nieuwe financiële cyclus waarin zekerheid en financiële stabiliteit heel belangrijk zijn. Je neemt je verantwoordelijkheid op dit gebied en je bent bereid je hier 100% voor in te zetten. 

Samenwerken is vooral belangrijk in de eerste twee weken van december. Vanaf de 21e kan je beter laten zien wat je vaardigheden zijn. Je bent minder bescheiden over je eigen prestaties. En terecht, je hebt reden om trots te zijn. 

Steenbokken die op zoek zijn naar een andere of nieuwe baan, hebben na 21 december de meeste kansen. 

BODY & MIND

Geestelijke balans vinden is deze maand heel belangrijk voor de Steenbok. Je bent spiritueler en je kan beseffen dat financiële en materiële waarden minder belangrijk voor je zijn dan je altijd dacht. 

Maak tijd vrij om actief te ontspannen. Bij voorkeur in de natuur. Probeer te mediteren of zoek andere manieren om te rust te komen.