horosocoop maagd mei

Maandhoroscoop Maagd januari 2021

Horoscoop januari 2021 voor het sterrenbeeld Maagd (24 augustus – 23 september)

LIEFDE & RELATIES

Tot 19 januari bevindt de Zon zich in je 5e huis van liefde en romantiek van de Maagd. Op 8 januari gaat ook Venus, de liefdesplaneet dit huis binnen. Er zal daardoor deze maand geen gebrek aan opwinding en passie zijn. 

Single Maagden voelen zich eerder aangetrokken tot mensen met een andere achtergrond of uit andere culturen dan zij zelf. Het zijn mensen die je stimuleren om ongewone dingen te doen en die je avontuurlijker maken. 

Jupiter maakt een ongunstige combinatie met Uranus in je 9e huis van hoger onderwijs, overtuigingen, cultuur en religie. Dit maakt dat er meer energie en inspanningen nodig zijn om tot overeenstemming te komen binnen relaties. Er moet wat harder gewerkt worden om de harmonie te behouden. Een aantal Maagden zal tot de conclusie komen dat een relatie niet meer te redden is door de grote verschillen in denkbeelden of religie.

WERK & CARRIERE

Januari kan een hectische maand zijn voor je carrière. Je kan af en toe het gevoel hebben dat je wordt meegesleept met een golf zonder dat je weet waar je naar toe gaat. Maar als je bereid bent om je patronen en routines te doorbreken, dan kan je veel bereiken. Meer dan je verwachtte. 

De planeten kunnen in januari voor radicale veranderingen zorgen op het gebied van werk. Dit is de tijd om in te gaan op ongewone aanbiedingen of om op kansen in te gaan die je normaal zou laten liggen.

Maagden kunnen een soort onrust voelen, een onzekerheid voor de toekomst. 

Financieel ziet het er vrij gunstig uit. Dit is ook een maand om te verhuizen of om plannen te maken hiervoor. Je kan deze maand je creativiteit gebruiken om je inkomen te vergroten. 

BODY & MIND

Je werktempo ligt hoog en dat kan leiden tot vermoeidheid, vooral na 19 januari. Zorg daarom goed voor jezelf, je lichaam en je geest. Oude angsten en onzekerheden kunnen tijdelijk weer bovenkomen. Wees eerlijk naar jezelf en anderen en vermijd hypocrisie.


Maandhoroscoop vorige maand

LIEFDE & RELATIES

De eerste helft van december keren Maagden hun aandacht wat meer naar binnen. Ze denken vaker terug aan gebeurtenissen in het verleden en aan hun familie en ze zijn meer bezig met hun eigen emoties. Hun liefdesleven lijkt daardoor even wat minder belangrijk.

Saturnus, gaat op 17 december je 6e huis van werk en gezondheid binnen en Jupiter volgt op de 19e. Dit kan een aanwijzing zijn dat je de tweede helft van de maand wat meer moeite hebt om je relaties harmonieus te houden. Je kijk op liefde en relaties wordt wat serieuzer en je bent meer gericht op verantwoordelijkheden dan op flirten en plezier maken.

Single Maagden kunnen nu wat slechter kritiek verdragen en stellen zich wat eerder defensief op. Dat maakt de kansen op romantiek en het beginnen van een nieuwe relatie minder groot. Een beginnende  romance op het werk lijkt wel mogelijk.

Vanaf 20 december gaat Mercurius door je 5e huis van liefde en plezier bewegen. De Zon volgt op de 21e. Vanaf die tijd wordt je liefdesleven wat spannender en ga je meer flirten. Een aantal Maagden overweegt terug te keren naar een ex of een verbroken relatie te herstellen. 

WERK & CARRIERE

De eerste helft van december is heel geschikt om plannen te maken voor je carriere of om een eigen bedrijf te beginnen. Verwacht alleen niet te snel resultaten. Je zult langere tijd hard moeten werken voor je resultaten ziet.

Saturnus en Jupiter gaan op respectievelijk 17 en 19 december je huis van werk binnen en dat  is het begin van een langere periode waarin je vooruitgang in je werk kan boeken. Je hebt nieuwe originele ideeën van werken of om uit te breiden. 

Maagden die op zoek zijn naar een nieuwe baan hebben de tweede helft van december meer kansen. Je voelt je dan zelfverzekerd en je bent bereid om nieuwe dingen te leren. 

Wat je nu begint of ontwikkelt heeft grote kans om langdurig succesvol te worden. 

BODY & MIND

Je 4e huis van huis en gezin is druk bezocht deze maand. Je kan daardoor de behoefte hebben meer thuis te zijn en je vaker te ontspannen in huiselijke kring. 

De zonsverduistering rond de 14e geeft een wat moeilijke emotionele periode aan waarin je conflicten kan hebben met je ouders of rond een huis of woonruimte. Er is deze maand ook ruimte voor spiritualiteit en dat kan je helpen om gebeurtenissen uit het verleden te verwerken.