Hoe warm je oliebollen het beste op?

Oliebollen bak en eet je eigenlijk alleen rond Oud en Nieuw. Verse oliebollen zijn heerlijk. Maar of je ze nu zelf bakt of koopt, vaak blijven er een paar over. Koud zijn ze minder lekker en het is jammer om ze weg te gooien. Gelukkig kan je ze best goed bewaren en weer opwarmen.

Hoe bewaar je oliebollen?

Bewaar de oliebollen in een luchtdichte trommel, zak of bak. In een schaal met een theedoek of aluminiumfolie erover kan ook. Je kan ze eventueel ook invriezen. Laat ze dan wel eerst op kamertemperatuur ontdooien voor je ze opwarmt.

Vier manieren om oliebollen op te warmen

In de airfryer

De snelste en waarschijnlijk beste manier om je oliebol op te warmen is in de airfryer. Leg een paar oliebollen in de airfryer en maak ze wat vochtig door met een natte hand over de oliebollen te strijken. Verwarm ze 4 minuten op 180°C. Ze worden dan lekker zacht van binnen en knapperig aan de buitenkant.

In de oven

Oliebollen opwarmen in de oven is handig als je Verwarm de oven voor op 150°C. Leg de oliebollen op wat keukenpapier in het midden van de oven. Bak ze 10-12 minuten op 150°C.

In de magnetron

In de magnetron warm je oliebollen natuurlijk razendsnel op, maar echt knapperig of krokant zullen ze niet worden. Warm één oliebol een halve minuut op 600-750 Watt. Het kan per magnetron verschillen. Is hij nog niet helemaal warm, zet hem er dan een tiental seconden langer in. Beter te kort dan te lang. Ze worden snel taai en droog.

In de pan au bain marie

Heb je geen airfryer, oven of magnetron. Dan kan je ze ook au bain marie opwarmen. Zet een pan met een laagje water op het vuur tot het zachtjes kookt. Zet er een schaal met oliebollen op, een metalen schaal geleid de warmte het best. Door de stoom van het water warmen de oliebollen op. Draai ze wel regelmatig om zodat ze door en door warm worden.

Appelflappen opwarmen

Appelflappen kan je op dezelfde manier opwarmen als oliebollen. Het resultaat zal zelfs beter zijn omdat appelflappen wat minder droog zijn.