Maandhoroscoop mei 2018 voor het sterrenbeeld Vissen (20 februari – 20 maart)

Liefde & relaties 

Ook in mei blijft geld een onderwerp dat gevoelig ligt binnen je relatie. Je kan het gevoel hebben dat het moeilijk is om het eens te worden met je partner over de besteding van jullie geld. Jullie hebben waarschijnlijk compleet tegengestelde ideeën. Verwacht niet te veel van je schoonfamilie. Die zorgen niet voor de oplossing van het probleem.

Om te zorgen voor wat meer harmonie in je liefdesleven heb je veel geduld en tact nodig en moet je wat meer openstaan voor de ideeën van je partner. Zorg voor een goede communicatie door beter naar elkaar te luisteren.

Vanaf 19 mei, wordt Venus actief in je huis van de liefde en dan wordt je liefdessituatie vanzelf beter. Je bent vergevingsgezinder en liefdevoller. Het laatste deel van de maand is ook geschikt voor Vissen die al wat langer iemands hart willen veroveren. De kans is groot dat die gevoelens beantwoord worden.

Werk en carrière

Je inkomsten zijn deze maand vooral afhankelijk van de mate waarin je kan samenwerken met anderen. Als je te vast zit aan je eigen denkbeelden van hoe dingen volgens jou zouden moeten zijn, dan kunnen mensen je uitsluiten.

Vanaf 10 mei verbetert de situatie. Er kunnen zich dan onverwachts gunstige situaties voordoen. Denk aan nieuwe samenwerkingen, nieuwe contacten of contracten. Maar niets werkt zonder dat je er genoeg tijd en moeite in steekt. Wees flexibel en zorg voor een goede communicatie als het over geld gaat.

Na 16 mei gaat Mars, de planeet die heerst over geld dat je ontvangt door ervoor te werken, je 12e huis binnen. Dat wijst op een aantrekkingskracht van geldzaken die aan de rand van illegaal zijn, of net erover. Twijfelachtige zaken of een neiging om grenzeloos veel geld uit te geven vooral als je gestrest of verdrietig bent. Na 19 mei heb je ook de neiging om veel geld te besteden aan plezier, je familie en gezin door Venus in je 5e huis.

Mei is heel geschikt om examens te doen of examens over te doen waar je eerder voor gezakt bent.

Lichaam en geest

Je conditie is wel eens beter geweest en je kan last hebben van allerlei pijntjes of chronische kwalen. Ook als zijn het maar kleine klachten je hebt de neiging om er snel door in de put te raken. Het tweede deel van de maand kan je nerveus zijn en ook impulsiever. Daardoor raak je eerder vermoeid en neemt het risico op ongelukjes door haast en onvoorzichtigheid toe. Religie of spiritualiteit kunnen je deze maand troost of rust brengen.
 Advies

Houdt je hand op de knip, zeker als je niet lekker in je vel zit.

 


Vorige maand: Maandhoroscoop april 2018

Liefde & relaties 

Mercurius, de planeet die heerst over jouw huis van relaties, bevindt zich niet op de meest gunstige plek deze maand. Hij bevindt zich in je huis van geld en maakt een ongunstige combinatie met Mars, Saturnus en Pluto in het teken Steenbok. Bovendien beweegt Mercurius tegengesteld de eerste twee weken van april.

Je relaties en emoties kunnen hierdoor onder druk staan. Waarschijnlijk heeft je relatie te lijden onder zaken van buitenaf. Dat kan met geld of gedeelde verantwoordelijkheden te maken hebben.

Venus bevindt zich in het 3e huis. Dat laat zien dat problemen in relaties opgelost kunnen worden door onderhandelingen, diplomatie en humor.

Werk en carrière

Het is vooral geld dat je bezighoudt in april 2018. De Zon en Mercurius bevinden zich allebei in je 2e huis. Je zoekt naar manieren om je inkomsten te vergroten, koopt of verkoopt dingen of je geeft grotere bedragen geld dan normaal uit.

Misschien doe je dit allemaal samen met een groep mensen of vrienden. In dat geval is het verstandig om extra goed na te denken of je wel mee wil doen aan dit soort groepsactiviteiten waarbij geld een rol speelt.

Echt tevreden wordt je deze maand april van werken met je hoofd, met woorden of met je handen. De hele maand april is reizen prettig en nuttig.

Lichaam en geest

Met Venus in je 3e huis ben je in een uitstekende stemming die je het best kan omschrijven als optimistisch, vrolijk en vol humor. Lichamelijk ben je ook in redelijk goede conditie en lijken er geen grote problemen te zijn.

De tweede helft van april staan de Zon en Uranus dichtbij elkaar in je huis van gezondheid en dat kan voor onverwachte gebeurtenissen zorgen.

Advies

Gebruik je overredingskracht. Je kan bijna alles voor elkaar krijgen op dit moment.

 


 

Bekijk de weekhoroscoop Vissen
Lees de horoscoop Vissen 2017 of de andere jaarhoroscopen

Lees ook de maandhoroscoop voor de:

Vissen – Ram – Stier – Tweelingen – Kreeft – Leeuw – Maagd – Weegschaal – Schorpioen – Boogschutter – Steenbok – WatermanX