prei variaties

Prei anders, 5 variaties met prei

ovenschotel prei ham

Prei ovenschotel met ham en ei

voor 4 personen

1 kg aardappelen
melk
6 preien
200 gram ham in plakken
4 eieren
25+50 gram boter
60 gram bloem
1 eetlepel kerriepoeder
1 bouillonblokje
geraspte kaas
peper en zout

Kook de aardappelen gaar. Stamp ze met 25 gram boter. Voeg melk toe tot de puree de goede dikte heeft en breng het op smaak met zout en peper.

Verwarm de oven voor op 200 C.

Kook de eieren. Pel de eieren en snij ze in vieren.

Maak de preien schoon en snijd ze in stukken van ongeveer 10 cm. Kook ze net gaar en laat ze uitlekken. Rol de ham om de prei heen en leg ze naast elkaar in een ovenschaal. Leg hierop de gekookte eieren.

Los het bouillonblokje op in koken water. Maak de roux van 50 gram boter, de bloem en kerriepoeder. Voeg bouillon toe tot de saus de goede dikte heeft. Schenk de saus over de prei-eieren. Schep hierop de aardappelpuree. Bestrooi het geheel met geraspte kaas.

Laat de ovenschotel in een oven op 200 C bruin worden.

Tip: Als je weinig tijd hebt kan je ook kant-en-klare puree en bechamelsaus gebruiken.

Bekijk hier ook het recept voor een hartige taart met prei en broccoli

Pagina's:Vorige pagina 1 2 3 4 5