snel, gezond & lekker

Snel, gezond en lekker

Snel, gezond en lekker‘ is een boek met 160 tien-minuten gerechten geschreven door Sue Quinn. Het lijkt bijna onmogelijk, een maaltijd op tafel zetten in 10 minuten. Dat maakt nieuwsgierig….

Ingrediënten, organisatie en gewoonten

Volgens het boek ‘Snel, gezond & lekker’  begint het met de juiste ingrediënten, een goede organisatie en het aanleren van gewoontes.

Als voorbeelden voor de juiste ingrediënten geeft ze bijvoorbeeld verse pasta, die kook je in een paar minuten, diepvries fruit, gezeefde tomaten en bouillon van goede kwaliteit.

Wat betreft de organisatie is het handig als je alles klaar zet en gebruik maakt van keukenapparaten.

Door je te oefenen in snel koken, gaat dat steeds sneller.

De recepten

De recepten zijn ingedeeld in hoofdstukken

  1. Share food & finger food
  2. Soepen & salades
  3. Pasta & ravioli
  4. Vlees, gevogelte & vis
  5. Desserts à la minute

Er staan een hoop verrassende en lekkere recepten in dit boek. Veel soepen, veel verse pasta gerechten Handig om achter de hand te hebben. Veel gerechten zou je zelfs kunnen maken met ingrediënten die je standaard in huis hebt. De beschrijving van de bereiding past bij de snelheid van de recepten. Alles wordt kort en bondig beschreven.

Grote eters zullen aan bepaalde gerechten niet genoeg hebben als avondmaaltijd, maar dan zijn het leuke lunchrecepten. Er staan zelfs recepten in voor 8 personen, zoals de cheesecake die je in 10 minuten maakt. Wel een uur op laten stijven in de koelkast.

Voorbeeld recept uit het boek

 

Klassieke cheesecake

8 personen
bereiding 10 minuten + 1 uur koelen
nodig: kleine pan, keukenmachine, springvorm van 20 cm, elektrische mixer

200 gram speculaas
100 gram boter
3 dl volle crème fraiche
2 eetlepels poeder suiker
220 gram roomkaas

Smelt de boter in de kleine pan. Maal de speculaas in de keukenmachine tot grove kruimels. Roer de gesmolten boter erdoor. Druk het kruim op de bodem van de springvorm. Zet in de koelkast en bereid de vulling.

Mix de crème fraîche, roomkaas en poedersuiker tot een heel dik romig mengsel. Verdeel het over de taartbodem en zet tot gebruik terug in de koelkast.