horoscoop kreeft

Maandhoroscoop Kreeft mei 2021

Horoscoop mei 2021 voor het sterrenbeeld Kreeft (22 juni – 23 juli)

LIEFDE & RELATIES

In mei heb je als Kreeft de neiging om wat te luchtig met je liefdesleven om te gaan. Je bekijkt de situatie vooral vanuit hun eigen standpunt. Je klaagt en vraagt en daarmee kan je je partner vermoeien. 

Misschien heb je zelf het idee dat alles best goed gaat en maakt je partner je ervan bewust dat je je toch echt wat meer moet inspannen voor je relatie of meer betrokken moet zijn. Dat je meer rekening moet houden met de behoeften van je partner.

Saturnus, de planeet die heerst over je huis van relaties, gaat op 23 mei tegengesteld bewegen. Je kan daardoor merken dat oudere zaken of problemen waarvan je dacht dat ze vergeten waren, weer bovenkomen. Als je wilt dat je liefdesrelatie blijft bestaan, zal je een goede strategie nodig hebben en hard moeten werken. Saturnus die tegengesteld beweegt, geeft je stof tot nadenken. Wat verwacht je van je relatie en hoeveel ben je bereid te geven?

De Zon bevindt zich deze maand tot 20 mei in je 11e huis van vriendschappen en sociale groepen. Dat betekent dat er veel kansen zijn voor single Kreeften om nieuwe mensen te ontmoeten en wie weet wie je tegenkomt. 

WERK & CARRIERE

Mercurius gaat op 4 mei door je spirituele en mysterieuze 12e huis bewegen. Venus volgt op de 9e en de Zon op de 20ste. De Kreeft kan daardoor wat stiller en meer gereserveerd worden en minder snel zijn ideeën of meningen uiten. 

Je kan meer behoefte hebben om je terug te trekken en over zaken na te denken en je gedachten op een rij te zetten. Besprekingen en onderhandelingen, die veelal achter de schermen plaatsvinden, kunnen voordelig voor je uitpakken. 

Jupiter gaat op 14 mei door je 9e huis van hoger onderwijs, buitenland, overtuigingen en meningen bewegen. Hierdoor kan je meer geïnteresseerd zijn in werken in het buitenland of wil je misschien een aanvullende opleiding volgen om je kansen om een betere baan te vinden, te vergroten. Kreeften die op zoek zijn naar werk, doen er goed aan om naar een nieuwe aanpak te zoeken. Durf uit je comfort zone te stappen. 

De Maansverduistering op 26 mei zet je ook aan tot veranderingen en vernieuwingen op het gebied van werk. Je kan een crisis doormaken, ontevreden zijn over het soort werk of je inkomen of persoonlijke problemen hebben waardoor je het nodig vindt om veranderingen op het gebied van werk door te voeren. 

BODY & MIND

Als Mercurius, Venus en de Zon je 12e huis binnengaan, krijg je meer de neiging om je terug te trekken en je in jezelf te keren. Dat kan je ook wat lui en inactief maken. De planeten in het 12e huis en Jupiter in je 9e huis kunnen je interesse in spirituele en/of religieuze onderwerpen aanzienlijk vergroten. 

De Maansverduistering op 26 mei in het huis van gezondheid biedt je kansen om gezonder te gaan leven. Het is ook de goede tijd om eventuele problemen met je gezondheid actief aan te pakken.


Maandhoroscoop vorige maand

LIEFDE & RELATIES

De Kreeft kan een opleving in zijn liefdesleven ondervinden in de tweede helft van de maand april 2021. Dat is namelijk het moment dat Venus, de Zon en Mercurius het 11e huis van sociale groepen, vrienden en sociale activiteiten binnengaan. 

Een andere belangrijke gebeurtenis deze maand is de komst van Mars in jouw eigen teken op 23 april. Deze stand van Mars maakt je minder verlegen en zorgt dat je eerder over je remmingen heen zet. Je zult vanaf deze datum daarom eerder een stap durven maken richting iemand die je leuk vindt. 

Kreeften met een langdurige relatie kunnen deze maand wat meer moeite doen om te zorgen dat de relatie niet in een sleur terecht komt. Dit is het moment om na te gaan hoe hecht jullie relatie nog is, of de gevoelens wederzijds zijn of dat er bij jou of je partner geen sprake is van verveling. De planeten zorgen voor een gunstige energie die je helpt om meer initiatief te nemen en te werken aan wat meer romantiek en opwinding in je relatie. 

WERK & CARRIERE

Je huis van carrière blijft sterk de eerste helft van april. Dit helpt je om voor jezelf op te komen en om je carrière te verstevigen of vooruitgang te boeken. 

Je kan goed nieuws verwachten wat je inkomen betreft. Misschien krijg je meer salaris of vind je een andere manier om je inkomen te verhogen.

Je hebt voldoende inspiratie en nieuwe ideeën. Zet alleen niet al die ideeën af tegen de hoeveelheid geld. Je kan wat teveel op geld en winst gericht zijn. Sommige projecten kunnen ook andere voordelen hebben behalve financiële. Denk bijvoorbeeld aan het verbeteren van je reputatie of imago. 

Op 14 april gaat Venus van je 10e huis van carrière over naar je sociale 11e huis van vrienden en groepen. Mercurius volgt op de 19e. Hierdoor is het mogelijk dat je de laatste weken van april plotseling onverwacht steun krijgt voor je ideeën of projecten. Misschien word je zelfs gekozen als projectleider of krijg je een andere leidinggevende positie.

De laatste dagen van april kan je financieel voordeel hebben maar je kan ook te maken krijgen met onverwachte uitgaven. Het kan in ieder geval geen kwaad om je inkomsten en uitgaven te analyseren en waar nodig aan te passen.

BODY & MIND

April is een drukke maand voor Kreeften. Gelukkig ontbreekt het je niet aan energie of motivatie. Na 24 april is het makkelijker voor je om je energie op één bepaalde activiteit te richten en goede successen te boeken.

Probeer de discipline op te brengen om meer te bewegen. Je hebt dat vooral nodig als je het gevoel hebt dat je door je eigen emoties verstikt wordt. De laatste dagen van april is de kans groter dat oude kwaaltjes weer opkomen. Neem rust, vermijd excessen en zorg goed voor jezelf.


  1. hoi,ik heb zojuist de “slechte”eigenschappen van de kreeft gelezen en ze kloppen eigenlijk allemaal,alleen zou ik het geen “slechte”maar “ongemakkelijke” eigenschappen willen noemen en dan
    vooral voor mijzelf want de anderen hoeven zich uiteindelik niets van mij aan te trekken……ik ben
    transgender dus mijn leventje is heel erg complex en daar passen deze dingetjes heel goed in….
    liefs clea …….

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *