Maandhoroscoop januari 2018 voor het sterrenbeeld Weegschaal (24 september – 23 oktober)

Liefde & relaties

Het eerste deel van januari 2018 ligt je aandacht vooral bij je gezin en familie. Je hebt behoefte aan intimiteit en privacy. Je houdt het nu liever even bij het oude bekende dan dat je iets nieuws wilt uitproberen. Sommige Weegschalen zullen misschien samen met hun partner druk zijn met het regelen van woonruimte, onroerend goed of iets anders dat met huizen en geld te maken heeft. De praktische instelling wint het deze maand van de gevoelens en romantiek.

Maar dat verandert in het tweede deel van januari als de Zon en Venus je huis van liefde en erotiek binnengaan. Dan begint een periode waarin je meer geluk hebt in de liefde. Het draait dan vooral om plezier en passie.

Werk en carrière

Januari is een belangrijke maand voor geld en bezit. De Mars-Jupiter combinatie in je hus van geld versterkt je gevoel voor zaken doen, dingen kopen en verkopen en het zoeken naar manieren om je inkomsten te vergroten.

Deze Mars-Jupiter combinatie is productief maar het kan je ook aanzetten tot het verkwisten van geld. Doe geen impulsieve uitgaven en denk even na of je iets wel echt nodig hebt, voor je het koopt.

Je 4e huis wordt deze maand doorkruist door vijf planeten. Dat is een teken van extra interesse of activiteit op het gebied van onroerend goed, erfenissen of waarde volle spullen. De investeerder in je wordt wakker geschud.

Lichaam en geest

De eerste weken van januari ben je misschien niet helemaal jezelf. Het vierkant dat gevormd wordt door de Zon en de planeten die het teken Steenbok doortrekken, kunnen veel stress veroorzaken en de harmonie verstoren.

Tijdens het eerste gedeelte van januari trekt Jupiter, de planeet die heerst over jouw huis van gezondheid, samen op met Mars. Die vergroot het risico op blessures en ongelukjes.

De laatste weken van januari verbetert dit en voel je je geestelijk en lichamelijk fit.

Advies

Bezoek familie of organiseer een familie reünie.

 


Vorige maand: Maandhoroscoop december 2017

Liefde & relaties

De eerste week van de december kan de Weegschalen wat onverwachte veranderingen brengen in hun liefdesleven. Dat komt doordat Mars, de planeet die heerst over jouw huis van relaties, recht tegenover Uranus staat. Op 9 december gaat Mars het teken Schorpioen binnen, waar het een sterke positie inneemt en blijft tot januari in het gezelschap van Jupiter de geluksplaneet. De invloed van Jupiter is gunstig voor je liefdesleven. De liefde of de zoektocht ernaar wordt intenser en levendiger. Jupiter staat bekend voor de kansen die het biedt. Dus let goed op dat je die kansen ook pakt.

Venus, planeet van de liefde bevindt zich in je huis van communicatie en reizen. Dus liefdesbrieven, liefdesverklaringen maar ook discussies en reisjes kunnen deze maand een rol spelen.

Werk en carrière

December is een maand die Weegschalen ook veel kansen biedt op het gebied van werk. Dat komt onder andere door Jupiter in je huis van geld, die op 9 december gezelschap krijgt van Mars. Je wordt moediger en waagt meer en je neemt meer initiatief waardoor je je inkomsten kan vergroten.

De hele maand, maar vooral de eerste weken van december is er een verhoogde interesse in informatie, studeren en schrijven. Alles wat met denken en communicatie te maken heeft kan een grote invloed hebben op je carrière. Misschien maak je ook een reisje voor je werk.

Lichaam en geest

Deze maand het je meer interesse in gezondheid en gezondheidsonderwerpen. Vermijd stress en geestelijke uitputting. Je kan ook te maken krijgen met klachten als je onvoorzichtig bent of dingen verwaarloost of er een ongezonde levensstijl op nahoudt.

Advies

Zorg dat je duidelijk communiceert. Verzeker je ervan dat de boodschap goed is overgekomen.

 

 

De weekhoroscoop Weegschaal
Lees de horoscoop Weegschaal 2017 of de andere jaarhoroscopen

 

Hier vind je de maandhoroscoop voor de:

Vissen – Ram – Stier – Tweelingen – Kreeft – Leeuw – Maagd – Weegschaal – Schorpioen – Boogschutter – Steenbok – Waterman