Prei spaghetti met oude kaas
Een vegetarische pasta
voor 4 personen
- 1 pak spaghetti 500 gram
- 5-6 preien, gewassen en in dunne ringetjes gesneden
- olijfolie
- 1 eetlepel kerriepoeder
- 150 gram geraspte oude kaas (b.v. Old Amsterdam) + wat extra voor los erbij
- 1 dl (kook)room
- 1 handje verse fijngesneden peterselie
- peper en zout
Verhit wat olijfolie in een grote koekenpan of wokpan. Voeg de prei toe en de kerriepoeder. Goed doorroeren. Als de prei wat zacht begint te worden doe je de deksel op de pan en laat je het 15 minuten op laag vuur stoven. Af en toe roeren.
Kook ondertussen de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Roer de geraspte kaas door de prei en voeg de kookroom toe. Laat nog even mee verwarmen. Breng op smaak met de peterselie, peper en zout.
Serveer met de spaghettislierten en een frisse salade.