Maandhoroscoop oktober 2018 voor het sterrenbeeld Maagd (24 augustus – 23 september)

Liefde & relaties

In oktober zijn Maagden socialer dan ze normaal zijn. Dat komt omdat zich veel planeten in je 3e huis bevinden, het huis van communicatie. Je praat meer met de mensen om je heen.

Dat je nu wat socialer bent, kan je ook voordeel opleveren in de liefde. Single Maagden kunnen eerder iemand ontmoeten. En als je een relatie hebt, dan zal je partner het kunnen waarderen dat je wat spraakzamer bent.

Op 5 oktober gaat Venus tegengesteld bewegen in je huis van communicatie. Hierdoor kunnen er eerder misverstanden ontstaan of kan je boodschappen van je partner verkeerd opvatten. Probeer daarom extra goed te luisteren naar wat mensen je willen zeggen en leg zelf de dingen ook duidelijk uit.
Wees in het bijzonder voorzichtig als je een relatie hebt met iemand op afstand of die een andere taal spreekt. Dit kan onvoorspelbare misverstanden opleveren.

Werk en carrière

Je tweede huis, het huis van werk en inkomsten is ook heel actief deze maand. Tot 10 oktober is daar Mercurius en de Zon tot 23 oktober. De nieuwe Maan op 9 oktober vindt ook in dat huis plaats. Je geldsituatie ziet er daardoor vrij goed uit.

Misschien krijg je een aanbieding voor (ander) werk. Je hebt originele en creatieve ideeën en je durft ze deze week ook met anderen te delen.

Venus, de planeet die heerst over je huis van geld, gaat tegengesteld bewegen op 5 oktober in je huis van communicatie en dat kan onderhandelingen of belangrijke gesprekken bemoeilijken.
De tweede helft van de maand is geschikt om schulden af te betalen. Sluit deze maand als het even kan geen nieuwe leningen af. Geef niet meer geld uit dan je hebt.

Op je werk kan je deze maand veel bereiken, vooral als je samenwerkt met anderen. Je kan je kennis gebruiken en uitbreiden. Bijvoorbeeld door een studie of cursus te gaan doen.

Lichaam geest

Je neemt alles een beetje te serieus en je vergeet van de goede dingen van het leven te genieten. Met Mars in je huis van werk, ben je geneigd om te veel te werken en te weinig te ontspannen. Probeer de balans te bewaren.

Advies

Probeer je wat minder bescheiden op te stellen. Kom voor jezelf op.


Vorige maand: Maandhoroscoop september 2018

Liefde & relaties

Mercurius, de planeet die heerst over het teken Maagd, bevindt zich van 6 tot 22 september in jouw teken. Ook de Zon bevindt zich daar tot de 23e. Je hebt daardoor minder moeite om de aandacht naar je toe te trekken of om in het middelpunt van de belangstelling te staan. Je hebt minder last van verlegenheid en je kan jezelf makkelijker uiten. Dat doet je liefdesleven ook goed.

Saturnus, de planeet die heerst over je liefdesleven, neemt ook zijn normale richting weer aan. Dat zorgt ervoor dat je emotioneel meer in balans bent, maar ook dat je je meer wilt laten gelden. Je wilt ook duidelijker je liefdesgevoelens laten blijken als je die voor iemand hebt of relatieproblemen aanpakken als die spelen.

Single Maagden kunnen nu eerder iemand mee uit vragen of over een drempel heenstappen en een gesprek beginnen met iemand die ze leuk vinden.

Communiceren gaat je deze maand heel goed af, dus als je moeilijke onderwerpen wilt bespreken, dan is dit een goede tijd.

Werk en carrière

Mercurius bevindt zich in Maagd tot 22 september. Hierdoor komt het accent deze maand te liggen op je werk, op het ontwikkelen van je carrière of het kiezen van een nieuwe richting in je werk of studie. Je bent goed in het onderhandelen en in het afhandelen van financiële zaken.

Venus de planeet die heerst over je huis van werk gaat op 9 september je huis van communicatie binnen. Alles wat met leren of het uitwisselen van informatie te maken heeft gaat je nu heel goed af.

Wat je financiën betreft is het beter om niet te veel geld te lenen of schulden te maken. Mars, de planeet die gaat over jouw financiën, leningen en belastingen, vormt ongunstige combinaties met Venus en Uranus. Dat kan wijzen op extra uitgaven of het niet goed omgaan met je inkomsten.

De laatste week van september verbetert je financiële situatie. Maar de hele maand ben je geneigd om geld uit te geven aan nutteloze dingen. Toch zou je dat geld beter kunnen sparen of je schulden af kunnen lossen. Dat geeft uiteindelijk meer voldoening dan het kopen van dingen waar je niks aan hebt.

Lichaam geest

De planeten geven je deze maand meer zelfvertrouwen. Dus stop ermee om bij alles aan jezelf te twijfelen.

Advies

Stel je prioriteiten. Zo verlies je geen tijd, geld en energie aan nutteloze dingen.

Hier vind je de weekhoroscoop Maagd
Lees de horoscoop Maagd 2017 of andere jaarhoroscopen

Bekijk hier de maandhoroscoop voor de:

Vissen – Ram – Stier – Tweelingen – Kreeft – Leeuw – Maagd – Weegschaal – Schorpioen – Boogschutter – Steenbok – Waterman