strakke huid na het afvallen

Strakke huid na het afvallen, 12 tips

Laatst bijgewerkt:

Afvallen is één ding, maar als dat uiteindelijk na veel moeite is gelukt, wil je wel een strak lijf en een strak vel. Hoe houd je een strakke huid na het afvallen?

Wat kan je doen en laten om overtollige huid te voorkomen?

Je huid is elastisch, als je aankomt past je huid zich aan. Maar als je weer afvalt, wilt je graag dat je huid weer mee krimpt. Dat gebeurt in de meeste gevallen wel, mits het verschil niet te groot is. Naarmate je ouder wordt, is dit wel steeds lastiger.

Om te zorgen dat je huid zich aanpast aan je nieuwe gewicht en weer strak wordt, zijn er een paar dingen die je kan doen en een paar dingen die je kan laten.

1. Geen extreme afvalmethoden

Wil je een strakke huid krijgen of houden, dan moet daar je al rekening mee houden voor je begint met afvallen. Als je te snel afvalt dan heb je grote kans dat je huid dat niet kan bijhouden en slap wordt. Het is dus heel belangrijk dat je met beleid afvalt en geen extreme crash diëten volgt. Val zeker niet meer dan een kilo in de week af.

2. Geen rare diëten

Kies geen rare diëten waarbij je geen koolhydraten mag of alleen maar eieren, sherry of iets anders. Dit soort diëten houd je nooit lang vol en bovendien krijgt je lichaam tijdens zo’n dieet vaak onvoldoende voedingsstoffen binnen. Dat is ook nadelig is voor je huid. De enige manier om blijvend op gewicht en in vorm te blijven is door een levensstijl aan te leren met gezonde voeding en voldoende beweging.

3. Wees geen jojo

Als je vaak afvalt en weer aankomt dat kan je huid de elasticiteit verliezen en slap worden. Probeer dus een realistisch gewicht te krijgen en te houden.

lees ook: voorkom een jojo effect

4. Je leeftijd is van belang

Hoe ouder je bent, hoe minder elastisch je huid wordt. Een oudere huid wordt sowieso al slapper, dus de kans dat je huid uitgezakt blijft na het afvallen is aanzienlijk groter. Probeer dus zo jong mogelijk om op gewicht te komen en te blijven. Stel het niet onnodig uit.

5. Slik collageen

Collageen houdt de huid soepen en elastisch. Een supplement met collageen kan je huid helpen om die soepelheid en elasticiteit te houden. Collageen hydrolysaat koop je gewoon bij de drogist. Je krijgt ook collageen binnen als je voeding met gelatine eet of bouillon getrokken van botten.

6. Scrub je huid

Scrub die delen van je huid waarvan je vindt dat ze minder strak zijn één keer in de week. Vooral een scrub die zeezout bevat kan je huid veel goed doen. Scrubben bevordert de doorbloeding van de huid waardoor deze fris en strak wordt.

Hier vind je scrubs om zelf te maken.

7. Berkenolie

Berkenolie, eventueel gemengd met amandelolie is één van de weinige middeltjes waarvan is aangetoond (1) dat het helpt bij de huidstofwisseling en het de stevigheid van de huid bevordert.

8. Drink voldoende

Voor het soepel houden van je huid is voldoende vocht nodig. Zorg dat je lichaam constant voldoende vocht krijgt, bij voorkeur water, water met een scheutje citroensap, kruidenthee of groene thee.

9. Proteïnerijke voeding

Eet voeding die proteïnen bevat. Proteïnen helpen bij de opbouw van spieren en bevat de juiste voedingsstoffen om je huid soepel en elastisch te houden. Proteïnen vind je in (mager) vlees, vis, zuivel, eieren en noten.

10 Doe gewichtstraining

Een beetje gewichtstraining om je spieren te versterken en te trainen zal ook een goede uitwerking hebben op de stevigheid van je huid . Sterke spieren onder je huid laten je huid er ook beter en strakker uitzien.

11. Ga yoga doen

Yoga is een uitstekend hulpmiddel om je huid strak en stevig te houden. Het bouwt spieren op, helpt afvalstoffen af te voeren, is goed voor je algehele conditie en houd je soepel en lenig. Een andere vorm van fitness kan ook natuurlijk.

meer over yoga

12. Ben een beetje geduldig

Je huid heeft tijd nodig om zich aan te passen aan je nieuwe vorm. Afhankelijk van hoeveel je bent afgevallen kan het wel tot een half jaar duren tot je huid zich heeft hersteld.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *