Categorieën
Bakken Feest

Op 18 maart is het pannenkoekendag!

En dit jaar is het extra feestelijk omdat Nationale Pannenkoekendag zijn 10-jarig jubileum viert.

Er zijn allerlei verschillende soorten pannenkoekenmixen. Koop ze kant en klaar of mix ze zelf. Maak ze van gewone bloem of van volkorenmeel, hartig, zoet of met wat kaneel. Met een speciale pannenkoekenpan, een hele ondiepe koekenpan, bak je zonder moeite de lekkerste pannenkoeken. 

Lees hier de tips om perfecte pannenkoeken te bakken.

Pannenkoeken zoet of hartig?

Het leuke van pannenkoeken is dat je er eindeloos mee kan variëren. Naturel met wat poedersuiker, gebakken met appel of banaan, met ijs, met blauwe bessen, aardbeien, met ijs, met slagroom. Of juist met spek en kaas? Ik weet nooit wat ik moet kiezen, want ze zijn allemaal lekker. En dan heb ik het nog niet eens over de American pancakes, Russische blini’s, Franse crèpes en andere wereldpannenkoeken.

En wil je het liever gezond houden? Dat kan ook. Met het volgende recept bijvoorbeeld:

pnnenVolkoren pannenkoeken met spinazie en kruidenroomkaas

  • 1 pak Koopmans Pannenkoeken Volkoren
  • 1 l melk
  • 4 eieren
  • Boter of olie
  • 200 g diepvries spinazie, ontdooid
  • 1 bakje kruidenroomkaas
  • Satéprikkers
  • Mixer of garde
  • Beslagkom
  1. Doe de mix in een beslagkom en voeg de helft van de melk, de ontdooide diepvries spinazie en de helft van de eieren toe.
  2. Roer het geheel met een garde of mixer tot een glad beslag.
  3. Voeg al roerend de rest van de melk en de rest van de eieren toe.
  4. Laat de koekenpan goed heet worden en verhit een klontje boter of een scheutje olie in een koekenpan.
  5. Giet wat beslag in de pan, laat het uitlopen over de bodem en bak de pannenkoeken aan beide zijden goudbruin.
  6. Smeer de pannenkoek in met 2 theelepels kruidenroomkaas.
  7. Rol de pannenkoek op en snijd het in 6-7 stukjes.
  8. Serveer de pannenkoekrolletjes met een satéprikker.

Tip

Heb je er ook last van dat je eerste pannenkoek vaak mislukt en niet heel uit de pan komt? Dat schijnt te komen doordat de pan niet heet genoeg is als je begint met bakken.  

Informatie en recepten

Heb je ook zin gekregen om pannenkoeken te bakken? Op de officiële site van de Nationale Pannenkoekendag vind je veel meer informatie en heel veel recepten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.