horosocoop maagd mei

Maandhoroscoop Maagd mei 2021

Horoscoop mei 2021 voor het sterrenbeeld Maagd (24 augustus – 23 september)

LIEFDE & RELATIES

Mei 2021 lijkt voor Maagden een positieve maand te worden met veel kansen en goede vooruitzichten op het gebeid van de liefde.

Jupiter, de geluksplaneet gaat op 14 mei je 7e huis van relaties binnen. De rest van het jaar blijft Jupiter een beetje in de buurt van het 7e huis heen en weer bewegen. Je krijgt deze maand alvast een voorproefje. Je krijgt steeds meer inzicht in wat je wilt op het gebied van de liefde en je ziet ook steeds beter hoe je dat kan bereiken. Je begrijpt dat je minder kritisch en toleranter moet zijn en meer open moet staan voor andere mensen. Jij bent niet degene die de regels bepaalt, dat doe je samen met je partner.

Mei is een maand waarin je de balans kan opmaken wat betreft relaties in je leven. Probeer om bepaalde gewoonten en gedrag die je relaties in het verleden negatief hebben beïnvloed, los te laten.

WERK & RELATIES

Het 10e huis van carrière van de Maagd wordt druk bezocht in mei 2021, wat gunstig is voor je professionele ontwikkeling en voor het verbeteren van je reputatie.

Op 4 mei gaat Mercurius je 10e huis binnen, op 9 mei gevolgd door Venus en op 20 mei door de Zon. Na 11 mei bevinden deze drie planeten zich dichtbij de Noordelijke Maansknoop. Dit laat zien dat belangrijke deuren zich voor je kunnen openen en dat kan een grote invloed op je leven hebben.

Sommige Maagden kunnen hun roeping ontdekken en zijn vastbesloten om deze roeping te volgen. Maagden krijgen allerlei kansen die ze helpen om vooruitgang te boeken. Vanzelfsprekend heeft dit ook gunstige gevolgen voor je inkomen.

Op 14 mei gaat Jupiter door je 7e huis van relaties bewegen. Dat betekent dat je op steun kan rekenen van mensen om je heen en dat samenwerken je makkelijker afgaat.

Wees eind mei voorzichtig als mensen je dingen beloven, vooral wat betreft geld. Je kan makkelijk misleid worden. Door je enthousiasme wil je deze beloften graag geloven maar de werkelijkheid kan anders zijn.

BODY & MIND

Na 23 mei gaat de planeet Saturnus tegengesteld bewegen in je 6e huis van werk en gezondheid. Vanaf deze datum kan je wat minder energie hebben.

De Maansverduistering op 26 mei activeert je 4e huis van huis en gezin, wat erop kan wijzen dat je emotioneel wat minder stevig in je schoenen staat. Een oude situatie kan opnieuw actueel worden en veel aandacht vragen of je gezin slokt veel tijd en energie op. Zorg daarom deze maand goed voor jezelf en let op je innerlijke balans.


Maandhoroscoop vorige maand

LIEFDE & RELATIES

April is een maand waarin Maagden serieus verliefd kunnen worden. Je kan zo hevig verliefd zijn dat je er een beetje van uit balans raakt. Om te zorgen dat deze verliefdheid blijft en het begin kan zijn van een serieuze relatie, is het belangrijk dat je meer van jezelf laat zien, liefst iets wat je niet aan iedereen laat zien.

Deze maand kan de Maagden veel bijzondere ontmoetingen brengen die je op weg helpen of je leven kunnen veranderen. Je kan iemand ontmoeten die jou begrijpt en waarbij je je helemaal op je gemak voelt. 

Maagden met een bestaande relatie zijn geïnteresseerd in de psyche van hun partner. Je kan nieuwsgierig zijn en veel vragen stellen. Dat kan tot spanningen leiden ook al zijn je bedoelingen goed. Voor Maagden kan het geen kwaad om die nieuwsgierigheid een beetje te in te dammen. Met geduld zul je meer bereiken en zal je geliefde zich vanzelf meer open stellen. 

Vanaf 19 april verbetert de situatie. Je kijkt vanaf dan met andere ogen naar de wereld en de mensen om je heen. Als Mars vanaf de 23e door je 11e huis van vriendschappen en sociale activiteiten gaat bewegen, dan word je nog meer ontspannen in relaties.

WERK & RELATIES

In april helpt de planeet Mars je om voor jezelf op te komen en om de nodige veranderingen aan te brengen in je werk en carrière op de lange termijn. 

Van 4-14 april maakt Mars een combinatie met Mercurius wat je helpt om mensen te overtuigen en je te motiveren voor jouw ideeën en plannen. Je bent moediger, slim en je kan goed onderhandelen. Dat kan je voordelen opleveren in je werk. 

De Maagd kan deze maand opslag of een bonus ontvangen. Er kan ook een financiering of lening goedgekeurd worden. 

Op 23 april gaat Mars door je sociale 11e huis bewegen. Dat kan voordelen opleveren door samenwerken of het vinden van nieuwe partners. Er kunnen behalve financiële voordelen andere voordelen uit voorkomen die je imago of populariteit beïnvloeden en het zijn dingen die je voor die tijd niet voor mogelijk had gehouden.

De laatste dagen van april wordt de invloed van Uranus groter en kan je je gaan specialiseren of een aanvullende opleiding gaan doen, je kan ook een nieuwe baan vinden. Grijp de kans als de gelegenheid zich voordoet of ga er zelf naar op zoek. 

BODY & MIND

De eerste twee weken heb je meer behoefte om je in jezelf te keren. Je kan meer over je angsten en bepaalde denk- of gedragspatronen leren. Je hebt daarvan geleerd en het lukt je om aardiger voor jezelf te zijn en optimistischer. 

De nieuwe Maan op 12 april in het 8ste huis helpt je om jezelf opnieuw te vinden en je los te maken van je verleden, om dingen van jezelf te vergeven en te vergeten.