klassieke toetjes

Top-10 klassieke desserts

4

4. LEMON POSSET

(voor 4 personen)

Nog zo’n eenvoudig toetje met alleen slagroom, suiker en citroensap.

Doordat het zuur van de citroen de room stremt wordt het na een paar uur in de koelkast stijf.

Je kunt er wat frambozen bij geven.

  • 250 ml slagroom
  • 50 g suiker
  • sap van 1 citroen

Schenk de slagroom in een steelpannetje, voeg de suiker toe en breng dit al roerend aan de kook. Draai het vuur laag en laat de room een minuut koken. Draai het vuur uit en laat de room afkoelen. Roer er het citroensap door. Het zuur zorgt ervoor dat de room dik wordt. Schenk de vloeistof in twee of drie glaasjes of kommetjes. Dek af met vershoudfolie en laat de possets minimaal vijf uur opstijven in de koelkast.
Serveer ze zoals ze zijn, of geef er verse frambozen bij.

Pagina's:Vorige pagina 1 2 3 4 5 6 7 8 9 Volgende pagina