horoscoop vissen maand

Maandhoroscoop Vissen december 2023

Horoscoop december 2023 voor het sterrenbeeld Vissen (20 februari – 20 maart)

Met Mercurius in je sociale 11e huis, staat het hoofd van de Vissen meer naar plezier maken en minder naar werken de eerste helft van december. Dat geldt alleen niet voor Vissen die het geluk hebben dat ze hun werk met heel veel plezier doen. Vissen zijn ook in hun hoofd bezig met het stellen van doelen voor de toekomst, of beter gezegd het nieuwe jaar.

Voor single Vissen lijkt het vanaf de 13e als Mercurius retrograde gaat bewegen, niet de meest ideale tijd om een nieuwe relatie te beginnen. Maar veel Vissen zullen er wel serieus over nadenken om weer contact te zoeken met een ex of zelfs om het opnieuw te proberen.

Met een druk bezocht 10e huis van carrière krijgt de Vissen allerlei mogelijkheden op het gebied van werk. Er kan flink onderhandeld worden over arbeidscontracten en andere soorten contracten. Vissen kunnen een baan aangeboden krijgen of een bonus of promotie ontvangen.

Vanaf 21 december wordt je een stuk socialer. Je kan allerlei uitnodigingen krijgen en je kan opnieuw contact krijgen met vrienden van vroeger en dat bezorgt je veel plezier. Doe met de feestdagen rustig aan met eten. Alles wat je dan overdrijft, komt later als een boemerang terug.


Horoscoop vorige maand

Liefdesrelatie Vissen

Op 8 november gaat Venus de liefdesplaneet door je 8e huis van intense emoties. Als gevolg daarvan willen Vissen met hun liefdesrelatie de diepte in en de band met hun geliefde verdiepen en versterken. Maar Vissen hebben ook de neiging om terug te vallen in relatiepatronen die niet goed voor je zijn. Ze kunnen vallen voor iemand die ze materiële zekerheid biedt maar geen liefde of ze nemen genoegen met een relatie die ver van ideaal is. Gelukkig gaat Saturnus op 4 november weer direct bewegen in jouw teken waardoor het de Vissen iets beter lukt om hun eigen grenzen te stellen.

Single Vissen

Vissen zijn wat idealistischer dan normaal waardoor ze anderen eerder vertrouwen. Ze kunnen daardoor op iemand vallen die niet het beste met ze voor heeft of die een verborgen agenda heeft. Single Vissen moeten daarom heel voorzichtig zijn met wie ze omgaan en voor wie ze kiezen. Als ze voor de verkeerde vallen kan dat veel pijn en ellende tot gevolg hebben.

Werk en carrière Vissen

Wat betreft werk kan de eerste helft van november wat gespannen zijn. Dat komt vooral door je eigen koppigheid. Je staat minder open voor de voorstellen en ideeën van collega’s. De kans op conflicten of gespannen sfeer is daardoor groter. Vissen voelen zich beperkt door hun collega’s of hun werkomgeving. Probeer realistisch en redelijk te blijven.

Naarmate de maand november vordert, wordt je 10e huis van carrière sterker. Vanaf 10 november is Mercurius daar, vanaf de 22e de Zon en de 24e Mars. Probeer bondgenoten te vinden op je werk en maak vooral geen overhaaste beslissingen.

Geld en Vissen

Je financiën lijken vrij stabiel in november. Maar omdat het goed lijkt te gaan heb je wel de neiging om meer uit te geven. Let op je budget en houd je eraan. Probeer impulsaankopen te vermijden.

Lichaam en geest

Vissen kunnen zich wat overwerkt voelen en kunnen daardoor gespannen worden. Uitbarstingen en zelfs een burnout kunnen op de loer liggen. Het is belangrijk dat je je uitbarstingen probeert te voorkomen en probeert af te zien van het idee dat je altijd gelijk hebt.

Dit is een maand om te gaan mediteren, om je kijk op de wereld en op jou als persoon te verbreden. Sta open voor nieuwe ideeën, lifestyle veranderingen of een nieuw dieet.


Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *