maandhoroscoop steenbok

Maandhoroscoop Steenbok mei 2021

Maandhoroscoop mei 2021 voor het sterrenbeeld Steenbok (22 december – 20 januari)

LIEFDE & RELATIES

Tot 20 mei 2021 beweegt de Zon door je 5e huis van liefde, romantiek, flirten en plezier. Mei lijkt daarom een romantische maand te worden voor Steenbokken. Romantiek kan je op de meest onverwachte plekken en omstandigheden overvallen. Zowel op je werk als tijdens alledaagse bezigheden.

Zolang de Zon zich in je 5e huis bevindt, heb je een mysterieuze uitstraling die je heel aantrekkelijk maakt en die je helpt de aandacht te trekken van iemand die je leuk vindt of een ex-geliefde wilt terugwinnen.

De Maansverduistering die plaatsvindt op 26 mei, zou wel eens van invloed kunnen zijn op het liefdesleven van de Steenbok. De Maan heerst over het huis van relaties en de Zon over het huis van intimiteit. In de periode rond de Maansverduistering kan de Steenbok momenten van inzicht hebben en zich realiseren dat de herinnering aan een vroegere liefde je meer bezighoudt dan goed voor je is. Maak gebruik van de energie van de Maan om je voorgoed los te maken van het verleden.

WERK & CARRIERE

Je 6e huis van werk en gezondheid is druk bezocht deze maand mei 2021. Mercurius gaat dit huis op 4 mei binnen, Venus volgt de 9e en de Zon de 20e. Als je op zoek bent naar een baan helpt deze stand van planeten je werk te vinden dat je echt leuk vindt. Als je al een baan hebt is mei een drukke periode waar je hard moet werken en creatief moet zijn.

Je kan deze maand mei belangrijke prestaties leveren als je activiteiten efficiënt organiseert en als je precies bent en je fantasie en creativiteit gebruikt. Je doorzettingsvermogen en serieuze instelling helpen je om op te vallen. Het is goed mogelijk dat je meer verantwoordelijkheden krijgt. Ga wel verstandig om met je energie zodat je niet overwerkt raakt.

Wat financiën betreft kan je merken dat het niet makkelijk is om geld te sparen, terwijl je dat wel graag wilt.

Als Jupiter vanaf 14 mei door je huis van communicatie gaat bewegen, kan je dat helpen bij professionele of zakelijke onderhandelingen. Koop en verkoop en alle soorten handel liggen je goed deze maand.

Op 23 mei gaat Saturnus, planeet die heerst over je huis van inkomsten uit arbeid. Hierdoor kunnen vertragingen optreden bij betalingen of ontvangst van geld. Het is verstandig om deze periode je financiële strategie te herzien.

BODY & MIND

Je stemming is optimistisch deze maand. Ondanks je drukke werkzaamheden lukt het je om deze maand tijd te vinden voor activiteiten die je echt leuk vindt en die je helpen te ontspannen. Je enthousiasme zorgen ervoor dat je inspanning grenzeloos is en je loopt daarom het risico om jezelf uit te putten. Daar komt bij dat Saturnus de planeet die heerst over het teken Steenbok, op 23 mei tegengesteld gaat bewegen en dat kan zorgen voor minder vitaliteit.

De Maansverduistering op 26 mei in het 12e huis vraagt ook om de verlaging van je werktempo, om meer te rusten en meer aandacht te besteden aan je ziel en gevoelens.


Horoscoop vorige maand

LIEFDE & RELATIES

Deze maand april 2021 lijkt de Steenbok meer met zichzelf bezig te zijn dan met anderen. Je bent wat meer in jezelf gekeerd, in je eigen emoties en je hebt minder oog voor de wensen en behoeften van de mensen om je heen. Dat maakt het leven van Steenbokken met een relatie wat minder harmonieus. Single Steenbokken lijken, vooral de eerste weken van april, wat minder behoefte te hebben aan liefde en besteden minder moeite aan het vinden van een nieuwe liefde. 

De romantiek komt vanaf 14 april wel gedeeltelijk terug als Venus door je huis van de liefde gaat bewegen. Op 19 april volgen Mercurius en de Zon en ze ontmoeten daar de planeet van de verandering, Uranus. Vanaf die datum kan je liefdesleven op de meest onverwachte momenten veranderen. Je vermogen om anderen te verleiden neemt ook toe. 

Mars gaat op 23 april door je 4e huis van huis en gezin bewegen. Dit zorgt ervoor dat er meer aandacht naar je huis, gezin en emotionele leven gaat. 

De laatste week van april heeft de single Steenbok ook weer meer zin om naar buiten te gaan om erop uit trekken en naar een nieuwe liefde te zoeken. Wel iemand voor een serieuze en langdurige relatie.

WERK & CARRIERE

Tot 23 april bevindt Mars zich in je 6e huis van werk en gezondheid. Daar vormt hij gunstige combinaties met Venus, Mercurius en Jupiter. Dat wijst op positieve ontwikkelingen in je werk en een mogelijke toename van inkomsten. Steenbokken die op zoek zijn naar een nieuwe baan zullen meer kansen krijgen om iets te vinden dat bij hun ambitie en vaardigheden past. 

Voor sommige Steenbokken is de maand april het moment dat ze iets gaan doen wat ze al lang wilden. Misschien gaan ze hun roeping volgen of gaan ze werk zoeken dat ze meer bevrediging geeft en waarbij materiële beloning minder belangrijk is. 

Vanaf 14 april gaat Venus door je 5e huis van creativiteit bewegen. Dat stimuleert je creatieve eigenschappen en je fantasie. 

Als Uranus in de laatste week van april, in de buurt komt van Venus, Mercurius en de Zon dan kan dat zorgen voor onverwachte winst of inkomsten die je niet verwacht had. 

In de laatste week van de maand vormt Uranus, de gouverneur van het geld van het Huis van Steenbok, exacte conjuncties met Venus, Mercurius en de Zon, wat suggereert dat onverwachte winsten, inkomsten uit speculatieve activiteiten of samenwerkingsvoorstellen die je niet had verwacht, kunnen optreden.

BODY & MIND

Je bent meer in balans en je zit beter in je vel dan de vorige maand. Je hebt meer zelfvertrouwen en je voelt je als het goed is sterker, meer tevreden. Tot 20 april heb je nog wel de neiging om je wat meer terug te trekken. Na 20 april neemt je behoefte aan sociale contacten weer toe. Probeer vooral dingen te doen die je leuk vindt en maak tijd vrij om je hobby of een talent of vaardigheid te ontwikkelen.