maand kreeft horoscoop

Maandhoroscoop Kreeft mei 2022

Horoscoop mei 2022 voor het sterrenbeeld Kreeft (22 juni – 23 juli)

LIEFDE & RELATIES

In de maand mei bewegen verschillende planeten die met de liefde en romantiek te maken hebben door je 10e huis van carrière, prestaties en verwachtingen. Mei lijkt daarom een intense maand te worden waarin liefde, vriendschappen en de toekomst van relaties je meer dan anders bezighouden. Bestaande relaties zullen op de proef gesteld worden en het zal duidelijk worden welke relaties toekomst hebben en welke niet.

Op 16 mei vindt er een Maansverduistering plaats in je 5e huis van liefde, romantiek en vermaak. Dit kan wijzen op emotionele tijden. Sommige Kreeften weten niet zeker wat ze van hun relatie willen of wat ze precies voor iemand voelen. Goede en hechte relaties hebben weinig te vrezen, maar relaties die al langer niet goed lopen, kunnen moeilijke tijden doormaken. Kreeften worden zich deze periode wel meer bewust van hun partner en willen ook verzekerd worden van de liefde van hun partner.

In sommige relaties zullen nu fouten, geheimen of andere onderwerpen die je liever verborgen had gehouden, aan de oppervlakte komen. Ook ruzies over geld kunnen vaker voorkomen.

WERK & CARRIÈRE

In mei kan de Kreeft geld verwachten van samenwerkingsverbanden, gezamenlijke projecten of grote organisaties en multinationals. Kreeften die werken op het gebied van programmeren, ict of informatica zullen het in het bijzonder goed doen.

De eerste helft van de maand kunnen Kreeften onverwachte inkomsten krijgen of geld dat ze eerder hebben betaald, terugbetaald krijgen. Andere Kreeften zien kans om hun hypotheek af te betalen door een slimme en onverwachte zet.

Je 10e huis van carrière is druk bezocht door Venus vanaf 2 mei, Jupiter vanaf 11 mei en Mars vanaf de 24e. Dit wijst op kansen en mogelijkheden voor de Kreeft om zelfs hun wildste dromen op het gebied van werk, waar te maken.

Je bent deze maand gemotiveerd en vastberaden om succes te boeken. Werk dat je de afgelopen tijd hebt gedaan, gaat nu resultaten boeken. Inspanningen die voor niets leken, gaan nu toch iets opleveren. Je blinkt uit met je kennis en vaardigheden. Je kan promotie krijgen of de leiding krijgen over een project.

BODY & MIND

Mercurius, de planeet die heerst over je 12e huis gaat tegengesteld bewegen op 10 mei. Kreeften kunnen hierdoor chronische kwaaltjes weer zien opspelen. Op 11 mei gaat Jupiter door je 10e huis bewegen. Je voelt je daardoor aan de ene kant vol energie maar ook gespannen en gestrest. Je kan hierdoor te veel te snel willen doen en dat leidt dan weer tot vermoeidheid of uitputting. Ga verstandig met je energie om.

Horoscoop vorige maand

LIEFDE & RELATIES

In april zijn liefde, romantiek en relaties belangrijke onderwerpen voor Kreeften. De Kreeft is deze maand extra dromerig en idealistisch. Liefde en relaties zijn onderwerpen waar de Kreeft veel over nadenkt. Sommige Kreeften verlangen zo naar een relatie dat ze overhaast een relatie ingaan, trouwen of samenwonen.

Kreeften die al een relatie hebben, maken deze maand best een goede tijd door. Dat wil niet zeggen dat er geen problemen of lessen te leren zijn.

Saturnus, de planeet die heerst over je huis van relaties, maakt ongunstige combinaties met de Maansknopen tussen 1 en 20 april. Saturnus beweegt door je 8e huis van liefde en intimiteit. Kreeften kunnen hierdoor overhaast een relatie vormen of gaan trouwen of ze volharden in een relatie die niet goed voor ze is. In bestaande relaties kunnen er problemen zijn die te maken hebben met discipline, verantwoordelijkheid, emotionele volwassenheid of het omgaan met gezamenlijk geld.

Kreeften die deel uitmaken van een relatie die niet meer te redden is, of die al bezig zijn met scheiden kunnen teveel aan het verleden blijven hangen. Ze kunnen ook de neiging hebben om de partner te manipuleren of emotionele blackmail gebruiken om hun zin te krijgen. Saturnus helpt om je om een realistische kijk te hebben op je relatie. Je ziet nu dingen die je eerder niet wilde zien.

De planeten staan de hele maand gunstig voor single Kreeften die op zoek zijn naar een nieuwe liefde. De Kreeft kan wel wat hoge verwachtingen hebben van eventuele nieuwe partners.

WERK & CARRIÈRE

Geld kan een gevoelig en lastig onderwerp zijn deze maand. Vooral geld van derden zoals gemeenschappelijk geld, geld dat je partner verdient, investeringen, schulden, belastingen en erfenissen kunnen voor gedoe zorgen.

Saturnus in je 8e huis van geld van derden maakt ongunstige aspecten met je Maansknopen tussen 1 en 20 april. Dit kan ervoor zorgen dat je ruw wakker wordt geschud. Een bewustwording die nodig is om je weer terug te brengen op de goede weg. Om daar te komen zijn er wel inspanningen nodig van jouw kant en moet je misschien eerst door wat lastige situaties heen.

Kreeften die financiële problemen hebben, zoals schulden bij de belasting of de bank doen er goed aan om professioneel advies te vragen die je helpen om een plan te maken om uit die problemen te komen.

Kreeften die teveel op andere leunen, doen er goed aan om hun verantwoordelijkheid te nemen en naar een baan te zoeken. De kansen om werk te vinden zijn goed. Ook als je een baan in het buitenland wilt vinden, zijn er mogelijkheden. Jupiter maakt deze maand van 7-17 een gunstige combinatie met Neptunus in je 9e huis van studie, reizen, filosofie en religie. Dit is een gunstige stand om werk te vinden dat past bij je kennis en vaardigheden. Geloof niet meteen alles wat je beloofd wordt en doe zelf ook geen beloften die je kan waarmaken.

BODY & MIND

De combinatie tussen Jupiter en Neptunus in je 9e huis maakt je optimistisch en zorgt voor zelfvertrouwen. Je stapt hierdoor makkelijker over allerlei problemen en hindernissen heen. Het blijft wel nodig om goed op je lifestyle te letten en er geen ongezonde gewoonten op na te houden.

Emotioneel gezien kan april 2022 wel wat lastig zijn vanwege eventuele problemen in je relatie of met geld. Blijf niet alleen met je zorgen rondlopen maar deel ze met iemand die je vertrouwt. Sporten, yoga, meditatie of bidden kunnen allemaal manieren zijn om je tot rust te brengen.


  1. hoi,ik heb zojuist de “slechte”eigenschappen van de kreeft gelezen en ze kloppen eigenlijk allemaal,alleen zou ik het geen “slechte”maar “ongemakkelijke” eigenschappen willen noemen en dan
    vooral voor mijzelf want de anderen hoeven zich uiteindelik niets van mij aan te trekken……ik ben
    transgender dus mijn leventje is heel erg complex en daar passen deze dingetjes heel goed in….
    liefs clea …….

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.