klassieke toetjes

Top-10 klassieke desserts

3

1. ETON MESS

(voor 4-6 personen)

Een super eenvoudig toetje, eigenlijk meer een zomertoetje omdat er vers fruit voor nodig is, maar je kunt evt. ook diepvriesfruit gebruiken. Je kunt de meringues ook zelf bakken door 4 eiwitten stijf te kloppen. Al kloppend 200 g suiker toe te voegen en het uit te spreiden op bakpapier. 20 minuten op 150 graden bakken en dan de oven op 100 graden zetten en nog 20 minuten bakken.

  • 500 g fruit (aardbeien, frambozen, bessen)
  • 500 ml slagroom
  • 12 witte meringues
  • poedersuiker

Was het fruit. Pureer of prak de helft van het fruit fijn. Als het fruit erg zuur is kun je een beetje suiker toevoegen, maar dit is meestal niet nodig.

Klop de slagroom stijf. Meng het gepureerde fruit er door

Kruimel de meringues fijn en doe ze door het slagroommengsel.

Verdeel de mess over 4 glazen en garneer met de rest van het fruit en wat poedersuiker.

Tip: je kunt de meringues ook heel laten en het zo serveren als op het plaatje.

Pagina's: 1 2 3 4 5 6 7 8 9

Ook interessant
sudderen, stoven en smoren
Sudderen, stoven en smoren