Een ei pocheren in de magnetron met de M-cuisine

Dat kan, met de M-cuisine van Joseph Joseph.

Eieren en de magnetron zijn niet altijd de beste combinatie. Een ei in de schil ontploft binnen de kortste keren. En een ei zonder schil droogt snel uit en verandert in rubber. Toch is het wel mogelijk om snel een lekker ei uit je magnetron te toveren, zelfs een echt gepocheerd ei.

Ei pocheren

Een gepocheerd eitje is heel lekker. Maar een ei pocheren blijft voor de meesten, inclusief mezelf, toch een lastig verhaal. Water koken met azijn, roeren zodat een draaikolk ontstaat, het ei er in laten glijden en dan maar hopen dat het er niet als een spinnenweb uitkomt. Niet iets dat je even snel doet.

Ei in de magnetron

Je kunt eieren wel in de magnetron bereiden, maar niet zonder meer. Het kan wel met de M-cuisine. Een handig bakje waarmee je in een paar minuten een ei kunt pocheren. We hebben het uitgeprobeerd.

Zo werkt het

Je vult de twee bakjes met water tot de aangegeven rand en breekt in ieder bakje een ei.

jm2

Zet ze in de magnetron. Wij hebben ze 1 minuut en 50 seconden op 600W gedaan en dat bleek prima. Je kunt natuurlijk ook één ei doen en dan is de bereidingstijd korter. Het zal per magnetron ook verschillen. Het bakje is geschikt tot 900W.

jm3

Je hoeft alleen het rode bakje omhoog te doen en het water blijft achter en je houdt alleen het ei over. Het resultaat, een prima gepocheerd ei waarbij het eigeel nog net niet helemaal gestold is, zoals het hoort. En dat in een paar minuten.

jm4


 

ep2Joseph Joseph M Cuisine Ei pocheerder € 11,95