Maandhoroscoop januari 2018 voor het sterrenbeeld Vissen (20 februari – 20 maart)

Liefde & relaties

Mercurius, de planeet die heerst over je huis van relaties, bevindt zich in je huis van carrière de eerste weken van januari 2018. Dit is het eind van een langdurig bezoek van Mercurius en deze maand komt er daardoor meer harmonie tussen je emoties aan de ene kant en je werk en carrière aan de ander.

Venus, de liefdesplaneet is in je 11e huis de eerste weken van de maand waardoor je een positiviteit en optimisme voelt. Je kan een plezierige tijd met je geliefde doorbrengen of uitbreiding van je vrienden- en kennissenkring. Misschien ontmoet je mensen door een reünie of andere openbare gelegenheid.

De laatste weken van januari brengt Mercurius in je 11e huis door, en dit versterkt het bovenstaande nog eens. In het midden van de maand kan zich een hindernis voordoen die je moet nemen.

Werk en carrière

Januari is een dynamische maand voor je werk. Jupiter trekt samen op met Mars en dat maakt je ambitieus en vol initiatief. Je maakt plannen en gaat ervoor.

Het meest motiverend en uitdagend deze maand zijn de plannen voor de lange termijn daarbij zijn studie, internet, reizen, cultuur en spiritualiteit zijn daarbij belangrijke onderwerpen. Je voelt sterk de behoefte om je horizon te verbreden en nieuwe ervaringen op te doen. Je kan succes hebben met acties die geld opleveren.

Bepaalde gemeenschappen, stichtingen en politieke partijen kunnen ook je interesse wekken.

Lichaam en geest

Je begint januari goed en de eerste weken ben je in goede conditie, heb je veel energie en ben je enthousiast.

Maar je hebt wel de neiging om onverschillig te zijn, om je te buiten te gaan aan dingen die niet goed voor je zijn. Let daarom een beetje op wat je eet en drinkt. Drink niet te veel koffie en andere cafeïne-houdende dranken. Zorg dat je voldoende rust neemt.

Advies

Je moet deze week beslissen of je deel uit wilt maken van een groep. Denk er goed over na voor je toestemt.

 


Vorige maand: Maandhoroscoop december 2017

Liefde & relaties

Mercurius, de planeet die heerst over jouw huis van relaties, beweegt zich tegengesteld van 3-23 december. Deze stand geeft aan dat er een verband bestaat tussen relaties en carrière of omstandigheden die je liefdesleven in de openbaarheid brengen.

Je kan een relatie krijgen met iemand met een hoge positie of die publieke bekendheid heeft. Of je krijgt een affaire met iemand van je werk. Een geliefde kan je ook helpen om verder te komen in je carrière. Door de combinatie van Mercurius en Venus kan je liefdesleven onverwachte wendingen nemen, opeens gecompliceerd worden of juist heel bevredigend zijn.

Het tweede deel van de maand is het meest intens en emotioneel.

Werk en carrière

In december wordt je huis van carrière bezocht door verschillende planeten. Dat maakt deze maand belangrijk voor je werk. De Zon, Venus en Mercurius spelen deze maand een rol bij je professionele leven.
De Zon zet je deze maand graag in het middelpunt van belangstelling, op een podium of in een situatie waarin je bewondering en respect krijgt. Venus maakt de omstandigheden gunstig, brengt geluk en zorgt voor de nodige contacten.

Mercurius legt de nadruk op het denken, informatie, communicatie en reizen. Op dit gebied kan je wat complicaties verwachten omdat Mercurius tegengesteld beweegt. Maar het voordeel is dat als Mercurius weer zijn normale richting inneemt na 23 december, je een veel helderder plaatje hebt van de doelen en hoe je die wilt bereiken.

Geld krijg je deze maand voldoende binnen. Internet, onderwijs en cultuur kunnen daarbij een rol spelen.

Lichaam en geest

Gedurende het eerste deel van december is je conditie redelijk. Het tweede deel van de maand wordt dat steeds beter. Je krijgt dan meer energie door de aanwezigheid van Mars en Jupiter. Haast, onvoorzichtigheid en eerder opgewonden zijn ergens over zorgen dan wel voor extra risico. Probeer een balans te vinden.

Advies

Proost! Het jaar 2018 ziet er wat de planeten betreft voor jou een stuk beter uit dan 2017!


 

Bekijk de weekhoroscoop Vissen
Lees de horoscoop Vissen 2017 of de andere jaarhoroscopen

Lees ook de maandhoroscoop voor de:

Vissen – Ram – Stier – Tweelingen – Kreeft – Leeuw – Maagd – Weegschaal – Schorpioen – Boogschutter – Steenbok – Waterman