Sauzen

maple syrup of ahornsiroop

Maple syrup

Amerikanen zijn er gek op: maple syrup ofwel ahornsiroop. Misschien wel het mooiste ingrediënt uit Canada. Ahornsap heeft een belangrijke bijdrage geleverd aan...
suiker als smaakversterker

Suiker als smaakversterker

‘Een buitengewoon ingrediënt, pure sensatie en gekristalliseerd genot’ zo omschrijft Harold McGee gewone suiker. Zoetheid is een van het handjevol basissmaken...
sauzen

Smaakvolle sauzen

Sauzen maken de maaltijd af en toveren eenvoudige gerechten om tot een godenmaal. De Fransen kunnen niet zonder hollandaise- en béarnaisesaus en de Italianen...
pesto

Hoe gebruik je pesto?

Pesto dankt zijn naam aan de bereidingswijze, pestatura of wel het fijnmalen van kruiden en andere ingrediënten in de (marmeren) vijzel met een houten pestellu....
salsa

Salsa, relish en dipsaus

Of ze nu koel en romig, schroeiendheet of fris en fruitig zijn, salsa’s, relishes en dipsauzen zijn eenvoudig te maken, leuk om op te dienen en onweerstaanbaar ...
mango chutney

Mango chutney

Een chutney is een zoetzuur mengsel van vruchten, groenten en kruiden en dient om extra smaak te geven aan van oorsprong Indiase en Pakistaanse gerechten. In I...
guacamole zelf maken

Guacamole zelf maken

Guacamole is een lekkere frisse saus die je kan eten bij vis, vlees of als dipsaus bij (tortilla)chips. De saus bestaat alleen uit groenten, dus is nog gezond...
knoflookmayonaise

Aïoli recept

Aïoli is een knoflooksaus, hier ook wel knoflookmayonaise wordt genoemd. De saus komt oorspronkelijk uit Catalonië, maar wordt in alle landen rond de Middella...