maandhoroscoop weegschaal

Maandhoroscoop Weegschaal april 2021

Horoscoop april 2021 voor het sterrenbeeld Weegschaal (24 september – 23 oktober)

LIEFDE & RELATIES

Tot 19 april is je 7e huis van relaties heel actief. Dat betekent dat er het nodige kan gebeuren op het gebied van de liefde.

Als Weegschaal met een relatie, kan je de laatste tijd wat gespannen zijn geweest. De huidige stand van planeten helpt  je wat meer te ontspannen te zijn, naar verzoening te zoeken en de band met je partner weer te versterken. 

Single Weegschalen krijgen deze maand april meer kansen om de persoon van hun dromen te ontmoeten. Je kan iemand ontmoeten waardoor je weer gaat geloven in de romantiek en de liefde.

Op 15 april verlaat Venus het 7e huis van relaties en gaat het 8ste huis van intimiteit binnen. Op 19 april volgen Mercurius en de Zon. Hierdoor verbetert de sfeer in relaties en komt er meer passie en romantiek. En dat komt goed uit. Je bent namelijk niet tevreden met een beetje. Je streeft naar diepe, intense relaties zowel lichamelijk als geestelijk. 

Vanaf 22 april komen Venus, Mercurius en de Zon in de buurt van Uranus de planeet van de veranderingen. Dit betekent dat je van alles kan verwachten. Liefde op het eerste gezicht, verrassingen van je partner en misschien een onverwachte zwangerschap. 

WERK & RELATIES

In april voel je je op je plaats in de samenleving en in je carrière. Je kan grote stappen vooruit zetten en de basis leggen voor nieuwe vormen van samenwerking. Weegschalen met een vaste baan kunnen onderhandelingen voeren over het salaris, het soort werk dat je doet of over arbeidsvoorwaarden. Vraag niet te veel en laat je niet verleiden tot manipulatie of chantage om dingen te bereiken. 

De nieuwe Maan op 12 april in je huis van carrière en Mars vanaf 23 april in jouw teken zorgen ervoor dat je ambities toenemen en dat je dingen durft aan te pakken waar lef voor nodig is. Misschien droom je al langer van een koerswijziging op het gebied van werk, of een verandering die je al lang hebt uitgesteld. Dan is dit een goed moment om het in de praktijk te brengen. 

Wat betreft inkomen en financiën ziet het er positief uit deze maand. Je zou in de tweede helft van april een bonus, erfenis of een vorm van financiering kunnen krijgen. 

BODY & MIND

Weegschalen hebben voldoende energie deze maand. Je bent enthousiast en dat kan ertoe leiden dat je teveel tegelijk wilt doen en dat je je teveel gaat bezighouden met de problemen van anderen. Probeer je krachten te sparen en je energie verstandig te gebruiken. Het risico op oververmoeidheid of uitputting is aanwezig. Ga buiten sporten of besteed tijd aan een hobby om je te ontspannen.


Horoscoop vorige maand

LIEFDE & RELATIES

Mars gaat op 4 maart door je 9e huis bewegen. Dat kan gevolgen hebben voor je liefdesleven. Het 9e huis wordt geassocieerd met het buitenland, cultuur en persoonlijke idealen en overtuigingen. Weegschalen kunnen zich deze periode aangetrokken voelen door mensen van een andere cultuur of mensen die de uitstraling hebben van een leraar of mentor. 

Weegschalen kunnen hoge verwachtingen hebben van hun relatie of zoeken naar de diepere betekenis ervan. 

Of je nu een relatie hebt of op zoek bent, een intellectuele klik is belangrijk. Het hebben van dezelfde ideeën en opvattingen kan deze maand een belangrijke voorwaarde zijn om je aangetrokken te voelen tot iemand. 

Na 20 maart, als de Zon je 7e huis binnengaat, gevolgd door Venus op 21 maart, zullen relaties nog belangrijker voor je worden. Probeer te luisteren naar wat je partner te zeggen heeft en maak samen plannen.

Na 27 maart kan je emotionele problemen uit het verleden beter verwerken en oplossen. Je begrijpt nu hoe belangrijk het is om te accepteren dat je een probleem hebt en dat je er zelf iets aan moet doen in plaats van andere mensen de schuld te geven. 

WERK & CARRIERE 

Je 6e huis van werk en gezondheid wordt tot 20 maart verlicht door de Zon en tot de 21ste ook door Venus. Ook de nieuwe Maan op 13 maart vindt plaats in dit huis. Dat geeft aan dat zich mooie kansen kunnen voordoen voor de ontwikkeling van je carrière. Je kan nieuwe activiteiten of projecten starten of je oriënteren op een nieuwe baan of een nieuwe richting inslaan. 

De nieuwe Maan helpt je om nieuwe dingen te leren of dingen op een nieuwe manier te benaderen. Dit kan je allemaal helpen om hogerop te komen en je reputatie op je werk te verbeteren. Vergeet niet dat samenwerken en harmonieuze relaties met collega’s hierbij heel belangrijk zijn. 

Je inkomsten hangen deze maand sterk samen met hoe zeer je je inspant. Werk hard en probeer geen tijd te verspillen aan nutteloze activiteiten. Sommige Weegschalen kunnen wat betreft inkomen meer afhankelijk worden van hun partner of de hulp van vrienden of familie. 

BODY & MIND

Het 6e huis van werk & gezondheid is druk bezocht. Daarom kan de Weegschaal zich deze maand wat meer zorgen maken over hun gezondheid. Dat uit zich bijvoorbeeld in het slikken van supplementen of om voor de minste of geringste klachten een arts te raadplegen. Het kan geen kwaad om goed voor jezelf te zorgen en gezond te leven maar het moet geen obsessie worden. 

Vanaf 16 maart wordt je geestelijke gezondheid belangrijker. Besteed daarom meer aandacht aan ontspanning. Meditatie en of yoga kunnen je helpen om in balans te blijven.