Maandhoroscoop november voor het sterrenbeeld Vissen (20 februari – 20 maart)

Liefde & relaties

Mercurius, de planeet die heerst over jouw huis van relaties, bevindt zich in je huis van carrière en aanzien. Samen met Saturnus. Liefde en relaties hebben dus alles te maken met werk of sociale status. Het kan ook betekenen dat je je relatie officieel maakt en bekend maakt aan de buitenwereld.

Het laatste deel van de maand komen Mercurius en Saturnus samen en dat kan bij de één voor frustraties en uitdagingen zorgen. Bij een ander kan het je bewust maken dat het tijd is om knopen door te hakken op het gebied van relaties.

Relaties waarin op geestelijk, cultureel of spiritueel gebied een klik is, doen het het beste deze maand. Ook reizen kunnen relaties doen opbloeien.

Werk en carrière

Omdat Mercurius je huis van carrière doorkruist deze maand, is je werk meer in beweging.  Er is ook sprake van meer communicatie, informatie verzamelen en verwerken en het leren van nieuwe dingen.

Je geestelijke kwaliteiten kan je ook prima kwijt in creatief werk en dat geeft je ook veel voldoening. Dat komt omdat de Zon samen met twee gunstige planeten Venus en Jupiter zich in je 9e huis bevinden en dat staat voor hoger onderwijs, leren, wetenschap, cultuur, enz.

Reizen kan je ook succes brengen in je werk of het geluk komt naar jou toe van verre plaatsen.
Op financieel gebied ben je ook actief. Je kan je inkomsten te vergroten. Maar dat lukt alleen als je daar rustig naartoe werkt en geen risico’s neemt.

Lichaam en geest

Je lichamelijke conditie is redelijk. Maar je stemming gaat op en neer. Mars veroorzaakt onrust in je sector van obsessies en fobieën en Venus, in de buurt van Jupiter kan juist voor overdreven vrolijkheid zorgen. Belangrijk is dat je ontspant.

 

Advies

Begin aan iets, een studie of project dat je in eerste instantie te moeilijk leek.

 


Vorige maand: Maandhoroscoop oktober 2017

Liefde & relaties

Met Venus en Mars in je huis van relaties het eerste deel van oktober, zijn je gevoelens en impulsen sterk en richt je je aandacht vooral op je geliefde. Helaas is al die inspanning niet zo bevredigend als je zou willen. Dat komt door de stand van Venus, Mars en Saturnus. Die zorgen voor hindernissen, tegenslagen en andere onplezierigheden.

Mercurius de planeet die heerst over jouw huis van relaties doet het ook wat minder het eerste deel van de maand. Mercurius zaait vooral twijfel over relaties. De situatie verbetert gelukkig na 17 oktober als Mercurius van teken verandert en een goede combinatie met Jupiter maakt. Dit wijst op een goed resultaat of een blijde gebeurtenis binnen je relatie.

Werk en carrière

Er is veel aan de hand in je huis van geld. De Zon, Jupiter, Mercurius, Venus en Mars bezoeken dit huis allemaal deze maand. Dat betekent dat je veel te maken kan krijgen met financiële instellingen, banken en verzekeringskantoren. Een erfenis kan ook een rol spelen of geld dat je van anderen krijgt.

Samenwerken is belangrijk het eerste deel van de maand, maar het is belangrijk dat je met veel tact te werk gaat.
Op 10 oktober gaat Jupiter, de geluksplaneet je 9e huis binnen en dat is dan gelijk het begin van een bloeiende periode die zeker tot november 2018 duurt. Studeren, reizen, cultuur en spiritualiteit zijn belangrijk voor je dan. De eerste tekenen hiervan kan je de tweede helft van de maand al merken.

Lichaam en geest

Het eerste deel van oktober kan je wat eerder last hebben van vermoeidheid. Je hebt ook de neiging om je wat eerder zorgen te maken en wat somberder naar de dingen te kijken. Dat verbetert snel na 10 oktober als Jupiter het teken Schorpioen binnengaat en daar voor bescherming en steun zorgt. Maar echt goed gaat het pas de laatste week van oktober.

 

Advies

Ga op reis, schrijf een boek of begin je eigen blog.


 

Bekijk de weekhoroscoop Vissen
Lees de horoscoop Vissen 2017 of de andere jaarhoroscopen

Lees ook de maandhoroscoop voor de:

Vissen – Ram – Stier – Tweelingen – Kreeft – Leeuw – Maagd – Weegschaal – Schorpioen – Boogschutter – Steenbok – Waterman