maandhoroscoop schorpioen

Maandhoroscoop Schorpioen oktober 2024

Maandhoroscoop Schorpioen oktober 2024 geboren (24 oktober – 22 november)

Liefde & relaties

Tot 17 oktober beweegt Venus, de liefdesplaneet door Schorpioen en maakt van daaruit gunstige aspecten. De eerste helft van de maand oktober 2024 lijkt daardoor heel gunstig op emotioneel en relationeel gebied. Schorpioenen met een relatie doen hun best om hun relatie zo harmonieus mogelijk te houden. Misschien ben je wat vaker van huis voor je werk, maar dat kan je gerust doen. Je weet dat je partner de situatie thuis goed aankan.

De tweede helft van de maand kan de Schorpioen meer behoefte hebben aan liefde en intimiteit. Als die liefde niet altijd meteen beantwoord wordt, is dat niet omdat je partner niet meer om je geeft. Uranus in je 7e huis van relaties, vraagt om een moderne, progressieve instelling van de Schorpioen wat betreft relaties.

Single Schorpioenen lijkt niet heel erg geïnteresseerd in een nieuwe relatie. Ze geven er de voorkeur aan om onafhankelijk te blijven. Maar het kan ook angst zijn om zich te binden omdat je eerder teleurgesteld bent in de liefde.

Werk en geld

De eerste weken van oktober 2024 laat de maandhoroscoop Schorpioen zien dat Mars een gunstig aspect vormt met zowel Venus als Saturnus. Dat is gunstig voor je werk en met name voor Schorpioenen die een creatief beroep hebben of werk hebben waarbij ze moeten reizen en leren.

De Zon in je 10e huis van carrière geeft aan dat er veranderingen kunnen zijn in je werkschema, je band met leidinggevenden of met collega’s. Als je bereid bent om je aan te passen zullen de gevolgen niet groot voor je zijn.

Wat betreft geld, zijn er weinig grote veranderingen te voorzien. Jupiter beweegt door je financiële 8e huis en gaat retrograde bewegen. Er komt genoeg geld binnen, maar het is belangrijk hoe en aan wat je het uitgeeft. Probeer je financiële situatie op de lange duur te zien.

Lichaam en geest

De invloed van Mars zorgt deze maand oktober 2024 voor energie en motivatie. Je lijkt lichamelijk in goede conditie, vooral als je je best doet om dit zo te houden. ook Venus in jouw teken zorgt voor een gevoel van welzijn en optimisme. Omdat de energie van Mars ook kan zorgen voor onrust en opwinding is het belangrijk om zowel lichamelijk als geestelijk voldoende rust te nemen.

Aan het einde van de maand maakt Mars ongunstige combinaties met de Zon en Pluto. Het is dan verstandig om overdaad en overdrijven te voorkomen, zowel op geestelijk als lichamelijk gebied.


Horoscoop vorige maand

Liefde & relaties

Relaties blijven voor Schorpioenen ook deze maand september 2024 bovenaan het prioriteitenlijstje staan. Dat komt omdat Jupiter en Saturnus respectievelijk het 5e huis van romantiek en het 8e huis van liefde en intimiteit beïnvloeden. Daarbij maken de Zon en Neptunus ook nog wat moeizame aspecten.

Uranus de planeet van veranderingen, beweegt al jaren door je 7e huis van relaties en blijft daar nog tot 2026. Tot die tijd vragen de planeten om veel aanpassingsvermogen en om te werken aan je relatie. Schorpioenen met een relatie hebben meer behoefte aan vrijheid en dat kan weer leiden tot onenigheid en jaloezie bij de partner. Op 23 september komt Venus jouw teken binnen en dat maakt het liefdesleven even wat aangenamer.

De maandhoroscoop Schorpioen laat zien dat single Schorpioenen deze maand minder geïnteresseerd lijken te zijn in een nieuwe liefde. Het kan natuurlijk voorkomen dat iemand in jou geïnteresseerd is en dat je daar op in gaat. Maar het initiatief zal waarschijnlijk niet van jouw kant komen.

Werk en geld

Jupiter beweegt door je 8e huis van geld van derden (erfenissen, leningen, gemeenschappelijk geld, belasting). Het lijkt erop dat de Schorpioen goed geld kan verdienen. Zeker als hij zelfstandig is. Vanaf 4 september heeft de Schorpioen te maken met een positieve invloed van Mars. Je kan vooruitgang boeken in je werk of je carrière als je bereid bent om hard te werken. Gunstige werkgebieden zijn buitenland, onderwijs, justitie, geneeskunde of toerisme. Vooral na 10 september kan je belangrijke successen boeken.

Lichaam en geest

Als Mars vanaf 4 september door jouw teken gaat bewegen, dan laat de maandhoroscoop Schorpioen zien dat je extra energie krijgt. Het is belangrijk om een goede lichamelijk conditie te hebben, zodat je het tempo van de mars-energie kan bijhouden. Probeer voldoende te slapen zodat je goed uitgerust bent en zoveel mogelijk voordeel uit deze actieve periode kan halen.

De planeten Venus en Jupiter beïnvloeden de geestelijke gezondheid. Deze twee planeten staan de eerste drie weken van september gunstig. Dat zorgt voor een sterke en positieve instelling. Vergeet niet om tijd vrij te maken voor leuke, ontspannende bezigheden zodat je je kan losmaken van de zorgen van over dag. De maandhoroscoop Schorpioen laat ook zien dat harmonie in je gezin en familie zijn ook belangrijk voor je geestelijk welzijn.