wie past bij de Ram

Wie past bij de Ram?

Inhoud

De Ram is het eerste sterrenbeeld van de dierenriem. De Ram is moedig, eerlijk, onafhankelijk en actief. Lees meer over de goede eigenschappen van de Ram.

Maar de Ram kan ook wat egoïstisch zijn, snel boos worden en altijd haast hebben. Lees meer over de slechte eigenschappen van de Ram.

Welke sterrenbeelden passen het beste bij de Ram?

(Geboren tussen 21 maart en 20 april)

Ram houdt van opwinding en is vol energie. Je houdt ervan als er een hoop gebeurt in je leven en haat verveling. Dat geldt dus ook voor de eventuele partners. Je bent impulsief zowel in het leven als in de liefde. Als je een mogelijke partner tegenkomt dan ga je er ook helemaal voor. Maar die partner moet wel genoeg te bieden hebben om tegen de bruisende Ram energie op te kunnen en misschien ook wel eens bereid zijn even de tweede viool te spelen.

Aan de andere kant moet de persoon wel zelfstandig en zelfverzekerd genoeg zijn, aangezien de ram het altijd druk heeft met van alles en nog wat en zeker geen tijd heeft iemands hand vast te houden.

Beste match

De beste match voor de Ram is:

 • Leeuw
 • Boogschutter
 • Een andere Ram kan goed gaan als de rest van de horoscoop matcht.

Minder goede match

Minder goed gaat het met

 • Maagd
 • Kreeft
 • Steenbok

Klopt het niet?

Hier worden alleen de zonnetekens met elkaar vergelijken. Voor het complete plaatje moet je naar de hele horoscoop kijken en die met elkaar vergelijken. Lees hier hoe partner astrologie werkt.

Gaat de Ram samen met….?

Ram-Ram

Of het voor eeuwig duurt is moeilijk te zeggen, want twee Rammen zijn misschien wel wat veel van het goede. Maar het kan heel leuk zijn. Zeker als ook de rest van de horoscoop matcht.

Ram-Stier

Stieren zijn koppig, meestal te koppig voor een Ram. Er kan er tenslotte maar één de baas zijn. Dat is de Ram natuurlijk. Dus druipt de Stier af. Een stier is wel een goede partner op financieel gebied.

Ram-Tweeling

Tweeling is het leukste teken om mee te flirten en plezier mee te hebben. Jullie houden alletwee van afleiding. Maar Tweeling is erg wispelturig. Voor je het weet is de Tweeling verdwenen.

Ram-Kreeft

Kreeft is te aardig. Je zou dwars over hem heenlopen. Ram wil dingen doen en plezier hebben. Je hebt geen zin en tijd om je in de emotionele behoeften van de Kreeft te verdiepen.

Ram-Leeuw

Perfect match! Jullie zijn aan elkaar gewaagd. Wees trouw aan de Leeuw en hij zal je belonen met romantiek, je overstelpen met kadootjes en een heleboel aandacht. Probeer niet te veel de baas te spelen want dan komt de Leeuw in actie.

Ram-Maagd

Ren snel weg. Een Maagd is te saai en te kritisch, bij het pietluttige af. Een Maagd kan je wel goed helpen bij het uitleggen van moeilijke dingen en je belastingaangifte en dat soort zaken. Maar daar kan je het dan ook beter bij laten.

Ram-Weegschaal

Een goede combi. De Weegschaal is in staat de scherpe kantjes van de Ram bij te schaven. De Ram moet wel oppassen dat hij met zijn voortvarende gedrag de Weegschaal niet uit zijn balans brengt.

Ram-Schorpioen

Een matige kans op slagen. Jullie lijken te veel op elkaar. Allebei opvliegend van karakter en allebei de baas willen spelen. Blijf liever gewoon vrienden.

Ram-Boogschutter

Op papier past de Boogschutter het beste bij de Ram. Ze zijn een supersnel duo samen. Het leven is een groot avontuur, als ze elkaar bij kunnen houden tenminste. Weinig kans dat de één de ander afremt of bijstuurt. De Ram kan zich maar kort op iets richten voordat zijn aandacht weer naar iets nieuws uitgaat, maar de Boogschutter nog korter. Maar als ze voldoende passie voor elkaar hebben en voldoende interesses delen, dan kan het lang goed gaan.

Ram-Steenbok

Kan het slechter? De Steenbok is serieus en traag. De Ram weet van de saaiste taak nog iets leuks te maken. Dat kan niet goed gaan. Een Steenbok kan een Ram wel goed helpen bij zijn of haar carrière.

Ram-Waterman

Je kunt in het begin het beste in elkaar boven brengen. Dingen onderzoeken, bedenken hoe je de wereld kan verbeteren. De Waterman kan het mooi vertellen en jij komt in actie. Als het lukt op één lijn te zitten kan het een superleuke tijd worden. Of het lang gaat duren is de vraag.

Ram-Vissen

Na een eerste flitsende ontmoeting wordt het al snel minder. Vissen houden van de bruisende energie van de Ram. Maar na verloop van tijd voelen ze zich overschaduwd en trekken ze zich terug. Vissen kunnen de Ram wel helpen op spiritueel gebied.

Lees ook wie past er bij de

StierTweelingenKreeftLeeuwMaagdWeegschaalSchorpioenBoogschutterSteenbokWatermanVissenRam

 1. Hoewel ik Vis ben, zijn we nu al drie jaar samen met mijn man Ram. Ik voel me helemaal niet overschaduwd door hem; integendeel zijn energie en zelfverzekerdheid geven me meer zelfvertrouwen, hij gelooft in mij, zelfs waaneer ik in mezelf niet geloof wat me een heleboel extra kracht geeft. Het is wel waar dat hij soms mijn grote verdriet (volgens hem veroorzaakte door niks) niet kan begrijpen, maar toch doet hij alles om mij te trootsen. Cheers to all ‘misfits’ 🙂

 2. Ik ben een ram, en heb sinds een paar maanden met een leeuw.
  Wat er staat, klopt wel, alleen het enigste nadeel is dat we allebei eigenwijs zijn. Uiteindelijk komen we er wel uit, omdat we goed met elkaar kunnen comminuceren.

 3. Als je niet tegen taalfouten kan, dan was de taalfout “enigste” in de reactie van de gene die voor jou reageerde ook wel ontdekt 😉 om maar even eigenwijs te doen als sterrenbeeld ram!!!

 4. Hoi Berendina,even een reactie,ik ben zelf ook een ram en ik ben 42,maar ik merk ook altijd dat vrouwen jaloers op me zijn
  ,ze drukken me heel vaak weg door jaloezie,voel me hierdoor erg ellendig.De enige die niet jaloers was,was mijn goede vriendin een boogschutter.Voor de ram heel ellendig,wie kan mij vertellen waar het aan ligt?Heb een partner maar geen kids,helaas.

 5. waarom zijn mijn vriendinen altijd jaloers, ben nu 72 en is nog steets zo, voor de ram niet zo leuk. Ben weduwe en zoek een man leeuw

 6. Ik heb vaak problemen met mijn man ,maar we zijn al 33jaar samen we hebben al grote kinderen ,maar ik voel mij nu erg depressief door de ruzies telkens wat moet ik doen?

 7. Ram met Ram
  We zijn aan elkaar gewaagd, dat wel.
  Maar we zouden beiden niet anders meer willen.
  Na 8 jaar samen gaan we trouwen.

 8. ja er zijn altijd vrienden voor de ram maar hij moet hun ook leuk vinden maar iederien heeft de ram graag behalve concurrenten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *