Wie past bij de Stier

Wie past bij de Stier?

Inhoud

De Stier is het tweede teken van de dierenriem. De stier is geduldig, trouw en heeft doorzettingsvermogen. Lees meer over de goede eigenschappen van de Stier.

Maar de stier houdt niet van veranderingen, is koppig en kan overdreven materialistisch zijn.
Lees meer over de slechte eigenschappen van de Stier.

Welke sterrenbeelden passen het beste bij de Stier?

(Geboren tussen 21 april en 20 mei)

In romantisch opzicht is de Stier een gevoelig en zorgzaam type, hoewel het soms moeite kost dit te tonen. In de liefde heeft de Stier dus een partner nodig die dit gevoel goed aanvoelt.  De Stier houdt er niet van uitgedaagd te worden en kan nogal koppig zijn. Doorzettingsvermogen kan in het voordeel van de Stier werken, zolang ze niet te vasthoudend en bezitterig te zijn, want dat werkt averechts.

Beste match

De beste match voor de Stier is :

 • Maagd
 • Steenbok
 • Een andere Stier kan soms ook goed gaan als de rest van de horoscoop matcht.

Minder goede match

Minder goede keuzes zijn:

 • Ram
 • Boogschutter
 • Tweelingen

Klopt het niet?

Hier worden alleen de zonnetekens met elkaar vergelijken. Voor het complete plaatje moet je naar de hele horoscoop kijken en die met elkaar vergelijken. Lees hier hoe partner astrologie werkt.

Gaat de Stier samen met…….?

Stier-Ram

In het begin kan je het wel even uithouden, totdat je geduld op is. Als jullie veranderen in een dolle Stier en beukende Ram dan is het tijd om op te breken.

Stier-Stier

Twee trouwe zielen, gevoelig en standvastig. Zolang jullie koppigheid niet in de weg komt te staan kan dit een prima match zijn.

Stier-Tweeling

Snel vergeten die Tweeling. Hij is te oppervlakkig en praat te graag te veel voor de Stier. Leuk als gezelschap op een feestje, maar verder is het moeilijk een gesprek met hem te voeren zonder dat de Tweeling zich door van alles en nog wat laat afleiden

Stier-Kreeft

Gevoelig in het kwadraat. Dit is een perfecte keus. De Kreeft is minstens zo gevoelig. Jullie hebben allebei het geduld om elkaar veel aandacht te geven.

Stier-Leeuw

Niet echt de geschikte keus voor de Stier. Leeuwen houden ervan in het middelpunt te staan van bewonderaars, vrienden en kennissen. De Stier heeft behoefte aan zekerheid. Bij een Leeuw zou je nooit weten waar je aan toe bent. En jaloezie zal zeker de kop op steken. De Leeuw kan wel een emotionele steun zijn voor de Stier.

Stier-Maagd

Beter kan het haast niet worden. Hij houdt er van veel tijd met je door te brengen, uitstapjes en afspraakjes te plannen en bovendien besteedt hij veel aandacht aan het uitkiezen van de juiste kadootjes. Welke Stier wil dat niet? Jullie hebben een apart soort humor en jullie stimuleren elkaar op creatief gebied.

Stier-Weegschaal

Er is een overeenkomst: jullie houden allebei van mooie dingen. Maar daar blijft het dan ook bij. Hoogstens goed voor een korte bevlieging maar geen liefde voor het leven.

Stier-Schorpioen

Beter geschikt als vrienden dan als minnaars. Tenzij de rest van de horoscoop laat zien dat bij beiden de scherpe kantjes wat afgezwakt worden. In sommige gevallen kan het lukken.

Stier-Boogschutter

Net als de Stier denkt dat ze de Boogschutter te pakken heeft, dan is hij weer verdwenen. De Boogschutter houdt boven alles van zijn vrijheid. Niks voor de Stier die van zekerheid houdt.

Stier-Steenbok

Beide zijn gesteld op luxe, comfort en…….geld. Ook al zal de Steenbok de Stier wel aardig vinden hij zal het niet snel laten merken. En of de Stier het aanvoelt is maar de vraag. Als één van beiden de eerste stap durft te zetten, dan kan het wel wat worden.

Stier-Waterman

Waterman is niet gevoelig genoeg voor de Stier. De idealistische, onafhankelijke Waterman heeft andere prioriteiten, en aandacht geven aan de Stier is komt onderaan zijn lijstje. Bovendien houdt de conservatieve Stier niet van het excentrieke gedrag van de Waterman. De Waterman kan de Stier wel verder helpen mijn zijn/haar carrière.

Stier-Vissen

Deze relatie kan er één voor het leven zijn. Vissen zijn zo lief, gevoelig en spiritueel. De aardse Stier brengt het beste in de Vissen boven.

Welke partners bij de andere sterrenbeelden passen vind je hier.

Stier – Tweelingen – Kreeft – Leeuw – Maagd – Weegschaal – Schorpioen – Boogschutter – Steenbok – Waterman – Vissen – Ram

 1. M’n ex (vriendin) is een steenbok en ikzelf ben tweeling. Wat een HEL was dar voor mij. Ze kwam over als:

  – Een controllefreak,
  – Negatief jaloers,
  – Temperament,
  – Niet de baas zijn over haar emoties,
  – Wantrouwing om de kleinste dingen, – niet verantwoordelijk zijn voor haar daden. Ze gaf mij de schuld dat ze mij ging slaan
  – Het bekende ‘Haar wil is haar wet’
  – Wanhopig
  – Imago creeren (slim overkomen voor iederen, wijs verstandig)
  – ook wat erg was was het kleineren. Ze denken wat ze doen HET BESTE IS en bijna een andere mening telt niet!!
  – nadruk op PLAK PLAK relatie/ BEZITTERIG
  – Onderdanig willen zijn

  Over aarde tekens staat dat ze standaard dingen doen. Maar deze was juist gewoon open,sociaal praatzaam beetje verlegen maar niet zoals beschreven is. Ze vond leuke om noeiwe zaken te experimenteren, reizen etc.

  Het zijn wel slimme wijze mensen moet ik toegeven. Hun volwassenheid is zeg maar carriere gericht zijn, wijs, onafhankelijk, op zich zelf wonen (materiële zaken)

  Maar hun onvolwassenheid is hun communnciatie? (immateriële zaken). – Super koppig,
  – eigenzinnig,
  -NEGATIEF jaloers zijn,
  – kleineren,
  – beter weten dan de andere,
  – niet goed tegen kritiek kunnen. Terwijl je hun kritiek moet aanhoren en accepteren…bleh!!!
  – Ze kunnen vals zijn

  Steenbokken zie ik als onzekere mensen die bestempeld willen worden met hun wijsheid, slim over willen komen bij anderen. Bang om gekwetst te worden

  Wie O Wie herkent dit ook van steenbokken?

 2. Ik ben een stier met ascendant maagd en mijn partner is een waterman en alles is harmonieus bij ons?
  Goede ervaring heb ik niet met aardetekens, ze kwamen bij mij zeer jaloers en bezitterig over of zelfs onverschillig. Nochtans staat het beschreven als een goede match?

 3. ben al meer dan 50 jaar met een stier getrouwd wel aan de andere kant van de wereld geboren.
  Ik ben zelf ook stier. Samen en ieder van ons creatief, spiritueel en actief.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *