maandhoroscoop weegschaal

Maandhoroscoop Weegschaal mei 2021

Horoscoop mei 2021 voor het sterrenbeeld Weegschaal (24 september – 23 oktober)

LIEFDE & RELATIES

Na een wat onrustige periode lijkt in mei de rust in je relaties weer wat terug te keren. Je kijk op relaties wordt in elk geval optimistischer.

Mercurius verlaat op 4 mei je 8ste huis van liefde en intimiteit, Venus volgt op de 9e en de Zon op de 20ste. Je behoefte aan vrijheid neemt toe. Je wilt meer bewegingsvrijheid en misschien wat afstand nemen van je partner, wat een gunstig effect kan hebben op je liefdesrelatie. Zeker als je de afgelopen tijd te maken had met jaloezie, manipulaties en bezitterigheid. Maak wat tijd vrij om te bedenken wat precies je opvattingen zijn over de liefde in het algemeen en over relaties.

Op 23 mei gaat de serieuze planeet Saturnus tegengesteld bewegen in je 5e huis van liefde, romantiek, flirten en plezier. Dat kan het begin zijn van een periode waarin het wat moeilijker verloopt wat betreft de liefde. Als je iemand voor je wilt winnen dan zal je je volwassen en verantwoordelijk moeten opstellen en doorzettingsvermogen moeten tonen. Saturnus die tegengesteld beweegt maakt het je niet gemakkelijk.

Je kan in deze periode ook juist mensen ontmoeten die op zoek zijn naar een serieuze en langdurige relatie terwijl jij zelf juist behoefte hebt aan vluchtigheid, spanning en avontuur.

WERK & RELATIES

Wat betreft werk, zal het er in mei 2021 dynamisch aan toe gaan. Op 14 mei gaat Jupiter door je 6e huis van werk en gezondheid bewegen. Dat biedt kansen op vooruitgang. Jupiter helpt je om je vaardigheden te vergroten en om jezelf te laten gelden. Weegschalen met een eigen bedrijf zullen meer klanten krijgen en/of meer winst maken.

Jupiter heerst ook over je 3e huis van communicatie, denken en leren. Het kan daarom nuttig zijn om een aanvullende cursus of opleiding te volgen om je kansen op de arbeidsmarkt of op promotie in je huidige baan te vergroten.

De Maansverduistering op 26 mei vindt ook plaats in je 3e huis. Hierdoor is het aan te raden om voorzichtig te zijn in hoe je communiceert, hoe je jezelf of je ideeën presenteert. In de dagen rond de Maansverduistering kan je ook meer problemen tegenkomen die te maken hebben met apparatuur die je gebruikt om te communiceren.

BODY & MIND

Vanaf 14 mei gaat Jupiter door je huis van werk en gezondheid bewegen. Dat is gunstig voor je fysieke en mentale toestand. Je hebt voldoende energie en je stemming is opgewekt. Jupiter kan wel zorgen dat de neiging om meer of teveel te eten toeneemt. Dus hou je een beetje in.


Horoscoop vorige maand

LIEFDE & RELATIES

Tot 19 april is je 7e huis van relaties heel actief. Dat betekent dat er het nodige kan gebeuren op het gebied van de liefde.

Als Weegschaal met een relatie, kan je de laatste tijd wat gespannen zijn geweest. De huidige stand van planeten helpt  je wat meer te ontspannen te zijn, naar verzoening te zoeken en de band met je partner weer te versterken. 

Single Weegschalen krijgen deze maand april meer kansen om de persoon van hun dromen te ontmoeten. Je kan iemand ontmoeten waardoor je weer gaat geloven in de romantiek en de liefde.

Op 15 april verlaat Venus het 7e huis van relaties en gaat het 8ste huis van intimiteit binnen. Op 19 april volgen Mercurius en de Zon. Hierdoor verbetert de sfeer in relaties en komt er meer passie en romantiek. En dat komt goed uit. Je bent namelijk niet tevreden met een beetje. Je streeft naar diepe, intense relaties zowel lichamelijk als geestelijk. 

Vanaf 22 april komen Venus, Mercurius en de Zon in de buurt van Uranus de planeet van de veranderingen. Dit betekent dat je van alles kan verwachten. Liefde op het eerste gezicht, verrassingen van je partner en misschien een onverwachte zwangerschap. 

WERK & RELATIES

In april voel je je op je plaats in de samenleving en in je carrière. Je kan grote stappen vooruit zetten en de basis leggen voor nieuwe vormen van samenwerking. Weegschalen met een vaste baan kunnen onderhandelingen voeren over het salaris, het soort werk dat je doet of over arbeidsvoorwaarden. Vraag niet te veel en laat je niet verleiden tot manipulatie of chantage om dingen te bereiken. 

De nieuwe Maan op 12 april in je huis van carrière en Mars vanaf 23 april in jouw teken zorgen ervoor dat je ambities toenemen en dat je dingen durft aan te pakken waar lef voor nodig is. Misschien droom je al langer van een koerswijziging op het gebied van werk, of een verandering die je al lang hebt uitgesteld. Dan is dit een goed moment om het in de praktijk te brengen. 

Wat betreft inkomen en financiën ziet het er positief uit deze maand. Je zou in de tweede helft van april een bonus, erfenis of een vorm van financiering kunnen krijgen. 

BODY & MIND

Weegschalen hebben voldoende energie deze maand. Je bent enthousiast en dat kan ertoe leiden dat je teveel tegelijk wilt doen en dat je je teveel gaat bezighouden met de problemen van anderen. Probeer je krachten te sparen en je energie verstandig te gebruiken. Het risico op oververmoeidheid of uitputting is aanwezig. Ga buiten sporten of besteed tijd aan een hobby om je te ontspannen.