Aïoli is een knoflooksaus, hier ook wel knoflookmayonaise wordt genoemd. De saus komt oorspronkelijk uit Catalonië, maar wordt in alle...
Mayonaise is een populaire witgele en lichtzure saus die koud gegeten wordt, gemaakt van eierdooiers en olie, op smaak gebracht...
Guacamole is een lekkere frisse saus die je kan eten bij vis, vlees of als dipsaus bij (tortilla)chips. De saus...
Azijn is een onmisbare smaakmaker voor salades en een belangrijk ingrediënt voor mayonaise en andere sauzen. Maar wat is het...
Een chutney is een zoetzuur mengsel van vruchten, groenten en kruiden en dient om extra smaak te geven aan van...
Of ze nu koel en romig, schroeiendheet of fris en fruitig zijn, salsa’s, relishes en dipsauzen zijn eenvoudig te maken,...
Pesto dankt zijn naam aan de bereidingswijze, pestatura of wel het fijnmalen van kruiden en andere ingrediënten in de (marmeren)...
Sauzen maken de maaltijd af en toveren eenvoudige gerechten om tot een godenmaal. De Fransen kunnen niet zonder hollandaise- en...
‘Een buitengewoon ingrediënt, pure sensatie en gekristalliseerd genot’ zo omschrijft Harold McGee gewone suiker. Zoetheid is een van het handjevol...
Amerikanen zijn er gek op: maple syrup ofwel ahornsiroop. Misschien wel het mooiste ingrediënt uit Canada. Ahornsap heeft een belangrijke...
Koop je rode pesto ook altijd kant-en-klaar in een potje. Met dit recept kun je het heel snel en makkelijk...