maandhoroscoop weegschaal

Maandhoroscoop Weegschaal januari 2021

Horoscoop januari 2021 voor het sterrenbeeld Weegschaal (24 september – 23 oktober)

LIEFDE & RELATIES

Januari belooft een emotionele en intense maand te worden voor Weegschalen, vol plotselinge veranderingen en momenten van passie. 

Mars trekt door je 8e huis van liefde en intimiteit en Jupiter bevindt zich in je 5e huis van liefde en romantiek. Jupiter vormt een ongunstige combinatie met Uranus, de planeet van de veranderingen. 

Door deze stand van planeten is je behoefte aan avontuur, passie en erotiek groter. Weegschalen kunnen zich plotseling tot mensen aangetrokken voelen en zich in intense affaires storten. Die korte heftige romances kunnen ook weer snel op een turbulente manier beëindigen. De kans dat de Weegschaal iemand vindt die geschikt is om een serieuze en langdurige relatie te beginnen is deze maand minder groot. 

WERK & CARRIERE 

Weegschalen die een eigen bedrijf hebben, kunnen het deze maand januari 2021 wat moeilijker hebben deze maand en dat kan de nodige stress opleveren. Die stress kan je dan weer wel motiveren om tot originele oplossingen en ideeën te komen. 

Als je deze maand succesvol wilt zijn is het belangrijk om voorzichtig en terughoudend met het uitgeven van geld te zijn. Weegschalen kunnen deze maand de neiging hebben om veel te veel geld uit te geven en te veel risico’s te nemen. 

De stand van de planeten deze maand helpen je om je talenten, creativiteit en vaardigheden te gebruiken. Die creativiteit en inspiratie kunnen je verder helpen vooral als je op zoek bent naar nieuw werk.

Tussen 18-22 januari kan je een financiële meevaller, geschenk of bonus te krijgen. Probeer je in te houden en het geld niet meteen uit te geven. 

BODY & MIND

Januari is een maand waarin je je zowel lichamelijk als geestelijk minder in balans bent. Probeer zo veel mogelijk tijd vrij te maken voor dingen die leuk vindt en die als therapie voor je werken. Probeer de mooie kanten van het leven te zien en accepteer veranderingen. Dit is ook een maand om gesprekken te voeren over gevoelige onderwerpen die bij jou voor spanningen zorgen. 


Horoscoop vorige maand

LIEFDE & RELATIES

In december 2020 blijft de planeet actief in je 7e huis van relaties. Nieuwe en langer bestaande relaties zijn daardoor intens en vol passie. 

Venus beweegt tot 15 december door je 2e huis waardoor er eerder sprake kan zijn van jaloezie en bezitterigheid. Dit wordt vooral veroorzaakt door je eigen onzekerheid. Vanaf de 15e gaat Venus je 3e huis binnen van communicatie. Hierdoor wordt het makkelijker om lastige onderwerpen te bespreken en kan je onderwerpen makkelijker van iemand anders zijn kant bekijken. Er is dan ook meer ruimte voor humor. 

Saturnus en Jupiter bezoeken deze maand je 5e huis van liefde en plezier. Door de soberheid van Saturnus kan dit het begin zijn van een nieuwe fase waarin je emotioneel wat volwassener wordt en je verantwoordelijkheden serieuzer neemt. Jupiter helpt je om je duidelijk uit te drukken. 

WERK & CARRIERE

Venus beweegt tot 15 december door je tweede huis van inkomsten uit geld. De kans om meer financieel voordeel te halen uit je werk is groot. Je kan ook eerder financiële steun van je partner of familie verwachten, mocht dat nodig zijn. 

Vanaf de 15e gaat Venus door je 3e huis van communicatie bewegen waar Mercurius en de Zon zich dan ook bevinden. Dit laat zien dat het een goede tijd is om te onderhandelen, te overleggen en te debatteren. Als je salarisverhoging wilt of aanvullende arbeidsvoorwaarden wilt bedingen, dan is dit de tijd. 

De zonsdverduistering rond de 14e vindt ook plaats in het 3e huis. Dit kan wijzen op roddels en achterklap die je reputatie zouden kunnen schaden of mensen die je diskrediet willen brengen.

BODY & MIND 

December kan wel eens een hectische maand worden voor Weegschalen met veel uitstapjes en het uitwisselen van berichten. Ook conflicten kunnen eerder voorkomen. Het kan je allemaal mentaal en fysiek uitputten. Oude angsten en schuldgevoelens kunnen de kop opsteken. Probeer manieren te vinden die je ontspannen en je gedachten op een rij helpen zetten. Maak zoveel mogelijk tijd vrij om leuke dingen te doen.