Welke sterrenbeelden passen het beste bij de Leeuw?

(Geboren tussen 23 juli en 23 augustus)

Leeuwen zijn romantisch en zien er graag goed uit als ze op liefdespad gaan. De mogelijke partner zou dus ook romantisch moeten zijn, iemand die door aandacht en moeite laat zien dat de Leeuw gewaardeerd wordt. Als de Leeuw iets niet wil, is het wel op de koop toe genomen worden. Om de partner te verleiden gebruikt de Leeuw zijn charme, humor en gevoel voor drama. De partner moet er wel tegen kunnen om af en toe gedomineerd te worden.

Beste match

De beste match met de Leeuw is de Waterman. Met Ram en Boogschutter zou het ook goed kunnen gaan. Een Steenbok is een minder goede keuze en Tweelingen en Vissen zijn ook niet ideaal.

Klopt het niet?

Lees hier hoe partner astrologie werkt.

Leeuw-Ram

Liefde voor het leven. De Ram kan zich wat energie betreft prima meten met de Leeuw. Zolang de Ram af en toe eens in de schaduw gaat staan zodat de Leeuw in de schijnwerpers kan stralen is dit een perfect duo.

Leeuw-Stier

De Stier wil de Leeuw bezitten, de Stier wil de enige zijn die tijd en aandacht van de Leeuw krijgt, terwijl de Leeuw graag een groot publiek heeft. Dat kan niet lang goed gaan.

Leeuw-Tweeling

Voor een korte en hevige relatie en een hoop plezier. Maar zo gauw de Leeuw probeert de baas te spelen over de Tweeling is de Tweeling snel vertrokken.

Leeuw-Kreeft

Misschien als goede vriend. Maar voor een diepere relatie is de Kreeft te humeurig en eist te veel aandacht op naar de zin van de Leeuw.

Leeuw-Leeuw

Er kan er maar één de baas zijn en er kan er maar één tegelijk in het middelpunt van de belangstelling staan. De Leeuw wordt graag bewonderd maar bewondert zelf niet graag.

Leeuw-Maagd

Kan het Slechter? De kritische Maagd zal op- en aanmerkingen hebben op de Leeuw. De Leeuw zal dat niet accepteren, bovendien er valt toch niks te verbeteren aan de Leeuw.

Leeuw-Weegschaal

De charmante Weegschaal is altijd bereid te bewonderen en hoeft zelf niet zo nodig in het middelpunt. Wat wil de Leeuw nog meer.

Leeuw-Schorpioen

Wat moet de Leeuw nou met de geheimzinnige, snel jaloerse en emotionele Schorpioen? Niks toch.

Leeuw-Boogschutter

Goede combinatie voor liefde en vriendschap. De Boogschutter is altijd op zoek naar vermaak en avontuur en kan daarbij prima een Leeuw als maatje gebruiken.

Leeuw-Steenbok

Werk gaat altijd voor het meisje bij de Steenbok. Romantiek is zonde van de tijd. Dat gaat slecht samen met de romantische Leeuw.

Leeuw-Waterman

Tegengestelden trekken elkaar aan. Leeuw en Waterman houden allebei van feestjes. De Leeuw als gangmaker en Waterman als toeschouwer van de zijlijn. Dat kan best even goed gaan, maar waarschijnlijk niet al te lang.

Leeuw-Vissen

De gevoelige Vis heeft graag iemand die haar problemen aanhoort en die haar hand vasthoudt en haar verteld dat het allemaal wel goedkomt. Voor één keer wil de Leeuw dat wel doen maar vaker niet hoor!