mug cake bakken

Zo bak je mug cakes

Kijk even hoe makkelijk je mug cakes bakt je in een kopje in één minuut in de magnetron.

Leuk en snel een cakeje bakken voor jezelf of voor z’n tweeën in een mok of grote kop. Er komt geen mixer of oven aan te pas. De recepten die je ziet in het filmpje staan eronder. De eerste keer is het even opletten wat de beste tijd is voor jouw magnetron, omdat iedere magnetron anders is. In het filmpje heeft ze 1100 W gebruikt. Als je twijfelt, doe ze dan liever wat korter dan langer in de magnetron, want als ze er te lang in staan worden ze taai.

Recepten

Funfetti mug cake

voor 2 cakejes
2 eetlepels (60g) ongezouten boter
1 groot ei
2 eeltlepels melk
1 theelepel vanille extract
50 gram suiker
50 gram zelfrijzend bakmeel
1 snufje zout
wat gekleurde sprinkels

1. Doe de boter in een kom en zet het in de magnetron voor 20 tot 30 minuten tot het gesmolten is.
2. Voeg het ei toe en roer met een vork
3. Voeg melk, vanille en suiker toe
4. Roer de bloem en het zout er door
5. Strooi er wat sprinkels over.
6. Verdeel het over twee koppen. Zet de koppen om de beurt 50 seconden in de magnetron op 1100 W tot ze gerezen zijn.

Het is belangrijk dat je ze niet te lang bakt, anders worden ze taai.

Glutenvrije chocolade bananen mug cake

Voor 2 mug cakes

1 rijpe banaan
4 eetlepels pindakaas of andere notenboter
1 groot ei
2 theelepels suiker
3 eetlepels ongezoete cacaopoeder

1. Prak de banaan in een kom met een vork
2. Voeg notenboter en ei toe en roer alles door elkaar.
3. Roer de suiker en cacao erdoor en roer tot het een glad mengsel is.
4. Verdeel het beslag over twee koppen
5. Doe de koppen om de beurt in de magnetron voor 1 minuut op 1100 W.
6. Probeer het niet te lang in de magnetron te laten anders worden ze taai.
7. Eet het meteen op.

Red velvet mug cake

Voor 1 cake

4 eetlepels bloem
4,5 eetlepel suiker
1/8 theelepel bakpoeder
1,5 eetlepel ongezoete cacao poeder
snufje zout
snufje kaneel
3 eetlepels olie
3 eetlepels karnemelk (evt. yoghurt of zure room)
1 ei
1 theelepel vanille extract
1/2 theelepel rode levensmiddelenkleurstof

1. Meng alle natte ingrediënten in een grote mok met een vork tot een glad deeg.
2. Voeg de droge ingrediënten (bloem, suiker, bakpoeder, cacao, zout, kaneel) toe en meng alles goed door elkaar.
3. Zet 50 seconden in de magnetron. Liever te kort dan te lang. Als je het te lang in de magnetron zet wordt het cakeje rubberig
5. Laat afkoelen en schep het glazuur erover.

recept voor het glazuur kun je hier zien.

Apple crumble mug cake

1 klein cakeje

3 eetlepels bloem
1 volle eetlepel bruine suiker
1/2 theelepel kaneel
1/8 theelepel bakpoeder
1 eetlepel appelmoes
1/2 eetlepel plantaardige olie
1/2 eetlepel melk
1/8 theelepel vanille extract

voor de crumble:
1 eetlepel boter
2 eetlepel bloem
1 eetlepel bruine suiker

1. Meng alle droge ingrediënten in een kom
2. Voeg appelmoes toe en roer even, voeg dan olie, melk en vanille extract toe. Roer tot alles nat is maar roer niet te veel.
3. Voor de crumble meng je in een aparte kop 1 eetlepel boter, 2 eetlepels bloem, 1 eetlepel bruine suiker met een vork.
4. Zet 45 seconden in de magnetron op 1100.
5. Lekker met ijs en caramelsaus

Regenboog mug cakejes

voor 4 mug cakejes

100 gram suiker
100 gram boter, op kamertemperatuur
2 eieren, losgeklopt
1 theelepel vanille extract
110 gram bloem
1/2 theelepel bakpoeder
1/4 theelepel zuiveringszout (kan je ook weglaten als je het niet hebt)
snufje zout
rode, oranje, gele, groene, blauwe levensmiddelenkleurstof

Recept voor het glazuur vind je hier http://bit.ly/1j7hSiU

1. Meng suiker en boter en roer met de garde tot het licht van kleur en schuimig is (ong. 3 minuten). Voeg een ei toe, roer tot het is opgenomen en voeg dan de volgende eieren toe.
2. Voeg droge ingrediënten toe, roer even door maar niet te lang.
3. Verdeel het beslag over 5 bakjes en voeg de kleurstof toe.
4. Verdeel lepeltjes van de verschillende kleuren in 4 koppen
5. Zet 45 seconden in de magnetron op 11oo W.