horoscoop vissen

Maandhoroscoop Vissen januari 2021

Horoscoop januari 2021 voor het sterrenbeeld Vissen (20 februari – 20 maart)

LIEFDE & RELATIES

Venus, de liefdesplaneet gaat op 8 januari je 11e huis binnen van vriendschappen, sociale groepen en ambities voor de toekomst. Vissen kunnen zich deze maand plotseling aangetrokken voelen tot vrienden of mensen in hun omgeving. Dit zijn vaak impulsieve gevoelens die niet zo lang duren. Dus weet waar je aan begint. 

In het 11e huis bevindt zich ook de Zon tot 19 januari en Pluto. Januari is daarom een goede maand om nieuwe vrienden te maken. En die vriendschappen kunnen in de toekomst zelfs romantisch worden. 

Mercurius beweegt vanaf 8 januari door je 12e huis. De meeste Vissen hebben daarom de neiging om hun gevoelens of relaties of nieuwe veroveringen voor zichzelf of geheim te houden. Vissen met een relatie geven er de voorkeur aan om meer tijd alleen met hun partner door te brengen, bij voorkeur op afgelegen plaatsen. Dit kan de relatie met je geliefde sterk verbeteren.

Alleenstaande Vissen voelen zich sterker aangetrokken tot spirituele types of mysterieuze personen. Ook kunnen ze eerder iemand ontmoeten tijden spirituele activiteiten als yogalessen, groepsmeditaties, enz. 

WERK & CARRIERE

In professioneel opzicht lijkt januari 2021 een drukke en veelbewogen maand te worden. Jupiter vormt met Uranus een minder gunstige combinatie die vooral invloed heeft tussen 18 en 22 januari. Een ouder conflict kan hierdoor opnieuw opspelen of een bepaalde dingen komen aan het licht die de richting van je carrière compleet kunnen veranderen. 

De Zon beweegt door je 11e huis van vriendschappen en groepen tot 19 januari. Vrienden en sociale contacten kunnen je hierdoor helpen bij het vinden of regelen van een baan. Vissen met een eigen bedrijf doen er goed aan om samenwerking te zoeken of deel te nemen aan groepsprojecten. Ook financieel kunnen vrienden je deze maand steunen of goede raad geven. 

Je inkomen kan deze maand voordeel hebben van je bereidheid om te communiceren en informatie uit te wisselen. Vooral als Mars, de planeet die heerst over je inkomsten uit werk, vanaf 8 januari door je 3e huis gaat bewegen. 

Vissen doen er goed aan om hun kennis en vaardigheden uit te breiden en een cursus of aanvullende opleiding te doen. 

BODY & MIND

Je kan deze maand nieuws ontvangen dat je uit balans brengt of dat je aanzet om je gedrag te veranderen. Dit helpt je om je mentale kracht terug te krijgen. Zoek deze maand het gezelschap van vrienden vaker op omdat zij je optimisme en vertrouwen kunnen geven en kunnen helpen om je angsten te overwinnen.

Probeer verbale agressie in te tomen en de neiging om jouw mening aan anderen op te leggen te beperken.


Horoscoop vorige maand

LIEFDE & RELATIES

In de eerste helft van december 2020 is je verlangen naar liefde en romantiek groot. Relaties gaan diep en zijn vol passie. Verlatingsangst is iets wat Vissen sterk kunnen voelen deze maand december. Voor sommige Vissen kan de liefde zelfs een obsessie worden.

Vissen met een lange afstandsrelatie willen waarschijnlijk meer zekerheid van hun partner. Maar vergeet niet, hoe meer je de controle over iemand wilt, hoe groter de afstand wordt.

Vissen met een lange, stabiele relatie kunnen deze maand plannen maken om een volgende stap in hun relatie te zetten. 

Deze maand voelen single Vissen zich sterk aangetrokken tot mensen uit andere culturen. De kans is groot dat ze iemand ontmoeten tijdens een les, workshop of reis. De kans dat relaties die nu beginnen uitlopen op een langdurige serieuze relaties is vrij klein.

WERK & CARRIERE

Het 10e huis van carrière is deze maand druk bezocht door verschillende planeten. Ook de zonsverduistering op de 14e vindt er plaats. Dit is een maand om je te concentreren op het ontwikkelen van je loopbaan en het verbeteren van je kansen op professioneel gebied. Het kan zijn dat je daarvoor veranderingen moet doorvoeren. 

De zonsverduistering rond de 14e december kan voor sommige Vissen een moment van inzicht zijn. Je kan je realiseren dat je, om verder te komen, meer moet samenwerken of meer advies en hulp van anderen moet accepteren. Dit is een maand om de balans op te maken van je carrière tot nu toe en wat je op de lange termijn moet veranderen om je doelen te behalen. 

Vanaf 19 december beweegt Jupiter door jouw 12e huis samen met Saturnus. Je wordt je hierdoor steeds meer bewust van innerlijke beperkingen die je vooruitgang tegenhouden. 

Wat betreft geld is december een maand om voorzichtig te zijn. Het risico bestaat dat je deze maand geld kan verliezen of bedrogen kan worden als je niet voorzichtig bent. 

BODY & MIND

De zonsverduistering rond de 14e is ook belangrijk voor je gezondheid. Je wordt je meer bewust van je ongezonde gewoonten en je wilt er iets aan doen. Vooral werk kan deze maand voor stress zorgen. Deze maand krijg je meer inzicht in waar het precies niet goed gaat of welk gedrag je in de problemen brengt. 

Op 17 december gaat Saturnus je 12e huis binnen gevolgd door Jupiter. Deze planeten zorgen voor meer innerlijke rust en evenwicht maar kan ook een periode zijn waarin je wat kwetsbaarder bent.