horoscoop vissen

Horoscoop Vissen december 2019

Maandhoroscoop december 2019 voor het sterrenbeeld Vissen (20 februari – 20 maart)

Liefde & relaties

Het liefdesleven van de Vissen staat op een laag pitje in december 2019. De stand van de planeten is gunstiger voor Vissen met bestaande relaties. Tussen 9 en 29 december bevindt Mercurius, de planeet die heerst over verbintenissen en huwelijken, zich in je 10e huis van carrière. Veel single Vissen kunnen ervan dromen om verliefd te worden en te settelen. Vissen met een relatie richten zich op hun partner en toekomst samen. 

Mercurius maakt een ongunstige combinatie met Neptunus. Hierdoor kan je onenigheid verwachten met je partner over zaken die al langer een twistpunt zijn en telkens weer terugkomen. 

Op 2 december gaat Jupiter door je 11e huis bewegen van vriendschappen en groepen. Single Vissen krijgen wel kansen om nieuwe vriendschappen of platonische relaties te beginnen. Maar echte liefde laat nog even op zich wachten.

De zoneclips op 26 december in je 11e huis kan ook een grote invloed op je liefdesleven. Een vriendschap kan plotseling complex worden door romantische gevoelens van één van jullie. Dat kan voor problemen en twijfels zorgen.

Werk & relatie

Jupiter verlaat vanaf 2 december je 10e huis van carrière en gaat je 11e huis binnen. Dat is een belangrijke gebeurtenis. Je 11e huis van vriendschap, groepen en groepsprojecten is deze maand december toch al druk bezocht. Saturnus en Pluto krijgen gezelschap van Venus tot 20 december en van de Zon vanaf 21 december. 

Wat deze maand belangrijk is voor je werk en je financiën, is samenwerken. Groepen en groepsprojecten helpen je verder. Je kan ook carrière maken of uitblinken door te werken voor een goed doel of ontwikkelingswerk. Je kan makkelijk financiële steun voor je doelen vinden. Aan de andere kant ben je zelf ook heel gul met het uitgeven. 

Mercurius trekt door je 10e huis van carrière tussen 9 en 29 december. Je zult merken dat er allerlei kansen en mogelijkheden op je pad komen. Bedenk je wel dat ze niet allemaal zo goed en mooi zijn als ze op het eerste gezicht lijken. Dus wees voorzichtig. 

Body & mind

Stress op de werkvloer kan na 21 december problemen opleveren. Te veel stress kan leiden tot angst, paniek of vermoeidheid. De zoneclips op 26 december kan ook invloed hebben op je gezondheid. De Zon heerst over je huis van gezondheid. Oudere problemen kunnen opnieuw opspelen of je maakt je zorgen over kwaaltjes.

Advies

Maak gebruik van de stand van de planeten. Zet op een rij wat je wilt en maak plannen over hoe je dit kan bereiken. De eerste maanden van 2020 krijg je onverwachte kansen.


Horoscoop vorige maand

Liefde & relaties

Mercurius, de planeet die heerst over je huis van relaties, beweegt tegengesteld tot 20 november. Dat geeft je tijd om eens goed over je relatie na te denken. Wat zijn je wensen en behoeften voor de toekomst. Mercurius maakt gunstige combinaties met andere planeten dus praat over je wensen met je partner en probeer samen tot overeenstemming komen. Geduld en tolerantie zijn daarbij belangrijk.

Of je een relatie hebt of single bent. November is een intense maand op emotioneel gebied. De liefde zorgt voor intense emoties, van liefde tot wanhoop en weer naar liefde en alles wat daartussen zit.

Tot 20 november kan je iemand ontmoeten die zelf niet goed weet wat hij of zij wil van een relatie en verantwoordelijkheden wil vermijden. Pas op dat je niet met een gebroken hart achterblijft.

Werk & relatie

Wat betreft je carrière ziet het er goed uit in november 2019. Je krijgt steun van Jupiter, Venus en de Zon die deze maand door je 10e huis van carrière trekken. De Zon gaat op 22 november je 10e huis binnen en laat zien dat je met hard werken ver kan komen. 

Tot 19 november trekt Mars door je 8ste huis van geld van derden, belasting of lening.  Dit is de tijd om sterk te zijn en leningen en schulden zo veel mogelijk af te betalen. Voor sommige Vissen is dit het moment om radicale veranderingen in hun uitgavenpatroon te maken. Na de 19e neemt je behoefte om meer geld te verdienen toe. Die behoefte kan zo groot is dat je niet wilt luisteren naar de raad of advies van mensen om je heen. 

Als het je lukt om je impulsen onder controle te houden, dan hebben veel projecten kan van slagen. Dat zal natuurlijk ook leiden tot meer inkomen. 

Body & mind

Dit is het moment om kwaaltjes waar je al langer last van hebt te laten behandelen en op te lossen. Vissen kunnen hun voordeel doen door gezonder te gaan eten. Je kan deze maand last hebben van angsten en onrust. Stel je grenzen en werk actief aan ontspanning. Roep desnoods de hulp in van een therapeut.

Advies

Na 20 november zijn het geschikte dagen om lifestyle veranderingen door te voeren, een huis te kopen of te zoeken naar andere woonruimte.