tweelingen horoscoop maand

Maandhoroscoop Tweelingen december 2023

Horoscoop december 2023 voor het sterrenbeeld Tweelingen (22 mei – 21 juni)

Mercurius gaat vanaf 13 december retrograde door je 8e huis van intense emoties bewegen en keert vanaf de 23e even terug in je 7e huis van relaties. Dat laat zien dat als relaties of je liefdesrelatie de afgelopen tijd wat gespannen waren, dingen nu uitgepraat kunnen worden. Je kan je hart makkelijk uitstorten en tot compromissen komen. Als het lukt om geen verwijten te maken en jaloezie in te perken, zijn er zelfs kansen dat de romantiek weer terugkomt in relaties die wat bekoeld waren. Een ex kan ook weer opnieuw aandacht vragen.

Creativiteit is een belangrijk onderdeel van je werk deze maand. Je hebt allerlei originele ideeën voor nieuwe projecten of misschien om voor jezelf te beginnen. Het kan zijn dat je meer moet werken dan je dacht, maar dat levert je ook veel op. Probeer niet te veel hooi op je vork te nemen door allerlei klussen voor het einde van het jaar af te willen ronden maar relax een beetje.

De Tweelingen is actief en enthousiast en beleeft plezier in de dingen die hij doet. Maar ze hebben wel de neiging om te veel te willen en bij teveel activiteiten betrokken te raken. Je kan omgaan met mensen die niet veel aandacht aan gezondheid besteden. De Tweelingen doen er goed aan om op dat gebied hun eigen plan te trekken. Je hoeft niet bij ieder feestje aanwezig te zijn. Soms kan je beter voor rust en ontspanning kiezen.


Maandhoroscoop vorige maand

Tweelingen liefde en relaties

Vanaf 8 november gaat liefdesplaneet Venus door je 5e huis van liefde en romantiek bewegen. Daar komt Venus de Zuidelijke Maanknoop tegen. Dit is een aanwijzing dat Tweelingen zich opnieuw aangetrokken kunnen voelen tot een ex of iemand waar ze eerder gevoelens voor hadden. De Tweelingen herinneren zich daarbij vooral alleen de goede een prettige dingen. Vraag je heel goed af waarom het deze keer wel goed zou gaan, voordat je het een nieuwe kans geeft.

Mercurius gaat op 10 november door je 7e huis van relaties bewegen. De Zon volgt op de 22e en Mars op de 24e. Omdat Jupiter nog steeds retrograde beweegt door je 12e huis, kan de Tweelingen tegen problemen in de relatie lopen. Je partner kan bijvoorbeeld met oude verwijten komen.

Single Tweelingen

Met Venus in het 5e huis zal het voor single Tweelingen een opwindende en romantische maand kunnen worden. De Tweelingen is in voor een pleziertje, flirt graag en is bovendien creatief als het gaat om het bedenken van romantische uitstapjes.

Werk en carrière

Het 6e huis van werk en welzijn is heel actief met Mercurius, de Zon en Mars. Je bent daardoor heel energiek en je doet je werk efficiënter dan normaal. Je kan een hoop tijd winnen als je je tijd beter indeelt en let op je prioriteiten.

Tweelingen die op zoek zijn naar een baan, hebben voldoende kansen om iets te vinden dat naar hun zin is. Verwacht niet dat het allemaal vanzelf gebeurt. Je moet er wel iets voor doen. Vanaf 4 november kunnen Tweelingen wat veranderingen in de praktijk brengen waar ze al langer over nadachten.

Tweelingen en geld

In november is het de goede tijd om je financiën te regelen. Dat betekent niet alleen je eigen financiële administratie op orde brengen maar ook dingen regelen met je verzekering of de bank. Er kan sprake zijn van financiële contracten, waar je al langer mee bezig was, die je nu gaat ondertekenen.

Lichaam en geest

Het is waarschijnlijk dat de Tweelingen in november vermoeid is of eerder moe is dan normaal. Je hebt ook meer slaap nodig. Het is belangrijk om in je vrije tijd zowel lichamelijk als geestelijk te ontspannen en activiteiten die voor opwinding zorgen te vermijden. Het lastig zijn om dan in slaap te komen.

Maak deze maand meer tijd vrij voor je gezin of familie. Zeker als je ze al langer niet hebt gezien.