Test: kraan Grammy van Franke

Hoewel mijn keuken niet nieuw meer is ben ik er nog steeds tevreden over. Op één ding na: de kraan.

Toen we de keuken uitzochten was de kraan eigenlijk een beetje een sluitpost en we hebben er niet te veel aan uitgegeven. Een kraan moet gewoon water geven dachten we. Dat was dus een vergissing,  De kraan was te hoog en niet soepel te bedienen waardoor iedere keer als je de kraan aanzette de hele boel onderspetterde. Ik was dus benieuwd of dat ook anders kon. We mochten een kraan van Franke uitproberen.

De heer Timmers kwam de kraan installeren. Het is de Grammy, een chromen kraan van Franke met handdouche en één hendel. De kraan heeft een paar extra’s.

kr4

Natuurlijk geeft de kraan warm en koud water door aan de hendel te draaien. Maar de kraan heeft ook een uittrekbaar gedeelte zodat je overal makkelijk bij kan. Het mooie van dit ontwerp is dat je dat niet ziet als de kraan gewoon op zijn plaats zit. Door er alleen aan te trekken krijg je een halve meter extra lengte. Echt heel handig.

kraanu

De kraan heeft ook een douche functie. Door een knopje aan de onderkant te verschuiven verandert de straal van de kraan van van compact naar een wijde douche straal. Dit kan je doen terwijl de kraan is uitgetrokken, maar ook als hij gewoon op zijn plaats zit,

kr2

Oordeel

De kraan heeft een mooi modern design waardoor hij in de meeste keukens prima zal passen. De manier waarop de handdouche functie helemaal is weggewerkt is echt een groot pluspunt van deze kraan. De douche functie is een leuk extra, hoewel ik die in de praktijk nog niet veel heb gebruikt. De hendel van de kraan werkt soepel waardoor je de straal heel mooi kan doseren en dat vind ik één van de belangrijkste dingen van een kraan.

Technische gegevens van de kraan

Artikelnummer 115.0266.023
Adviesprijs € 429.00
Voet kraan Ø 48
Type Keramisch Ø 25 mm
Kraanbediening Eenhendel mengkraan
Kraangat diameter Ø 34 mm
Hoogte produkt 290 mm
Hoogte tot uitloop 260 mm
Bereik uitloop 230 mm
Zwenkbereik 360°

meer informatie: Franke.com