klassieke toetjes

Top-10 klassieke desserts

2

3. CREPES SUZETTE

Bij Crèpes Suzette is het de kunst om hele mooie dunne flensjes te bakken. In het oorspronkelijke recept worden de crèpes besprenkeld met likeur en dan geflambeerd.

voor 10 crèpes

Meng 50 g suiker, 2 eieren, zout, 2 dl cider en 2 dl melk tot een glad beslag. Laat het beslag ± 20 min rusten. Roer dan nog 1 dl melk door het beslag.

Verhit voor de crêpes een ½ el boter in een koekenpan met antiaanbaklaag. Schep 1 soeplepel beslag in de pan en draai de pan rond zodat het beslag mooi over de bodem kan uitvloeien. Bak de crêpe op middelhoog vuur tot de bovenkant droog is. Keer de crêpe en bak de andere kant 1-1½ min. Houd warm (bv door een bord op een pan met heet water op het fornuis te zetten). Bak de rest van de crêpes op dezelfde manier.

Voor de saus

  • 500 ml sinaasappelsap (vers of uit een pak)
  • 50 ml Cointreau, Grand Marnier of een andere sinaasappellikeur
  • 150 g suiker
  • zakje vanillesuiker
  • snufje kaneel

Breng de sinaasappelsap aan de kook, temper het vuur en voeg de suiker, vanillesuiker, kaneel en cointreau toe. Laat nog 15-20 minuten zachtjes koken tot het wat is ingedikt. Af en toe roeren.

Vouw de crèpe in vieren en giet er wat saus over. Serveer evt. met een bolletje vanille-ijs.

Pagina's:Vorige pagina 1 2 3 4 5 6 7 8 9 Volgende pagina