maandhoroscoop weegschaal

Maandhoroscoop Weegschaal januari2022

Horoscoop januari 2022 voor het sterrenbeeld Weegschaal (24 september – 23 oktober)

LIEFDE & RELATIES

In januari van het nieuwe jaar 2022 kunnen veel Weegschalen zich wat verward voelen, alsof ze in een emotionele wervelwind zitten die een grote invloed op hun liefdesleven heeft of op hun relatie.

Venus, de planeet die heerst over jouw teken en je 8e huis van liefde en intimiteit, beweegt tot 29 januari door je 4e huis van huis en gezin. In januari kan je daardoor wat meer behoefte hebben om alleen te zijn en je emoties en relaties te overdenken. Je denkt vooral over patronen en gewoonten die je van je ouders hebt overgenomen en die je relaties van nu negatief beïnvloeden. Het is ook mogelijk dat je moeite hebt om het verschil te maken tussen vriendschap en romantische relaties.

Omdat Mercurius op 14 januari tegengesteld gaat bewegen in je 5e huis van liefde, romantiek, plezier en vermaak, zullen single Weegschalen zich vooral geïnteresseerd zijn in mensen met wie ze een geestelijke klik hebben.

Weegschalen met een relatie profiteren van Mars die heerst over je huis van relaties, en die beweegt door je 4e huis vanaf 24 januari. Mars zet aan tot actie en zorgt dat problemen en rimpels worden gladgestreken waardoor er regels in relaties opgesteld worden.

WERK & CARRIERE

Weegschalen hebben veel te overdenken en te evalueren. De nieuwe Maan op 2 januari vindt plaats in je 4e huis van huis en gezin. De Maan heerst over je 10e huis van carrière. Hierdoor kan de energie van de Maan je helpen om je carrière en je leven in het algemeen, in goede banen te leiden. Misschien komen er nieuwe kansen voor een baan of nieuwe projecten op je pad.

Dit is een tijd om te bepalen op wie je kan vertrouwen en rekenen en met wie je kan samenwerken op je werk. Wie is net als jij bereid om hard te werken en wie niet.

De nieuwe Maan zet je aan tot het herinrichten van je leven en gezinsleven zodat je meer tijd hebt voor je carrière. Voordat je aan nieuwe projecten kan beginnen is het nodig om eerst oude projecten of samenwerkingsrelaties te beëindigen.

De volle Maan op 18 januari in je 10e huis van carrière betekent een einde van een periode of juist een piek in je professionele leven. Misschien krijg je promotie of een andere vorm van waardering als blijk van waardering voor je harde werk.

Geld is nog steeds een gevoelig onderwerp voor Weegschalen. Dat komt omdat Venus tegengesteld beweegt in je 8e huis van geld van derden tot de 29e. Omdat het 8e huis gaat over belastingen, erfenissen, schulden en leningen, kan je te maken krijgen met zaken die te maken hebben met je materiële afhankelijkheid van je ouders of gewoon de neiging hebt om teveel geld uit te geven.

BODY & MIND

Je hebt voldoende energie deze maand en je conditie lijkt goed. Je kan je alleen te veel haasten, te veel stressen of te hard werken waardoor je uit balans raakt.

Een aantal Weegschalen moet met hun emoties in het reine komen door hun verleden te analyseren en beslissingen nemen over gedragspatronen of verslavingen die je gezondheid negatief kunnen beïnvloeden. Dit is een tijd om gevoelens toe te laten die je lang hebt verdrongen zodat je niet vast blijft zitten in het verleden.


Horoscoop vorige maand

LIEFDE & RELATIES

Het lijkt erop dat december voor Weegschalen emotioneel en relationeel een intense maand kan worden. Je kan met situaties te maken krijgen die je al langer dwars zaten. Je kan deze maand gedwongen worden om een beslissing te nemen of op een andere manier in actie te komen en die problemen aan te pakken. Probeer dit op een positieve manier te zien. Je lost problemen op en je klaart de lucht en dat zal de sfeer uiteindelijk ten goede komen.

Vanaf 13 december als Mars door je huis van communicatie gaat bewegen, kan je misschien wat te agressief en dwingend communiceren. Dat heeft weer een negatief effect op je relatie. Probeer naar elkaar te luisteren zonder dat je elkaar in de rede valt, corrigeert of aanvult.

Mercurius gaat vanaf 13 december door je 4e huis van huis en gezin bewegen. Dit maakt je wat zachtaardiger en eerder bereid om dingen vanuit het standpunt van de ander te zien. Ook oudere, gevoelige onderwerpen kunnen nu rustig besproken worden.

Liefdesrelaties kunnen wat meer last hebben van oudere gezins- of familieproblemen of frustraties die zich in de loop van de tijd opgebouwd hebben in de periode tussen 8-11 december en van 25-28 december als Venus en Pluto elkaar ontmoeten. Maak onderwerpen bespreekbaar.

Voor single Weegschalen die op zoek zijn naar de liefde is de stand van planeten niet echt veelbelovend. Je kan met complicaties en beperkingen te maken krijgen en emotionele lessen moeten leren. Wees op je hoede en overhaast niets.

WERK & CARRIERE

Je materiële en financiële situatie kan deze maand wat minder stabiel zijn, vooral aan het einde van de maand. Je kan het idee krijgen dat bepaalde wetten of regels niet in jouw voordeel werken of dat bepaalde politieke of economische ontwikkelingen jouw plannen verstoren.

Een aantal Weegschalen kan moeite hebben om hun rekeningen te betalen of hun schulden af te betalen. Je kan ook met onverwachte uitgaven te maken krijgen voor je huis, gezin of kinderen. Van 8-12 en van 25-28 kan je vaker onplezierige gesprekken hebben over geld en/of eigendommen.

op die dagen komt de planeet Venus twee keer dichtbij de planeet Pluto, de tweede keer beweegt Venus ook nog tegengesteld (vanaf 19 december). Venus is de planeet die zowel heerst over jouw teken als over je huis van geld. Maak liever geen grote ingrijpende beslissingen en wacht hiermee als het even kan tot in het nieuwe jaar. De manier waarop je geld verdient of met je geld omgaat is misschien aan herziening toe. Probeer schadelijke gewoonten te erkennen en los te laten.

Op je werk hangt je succes voor een groot deel af van hoe je communiceert en hoe je jouw ideeën presenteert. Je kan de neiging hebben om teveel aan je eigen mening vast te houden en die koppigheid kan voor vijandigheid en zelfs voor conflicten zorgen.

Gelukkig zorgt Jupiter in het teken Vissen voor een positieve invloed. Deze invloed begint vanaf 28 december. Daardoor begint het jaar 2022 positief en kan je vooruitgang verwachten in je werk en je carrière. Even volhouden dus.

BODY & MIND

December is een vrij intense en emotionele maand die je aanzet tot veranderingen die lastig en moeizaam kunnen zijn.

De planeet Venus, die heerst over jouw teken, gaat vanaf de 19e tegengesteld bewegen. Keer vanaf die datum je aandacht wat vaker naar binnen, koester de band met je geliefden en denk wat vaker terug aan vroeger. De Venus-Pluto combinaties laten zien dat dit kan helpen om jezelf opnieuw te ontdekken en je balans terug te vinden. Misschien moet je je normen en waarden wat aanpassen en vernieuwen.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *