maagd maandhoroscoop

Maandhoroscoop Maagd december 2023

Maandhoroscoop december 2023 voor het sterrenbeeld Maagd (23 augustus – 23 september)

Liefde en relaties Maagd

Vanaf de eerste dag van december beweegt Mercurius door je 5e huis van plezier, romantiek en creativiteit. Maar op 13 december gaat Mercurius retrograde bewegen. Dit kan zorgen voor onzekerheden in je liefdesleven. Dit is vooral het geval bij nieuwe relaties. De Maagd weet niet meer precies wat hij wil of wat hij voelt of je maakt je zorgen of je partner wel genoeg voor jou voelt. Neem geen overhaaste beslissingen maar laat het even rustig inwerken allemaal. D

Single Maagden

Voor single Maagden is december 2023 niet de beste tijd om een nieuwe relatie te beginnen. Je wordt door de planeten wel gemotiveerd om je verleden wat betreft gevoelens en relaties te analyseren en om dat nuttige lessen uit te trekken. Die lessen kunnen voorkomen dat je weer in dezelfde valkuilen valt of voor een zelfde type valt met weinig kans van slagen.

Werk en carrière

Venus beweegt van 4-29 december door je 3e huis van communicatie en staat van daaruit recht tegenover Jupiter en Uranus in je 8e huis. Je hebt hierdoor de neiging om veel tijd en energie te investeren in zaken die het eigenlijk niet waard zijn. Als je onderhandelingen voert, kan je de conclusie trekken dat het overleg helemaal vastzit. Dat kan onder andere komen doordat de Maagd zich niet echt flexibel opstelt.

Maagd en geld

Maagden kunnen deze maand verhitte discussies voeren over geld. Dat kan je doen met je partner maar ook met je baas of collega’s. Omdat Mercurius een positief aspect vormt met Jupiter is de kans groot dat je tot een compromis kan komen.

Maagden, en in het bijzonder Maagden die op reis gaan, doen er goed aan om goed op hun geld en spullen te letten. Je loopt de kans om geld en/of spullen kwijt te raken.

Lichaam en geest

Na 13 december als Mercurius retrograde gaat bewegen, kan de Maagd minder energie hebben of minder levenslust in het algemeen. Je kan je meer zorgen maken of terugdenken aan het verleden. Breng wat meer tijd alleen door en probeer te achterhalen waar je emoties vandaan komen.

Probeer vrede te hebben met het verleden. Als je onenigheid hebt met familieleden, vergeeft hen en/of jezelf en probeer het dan goed te maken, alleen al omdat jij je dan beter zult voelen. Zo kan je opgelucht aan het nieuwe jaar beginnen.


Maandhoroscoop vorige maand

Liefde en relaties Maagd

Op 4 november gaat Saturnus weer direct bewegen en wel in je 7e huis van relaties. Dit kan gevolgen hebben voor je liefdesrelatie. Tijdens Saturnus retrograde hebben veel Maagden serieus nagedacht en komen nu tot de conclusie dat hun relatie de moeite waard is om voor te vechten. Ze gaan hun leven samen serieuzer nemen, nemen meer verantwoordelijkheid en kunnen zelfs hun relatie officieel maken of gaan samenwonen. Relaties die al langer niet lekker liepen, kunnen nu beëindigd worden. Saturnus helpt je om de beste beslissing te nemen.

Woorden kunnen hard zijn deze maand. Zowel van de Maagd als hun partner. Probeer rustig en diplomatiek te blijven.

Single Maagden

Single Maagden voelen de behoefte aan liefde in hun leven. Met Saturnus die je 5e huis van romantiek en flirten beïnvloedt, hoeft dit niet persé een serieuze relatie te zijn. Ze kunnen ook op zoek gaan naar plezier en flirten er op los.

Werk en carrière

November is een goede maand om voorbereidingen te treffen, te plannen en berekeningen en prognoses te maken voor de toekomst en minder om nieuwe projecten te beginnen. Er kan deze maand sprake zijn van onenigheid met collega’s, klanten of anderen relaties omdat jullie het niet eens kunnen worden. Probeer jouw visie niet te zeer op te dringen aan anderen maar probeer om in gesprek te blijven.

Maagd en geld

Venus gaat vanaf 8 november door je 2e huis van geld en bezit bewegen. Je inkomen kan verbeteren maar aan de andere kant kan je ook de neiging hebben om te makkelijk teveel geld uit te geven aan dure spullen om jezelf te verwennen. Het is de vraag hoe goed de Maagd zich kan beheersen en of hij geleerd heeft van eerdere ervaringen. Maagden die toch teveel geld uitgeven, kunnen een extra lesje krijgen van het universum op dit gebied.

Lichaam en geest

Met Mercurius die vanaf de 10e, de Zon vanaf de 22e en Mars vanaf 24 november door je 4e huis van huis en gezin gaan bewegen, is emotionele zekerheid een belangrijk onderwerp voor je. Ergernissen en gevoelens van rancune die je in de loop van de tijd hebt opgebouwd, kunnen nu tot uitbarsting komen. Dit is een tijd om jezelf en anderen te vergeven. Dat werkt als een emotionele bevrijding en kan je met een schone lei weer verder.Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *