Donna Hay De Basics

Donna Hay de basics

Laatst bijgewerkt:

Donna Hay heeft al een aantal kookboeken op haar naam staan.

In dit nieuwe kookboek Donna Hay de basics heeft ze de allerbeste recepten uit het Donna Hay Magazine verzameld. 

Net als haar andere kookboeken ziet dit boek er ook weer prachtig uit. De gerechten staan allemaal heel mooi afgebeeld op een ijsblauwe achtergrond. In dit kookboek pakt ze de basisrecepten weer op. Ze laat stap voor stap zien hoe je basisrecept maakt of een basistechniek toepast en vervolgens laat ze een aantal variaties op dat recept zien.

Van hoofdgerecht tot dessert

Het boek is in de volgende hoofdstukken verdeeld: hoofdgerechten, de basics, gebak en desserts. Zo laat ze bijvoorbeeld bij hoofgerechten  eerst zien hoe je lamsbout klaarmaakt. En krijg je vervolgens vier variaties:  lamsbout geglaceerd met kweepeer, lamsbout gevuld met tijm en citroen, lamsbout gemarineerd met kruiden en lamsbout gevuld met salie en parmezaan. En bij het gebak zie je eerst hoe je stap voor stap soezenbeslag maakt en krijg je daarna de recepten voor soezensandwiches met frambozenijs, gefrituurde kaneelsuikerballetjes, chocolade eclairs en soesjes met citroenroom. Allemaal met foto.

Het boek

Ik was al een fan van de  kookboeken van Donna Hay en dit is ook weer een boek waar je iets aan hebt. Als je begint met koken maar ook als je al langer kookt en even wilt nakijken hoe je een basisgerecht moet klaarmaken of een variatie er op. Eén gerecht, de crumble met appel en blauwe bessen, hebben we al met succes uitgeprobeerd.

Ook van Donna Hay verschenen  The New Easy en Seizoenskookboek en

Ook interessant
Top 10 warme winterdranken