Maandhoroscoop januari 2018 voor het sterrenbeeld Tweelingen (22 mei – 21 juni)

Liefde & relaties 

Begin januari bevindt Mercurius zich nog steeds in je huis van relaties. Het is het einde van een cyclus die in november begon en die je bepaalde lessen geleerd zullen hebben over je liefdesleven.

In het slechtste geval is het het einde van een periode waarin de actie in je liefdesleven boven gemiddeld was. Geniet er nog even van. Deze weken worden dingen eenvoudiger en directer dan afgelopen maanden. Soms kunnen ze ook te direct worden of te snel gaan. Dat laatste komt dan door de combinatie van Jupiter en Mars.

Het tweede deel van de maand januari wordt wat koeler en wat meer gereserveerd. Intellectuele, culturele of spirituele overeenkomsten zijn belangrijk voor de keuze van een partner. Een romantisch uitstapje of lange afstandsrelatie behoort tot de mogelijkheden.

Werk en carrière

Januari 2018 wordt meteen een actieve maand met veel inspanning maar ook veel resultaat. Mars en Jupiter bevinden zich in je huis van werk. Dat zorgt voor extra energie die je kan gebruiken voor goede dingen.

Verder trekken er veel planeten door je 8ste huis. Pluto, Saturnus, de Zon, Venus en Mercurius. Je interesse in onderwerpen die met geld te maken hebben, nemen daardoor toe. Dat kan gaan om zaken, investeringen, leningen maar het kan ook om zaken als belastingen en verzekeringen gaan.

Het helpt als je je gedrag en acties baseert op plannen en strategieën waar je goed over nagedacht hebt. En, als je de lange termijn resultaten in de gaten houdt.

Lichaam en geest

Januari ziet er niet heel gunstig uit. Met Mars in je huis van gezondheid kan je te maken krijgen met ontstekingen of blessures. En met de Zon en Mercurius in je 8ste huis kan je last hebben van nerveuze spanningen, onrust en psychisch onder druk staan. Zorg daarom goed voor jezelf en probeer in balans te blijven.

 

Advies

Probeer je niet te druk te maken over kleine dingen. Richt je op wat belangrijk is en hou je gevoel voor humor.

 


Vorige maand: Maandhoroscoop december 2017

Liefde & relaties 

Je huis van relaties is een actief huis deze maand. Dus kan je verwachten dat er interessante dingen op het gebied van relaties gebeuren. Mercurius is de heerser van jouw teken en bevindt zich in je huis van relaties. Daar bevindt zich ook Saturnus en Venus. Mercurius beweegt zich tegengesteld van 3-23 december.

Deze combinatie benadrukt het belang van de liefde in je leven. Je denkt ook veel na, analyseert en neemt besluiten op dit gebied. Ze laten zien dat vertrouwen cn communicatie belangrijke onderwerpen zijn in je relatie.

Na de 20ste kunnen er wat spanningen ontstaan. Maar het einde van het jaar verloop harmonieus.

Werk en carrière

December is vol dynamiek wat je werk betreft. Jupiter bevindt zich in je huis van werk en later voegt de planeet Mars zich daarbij. Je gaat dan met volle kracht vooruit. Je bent efficiënt en je werkt als je klussen zonder vertraging af.

Wees niet verbaasd als zich ondanks dat toch problemen voordoen. Mars brengt veel energie maar ook uitdagingen met zich mee.

Samenwerken, contacten en klanten zijn belangrijk in je werk deze maand. Ze bevinden zich in een constant gebied van verandering waarbij je zoekt naar de beste oplossingen en nuttige informatie. Zorg ervoor dat je communicatie met anderen zo helder en duidelijk mogelijk is zodat er geen misverstanden kunnen ontstaan.

Lichaam en geest

Je energie is wisselend en je lichaam zoekt steeds naar een balans om goed te blijven functioneren. Stress, de neiging om dingen te overdrijven en onvoorzichtigheid zijn je grootste struikelblokken in december.

Advies:

Sta niet te snel met je oordeel klaar. Dingen zijn niet altijd hoe ze op het eerste gezicht lijken.

 

 

Hier vind je de weekhoroscoop Tweelingen
Lees de horoscoop Tweelingen 2017 of de andere jaarhoroscopen

 

De maandhoroscoop voor de:

Vissen – Ram – Stier – Tweelingen – Kreeft – Leeuw – Maagd – Weegschaal – Schorpioen – Boogschutter – Steenbok – Waterman